M-am mutat în Sibiu din cauza poluării

Există anumite momente în viață în care deciziile radicale pot contribui la calitatea viitorului. Am luat o astfel de decizie în momentul în care am ales să îmi mut toată familia din București în Sibiu, iar considerentul principal a fost poluarea.

M-am mutat în Sibiu din cauza poluării

În București, nivelul de poluare înregistrat conform datelor furnizate de AirVisual este de 20.3, în timp ce în Sibiu, nivelul este de 16.1. Nu este o diferență chiar atât de mare, însă aceste valori sunt măsurate în centrul orașelor. Pe măsură ce mergi spre periferie, lucrurile încep să fie mult diferite iar odată ce ai ieșit din oraș, împrejurimile Sibiului oferă o adevărată doză de sănătate spre deosebire de împrejurimile Bucureștiului.

De ce am ajuns să îmi mut familia din București în Sibiu?

Primul considerent a fost poluarea. Impactul pe care îl are poluarea asupra organismului este extrem de mare și în timp, aceasta duce la afecțiuni pulmonare, la boli cardiovasculare și chiar la cancere. Este important, așadar, să respiri în fiecare moment al zilei un aer curat.

În momentul în care am ajuns în Sibiu am realizat că poluarea este doar factorul care a declanșat decizia și că sunt o mulțime de alte motive pentru care merită să faci o astfel de mutare:

Oportunitățile în carieră sunt similare

Sibiul este un oraș în plină dezvoltare, care oferă extrem de multe oportunități de creștere în carieră. Poți face aproape orice iar companiile internaționale sunt din ce în ce mai interesate să deschidă sedii aici.

 Împrejurimile oferă mult mai multe opțiuni de petrecere a timpului într-un mod sănătos

Lângă Sibiu poți alege să faci mountain bike, să skiezi, să faci drumeții pe munte sau pur și simplu să te bucuri de un picnic în mijlocul naturii.

M-am mutat în Sibiu din cauza poluării

Orașul este mult mai mic, ceea ce îți permite să renunți la mașină

Pot parcurge întregul oraș pe jos în ceva mai mult de o oră. Este timpul pe care l-aș aloca parcurgerii Bucureștiului cu mașina, însă mersul pe jos este mult mai sănătos. Dacă mă grăbesc am întotdeauna opțiunea unui taxi, a unui autobuz sau chiar a unei trotinete electrice. Faptul că se poate renunța ușor la mașină este un argument în plus împotriva poluării, în condițiile în care sibienii pot fi convinși mult mai repede să ducă o viață verde.

M-am mutat în Sibiu din cauza poluării

Opțiunile pe care le am pentru petrecerea timpului liber sunt similare cu cele din București

Am trăit o viață întreagă cu preconcepția că un oraș mic nu are ce să îți ofere. În Sibiu însă, am descoperit că mă pot bucura de cinematografe, restaurante, teatre, festivaluri de muzică și de film și în general, de opțiuni de distracție similare cu cele din București.

M-am mutat în Sibiu din cauza poluării

Decizia de a mă muta în Sibiu a fost una inteligentă. Evident, nu este o decizie pentru toată lumea, însă dacă ești o persoană care iubește muntele, mișcarea, aerul curat și sănătatea mai mult decât iubește ideea de a locui în cel mai mare oraș al țării, merită să iei în considerare o astfel de mutare.