Cele mai ușoare trasee de drumeție din Făgăraș

Cel mai ofertant masiv din punct de vedere al crestelor alpine și al văilor glaciare adânci, Făgărașul oferă, la fiecare pas, adevărate splendori ale naturii, începând cu lacul Bâlea, de unde pornește celebrul Transfăgărășan și terminând cu Moldoveanu, cel mai înalt vârf din țară, supranumit Acoperișul României.

Cele mai ușoare trasee de drumeție din Făgăraș

Cu toții ne dorim să-i descoperim frumusețile, însă puțini sunt cu adevărat pregătiți pentru a-i face față provocărilor. Cu toate acestea, trebuie să știi că Făgărașul adăpostește și trasee mai prietenoase, ușor de parcurs chiar și de către cei mai puțin experimentați în urcatul pe munte.

Lacul Bâlea – Lacul Capra

Un traseu numai bun de parcurs într-o zi călduroasă de vară, situat la o altitudine rezonabilă, acesta se întinde pe o pantă mai accentuată, însă nu necesită mare efort pentru a fi finalizat. Cele două lacuri, Bâlea și Capra, de origine glaciară, atrag în fiecare an mii de vizitatori, fiind considerate două dintre superlativele impunătorului Făgăraș.

Valea Sâmbetei – Cabana Valea Sâmbetei

Un alt traseu ușor de parcurs în munții Făgăraș, de data aceasta pe partea nordică a masivului, Valea Sâmbetei – Cabana Valea Sâmbetei te plimbă printr-o zonă relaxantă, lipsită de forfotele râurilor. Primii 7 kilometri ai traseului, ce pornesc de la Mănăstirea Sâmbăta pe un drum pietruit, pot fi parcurși cu mașina, însă de acolo trebuie continuat la picior, pe o potecă destul de umedă, căreia trebuie acordată puțină atenție. Ieșind din golul alpin, vei surprinde o priveliște spectaculoasă spre Piatra Caprei sau spre căldarea glaciară, unde însă doar cei mai experimentați ar putea să se aventureze. Acesta este locul în care se găsește celebra Cabană Valea Sâmbetei, un loc vechi, încărcat de legende și povești spuse de-a lungul timpului de fel și fel de montaniarzi, care oferă, de asemenea, posibilitatea de a lua o masă caldă.

Cele mai ușoare trasee de drumeție din Făgăraș

Cariera de Piatră (Valea Porumbacu) – Cabana Negoiu

Un traseu străbătut de mulți pasionați ai muntelui ce își propun să cucerească cel de-al doilea vârf din țară, Vf. Negoiu (2535 m), acesta reprezintă doar o parte din lungul drum către faimosul vârf, fiind ușor accesibil și pentru începători. Dacă ești experimentat și obișnuit cu urcatul pe munte, cu siguranță poți merge mai departe, însă dacă nu ai suficientă experiență, Cabana Negoiu ar trebui să fie un obiectiv care să te mulțumească pentru început. Fără probleme sau provocări de vreun fel, acest traseu se întinde pe un drum forestier până la cabană, necesitând în jur de 4 ore pentru a fi parcurs dus-întors.

Spre Bâlea Lac

Probabil cel mai ușor traseu din Făgăraș, traseul ce duce direct spre Bâlea Lac, una dintre cele mai importante atracții turistice din zonă, poate fi parcurs de oricine, cu condiția de a fi echipat corespunzător cu bocanci de munte și câteva haine mai groase. Cele trei ore și jumătate de drumeție îți vor dezvălui peisaje de o frumusețe ce taie respirația și mai multe obiective turistice fascinante, dintre care nu putem să nu amintim de Curmătura Bâlii, Lacul Doamnei sau de Bâlea Cascadă.