7 măsuri pentru siguranța casei tale

Securitatea casei trebuie să fie o prioritate pentru fiecare dintre noi. Fie că locuiești într-un cartier liniștit cu vile recent construite sau în capitală, unde rata criminalității este crescută, trebuie să ai grijă ca locuința ta să fie mereu sigură pentru tine și familia ta. Îți recomandăm 7 măsuri pentru siguranța casei tale.

Cum sporesti siguranța locuinței tale

În cele mai multe cazuri, să ai un sistem de supraveghere video și un câine este suficient pentru a ține hoții departe de casa ta. Dar nu toți se lasă descurajați de aceste două măsuri. Trebuie să ții cont de particularitățile casei tale astfel încât chiar dacă ți-a fost furat ceva din locuință, hoțul va fi ușor de identificat la poliție cu ajutorul imaginilor filmate la tine acasă.

Apoi, siguranța casei tale se referă la mai mult decât a o proteja de infractori. Fiecare membru al familiei, de la bebelușul nou născut până la cel mai vârstnic bunic, trebuie să fie ferit de pericole. Iată ce trebuie să faci pentru a spori siguranța locuinței și a celor care locuiesc aici.

Ce măsuri trebuie să iei ca să ai o casă sigură

  1. Sistemul de supraveghere video interior/exterior. Plasează camerele de filmat astfel încât să se vadă bine trăsăturile celor care folosesc atât ușa din față, cât și pe cea din spatele casei. Dacă aproape 35% dintre spargeri au loc pe ușa din față, cam 20% dintre infractori preferă să se strecoare pe ușa din spate. Poziționează camerele cât mai sus, unde hoții nu le pot distruge ușor, și undeva la vedere, dacă vrei să îi descurajezi. Dacă ai ferestre în apropierea unei alei sau a unui gard, instalează și aici o cameră de supraveghere pentru un plus de siguranță.
  2. Alege o ușă de intrare din aluminiu. Ușile metalice securizate cu cel putin 3 balamale solide sunt rezistente la forțare și lovituri. Dacă sunt prevăzute cu sisteme de închidere de calitate, va fi aproape imposibil să intri pe aici fără cheie. În plus, poți găsi uși metalice în toate stilurile și culorile, astfel încât să se potrivească stilului casei tale.
  3. Investește în tâmplărie termoizolantă de calitate. Împreună cu ușile de intrare, ferestrele sunt cele care îți protejează casa de musafirii nepoftiți. Știai că poți monta ferestre cu sisteme de siguranță? Mânerul ferestrelor și plăcuțele de securitate oferă o siguranță crescută locuinței atunci când ești plecat. Apoi, montează obloane cu încuietoare.
  4. Instalează un sistem de securitate. Montează un video-interfon pe care să îl conectezi la telefon sau tabletă și un sistem de alarmă pe bază de senzori care să țină la distanță hoții. Acest sistem de securitate îți permite să fii informat când cineva intră pe teritoriul tău, căci vei primi notificari și alerte când senzorii detectează ceva.
  5. Gard înalt. Dacă ești preocupat de siguranța casei tale, atunci trebuie să alegi un gard înalt de 2 m și neted, care nu poate fi escaladat cu ușurință de către infractori. Este o investiție destul de mare, dar te ferește de hoți și de vânturile puternice. Însă gardul înalt se încinge în timpul sezonului estival și umbrește semnificativ grădina.
  6. Iluminat exterior. Cei mai mulți optează pentru lămpi exterioare decorative. Însă iluminatul exterior are un rol important când vine vorba de securitatea locuinței. În unele zone este nevoie de iluminat exterior de siguranță cu proiectoare LED, și anume drumul de acces, aleile din curte, garajul și zonele mari.
  7. Protejează rețeaua Wi-Fi. Trebuie să respecți această măsură mai ales pentru cazul în care ai sisteme inteligente în casa ta. În plus, atunci când rețeaua Wi-Fi este compromisă, ești expus la atacuri de phishing sau chiar la furt de documente din telefon și calculator, lucru ce poate duce la situații pe care nu ți le dorești. Schimbă numele și parola rețelei, folosește un firewall performant și instalează un antivirus care să te ferească de atacurile cibernetice.

Dacă implementezi aceste 7 măsuri pentru siguranța casei tale, poți pleca în vacanță alături de cei dragi fără stresul că locuința ta ar putea fi în pericol. În plus, nu ignora măsurile elementare de prevenție de câte ori pleci de acasă: încuie ușile, închide ferestrele și scoate din priză aparatele și electrocasnicele.