7 motive să faci facultatea în Sibiu

Dacă numai ce ai terminat liceul și încă nu ai luat o decizie privind drumul pe care urmează să îl urmezi, una dintre opțiunile pe care le ai la dispoziție este o facultate din Sibiu.

7 motive să faci facultatea în Sibiu

Este adevărat că acest oraș din Ardeal nu este în primele opțiuni ale viitorilor studenți, care aleg mai degrabă București, Timișoara, Cluj sau Iași. Totuși, poate oferi o mulțime de avantaje pentru un tânăr care dorește să își construiască o carieră de succes și în același timp vrea să se bucure din plin de viață.

Care sunt avantajele pe care le ai dacă faci facultatea în Sibiu?

Ai destul de multe facultăți de unde poți alege

Poți opta pentru facultăți de stat și deopotrivă pentru facultăți particulare. Ai de ales între domenii tehnice ( matematică, fizică, inginerie sau informatică) și domenii mai puțin tehnice ( Științe ale naturii, horticultură, turism, etc). În 2019, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu a ocupat locul 11 într-un top al celor mai bune universități din țară.

Este un oraș cu o viață socială foarte activă

7 motive să faci facultatea în Sibiu

În Sibiu poți găsi foarte multe baruri, restaurante și cluburi în care îți poți petrece timpul liber alături de colegii de la facultate și alături de prieteni. Datorită dezvoltării turistice din ultimii 15 ani, este un oraș extrem de ofertant în ceea ce privește modalitățile de petrecere a timpului liber. Numărul de restaurante pe cap de locuitor îl depășește pe cel din Amsterdam, Istanbul sau Stockholm.

Este un oraș cu o rată a șomajului foarte mică

Rata șomajului este de doar 1.65%, ceea ce înseamnă că după ce termini facultatea ai toate șansele să îți găsești un loc de muncă. Partea bună este ca salariile medii din acest oraș sunt se situează și ele în topul celor mai mari din țară.

Este un oraș liniștit, în care vei găsi aer curat, spații largi și oameni calzi

7 motive să faci facultatea în Sibiu

Este orașul perfect în care să locuiești dacă nu îți dorești agitația din București sau din Cluj.

Este un oraș în care se investește frecvent

7 motive să faci facultatea în Sibiu

Dat fiind numărul mare de turiști, foarte multe companii românești și străine aleg să își deschidă sedii aici, ceea ce crește numărul locurilor de muncă, salariile și oportunitățile.

Este un oraș în care se contruiește destul de mult, în așa fel încât atunci când îți dorești o casă să ai de unde alege

7 motive să faci facultatea în Sibiu

Există atât blocuri noi, cât și case sau blocuri vechi în care poți găsi apartamente mai ieftine decât în București sau Cluj.

Este un oraș cultural

În Sibiu poți găsi o mulțime de evenimente culturale foarte interesante, începând cu festivalurile de teatru, film sau jazz și terminând cu diverse alte evenimente care le oferă locuitorilor și turiștilor o mulțime de opțiuni pentru a-și petrece timpul liber.

În Sibiu poți găsi, așadar, tot ceea ce își poate dori un student de la viața agitată din timpul facultății și în același timp, poți descoperi destul de multe oportunități pentru viitor. Dacă alegi acest oraș pentru a-ți continua studiile, ai toate șansele să rămâi în el.