Locuri frumoase dar mai puțin cunoscute în Sibiu

Sibiul este un oraș de dimensiuni nu tocmai generoase, prin urmare, este de înțeles că atracțiile-i turistice principale pot fi vizitate în maxim două sau trei zile. Dar dacă ai plănuit o vacanță de o săptămână sau mai mult în acest loc ce în 2007 s-a bucurat de titulatura de Capitală Culturală Europeană, ce poți face pentru a umple timpul rămas?

Ei bine, trebuie să știi că Sibiul găzduiește mai multe obiective turistice care, deși se bucură de mai puțină popularitate decât cele deja consacrate, sunt destul de interesante și, în mod cert, merită vizitate.

Acestea fiind spuse, iată câteva dintre atracțiile mai puțin cunoscute din Sibiu, pe care merită să le vizitezi:

Piața Aurarilor

Locuri frumoase dar mai puțin cunoscute în Sibiu

O plimbare pe străzile Sibiului ar fi mai fermecătoare dacă ar include o mică vizită în colorata Piață Aurarilor. Pentru a ajunge acolo, pornește de sub turnul casei din Piața Mică din Orașul de Sus, apoi intră în Pasajul Aurarilor și, câteva trepte mai jos, vei da de această piață, considerată a fi parte din Orașul de Jos. Deși nu este inclusă in lista obiectivelor turistice majore ale Sibiului, Piața Aurarilor este totuși frecvent vizitată de către îndrăgostiți, deoarece este văzută ca fiind unul dintre cele mai romantice locuri din oraș.

Turnurile din Sibiu

Folosite ca puncte strategice de apărare a cetății între secolele XVI și XVIII, turnurile din Sibiu, datorită structurii puternice, au reușit să se mențină într-o stare foarte bună, astăzi fiind centre de interes turistic, dar și un bun loc de unde se poate admira de sus panorama orașului.

Muzeul Locomotivelor cu Abur

Locuri frumoase dar mai puțin cunoscute în Sibiu

În ziua de azi, puține locomotive cu abur mai sunt funcționale, cele mai multe dintre ele fiind folosite în mocănițe. Dacă, însă, ești fascinat de acest subiect și vrei să afli mai multe, îți recomandăm o vizită la Muzeul Locomotivelor cu Abur din Sibiu, unde vei putea admira mai bine de 40 de locomotive cu abur care, înainte de anii 1900, erau folosite pe căile ferate din țara noastră. Muzeul a fost înființat în anul 1994 și prezintă istoria impresionantă a locomotivelor expuse, dar și o varietate de informații tehnice pentru pasionații în domeniu.

Prima farmacie din Romania

Locuri frumoase dar mai puțin cunoscute în Sibiu

Atestată documentar în anul 1494, prima farmacie din țara noastră a devenit obiectiv turistic în anul 1972, situată fiind în Piața Mică a Sibiului. Expoziția muzeului cuprinde peste 6600 de piese, cel mai vechi obiect, care constă într-un mojar din bronz, datând din 1597. 

Foarte interesant, muzeul ne prezintă, în cele trei secțiuni ale sale, modul în care erau preparate medicamentele în cadrul laboratorului și ce soluții obișnuiau să fie folosite în medicina alternativă (colecția de homeopatie).

Abația Cârța

Locuri frumoase dar mai puțin cunoscute în Sibiu

Contrar opiniei populare, Abația Cârța nu este o biserică fortificată săsească, ci o mănăstire cisteriană (unica din țară), fiind construită de călugării cisterieni din Citeaux, Burgundia.

Construită în anul 1202 în stil romanic, mănăstirea este situată, după cum spune și numele, în localitatea Cârța, la circa 50 de kilometri de municipiul Sibiu. Deși se găsește la o distanță considerabilă de oraș, locul merită vizitat, deoarece a jucat un rol deosebit de important din punct de vedere politic, istoric, cultural și economic în perioada Evului Mediu. În plus, abația a fost renovată în anul 2013 și pune la dispoziția vizitatorilor unicul cimitir de soldați germani căzuți în septembrie, anul 1916.

Multe alte obiective turistice adăpostește Sibiul, cel ce avea să fie cea mai mare și mai prosperă cetate construită de coloniștii germani la noi în țară în secolul XII. Este însă nevoie de multe alte sute de rânduri pentru a le acoperi pe toate. Cele prezentate mai sus sunt, în opinia noastră, doar cele mai atractive, așadar dacă ai puțin timp liber în șederea ta în Sibiu, îți recomandăm să le faci o vizită pentru a le descoperi poveștile.