Locuințele vechi cu trei camere din Capitală au crescut cu doar 0,5% în primul an

Prețurile apartamentelor mai vechi cu trei dormitoare din capitală s-au descurcat bine la începutul anului, dar ritmul mediu de creștere a fost la jumătate față de cel din ianuarie 2022, când economia nu a fost tulburată de războiul din Ucraina și inflația abia începea.

Prețul mediu în ianuarie a fost de 600 de euro, sau cu 0,5 la sută, mai mare la 109.400 de euro în ianuarie decât în ​​decembrie, potrivit indicelui imobiliar ZF, realizat în colaborare cu consultanța imobiliară SVN România. Creștere cu 3,7% sau 3.900 EUR pe an. Aceasta se compară cu o rată anuală de creștere de 7% în ianuarie 2022.
“Este un fapt normal că piața rezidențială oferă mai multe oferte începând cu 2023 decât în ​​decembrie, ceea ce înseamnă că noile înregistrări sunt mai scumpe. Drept urmare, media indicelui imobiliar a crescut pentru a treia lună consecutiv, dar rata anuală de 3,7% din ianuarie. de creștere a încetinit pentru a opta lună consecutiv, aproape de marja de eroare. De remarcat, de asemenea, că inflația anuală în decembrie 2022 este de 9,2% față de rata anuală a inflației din zona euro, atât în ​​partea nou construită, cât și în partea de locuințe care a fost finalizată înainte de 1990”, a declarat Sârbu, CEO al SVN România.

Locuințele vechi cu trei camere din Capitală au crescut cu doar 0,5% în primul an