O altă piață imobiliară uriașă care clocotește: “Nu avem suficiente case. Trebuie să construim mai multe și ar fi trebuit să începem mai devreme”

Consiliul Proprietății din Australia spune că Australia se confruntă cu o criză a ofertei de locuințe, deoarece guvernul nu a reușit să prevadă o creștere rapidă a populației, potrivit informațiilor citate de Bloomberg.

Peste 80% dintre australienii chestionați au spus că a existat o criză a locuințelor la prețuri accesibile în zona lor și mai mult de jumătate dintre chiriași au spus că nu se simt blocați cu alte opțiuni, a declarat grupul de lobby într-un raport publicat miercuri.
Cercetarea evidențiază provocările cu care se confruntă un guvern laburist, deoarece deficitul de locuințe duce la creșterea chiriilor, exacerbând presiunile existente asupra costului vieții. Creșterea ratelor dobânzilor și scăderea prețurilor proprietăților vor descuraja și mai mult dezvoltatorii să caute noi proiecte.

Între timp, cererea va crește și mai mult pe măsură ce studenții internaționali se întorc în campus și ritmul imigrației revine la nivelurile de dinainte de pandemie.
„Trebuie să facem o schimbare”, a spus Mike Zorbas, directorul executiv al Property Council of Australia. „Fie că este vorba de locuințe pe cont propriu, locuințe închiriate sau locuințe de asigurări sociale, trebuie să oferim mai multe oportunități de a produce noi locuințe și de a crea mai multe opțiuni”.

“Nu avem suficiente case. Trebuie să construim mai multe și ar fi trebuit să începem mai devreme”.

„Ambiția comună de a construi un milion de case noi necesită schimbări majore și căutăm modalități de a ne asigura că fiecare structură guvernamentală funcționează”.