Cum vor arăta suburbiile Sibiului peste 10 ani?

La fel ca în orice alt mare oraș din țară și din străinătate, în Sibiu oamenii încep să vadă avantajele locuitului la casă și încet, încet, renunță la apartamentele din blocurile centrale în detrimentul caselor individuale sau duplex de lângă oraș.

De câțiva ani, suburbiile Sibiului, reușesc să atragă din ce în ce mai mulți investitori imobiliari și în același timp să îi convingă pe sibieni și chiar pe locuitorii altor mari orașe să le populeze. Cisnădie, Șelimbar, Cristian sau Șura Mică și Șura Mare sunt mici localități care atrag prin peisajele pe care le oferă, prin spațiul mare pentru construcții și prin proximitatea față de oraș și toate facilitățile pe care le oferă acesta.

Cum vor arăta suburbiile Sibiului peste 10 ani?

Modificările în aceste suburbii au început să fie foarte vizibile de câțiva ani. Numeroase magazine din ce în ce mai mari, cafenele, restaurante și chiar mall-uri ( în Șelimbar), și-au făcut apariția pentru a fi cât mai aproape de oamenii mutați aici.

Evoluția va fi una constantă, chiar accelerată. Astfel, peste 10 ani suburbiile vor fi total diferite de ceea ce reprezintă ele astăzi. Printre modificările așteptate se numără următoarele:

  • Mult mai multe locuințe apărute datorită cererii în creștere;
  • O creștere a traficului dinspre și către oraș. Această creștere va atrage și construcția de străzi mai largi, care să ofere un acces mai facil;
  • Dezvoltarea transportului în comun și chiar apariția unor soluții noi, cum ar fi metroul ușor sau trenul rapid;
  • Apariția unui număr din ce în ce mai mare de parcuri și alte zone de relaxare precum și apariția cafenelelor, a restaurantelor și a centrelor de distracție.

Evoluția va fi similară cu evoluția altor orașe mari din vestul Europei, unde majoritatea locuitorilor au renunțat la viața în centru și s-au retras în suburbii.

De ce merită să te muți în suburbii acum?

În primul rând, pentru că acum este perioada în care poți achiziționa locuințe la prețuri similare cu cele cu care îți poți vinde apartamentul. Cu siguranță, în viitor prețurile vor crește destul de mult, în condițiile în care terenul de construcție este o resursă finită iar ritmul în care se construiește este unul foarte alert.

Cum vor arăta suburbiile Sibiului peste 10 ani?

De asemenea, este o perioadă în care din ce în ce mai multe companii îți permit să lucrezi de acasă, ceea ce îți oferă libertatea de a te bucura de propria curte și de a renunța la traficul de dimineață.

Dacă alegi să te muți acum, ai șansa de a găsi acele case din zonele bune, cu peisaje atractive și cu oportunități de dezvoltare, pe care în viitor s-ar putea să le accesezi ceva mai greu.

Cum vor arăta suburbiile Sibiului peste 10 ani?

Ceea ce este cert este faptul că viitorul este al suburbiilor. Dacă vrei să nu pierzi trenul evoluției, cea mai bună decizie pe care o poți lua este să îți găsești cât mai repede o casă în zonele de lângă oraș.