Top 3 cele mai liniștite zone din Sibiu

Atunci când îți cauți o casă, indiferent că este o casă pe pământ sau un apartament, una dintre cerințele pe care le ai este de a o achiziționa într-o zonă liniștită. În România, Sibiul se află pe locul 2 în topul celor mai liniștite orașe, fiind devansat de Brașov.  Acest statut al Sibiului este câștigat datorită celor mai liniștite zone, în care orice familie și-ar dori să își crească copiii.

Top 3 cele mai liniștite zone din Sibiu

Care sunt cele mai liniștite zone din Sibiu?

Cartierul Valea Aurie

A câștigat titlul de cel mai liniștit cartier din țară datorită poziției sale aproape de natură, dar totuși cu acces rapid către centrul orașului. Pe lângă liniștea pe care o vei găsi aici te poți bucura și de un cost mic al vieții. Cartierul Valea Aurie are aproximativ 11300 de locuitori și este compus atât din blocuri de apartamente construite în urmă cu 4 decenii, cât și de case. Cei care aleg să se mute aici se vor afla aproape de Muzeul Național Astra și de Grădina Zoologică și vor avea la dispoziție grădinițe, școli generale, magazine, restaurante și un transport în comun bine pus la punct. Din punct de vedere al spațiilor verzi stă cel mai bine din întregul Sibiu, având în apropiere Parcul de sub Arini, Muzeul Național Astra și o pădure bogată.

Cartierul Reșița

Pe locul doi în ceea ce privește liniștea se situează cartierul Reșița, un cartier mic de doar câteva străzi, situat în nordul orașului. Cartierul beneficiază de un parc și de deschidere către Râul Cibin, are acces la restaurante și diverse utilități destinate confortului și le permite locuitorilor săi să ajungă pe jos în centrul orașului, în doar 30 de minute. În imediată vecinătate a cartierului este o altă zonă aflată în topul celor mai liniștite: cartierul Lupeni.

Cartierul Trei Stejari

Este un al treilea cartier foarte atractiv din fosta Capitală Culturală Europeană. Este un cartier de case construit pe locul în care în trecut erau fortificațiile cetății Hermannstadt. Este primul loc în care s-au construit case în afara cetății și este unul dintre primele cartiere care au avut străzi pietruite cu piatră cubică, trotuare și iluminare stradală. Astăzi, cartierul își păstrează aerul select și reușește să le ofere locuitorilor toate utilitățile de care au nevoie, de la magazine și centre comerciale până la parcuri, restaurante, lăcașe de cult, etc. Cei care doresc să ajungă în centrul istoric al Sibiului o pot face pe jos în doar 10-15 minute.

Top 3 cele mai liniștite zone din Sibiu

Majoritatea cartierelor din Sibiu sunt linistite și pot reprezenta un loc perfect pentru cei care doresc să locuiască într-un oraș ce oferă acces rapid către orice atracție și se află într-o continuă dezvoltare. În ultimii ani, au început să se construiască noi cartiere și în afara Sibiului, care atrag deopotrivă sibieni și locuitori din alte orașe ale țării.