Ce vor să vadă turiștii străini în Sibiu?

Începând cu 2007, atunci când Sibiul a fost capitala culturala europeana, numărul turiștilor care au ajuns în acest oraș a crescut simțitor. Potrivit Institutului Național de Statistică, dacă în 2008 numărul turiștilor înregistrați era de aproximativ 150 000, în 2018 acesta a ajuns să depășească 500 000 în fiecare an. Este adevărat că doar 28% dintre aceștia au fost srăini, însă numărul este și așa destul de mare.

Ce vor să vadă turiștii străini în Sibiu?

Ce vor să vadă turiștii străini în Sibiu? De ce sunt atrași de acest oraș?

În general, turiștii care vizitează Sibiul își doresc să interacționeze cu localnicii, să le viziteze gospodăriile și să descopere cât mai multe lucruri despre cultura locală. Faptul că în România există încă destul de multe comunități rurale care păstrează tradiții seculare este impresionant pentru foarte mulți oameni. Mulți dintre aceștia au văzut stilul de viață al țăranului sibian doar în filme, iar realitatea îi poate cuceri. 

Mulți turiști sunt foarte încântați să descopere turme de oi, căruțe trase de cai, mirosul de fum al sobelor care ard mocnit în timpul iernii și poveștile din spatele clădirilor din oraș sau din afara lui. 

Ce vor să vadă turiștii străini în Sibiu?

De asemenea, Dracula rămâne un subiect de care majoritatea turiștilor sunt atrași, care este exploatat adeseori de oamenii de afaceri ai locului. Deși din ce în ce mai mulți din cei care vizitează Sibiul știu ca povestea lui Dracula este doar o legendă care nu are nicio legătură cu realitatea noastră istorică, aceștia continuă să fie atrași de numeroasele povești și de locurile din Sibiu care îl au drept erou principal pe sângerosul vampir. 

Deși nu este în oraș, Transfăgărășanul este unul dintre primele motive care conving un turist să ajungă în Sibiu. Cu milioane de poze impresionante descoperite pe internet, Transfăgărășanul cucerește încă de la prima vedere. 

Nu în ultimul rând, turiștii sunt atrași de preparatele culinare, care îi conving foarte des să revină iar și iar în această zonă a lumii.

În general, turiștii străini ajung în Sibiu datorită poveștilor venite din partea prietenilor sau a poveștilor descoperite pe internet. Motivele de mai sus sunt principalele ancore care îi atrag. Cum pofta vine mâncând, odată ajunși în oraș descoperă o mulțime de alte obiective pe care vor să le vadă, printre ele aflându-se și obiectivele culturale ( Muzeul Brukenthal, Turnul Sfatului sau Biserica Evanghelică), cât și grădina zoologică din pădurea Dumbrava sau podul Minciunilor.

De ce este numărul de turiști în creștere?

Pentru că cel mai adesea, așteptările cu care fiecare om ajunge în Sibiu sunt depășite.  Fiind vorba despre un oraș mic dintr-o țară necunoscută pentru mulți turiști, Sibiul nu ridică foarte mari așteptări și grație unei organizări turistice foarte bune are capacitatea de a le depăși cu ușurință.

Ce vor să vadă turiștii străini în Sibiu?

Cu siguranță, numărul turiștilor străini din Sibiu va crește în continuare. Sunt mari șanse ca preferințele acestora să se schimbe însă, pe măsură ce așteptările ajung să fie din ce în ce mai mari.