5 Parcuri în care te poți relaxa în Sibiu

Deși este vizitat mai mult pentru piețele sale fermecătoare și pentru arhitectura medievală bine conservată, Sibiul se mândrește, de asemenea, cu câteva parcuri demne de toată atenția și admirația, unele dintre ele fiind extrem de importante, atât datorită vechimii, cât și a mărimii sau a încărcăturii cuturale.

Acestea fiind spuse, iată 5 parcuri splendide din Sibiu, ideale pentru vizitatorii iubitori de aer curat și relaxare:

Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA

5 Parcuri în care te poți relaxa în Sibiu

Întins pe o suprafață de 96 de hectare undeva în Dumbrava Sibiului, ASTRA este cel mai mare muzeu în aer liber din Europa de Sud-Est și al doilea din toată lumea. Este un muzeu al satului, dezvoltat în jurul unui lac, ce ne prezintă creații de tot soiul ale civilizației populare tradiționale, preindustriale românești, precum și case, mori de apă și de vânt, grajduri, prese pentru ulei, vin și fructe, ateliere, biserici, etc. Peste 300 de clădiri adăpostește acest muzeul grandios a cărui misiune este, de mai bine de 100 de ani, să conecteze audiența cu valorile tradiționale, prin adaptarea continuă la nevoile culturale ale societății.

Parcul Natural Dumbrava Sibiului

5 Parcuri în care te poți relaxa în Sibiu

Această rezervație naturală, întinsă pe o suprafață impresionantă de 960 de hectare, se găsește la doar 4 kilometri de centrul orașului Sibiu și găzduiește mai bine de 100 de specii de plante și animale, cum ar fi mistreți, căprioare, veverițe, ciocănitoare, pițigoi, bufniță, pupăză, mierlă, corbi, cuc, etc. 

În cadrul acestui obiectiv turistic se găsesc, de asemenea, celebrul muzeu ASTRA și Grădina Zoologică a orașului.

Parcul Sub Arini

Unul dintre cele mai vechi parcuri din România și, totodată, un obiectiv turistic ce îndeamnă la relaxare și odihnă, Parcul Sub Arini este unul dintre locurile de promenadă preferare ale sibienilor, găzduind o mulțime de specii de arbori autohtoni precum arinul (de aici și denumirea parcului), teiul și castanul, dar și specii de arbori aduse din America de Nord, printre care se numără arțarul, ienupărul, molidul înțepător și nucul. Mai mult decât atât, în Parcul Sub Arini vei găsi o varietate de specii de păsări sedentare ori migratoare, al căror cântec se simte ca o adevărată încântare la fiecare plimbare pe aleile dintre arbori.

Parcul Natural „Golul alpin Făgăraș”

5 Parcuri în care te poți relaxa în Sibiu

Este cel mai mare parc natural de pe teritoriul județului Sibiu și, totodată, unul dintre cele mai mari parcuri naturale din țară, întinzându-se pe o suprafață de aproape 7000 de hectare, pe versantul nordic al Munților Făgăraș.

Este foarte probabil să fi vizitat deja o parte a acestui parc, deoarece aici se găsesc mai multe obiective turistice populare, precum Lacul Bâlea, Lacul Podragu și Lacul Avrigului, toate aflate la o altitudine de peste 2000 de metri.

Grădina Zoologică Sibiu

5 Parcuri în care te poți relaxa în Sibiu

Deschisă în anul 1929 de către Uzina Electrică Sibiu, la inițiativa inginerului Szekelv, Grădina Zoologică Sibiu, situată, după cum am mai spus, în Pădurea Dumbrava Sibiului, este un loc aparte al orașului deoarece este singurul parc zoo din țară în care există lupi iberici.

De asemenea, aceasta este prima grădină zoologică din România care a cumpărat o pereche de zebre (acest eveniment având loc în anul 2010) și, nu în ultimul rând, este una dintre puținele grădini zoo din țară ce au în colecție porci pecari, jaguari și vaci watusi care au reușit să se reproducă.