SVN România și EFMS lansează compania de administrare a locuințelor închiriate, Svelppy

Consultanta imobiliara SVN Romania, impreuna cu compania de management imobiliar Exclusive Facility Management Services (EFMS), au lansat Svelppy, care se va ocupa de managementul locuintelor inchiriate.

Compania va oferi servicii pentru managementul complet al proprietăților rezidențiale de închiriere, indiferent de segmentul de piață, de la turism și comercial până la rezidențial. În primul rând, Svelppy va opera în București și în viitor se va extinde pe alte piețe rezidențiale majore din țară.

Proprietarii și chiriașii vor avea acces la un portal online dedicat unde pot verifica starea proprietății și toate plățile. Taxa lunară pentru acest serviciu va fi calculată ca procent din valoarea chiriei și va varia în funcție de numărul de proprietăți deținute.

De asemenea, compania are în vedere să ofere un abonament premium, prin care ar garanta proprietarilor chirii pe toată durata contractului, indiferent de gradul de ocupare al proprietății, și nu pe baza celor mai bune niveluri de chirie sugerate.

“Piața tranzacțiilor rezidențiale în scop de investiții s-a dezvoltat în ultimii ani și estimăm că aproximativ 15% din casele vândute în București și zonele învecinate sunt cumpărate în scop investițional în fiecare an. Acesta este un rezultat al acestui lucru”, a spus Andrei Sârbu, CEO al SVN România. Procentul este sinonim cu mii de apartamente și case achiziționate pentru venituri recurente din chirie.

Potrivit SVN România, doar în ultimii cinci ani, peste 11.000 de case construite doar în București au fost cumpărate în scop de închiriere. Mai puțin de 3% dintre acestea sunt administrate de companii profesionale, ceea ce înseamnă că peste 10.500 de apartamente de închiriat în București sunt administrate intern.