Top 7 motive să te muți la periferia Sibiului

Pentru mulți oameni, aglomerația orașului este apăsătoare iar poluarea din centru este un motiv de îngrijorare. Este motivul pentru care locuințele de la periferia Sibiului au început să fie din ce în ce mai căutate. Atât cartierele de la marginea orașului, cât și sate aflate lângă oraș, cum ar fi cele din Marginimea Sibiului: Tilișca, Vale, Sibiel sau Fântânelele sunt din ce în ce mai căutate de către cei care doresc liniște și în același timp, vor să fie conectați la oraș.

De ce să te muți la periferia Sibiului?

  1. Pentru că din majoritatea localităților de lângă Sibiu ajungi în maxim 20 de minute cu mașina până în centrul orașului, ceea ce te poate împăca cu ideea că nu ești în centru.
  2. Pentru că te bucuri de aer curat. Este un argument cât se poate de convingător pentru cei care doresc să trăiască mult și sănătos. Conform statisticilor, foarte multe boli moderne sunt cauzate de poluarea din aer. Locuind lângă oraș, vei putea elimina riscurile și îi vei putea oferi familiei tale o viață sănătoasă;
  3. Pentru că localitățile de lângă Sibiu oferă peisaje incredibile, care îți permit să te relaxezi și să îți aduni gândurile. Mărginimea Sibiului oferă câteva zone foarte pitorești și interesante.
  4. Pentru că prețurile pentru o casă în jurul Sibiului sunt, de cele mai multe ori, mult mai mici decât prețurile unui apartament în centru.
  5. Pentru că poți avea curte. Este un uriaș avantaj să te poți bucura de propriul spațiu verde, în care poți planta copăcei, îți poți face o grădină de legume și îți poți amenaja un spațiu de relaxare în aer liber.
    Top 7 motive să te muți la periferia Sibiului
  6. Pentru că majoritatea localităților de lângă oraș sunt conectate la utilități ( apă curentă, canalizare, gaze, etc), ceea ce asigură un confort mare.
  7. Pentru că viitorul este al zonelor periferice. Istoria orașelor dezvoltate din vestul Europei și de peste ocean arată că evoluția naturală a unui oraș este aceea de a-și trimite locuitorii către periferie. Același lucru se întâmplă și cu București sau Cluj și același lucru se întâmplă și cu Sibiul.

Care sunt dezavantajele mutatului la periferie?

Evident, nu totul este roz. Nu vei mai avea acces imediat la teatre, cinematografe și restaurantele preferate, vei depinde destul de mult de automobil atunci când vrei să ajungi undeva, va trebui să cheltuiești mai mulți bani pe întreținere decât ai face-o la bloc și va trebui să investești mai mult în elemente de siguranță: câine, camere video, alarme, etc.  De asemenea, o curte înseamnă mai multă responsabilitate și mai multe ore de muncă de întreținere.

Top 7 motive să te muți la periferia Sibiului

Cu toate aceste neajunsuri însă, dacă analizezi cu atenție zona în care te muți și achiziționezi o casă bine construită, cu vecini de încredere, decizia de a te muta la periferie poate fi cea mai bună decizie pe care o iei.