GTC finalizează renovarea City Gate cu o investiție de 3,5 milioane de euro

Investitorul imobiliar GTC a finalizat renovarea complexului City Gate după ce a investit 3,5 milioane de euro. Lansat în 2021, proiectul vizează două direcții de investiții și implementare: zone publice și spațiu de închiriere.

“Toate soluțiile noi implementate sunt eficiente energetic, ceea ce este o necesitate pentru orice clădire modernă. Scopul procesului de renovare a fost de a oferi chiriașilor noștri un mediu de lucru flexibil, confortabil, durabil și accesibil”, a spus Directorul General GTC, Ziv Gigi.

Complexul City Gate certificat LEED GOLD a avut îmbunătățiri exterioare și interioare, cum ar fi amenajarea holului principal, instalarea de lifturi Schindler de mare viteză și diverse facilități pentru sistemul de operare al clădirii. O atenție deosebită a fost acordată renovării recepției principale din Turnul de Nord.

Investiția totală în zona publică este de 500.000 EUR, în timp ce investiția în zona de închiriere este de peste 3 milioane EUR. Banii au fost folosiți pentru renovarea completă a unității, extinderea zonelor sanitare, implementarea de noi concepte moderne de clădiri, înlocuirea podelelor înălțate, instalarea de covoare noi, implementarea sistemelor de iluminat cu LED și îmbunătățirea sistemelor electrice și de detectare a incendiilor.

Complexul City Gate este format din două turnuri (parter + 18 etaje) situate în Piața Presei Libere cu o suprafață totală închiriabilă de 47.700 mp. Energia verde este folosită în toate birourile GTC România, iar în 2021 emisiile de GES ale grupului în clădirea de birouri din București au fost reduse cu 62%.