5 Sfaturi pentru organizarea garajului

Organizarea garajului nu este o activitate grea sau costisitoare. Cu toate acestea, cei mai mulți dintre noi nu avem timp să ne ocupăm de acest lucru. Vrei să ai mai mult spațiu de stocare și un garaj în care să nu te simți sufocat de prea multe lucruri așezate alandala? Citește aici câteva sfaturi care te vor ajuta să organizezi garajul eficient.

Sfaturi pentru organizarea uneltelor

În zilele noastre, garajul este mai mult decât spațiul în care parchezi mașina. Aici depozitezi lucrurile de care nu ai nevoie în casș, de la unelte de grădinărit, scule și echipamente pentru construcții,biciclete, schiuri, caruciorul bebelușului si multe obiecte de care ai crezut cândva că vei avea nevoie, dar stau acum uitate sub mormane de praf.

Iată aici recomandările noastre pentru un garaj bine organizat:

  1. Întâi, eliberează pardoseala pentru ca apoi să poți parca mașina nestingherit. Ia toate cutiile și obiectele pe care le-ai împrăștiat pe jos și organizează-le pe cele similare pe categorii: biciclete cu accesoriile pentru bicicletă, schiurile cu bețele, clăparii și accesoriile de iarnă, șuruburile la șuruburi, uneltele de grădină în același loc – ai prins ideea.
  2. Investește în cutii. Fie că trebuie să organizezi pensulele pentru vopsit, șuruburile sau accesoriile pentru flex și bormașină, așează-le frumos în cutii de mărimea potrivită, apoi etichetează-le pentru o identificare rapidă. Data viitoare când vei avea nevoie de ciocan, îl vei găsi imediat.
  3. Fă-ți un stand pentru șurubelnițe. Probabil te-ai săturat să găsești doar șurubelnițe în cruce, când tu ai nevoie de o șurubelniță dreaptă. Fă un raft din lemn cu găuri pentru depozitarea șurubelnițelor și acestea nu se vor mai rătăci prin garaj.
  4. Folosește spațiul pe verticală. Pe o porțiune a garajului montează un grilaj unde să poți pune cârlige și să agăți lucrurile ce pot fi organizate astfel. Pune cât mai multe dulapuri și rafturi înalte până la tavan. Astfel, te folosești de tot spațiul disponibil fără a încărca garajul. Păstrează rafturile fără uși ca să vezi lucrurile depozitate și să identifici imediat obiectul de care ai nevoie.
  5. Stabilește lucrurile de care ai nevoie și pe cele de care te poți debarasa. Curațenie de primăvară, declutter sau cum vrei să îi spui – lucrurile inutile nu au ce căuta în garaj, căci încarcă spațiul în care ai putea să depozitezi lucruri pe care le ții în casă, deși nu ai nevoie de ele. Chiar și încălțămintea extra-sezon poate fi depozitată în garaj, în cutii ordonate. Astfel, eliberezi o bună porțiune din pantofar.

De ce sa alegi rafturi metalice pentru organizarea garajului?

Rafturile metalice asigură organizarea covenabilă și depozitarea perfectă a fiecărui lucru de care ai nevoie în garaj. Rafturile metalice sunt foarte rezistente, pot susține o greutate mare și le poti asambla chiar tu.

Cel mai mare avantaj al acestor rack-uri este că le asamblezi ușor și cum vrei tu. Poți ajusta înălțimea lor și poți modifica oricând distanța dintre rafturi, astfel încât să poți depozita cutii și obiecte de mărimi variate.

Ce fel de rafturi poți monta în garaj?

  • Rafturi de perete – acestea nu încarcă spațiul și nu ocupă podeaua acolo unde parchezi mașina.