Ce le poate oferi Sibiul iubitorilor de teatru?

Teatrul este una dintre cele mai importante și vechi surse de divertisment ale societății noastre. Încă din antichitate au existat artiști care imaginau și puneau în operă tot felul de personaje și tot de pe atunci au apărut și primii autori de piese, care abordau două subiecte importante în acea vreme: tragedia și comedia.

Astăzi, tearul face parte din fiecare comunitate și este un instrument extrem de eficient de educație și culturalizare. 

În Sibiu, teatrul ocupă un loc aparte în inima oamenilor, motiv pentru care sibienii se pot bucura de mai multe teatre și de unul dintre cele mai mari festivaluri de teatru din Europa.

În viața de zi cu zi, cei care doresc să se relaxeze urmărind o piesă de teatru au de ales între mai multe teatre, atât de stat, cât și independente:

Teatrul Național Radu Stanca

Ce le poate oferi Sibiul iubitorilor de teatru?

Este considerat a fi cel mai important teatru din România. Cu o secție în limba română și una în limba germană, este unul dintre cele mai active teatre din Europa și adună la fiecare spectacol regizori, actori și dramaturgi renumiți. 

Teatrul Mic

Este un teatru care iese din șabloanele teatrului clasic, oferind reprezentații memorabile, cât se poate de interesante. De foarte multe ori, acest teatru evidențiază actori tineri, în plină ascensiune.

Grădina BIS

Ce le poate oferi Sibiul iubitorilor de teatru?

Este un teatru privat, cu foarte multe reprezentații interesante, în care atât adulții, cât și copiii pot face cunștință cu arta teatrală.

Fabrica de cultură

Este un spațiu în care adesea sunt reprezentații ale actorilor de la Teatrul Național Radu Stânca. 

Studioul Canvas

Este locul în care studenții din cadrul Facultății de litere și arte Sibiu își încearcă talentul pe scenă.

Teatrul de Balet

Este un teatru nou, născut în 2008, care promovează reprezentațiile de balet ale corpului de balet din Casa de Cultură a Municipiului Sibiu;

Teatrul Gong

Este un teatru pentru copii care în cei peste 60 de ani de activitate a cucerit o mulțime de generații de tineri;

Pe lângă aceste teatre care au reprezentații zilnice sau săptămânale, în fiecare an Sibiul este gazda unuia dintre cele mai importante festivaluri de teatru din întreaga lume: FITS. Festivalul Internațional de Teatru Sibiu este al treilea din Europa după cel de la Avignon și cel de la Edinburgh, are loc în iunie și se desfășoară de-a lungul a 10 zile. Acesta este înființat în 1993 de către Constantin Chiriac și astăzi se poate lăuda cu cel puțin 73 de țări care participă în fiecare an și cu peste 550 de spectacole ce au loc de-a lungul celor 10 zile. 

Ce le poate oferi Sibiul iubitorilor de teatru?

Festivalul Internațional de teatru de la Sibiu este un eveniment care promovează mai multe arte, nu doar teatrul. Astfel, vei putea descoperi spectacole de dans, spectacole de circ și circ contemporan, Musical-uri, operă și concerte desfășurate atât în aer liber, cât și în biserici sau în situri istorice. 

Toate aceste instituții și evenimente au contribuit la declararea Sibiului drept capitală culturală europeană și atrag în fiecare an o mulțime de turiști iubitori de cultură.