Petre Niculae intră în al doilea sector al Bucureștiului și a dat undă verde construirii a sute de apartamente

Omul de afaceri Petre Niculae, care a construit mai multe proiecte rezidențiale în Sectorul 6 al Capitalei, intră pe piața rezidențială din Sectorul 2, unde deține teren pentru mii de apartamente. Fostele fabrici care operează în zonele Belt and Road și Baikuri au creat locații pentru dezvoltarea proprietății, pe care dezvoltatorii le acordă licențe de ani de zile. Cel mai recent anunț aparține familiei Topolinski care demolează Aversa.
Excelsior Construct & Development a primit luna trecută autorizația de a-și demola clădirea existentă pe un șantier de 10.000 mp pe care îl deține pe strada Electronic 31, Sector 2 al Capitalei.

Excelsior Construct Development, fondată anul trecut, este deținută integral de Petre Niculae, potrivit Termene.ro. Și a fost achiziționat de la Pal Group. Pe teren se pot construi peste 500 de apartamente, care este primul proiect rezidential din Sectorul 2 al omului de afaceri Petre Niculae, unchiul proprietarului Oscar Downstream, Alin Niculae.

Planurile lui Petre Niculae nu se opresc aici. Aceeași firmă a primit și certificarea de urbanism în iulie pentru construcția blocurilor cu 12 și 15 etaje și a unei pepiniere pe trei parcele de teren la Șoseaua Baimu 31.

Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu a anunțat în iunie că vrea să revigoreze zona Gării de Est prin investiție PNRR. Cu ajutorul Băncii Mondiale, care a realizat un studiu urbanistic pe Gara de Est, Mihaiu a prezentat planuri pentru regiunea Obor.
Cel mai mare proiect sperat să prindă contur pe harta Bucureștiului va fi construit pe terenul fostei fabrici Aversa deținută de familia Topolinki, care a început să demoleze clădiri. În prima fază se vor construi blocuri aici, dar întregul proiect include și un turn de 25 de etaje.
Petre Niculae a construit mai multe blocuri de apartamente în sectorul 6 prin Pedro Company Constructexim. Familia Niculae a construit prin mai multe firme diverse ansambluri rezidențiale în Sectorul 6 al Capitalei. Una dintre firmele deținute de copiii lui Alin Niculae, Francisca Grigorescu și Daniel Niculae, Exigent Development, a fost amendată recent în jur de 5.000 de euro pentru funcționarea fără autorizație.