7 Idei de a petrece timpul cu familia în Sibiu

Sibiul este probabil unul dintre orașele de la noi din țară cu cele mai multe oportunități de distracție și petrecere a timpului liber pentru familiile cu copii mici. Pe lângă faptul că are o atmosferă relaxată, străduțe pietruite ce par a fi desprinse din poveștile de demult și clădiri pline de culoare, orașul găzduiește aproape în fiecare weekend câte un spectacol sau un eveniment cultural. Este, așadar, un loc numai bun de mers cu familia în formulă completă, oferind vizitatorilor de orice vârstă o sumedenie de experiențe interesante și atracții turistice de vizitat.

1. Plimbare prin Piața Mare

7 Idei de a petrece timpul cu familia în Sibiu

Denumită și Piața Centrală, Piața Mare este probabil cel mai cunoscut loc din Sibiu, fiind de altfel punctul zero al Centrului Istoric. Este o zonă pietonală, iar în perioada sărbătorilor de iarnă adăpostește unul dintre cele mai fermecătoare târguri de Crăciun din țară, cu zeci de căsuțe din lemn în care se vând fel și fel de bunătăți, preparate tradiționale și dulciuri pentru cei mici.

2. Urcare până în vârful Turnului Sfatului

7 Idei de a petrece timpul cu familia în Sibiu

Copiii vor fi încântați să urce toate treptele până în vârful turnului pentru a admira de sus panorama orașului. Acest monument, pe sub care se găsește un gang de trecere între Piața Mare și Piața Mică, datează din secolul al XIII-lea și este considerat a fi unul dintre simbolurile orașului.

3. Vizită la Muzeul Locomotivelor cu Abur

7 Idei de a petrece timpul cu familia în Sibiu

În general, copiii sunt pasionați de trenuri, așadar ce poate fi mai plăcut și interesant pentru ei decât să viziteze un muzeu al trenulețelor? Ei bine, în Sibiu, pe strada Dorobanților nr. 22, se găsește Muzeul Locomotivelor cu Abur, cu o colecție de circa 40 de astfel de locomotive vechi de peste 100 de ani ce așteaptă să fie admirată.

4. Vizită la Grădina Zoologică

7 Idei de a petrece timpul cu familia în Sibiu

În Sibiu se găsește cea mai veche grădină zoologică din România, aceasta deschizându-și porțile publicului larg în anul 1929. Grădina adăpostește peste 40 de specii de animale, printre care lupi albi, tigri, jaguari, cămile, lupi iberici și zebre.

5. Plimbare pe Podul Minciunilor

7 Idei de a petrece timpul cu familia în Sibiu

Un alt simbol al Sibiului, Podul Minciunilor poate fi găsit în Centrul Istoric al orașului și ascunde mai multe legende, cea mai cunoscută fiind aceea că ar avea urechi și că toate minciunile spuse aici vor fi descoperite. Podul unește Piața Mică de Piața Huet și este plină de lăcățele care, conform credinței populare, unește pe vecie iubirea cuplurilor care le-au agățat de grilaje.

6. Vizită la Muzeul ASTRA

7 Idei de a petrece timpul cu familia în Sibiu

Un alt mod minunat de a petrece timpul cu familia în Sibiu este de a explora cel mai mare muzeu în aer liber de la noi din țară, Muzeul ASTRA. Acesta oferă vizitatorilor ocazia de a descoperi creații tradiționale, case și ateliere de prelucrare a lemnului sau a fierului, mori de apă și de vânt, grajduri și multe alte clădiri specifice vieții la țară.

7. Vizită la Castelul de Lut Valea Zânelor

7 Idei de a petrece timpul cu familia în Sibiu

Pe Valea Porumbacului, județul Sibiu, se găsește un loc ce pare a fi desprins din „Stăpânul Inelelor” sau din „Hobbitul”. Este vorba de un castel construit în totalitate din piatră, lemn, lut și paie, pus la cale de un cuplu care a dorit să ofere lumii un altfel de turism. Copiii, în mod cert, vor fi mai mult decât încântați să viziteze acest loc de poveste!