Liberty Center este într-o creștere continuă

Liberty Center este un centru comercial situat în sudul Bucureștiului, în cartierul Rahova. Inaugurarea acestuia a avut loc la data de 31 octombrie 2008. Suma investită în mall se ridică la 70 de milioane de euro și este al șaptelea mall deschis în capitală. Suprafața ce se poate închiria are 25.000 de metrii pătrați, 3 nivele și circa 100 de chiriași. Mall-ul este dotat și cu parcare subterană cu 700 de locuri.

Liberty Center a avut 125.000 de vizitatori în primele trei zile de funcționare și este primul mall în care a fost inaugurat primul patinoar acoperit.

În 2017, Liberty Center a înregistrat o creștere a traficului cu 12% față de anul anterior și a reușit să ajungă la 4 milioane de vizitatori pe an. Totodată au crescut și vânzările chiriașilor cu 16% în 2017 față de anul 2016 și a reușit să aibă un grad de ocupare de 78% față de 52% în 2016.

Vizitatorii mall-ului se vor bucura de noile magazine deschise: Carpeta, Casa Covenienza, R&R Boutique, Format Lady și Colin’s.

Rezultatele din anul 2017 ne arată că strategia de repoziționare și creștere implementată la sfârșitul anului 2016 (când JLL a preluat administrarea Liberty Center) este una satisfăcătoare. Cu ajutorul acestor modificări se va reuși menținerea dinamicii pozitive de dezvoltare și pentru perioada ce va urma. Conform celor de la JLL România, planurile de eficientizare s-au bazat pe extinderea zonei de distracții, astfel încât vizitatorii să beneficieze de gama de produse și servicii de care au nevoie din partea unui astfel de centru comercial. Tot cei de la JLL sunt de părere că acest ritm de creștere se va menține în continuare și datorită acestui lucru se vor putea axa pe lucrări de reamenajare dar și pe extinderea unor zone.

Nu doar creșterea numărului de chiriași de la finele anului 2017 a contribuit la îmbunătățirea gradului de ocupare a Liberty Center, ci și dezvoltarea zonei de entertainment, care este situată la nivelul 2, prin mărirea spațiului pentru biliard și bowling.  Tot aici se află și patinoarul acoperit, cinematograful Happy Cinema și zona de restaurante și fast food.

Pentru anul în curs, Liberty Center speră în continuare la o creștere a gradului de ocupare și a numărului de vizitatori. În a doua parte a anului, va începe un proiect de reamenajare ce vizează parterul centrului comercial, zona de parcare și zona de restaurante și entertainment de la nivelul 2. Lucrările vor trebui finalizate până la începutul a anului 2019 și se menționează că acestea nu vor afecta activitatea comercială de zi cu zi, din interiorul mall-ului. Toate aceste lucrări vor include recondiționarea parcării și a intrărilor în centrul comercial, reamenajarea zonei de restaurante și entertainment, dar și împrospătarea fațadelor și a suprafețelor comune.

Surprizele continuă

Liberty Center dorește să investească în partea de divertisment și să ofere vizitatorilor un program diversificat de activități pentru a petrece timpul liber. Anul trecut a realizat cu succes câteva ateliere și spectacole pentru cei mici dar și pentru adulți. De aceea, centrul comercial va investi anul acesta în dezvoltarea zonei de entertainment (biliard, bowling, patinoar) în timp ce cinematograful va oferi în continuare proiecții speciale cum ar fi maratonul de concerte Rock Classics, stagiunile Royal Opera House și Royal Shakespeare Company, tururi virtuale ale unor muzee renumite sau programul Baby Cinema.

JLL este o companie de consultanță imobiliară și brokeraj imobiliar ce a luat naștere în Statele Unite. Compania are 180 de birouri și este activă în 60 de țări. A raportat venituri în valoare de 2.7 miliarde de dolari în anul 2008. JLL este activă și în România având cifra de afaceri de 2.8 milioane de euro în 2008 și 2.3 milioane de euro în 2009.

JLL (Jones Lang LaSalle) România administrează centrul comercial Liberty Center din noiembrie 2016.

Leave a Reply