Harta Magnoliilor a Bucureștiului a fost actualizată. Mai mulți copaci din oraș pot fi admirați la o „plimbare magnifică”

Harta Magnoliilor a Bucureștiului a fost actualizată. Mai mulți copaci din oraș pot fi admirați la o „plimbare magnifică”

În această perioadă, tot mai mulți bucureșteni ies să se plimbe pe străzile orașului, bucurându-se de vremea frumoasă și întinerind natura. Copacii sunt în floare, emanând o aromă atrăgătoare. În această perioadă înfloresc și arborii de magnolie cu unele dintre cele mai frumoase flori.

Anul trecut am avut plăcerea să vă prezentăm Harta Magnoliei, iar acum, un an mai târziu, vă informăm că aceasta a fost actualizată.

Magnolia este una dintre cele mai frumoase plante de primăvară. Anul acesta, Diana Robu, autoarea unei hărți care arată unde în București te poți plimba și admira frumusețea acestei plante, a decis să actualizeze informațiile trimise în anii precedenți.

Așadar, în primăvara anului 2023, vei avea și mai multe locuri unde să mergi pentru fotografiile tale de pe Instagram.

Astăzi, însă, folosesc hărți într-un mod pe care nu l-am mai făcut niciodată: ies pe străzi fără pini, unde văd hărți care înainte erau goale și sar și eu în sus. Găsesc străzi pline de culoare”, a spus creatorul hărții Reporterul a postat ieri pe pagina de Facebook „Harta Magnoliilor”.

În timpul acestei plimbări, a fost observată o nouă magnolie galbenă. Aceasta va fi marcată pe hartă cu pin soare.

Deși această poză se referă doar la florile de magnolie din capitală, a stârnit interesul oamenilor din toată țara. Românii au primit ideea cu brațele deschise și au pășit practic pe străzile orașelor admirând frumusețea naturii.

Deși această poză se referă doar la florile de magnolie din capitală, a stârnit interesul oamenilor din toată țara. Românii au primit ideea cu brațele deschise și au pășit practic pe străzile orașelor admirând frumusețea naturii.

“Cineva a avut ideea asta nebună anul trecut, nu mi-a trecut niciodată prin minte. Nu era din București, așa că se plimba cam prin oraș căutând magnolii folosind o hartă ca referință.”

Această hartă s-a născut în 2021 din dorința Dianei de a se plimba pe străzile Bucureștiului primăvara, când toată natura renaște. Magnoliile au fost alese datorită frumuseții lor, dar și pentru că nu le putem aprecia decât pe scurt.

Sunt magnolii peste tot în capitală și sunt tot felul de magnolii. Mai puțin de 20 de magnolii din București sunt galbene, după cum puteți vedea în frumoasa poză:

Diana Robu are și o cerere pentru cei care merg în oraș să găsească copaci:

“Te rog nu mai deranjezi magnoliile. Promit ca voi face poze mai bune daca nimeni nu trage de crengi. Promit ca ne vom da seama ca sunt mari, grase si rotunde si au marimea unui pumn. Noi nu trebuie să le țineți în mână.”

Deci, dacă vrei să te plimbi prin oraș, dar nu știi unde să mergi, poți încerca să mergi pe Harta Magnoliilor. Cu siguranță vei alege niște poze minunate.

Sectorul 3 are un nou loc de joacă pentru copii. Robert Negoiță povesteşte despre amplasarea miniparcului

Sectorul 3 are un nou loc de joacă pentru copii. Robert Negoiță povesteşte despre amplasarea miniparcului

Primarul Sectorului 3 Robert Negoiță a anunţat construirea unui nou loc de joacă pentru copii. Spațiul nou amenajat este situat pe Strada Liviu Rebreanu din Sectorul 3 al Capitalei.

Vara este aici și odată cu ea vremea bună. Primarul Robert Negoiță a spus că a construit locuri de joacă pentru cei mici, care vor merge în parc cu părinţii:

„Se apropie vara, vine vremea bună și trebuie să ne pregătim. Și, nu doar pentru noi, ci și pentru cei mici, copiii noștri au nevoie de multe locuri de joacă, bine amenajate, cu spațiu, cu pădure. Aici, în Liviu Rebreanu de lângă bulevard, avem un mic parc destul de mare. Vara te poți așeza la umbra copacilor, ceea ce este foarte confortabil. Aici am construit si un loc de joaca pentru copii“ a zis de Robert Negoiță.

Robert Negoiță a trimis un mesaj despre locul de joacă pe pagina sa de Facebook. El a spus că au fost instalate până acum câteva case și câteva tobogane, dar în micul parc vor fi instalate și leagăne.

Uite aici, o casă cu tobogan, toate astea. Acolo vor fi instalate niște leagăne și alte echipamente pentru ca copiii să poată alerga dintr-un loc în altul și să se joace și să se simtă bine“, a mai spus primarul.

Primarul Sectorului 3 a mai spus că zona parcului este sigură pentru copii. Mult spațiu, plin de copaci pentru umbră vara:

„Este un spațiu mare, frumos, generos, umbros, o pădure!”

El a spus că își dorește cât mai multe locuri de joacă pentru copii și cât mai mult spațiu verde:

“Mergeți la cât mai multe locuri de joacă pentru copii și la cât mai mult spațiu verde. Avem nevoie de aer mai curat, mai ales în acest oraș puternic poluat”.

Robert Negoiță a mai anunţat că traficul în Bucureşti este o problemă şi că în următoarele ore va transmite în direct în regiune pentru a reglementa şi simplifica traficul.

PS2 are un buget pentru siguranța pietonilor de 10 milioane de lei. Vor fi instalați stâlpișori, marcajele refăcute și trecerile de pietoni vor fi ridicate

PS2 are un buget pentru siguranța pietonilor de 10 milioane de lei. Vor fi instalați stâlpișori, marcajele refăcute și trecerile de pietoni vor fi ridicate

PS2 va aloca un buget de 10 milioane de lei pentru siguranța pietonilor în 2023. Radu Mihaiu a anuntat ca in perioada urmatoare vor fi efectuate lucrari de imbunatatire a trotuarelor pentru asigurarea conditiilor de deplasare in siguranta a pietonilor.

Trotuarele din București sunt adesea transformate de șoferi în parcări gratuite, chiar dacă acest lucru nu mai este sigur pentru pietoni.

De multe ori, pe trotuar nu este suficient spațiu pentru trecerea mamelor cu cărucior, iar oamenii sunt nevoiți să circule pe șosea.

Acest lucru pune în pericol viața bucureștenilor care nu au mașini sau preferă să meargă pe jos.

„Ne dorim ca pietonii să fie feriți de orice pericol, să poată traversa strada cu încredere și să meargă liniștit pe trotuare, fără a fi nevoiți să curăță praful vehiculelor parcate ilegal”, a spus Primarul Sectorului 2.

Pentru a rezolva această problemă, Primăria Sectorului 2 a anunțat că va investi 10 milioane de lei în siguranța pietonilor în 2023. Banii vor fi folosiți pentru:

 • Refacerea marcajelor,
 • Instalarea de stâlpișori pe trotuare,
 • Supraînălțarea trecerilor de pietoni,
 • Alte lucrări.

Una dintre străzile pe care se fac astfel de lucrări este Matei Voievod. Radu Mihaiu a informat că va fi instalat aici de la un capăt la altul pentru trecerea în siguranță a pietonilor.

Primarul din S2 a spus că zeci de kilometri de trotuare vor fi protejați fizic în acest an, astfel încât oamenii să poată merge și pe jos.

Pe lângă asigurarea siguranței pietonilor, administrațiile publice lucrează și la crearea unor locuri de parcare pentru șoferi. Parcările se realizează prin sistematizarea străzilor, crearea de direcții unice etc.

Un exemplu dat de primar a fost strada Ardeleni, unde s-au făcut lucrări pentru pietoni și șoferi. În 2023, Primăria Sectorului 2 își propune să reorganizeze spațiul disponibil în 10 cartiere distincte.

Pe lângă aceste lucrări, Primăria are în plan modernizarea a peste 70 de străzi din raza administrației. Bugetul alocat pentru realizarea acestor lucrări este de aproximativ 200 de milioane de lei.

Se deschide o nouă școală privată în București. Părinții pot atribui și înscrierea copilului lor

Se deschide o nouă școală privată în București. Părinții pot atribui și înscrierea copilului lor

Noua școală privată Nordic Elite School din București s-a deschis luni, 20 martie 2023, de Ziua Internațională a Fericirii.

Noua școală privată este situată în Sectorul 4 al Capitalei, la Splaiul Unirii 176, lângă stația MRT Timpuri Noi.

Școala este acreditată de ARACIP (Agenția Română pentru Asigurarea Calității Învățământului Preuniversitar).

Noua școală privată se va deschide în septembrie 2023 pentru toate clasele primare și clasa a cincea.

Admiterile încep pe 20 martie 2023, potrivit eduviaprivată.ro

Facilități școlare de elită nordică:

 • spațiu amplu
 • Săli de clasă mari moderne
 • laboratoare
 • ateliere
 • sală de masă
 • sală de gimnastică
 • Piscină (începând cu toamna 2024)
 • Spațiu în aer liber pentru evenimente
 • loc de debarcare și preluare elevi

Elevii vor urma curriculum-ul românesc, dar vor învăța prin modelul educațional nordic, transformat printr-o abordare practică bazată pe teorie constructivă, cu învățare experiențială centrată pe abilitățile fiecărui elev.

Aceste clase au un număr limitat de studenți (maximum 20), astfel încât profesorul/învățătorul să se poată concentra asupra fiecărui elev în mod individual.

Potrivit Antenei 3 CNN, Corina Dumitrescu, fondatoarea Școlii Nordic Elite, a declarat:

Intenția este de a explora și utiliza această bijuterie în spiritul și sufletul fiecărui copil. Bineînțeles că vorbim de clase cu un număr mic de elevi, maxim 20, tocmai pentru ca profesorul/profesorul să se poată concentra pe fiecare elev. Hrănește-i talentele, hobby-urile și ajută-l să-și dezvolte intelectul.”

În plus, va fi creat un profil bazat pe talentele și abilitățile fiecărui elev. În acest sens, a luat ființă clubul de formare a talentelor.

Cluburile includ:

 • balet
 • canto
 • robotică
 • programare
 • dezvoltare personală
 • pictură
 • teatru

Școala Nordic Elite oferă potențialilor săi studenți un pachet all-inclusive care acoperă activități educaționale și toate serviciile conexe pentru a asigura confortul copiilor.

O gamă completă de servicii de la școli nordice de elită

 • Evenimente între orele 8:00 și 18:00
 • Transportul zilnic al elevilor la și dinspre puncte fixe din București cu microbuzul școlar pentru a evita ca părinții să fie nevoiți să meargă la școală
 • educația școlară
 • Plan individualizat de recuperare a pierderilor de învățare (în funcție de disponibilitate)
 • Tableta cu material didactic (manual) instalat
 • materiale didactice si rechizite scolare
 • Folosiți cărți moderne în biblioteca școlii
 • vizite educative (muzee, teatre, alte spectacole)
 • Călătorește în țară o dată pe an
 • Servicii de consiliere psihologica si scolara si orientare profesionala
 • Servicii de logopedie și/sau kinetoterapie (dacă este cazul)

Taxele Nordic Elite School

 • taxa de înscriere/înregistrare – 200 euro (se plătește o singură dată)
 • Taxa de ciclu primar- 1.280 EUR/lună
 • Taxa de școlarizare gimnazială – 1.360 EUR/lună

Taxele de mai sus sunt plătite pe o bază de 10 luni, inclusiv servicii all-inclusive.

Nordic Elite School a încheiat un parteneriat cu UniCredit, despre care spun că oferă condiții de finanțare favorabile.

A fost lansată licitaţia pentru proiectul Mogoşoaia. Acesta prevede lărgirea a 4 benzi DN1A între Centura Bucureștiului și intersecția Șos. Chitila – Parcul Mogoşoaia

A fost lansată licitaţia pentru proiectul Mogoşoaia. Acesta prevede lărgirea a 4 benzi DN1A între Centura Bucureștiului și intersecția Șos. Chitila – Parcul Mogoşoaia

Ministerul Transporturilor a lansat o licitaţie pentru proiectul Mogoşoaia din judeţul Ilfov. Ministrul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu, a declarat că este planificată lărgirea DN1A la 4 benzi între Centura Capitalei şi intersecţia Şos. Chitila – Parcul Mogoşoaia.

„Documentul de atribuire pentru lărgirea DN1A 4 benzi între Centura Bucureștiului și Șoseaua Chitila – intersecția Parcul Mogoșoaia a fost depus la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) pentru verificare”, a anunțat Irinel Ionel Scrioșteanu.

Proiectul prevede următoarele:

 • lărgirea la 4 benzi de circulație x 3,5 metri;
 • lungime traseu 1,28 km;
 • trotuare, cu o lățime de 2,5 metri;
 • zonă mediană de 1 metru;
 • zonă verde;
 • pasaj pietonal subteran:
  • amplasat vis-a-vis de intrarea în Parcul Mogoșoaia;
  • dotat cu scări fixe, rulante și un lift la fiecare acces.
 • pasaj pietonal suprateran:
  • amplasat în nordul podului CF 700;
  • dotat cu 2 lifturi și 2 scări fixe;
  • va fi amplasată și o stație de transport în comun în vecinătatea pasajului;
  • va facilita tranzitul și traversarea în siguranță a DN1A.
 • amenajarea a 3 intersecții la nivel:
  • intersecție DN1A cu DNCB;
  • intersecție DN1A cu Șos. Chitila;
  • intersecție DN1A cu Strada Valea Parcului.
 • lucrări de colectare și evacuare a apelor pluviale:
  • rețea nouă de canalizare pluvială cu o lungime totală de 1250 m;
  • sistem de rigole carosabile pe ambele părți ale drumului;
  • bazin de colectare a apelor, prevăzut cu grup de pompare și conductă de refulare.
 • lucrări de consolidare;
 • lucrări pentru siguranța circulației;
 • amenajări peisagistice pentru spațiile verzi.

În ceea ce privește procedura de atribuire a executării lucrărilor, aceasta se va derula concomitent cu procedura de expropriere.

Proiectul este finanțat prin finanțare externă nerambursabilă prin POIM – Planul de operațiuni de mare infrastructură 2014-2020, prin POT – Planul de operațiuni de transport 2021-2027 și bugetul de stat.

„Proiectul a fost realizat la solicitarea Consiliului Județean Ilfov și prin sprijinul președintelui domnului Hubert Toma și al Primăriei locale din Mogoșoaia, a conchis secretarul de stat al Ministerului Transporturilor.

Guvernul alocă 343 milioane lei pentru construcția a trei centre centre de mari arși în București, Timișoara și Târgu Mureș

Guvernul alocă 343 milioane lei pentru construcția a trei centre centre de mari arși în București, Timișoara și Târgu Mureș

Purtătorul de cuvânt al Administrației, Dan Cărbunaru, a anunțat că Guvernul va aloca 343 de milioane de lei pentru finalizarea și implementarea proiectelor legate de construcția celor trei centre principale de ardere din București, Timișoara și Târgu Mureș, a transmis Agerpres.
Potrivit acestuia, ședința de guvern de miercuri a adoptat reglementări de urgență în acest sens.

„Guvernul a aprobat un decret de urgență în domeniul sănătății pentru a asigura finalizarea construcției și exploatarea celor trei mari centre de ardere. Este vorba de o alocare de 343 de milioane de lei de la bugetul de stat pentru finalizarea funcționării celor trei. centre care să asigure tratamentul pacienţilor cu arsuri grave din România Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare asigură finanţare, garantată până la sfârşitul anului viitor. Fondurile pe care guvernul a decis să le aloce în acest sens vor garanta de fapt finalizarea a trei centre principale centre de mari arși din București, Timișoara și Târgu Mureș, permițând astfel pacienților români să fie ajutați la fața locului la cele mai înalte standarde”, spune Cărbunaru.

Anterior, într-o ședință de guvern, Alexandru Florin Rogobert, secretar de stat al Ministerului Sănătății, a spus că pentru atingerea acestor obiective vor fi alocate 400 de milioane de euro din împrumuturi și vor fi necesare fonduri suplimentare.

„Ministerul Sănătății implementează un proiect de reformă a sectorului sănătății pentru a construi trei centre principale de arși în România: unul la Timișoara, în Spitalul Clinic Județean de Urgență, unul în Târgu Mureș și unul în „Grigore Alexandrescu”, pentru pacienții pediatrici. două împrumuturi însumează 400 de milioane de euro, dar va fi necesară obținerea de fonduri suplimentare de la bugetul național al guvernului după 2025 pentru a îndeplini aceste ținte de investiții. Desigur, diferența dintre împrumutul estimat inițial și suma actuală Diferența se datorează inflației și prețuri mai mari la materialele de construcție”, a spus el.

Reprezentantul Ministerului Sănătății a menționat că după îndeplinirea acestor obiective de investiții, România va avea în total 31 de paturi pentru pacienții cu arsuri severe, 20 de paturi pentru pacienții cu arsuri moderate și 58 de săli de operație dedicate pacienților cu aceste afecțiuni.

Programul „Rabla Local” va fi lansat în curând la București. Pentru cine este și câți bani câștigă oamenii cumpărând mașini second hand

Programul „Rabla Local” va fi lansat în curând la București. Pentru cine este și câți bani câștigă oamenii cumpărând mașini second hand

Potrivit PS6, cetățenilor li s-a comunicat că programul „Rabla Local” va începe în curând la București. Deci, proprietarii de mașini vechi își pot da mașina nefolosită altcuiva și, în schimb, primesc o sumă de bani.

Rabla Local este un nou program dezvoltat de Ministerul Mediului în colaborare cu Administrația Publică.

A fost creat pentru a completa schemele deja stabilite Rabla Classic și Rabla Plus, care vizează scoaterea din circulație a mașinilor mai vechi extrem de poluante.

Programul Rabla Local este conceput pentru persoane fizice, nu pentru entități neîncorporate. Iată care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să beneficieze de el:

 • Au reședință sau domiciliul pe raza primăriei unde face cererea,
 • Deține o mașină uzată care are 15 ani sau mai mult și are un nivel de poluare de 3 euro sau mai puțin. Mașina trebuie să fie înmatriculată pe numele solicitantului de cel puțin 5 ani și să fie în evidențele fiscale ale primăriei respective,
 • Să nu aibă restanțe la plata taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul local și cel de stat,
 • Să nu aibă condamnări definitive pentru infracțiuni împotriva mediului,
 • Să nu folosească aceeași mașină pentru a obține alte finanțări din alte programe.

Cei care aleg să renunțe la mașinile vechi și poluante vor primi o plată de 3.000 de lei în loc să-și cumpere o mașină nouă.

80% din suma primită este asigurată de Agenția de Management al Fondului pentru Mediu (AFM), iar restul de 20% din bugetul local.

Schema are ca scop eliminarea străzilor capitalei de mașinile mai vechi, adesea abandonate de proprietarii lor. Mai multe detalii despre program vor fi furnizate după ce AFM va publica ghidul final.

Gabriel Popoviciu dă undă verde unui proiect rezidențial cu 18 etaje din nordul Bucureștiului

Gabriel Popoviciu dă undă verde unui proiect rezidențial cu 18 etaje din nordul Bucureștiului

Omul de afaceri Gabriel Popoviciu a dat undă verde unui proiect rezidențial cu 18 etaje în nordul Bucureștiului, care va fi anunțat în toamna anului 2021.

Metav SA, companie deținută de compania offshore cipriotă Meandus Limited și controlată de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, a primit de luna trecută autorizația de construire menționată mai sus de către Primăria Sectorului 2 pentru un proiect rezidențial în nordul Bucureștiului.

Proiectul anunțat pentru construirea Drumului Fabricii de Glucoză în 2021 se ridică la o investiție de 120 de milioane de euro. Complexul va avea funcții mixte, comerciale și rezidențiale. Pe lângă cele două turnuri cu 18 etaje, vor fi construite și clădiri cu 9 și 10 etaje.

Metav a mai anunțat anul trecut o investiție de 40 de milioane de euro într-un nou proiect rezidențial. Bellemonde va fi construită pe un teren de 41.000 de metri pătrați deținut de Metav lângă școala americană și va avea 93 de vile și 17 apartamente.

Pe lângă Băneasa Shopping City și Băneasa Residences, Gabriel Popoviciu a dezvoltat și primele două faze ale proiectelor Bulvedere Residences și Zenville. În anunțarea proiectului de mai sus, compania a menționat că are un nou ansamblu rezidențial în Pipera, care se întinde pe o suprafață de 32.000 de metri pătrați, aflat în stadiu avansat de proiectare.

În 2017, omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă la 7 ani de închisoare în dosarul „Băneasa”.

61% dintre românii care și-au cumpărat o locuință anul trecut au folosit propriile venituri – studiu RE/MAX

61% dintre românii care și-au cumpărat o locuință anul trecut au folosit propriile venituri – studiu RE/MAX

Potrivit unui studiu realizat de specialiștii imobiliari RE/MAX, mai mult de jumătate (61%) dintre românii care și-au cumpărat o locuință anul trecut au făcut-o din fonduri proprii, iar 53% dintre tranzacții au fost finalizate pentru apartamente cu două dormitoare.

„Potrivit experților imobiliari implicați în studiul RE/MAX, 61% dintre cumpărătorii de case în 2022 vor folosi fonduri proprii. Cea mai mare schimbare va fi printre cei care achiziționează proprietăți cu credite ipotecare/imobiliare cu mai puțin de 15% avans, respectiv 28%, în scădere cu 21% față de anul precedent. Doar 5% dintre cumpărători au folosit credite ipotecare cu avans mai mare de 15%, 4% au folosit credite co-garant (tipul primului cumpărător de locuință), iar 2% au plătit rate directe către constructori”, o declarație a companiei imobiliare.

După tipul de proprietate, 53% din tranzacții în 2023 vor fi pentru apartamente cu două dormitoare și 15% pentru apartamente cu trei dormitoare, ceea ce le face cele mai căutate tipuri de proprietate. Față de 2021, proporția apartamentelor cu 2 dormitoare a rămas aceeași, dar proporția apartamentelor cu 3 dormitoare a scăzut cu 24%. Clasamentul este completat de garsoniere (9%), case de oraș și case de țară cu 8% fiecare. Astfel, se poate observa că românii încă preferă locuințele în orașe, majoritatea tranzacțiilor având loc în medii urbane.

Majoritatea proprietăților sunt achiziționate între 1 și 6 luni de la data vânzării, reflectând preferința românilor de a aștepta, de a cerceta piața și de a observa eventualele fluctuații de preț. La poli opuși, proprietățile foarte bune se vând în mai puțin de o lună, în timp ce cele care nu au un preț corespunzător ar putea trebui să aștepte 6+ luni pentru a cumpăra. Timpul mediu de tranzacție pentru proprietăți rezidențiale din rețeaua RE/MAX este de 67 de zile.

Experții de la KIWI Finance s-au alăturat metodologiei RE/MAX România pentru a-și realiza propria analiză a evoluției cererii și ofertei imobiliare în 2022. Potrivit concluziilor acestora, în 2022 românii au semnat circa 84.000 de credite ipotecare, în valoare de circa 4 miliarde de euro, în peste 170.000 de tranzacții. Între timp, raportul mediu al împrumuturilor este cu 7% mai mare decât în ​​2021 și cu 21% mai mare decât în ​​2020, refinanțarea împrumuturilor cu rată fixă ​​crescând până la sfârșitul anului 2022.

Numărul tranzacțiilor naționale a scăzut cu 4% în 2022 față de anul precedent și, deși a fost încă mai mare decât oferta, cererea de credite ipotecare a influențat ritmul său de creștere. Potrivit indicelui Noua Zeelandă, Bucureștiul se află pe locul al doilea în rândul capitalelor europene pentru accesibilitatea locuințelor.

Experții sunt împărțiți în ceea ce privește prețurile apartamentelor și caselor anul acesta. De exemplu, 28% dintre respondenți cred că prețurile apartamentelor vor scădea cu până la 10%, 26% cred că vor stagna și 23% spun că vor crește cu până la 10%. Pentru evoluția prețurilor locuințelor, 29% dintre experți au spus că va stagna, iar 24% au considerat că va crește sau va scădea cu 10%.

În ceea ce privește evoluția prețurilor spațiilor comerciale, 40% dintre respondenți cred că aceasta va scădea. La fel, prețurile birourilor vor stagna, să zicem 44%. În ceea ce privește prețurile de închiriere a locuințelor, dacă anul trecut majoritatea respondenților (52%) au prezis că prețurile vor stagna din cauza operațiunilor online la marile centre universitare, în acest an majoritatea experților imobiliari se așteaptă la creșterea prețurilor. Aproximativ 43% dintre respondenți au prezis o creștere cu 10% a prețurilor de închiriere.

Studiul RE/MAX România „Real Estate Market X-Ray 2022 and Forecast 2023” include și informații despre comportamentul clienților, piața imobiliară în ultimii cinci ani, evoluția creditelor din România, piața imobiliară europeană, respectiv educație, traiectorii profesionale imobiliare și avantajul competitiv al francizei în acest domeniu.

„De-a lungul timpului, imobiliarul va rămâne probabil cel mai popular vehicul pentru transmiterea valorii și conservarea capitalului și va continua să atragă toate tipurile de investiții de la persoane fizice și familii la investitorii instituționali globali. 2023 va fi un an interesant, ani de incertitudine, dar multe oportunități potențiale pentru jucătorii bine informați și cu apetit pentru risc, motiv pentru care considerăm că este necesar să consultăm un agent imobiliar profesionist și să-i angajăm ca agent unic, care poate”, a declarat Răzvan Cuc, Președinte RE/MAX România , tranzacția a fost finalizată cu succes.

Între noiembrie 2022 și decembrie 2022, 225 de experți în industria imobiliară care lucrează în 32 de orașe din întreaga țară au participat la studiu și au răspuns la 28 de întrebări.

S-a lansat platforma MetaWealth de investiții imobiliare fintech

S-a lansat platforma MetaWealth de investiții imobiliare fintech

Michael Topolinski, omul de afaceri din spatele mai multor investiții imobiliare precum New Confort City, NorthLight Residence sau Pajurei Residence, a lansat MetaWealth, o platformă de investiții fracționate imobiliare care își propune să conecteze vânzătorii imobiliari cu micii investitori/cumpărători.

Start-up-ul fintech MetaWealth, cu birouri în București, Dublin și Toronto, a fost co-fondat cu alți investitori precum Richard McLaughlin-Duane, al cărui nume este legat de proiecte precum Soho Unirii și Belvedere Residences, și Amr Adawi, un antreprenor. Fintech-uri antreprenoriale cu experiență și fostul VP Goldman Sachs, Darren Carvalho.

Aplicația mobilă MetaWealth™ permite utilizatorilor să achiziționeze active imobiliare verificate în prealabil și închiriate sub formă de jetoane digitale. „Utilizatorii se pot bucura de această rentabilitate a chiriei și de aprecierea activelor cu o investiție inițială de cel puțin 100 USD”, a spus compania într-un comunicat.

„Investiția în imobiliare este un proces complex care durează aproape 6 luni pentru un investitor imobiliar profesionist, inclusiv inspectarea proprietății, semnarea documentelor, preluarea proprietății, închirierea proprietății și gestionarea acesteia ulterior”, a spus cofondatorul Darren Carvalho. „Prin MetaWealth™, oricine poate obține beneficiile financiare ale unei investiții imobiliare într-un proces care durează doar 5-10 minute, față de cele 6 luni obișnuite necesare documentării, realizării și închiderii unei astfel de investiții.”

Fondatorii le promit investitorilor că un flux de venit pasiv pe termen lung va genera „randaje constante de aproximativ 6-7% pe an, reprezentând venituri din chirie și o apreciere suplimentară estimată a activelor de 5-8% pe an”.

Pe de altă parte, dezvoltatorii și proprietarii imobiliari au acum oportunitatea de a-și prezenta activele unui public global, ajungând astfel la noi investitori și structuri de capital inovatoare.

„Ne concentrăm asupra oportunităților de investiții cu cel mai bun potențial de rentabilitate ajustat la risc, de la proiecte rezidențiale la clădiri de birouri, retail sau logistică. Platforma MetaWealth™ are în prezent în portofoliu imobiliare în valoare de 2 milioane USD (30 de apartamente" 4411 target="_self">apartamente noi, nesecurizate, închiriate integral), o a doua proprietate de 2,5 milioane de dolari va fi listată la începutul lunii aprilie. De asemenea, suntem în discuții pentru a integra al treilea și al patrulea bun al nostru imobiliar în platforma MetaWealth™, iar obiectivul nostru este să integrăm 8 active imobiliare cu o valoare cumulată de peste 60 milioane USD pe platformă, ajungând la un total de 20.000 de utilizatori activi. până la sfârșitul anului”, a spus cofondatorul Michael Topolinski.

Agenții imobiliari mulțumiți de respingerea în instanță de a anula PUZ în Sectoarele 2 și 4

Agenții imobiliari mulțumiți de respingerea în instanță de a anula PUZ în Sectoarele 2 și 4

Clubul Imobiliar București (BREC) a anunțat că decizia instanței de judecată București de respingere a anulării PUZ-ului din Sectoarele 2 și 4 a fost primul pas către dezlegarea situației create artificial, prin care au fost restabilite drepturi de dezvoltare în capitală.

„Bucureștiul are nevoie de reglementări clare și previzibile în domeniul urbanismului. Este inacceptabil ca o Capitală Europeană a secolului XXI să nu aibă un regulament de urbanism coerent, acceptat de toți actorii”.

Clubul Imobiliar București (BREC), care reprezintă mari dezvoltatori imobiliari, companii de construcții și consultanță precum One United Properties, Impact, Globalworth sau AFI Europe, și-a exprimat speranța că sensul întregii lucrări administrative și juridice va fi finalizarea.

„Ne confruntăm cu o problemă potențială veche de peste 25 de ani, care a creat dificultăți atât administrațiilor locale, cât și actorilor privați. BREC a fost și va continua să dialogheze cu autoritățile pentru a determina cea mai bună soluție, astfel încât Bucureștiul să poată reveni la normalitate”, se spune în comunicatul de presă al asociației.

O analiză recentă a BREC a arătat că investitorii doresc predictibilitate în legislație și claritate în procesul de obținere a autorizațiilor de construire. Un climat urban incert privează Bucureștiul, care reprezintă o treime din PIB-ul țării, de investiții în proiecte imobiliare moderne și sigure.

Reprezentantul BREC a spus că pagubele aduse capitalei sunt clare și cuantificabile, deoarece tot mai mulți investitori și-au îndreptat atenția către alte orașe. Cluj, Iașul, Timișoara, Brașov, Constanța vor atrage în acest an investiții de până la 1,2 miliarde de euro.

Judecătorii de la Judecătoria Bucureşti au refuzat anularea PUZ-ului din Sectoarele 2 şi 4, deşi primarul Capitalei, Nicuşor Dan, demarase procedura de suspendare a PUZ-ului.

„S-au refuzat excepții pentru lipsa calității procedurii active, lipsa interesului pentru promovarea acțiunii, lipsa respectului față de specificul capacității de utilizare a solicitantului și lipsa calității procedurii pasive de către Municipiul București ca neîntemeiată. Acceptarea cererii de intervenție accesorie. Drept de regres în termen de 15 zile de la comunicare”.

De asemenea, judecătorii au respins planul districtual pentru Sectorul 4.

„Pentru lipsă de motivare, lipsă de calitate procesuală pozitivă, lipsă de interes pentru avansarea acțiunii, lipsa de respect pentru specificul utilizării capacității de către solicitant, neintroducerea beneficiarilor în cauză, lipsa interesului de a depune cererea de ședere, cererea de suspendare este inadmisibila iar Guvernul Municipiului București ii lipsește calitatea procesuală pasivă admiterea cererii de intervenție accesorie. Respinge acțiunea nefondată. Recurs în termen de 15 zile de la comunicare. “Document : Decizia – 28.02.2023”, prezint şi decizia judecătorului Judecătoriei Bucureşti în dosarul „Coordonarea PUZ Sectorul 4”.

Prețurile solicitate de apartamente în București cresc în februarie

Prețurile solicitate de apartamente în București cresc în februarie

Potrivit platformei imobiliare Storia.ro, prețul mediu cerut al unui apartament din București a crescut cu 4% față de februarie 2022.

Față de ianuarie 2023, la categoria caselor vechi de vânzare, prețul mediu de achiziție nu doar a stagnat, ci a scăzut și a crescut moderat. În consecință, în București, prețurile din sectoarele 1 și 4 au stagnat, prețurile din sectoarele 2 și 3 au scăzut cu 1%, respectiv 2%, iar prețurile medii de cumpărare din sectoarele 5 și 6 au crescut modest cu 1%.

În ceea ce privește locuințele noi, creșterile medii ale prețurilor față de luna precedentă au fost următoarele: Sectorul 4 a crescut cu 1%, Sectorul 3 a crescut cu 2%, Sectorul 1 a crescut cu 3% și Sectorul 2 a crescut cu 4%. Sectorul 6 a înregistrat o ușoară scădere de 1%.

În februarie, au fost înregistrate 3.296 de tranzacții pe unități individuale în capitală, o creștere lunară de 16% și o scădere față de an de 24%.

Analiza celor 10 orașe cu cel mai mare număr de reclame – București, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța, Brașov, Sibiu, Iași, Arad, Craiova, Austria La Radia s-a observat o rată de creștere medie anuală ponderată de 7,4% față de număr de reclame pe oraș (februarie 2023 vs. februarie 2022), cu un preț mediu ponderat de 1.489 EUR/mp.

În ceea ce privește prețurile apartamentelor din piața rezidențială veche, pe platforma Storia.ro, februarie 2023 au crescut în medie cu 1% față de luna precedentă.

În timp ce prețurile în Brașov, Iași, Craiova au stagnat, Cluj-Napoca (+3%) a înregistrat cea mai mare creștere.

Prețurile apartamentelor mai vechi din orașele analizate au crescut în medie cu 5% față de anul precedent, cele mai mari creșteri fiind în Sibiu (+11%) și Iași (+12%).

Prețurile apartamentelor noi au scăzut ușor cu 1% față de luna precedentă, dar au crescut cu o medie de 7% față de februarie 2022. Cea mai mare diferență față de aceeași perioadă a anului trecut a fost în Brașov, unde metri pătrați de locuințe noi au fost cu 15% mai mari, iar în Arad s-a înregistrat o creștere de 11%.

Bariere plutitoare pentru oprirea deşeurilor instalate pe râul Dâmbovița de către asociaţia „Mai Mult Verde”. În cadrul evenimentului, pe mal a fost desenată o egretă

Bariere plutitoare pentru oprirea deşeurilor instalate pe râul Dâmbovița de către asociaţia „Mai Mult Verde”. În cadrul evenimentului, pe mal a fost desenată o egretă

Pe malul râului Dâmbovişa, asociaţia „Mai Mult Verde” a instalat o barieră plutitoare al cărei scop este oprirea curgerii deşeurilor din apă. Cu ocazia acestui eveniment a fost realizată o murală înfățișând egrete, care se găsesc și în parcurile din București.

Asociația a spus într-un comunicat că proiectul este un pilot, acumulând exemple de bună practică, reutilizare și producție locală.

„Barierele plutitoare sunt realizate din bannere publicitare reciclate și donate de Atelier Făr Frontiere, în timp ce flotoarele sunt realizate din rezervoare de plastic reutilizate. Inițiativa a fost lansată în parteneriat cu inițiativa Nod Makerspace „Cu Ape Curate””.

Barierele plutitoare reprezintă o soluție tehnică de limitare a poluării apei, vizând controlul sigur, ușor și eficient al diferitelor tipuri de deșeuri pe suprafețele apei. Barierele plutitoare care plutesc pe râuri sunt concepute pentru a împiedica plasticul, lemnul, frunzele, crengile și alte materiale.

„Bariera plutitoare de pe râul Dambovița este a șasea barieră instalată de asociația MaiMultVerde”, a declarat Marta Popescu, coordonatorul programului pentru Apă Curată. Celelalte cinci sunt instalate pe râurile Jiu, Cerna, Olt, Buzău și Siret.

“Până acum, barierele plutitoare au interceptat 46 de tone de deșeuri de plastic, care sunt colectate de compania locală de salubritate și preluate pentru reciclare. Am ales Dâmbovița pentru acest proiect pilot pentru că nu este doar un râu care străbate orașul nostru, ci susține biologic una dintre arterele naturale ale diversității, natura în mediile urbane, este și viața noastră, este apa pe care o bem, apa cu care spălăm sau gătim.”

Este situat in zona Splaiului Unirii, nr. 160, cu sprijinul SGA Ilfov-București. Bariera are o lungime de 25 de metri, iar amplasamentul a fost ales pentru că putea fi monitorizat în permanență, iar bărcile ușoare puteau intra cu ușurință dacă ceva nu mergea bine.

„În fiecare zi, când ajungem la birou și ne uităm la râul Dâmbovița, credem că are un potențial mare pentru oraș, din păcate nefolosit pe deplin, colectăm constant deșeuri organice sau plastice care sunt reciclate pe râu.
Partea principală a barierei plutitoare pentru a opri trecerea gunoiului este realizată din bannere stradale din plasă, a căror flotabilitate este realizată din cutii goale de 5 litri (PET). Îi spunem „șarpele” și va fi fixat pe ambele părți ale Dâmboviței cu cabluri metalice”
, spune Valentin Talabă, Nod Makerspace Communications Manager.

După ce gunoiul va fi blocat de barieră, acesta va fi colectat de către asociația MaiMultVerde împreună cu voluntari și preluat de firma locală de salubrizare.

Laurenţiu Păştinaru, şeful Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului din România, a declarat că deşeurile care plutesc pe apă trebuie colectate de către Agenţia Naţională a Apelor din România şi Primăria Municipiului Bucureşti, prin lege.

Artista Irina Mocanu a realizat o pictură murală de 12 m² pe malul stâng al Dâmboviţei pentru a instala bariera. Lucrarea înfățișează o egretă, o pasăre care poate fi întâlnită și în parcurile bucureștene. Această pictură murală este cea de-a zecea pictură murală creată în cadrul proiectului „Cu ape curate” în ultimii 4 ani.

Zona de degradare a parcului IOR: legală sau nu? Nicuşor Dan a cerut să se verifice legalitatea clauzei

Zona de degradare a parcului IOR: legală sau nu? Nicuşor Dan a cerut să se verifice legalitatea clauzei

Nicuşor Dan a cerut să se verifice legalitatea reglementărilor pentru repunerea în posesie a 11 hectare de teren din Parcul IOR din sectorul 3 Bucureşti.

Primarul a anunțat că, pe baza rezultatelor analizei, va fi demarat procesul de expropriere.

Primarul Capitalei a mers astăzi în zona de retragere a parcului IOR pentru a vedea situația de pe teren. Primarul este îngrijorat după ce a aflat că un număr mare de copaci din parc au fost tăiați.

„Am fost în Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) azi dimineață și am văzut cu ochii mei cât de pustiită arăta zona după ce terenul a fost restituit după defrișările masive”, a spus Nicușor Dan.

Așadar, pentru a clarifica problema celor 11 hectare ale parcului, primarul a cerut o revizuire a termenilor retrocedării pentru a vedea dacă este legală.

Analiza va fi făcută de o firmă de avocatură, despre care Nicuşor Dan a estimat că va fi finalizată în şase săptămâni.

„Dacă pe baza acestei analize se va stabili că decizia de reluare este corectă, vom lua măsurile necesare pentru exproprierea terenului”, a anunțat primarul Capitalei.

Din februarie a acestui an, un număr mare de copaci de pe acel teren au fost tăiați. Într-o perioadă scurtă de timp, zeci de copaci au fost doborâți.

Pe 25 martie 2023, la ora prânzului, bucureștenii interesați de situația din Recul Parcului IOR sunt invitați la demonstrația „Nu vom abandona Parcul IOR | Acțiune comunitară pentru întreg IOR”.

Zona de degradare a parcului IOR: legală sau nu? Nicuşor Dan a cerut să se verifice legalitatea clauzei

Inițiativa se află în cadrul Civic Initiative Group IOR – Titan, iar participanții sunt așteptați să fie la intrarea în metroul Titan. ONG-ul a spus că interesele cetățenilor trebuie să aibă prioritate față de cele ale indivizilor.

Bucureștenii care au înființat organizația speră ca terenul să nu mai fie distrus sistematic de către antreprenorii care doresc să profite de el și să obțină beneficii materiale. ONG-ul a mai spus că dorește mai mult spațiu verde pentru acest cartier al Capitalei, dar a fost și mai puțin specific.

Lotul 1 al A0 Nord la un pas de a avea constructorul desemnat, anunță ministrul Transporturilor

Lotul 1 al A0 Nord la un pas de a avea constructorul desemnat, anunță ministrul Transporturilor

Ministrul Transporturilor a anunțat că Lotul 1 din nordul autostrăzii București (A0) va avea în curând un constructor desemnat. CNAIR a reconfirmat același câștigător al contractului de proiectare și execuție: Asociația Româno-Italiană.

Lotul 1 al A0 Nord este ultimul lot necontractat de pe întregul inel al centurii Capitale moderne. Licitația de proiectare și construcție a fost lansată în urmă cu 4 ani, dar a trecut prin mai multe etape de contestație. Ultimul recurs a fost depus de grec la Intrakat și admis de Comisia Națională de Apel în ianuarie 2023.

Acum, după o reevaluare, asociația româno-italiană Impresa Pizzarotti & C Spa Italia Spa – Retter Projectmanagement a câștigat din nou.

„Ultimele 7 loturi (100,7 km) ale Lotului A0 sunt la un pas de construcția în punct fix! Comisia de evaluare a CNAIR a reconfirmat astăzi același câștigător al contractului de proiectare și execuție pentru Lotul 1 al A0 Nord, Asociația Româno-Italiană”, Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat într-o postare pe Facebook.

Contractul de proiectare și construcție pentru Parcul 1 A0 Nord este în valoare de 815 milioane lei fără TVA. Finanțarea este asigurată din fonduri europene fără grant.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 34 de luni de la data semnării contractului astfel: 12 luni pentru proiectare și 22 luni pentru execuție.

Totodată, contractul prevede și realizarea a două pasaje supraterane, a transmis pe Facebook Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat al Ministerului Transporturilor:

 • Pasul CF101 București – Pitești DN7 cu lungimea de 733 m;
 • Traversarea râului Colentina, CF 300 Bucureşti – Ploieşti şi CF Mogoşoaia – Buftea, lungime totală 650 metri.

Lotul este situat între A1 şi DN1, de la Dragomireşti până la Corbeanca, având o lungime totală de 17,5 km.

Sorin Grindeanu a concluzionat: „Dacă nu vor exista noi contestații împotriva rezultatelor actuale, contractul va fi semnat în curând”.

Școala „Grigore Tocilescu” din Sectorul 5 va fi consolidată și modernizată. PS5 trimite propuneri de finanțare pentru alte patru școli

Școala „Grigore Tocilescu” din Sectorul 5 va fi consolidată și modernizată. PS5 trimite propuneri de finanțare pentru alte patru școli

Primăria Rareş Hopincă a anunţat că a fost aprobat proiectul de modernizare şi consolidare a Şcolii Gimnaziale „Grigore Tocilescu” din Sectorul 5.

Întrucât unele lucrări de modernizare au început să se oprească în anul 2019, elevii Școlii Gimnaziale „Grigore Tocilescu” au fost nevoiți să desfășoare o activitate de trei ani la Liceul Tehnic „Dimitrie Gusti”.

Managerul Sectorului 5, Rareş Hopincă, a anunţat pe pagina sa de Facebook că proiectul de modernizare şi restaurare a şcolii a fost aprobat.

Valoarea lucrărilor este de circa 18,5 milioane lei, din care 17,7 lei provin de la bugetul de stat.

Rareş Hopincă a anunţat că contractul va fi atribuit şi lucrările vor începe cât mai curând. Ei includ:

 • lucrări de consolidare
 • intervenții la structuri de rezistență,
 • termoizolarea a clădirilor,
 • înlocuirea tâmplăriei
 • înlocuirea sistemelor termice și sanitare,
 • Iluminatul interior va fi înlocuit cu lămpi eficiente energetic,
 • asigurarea energiei din surse regenerabile,
 • Implementarea unui sistem de ventilație organizat cu recuperatoare de căldura.

În plus, alte patru școli din Sectorul 5 vor fi modernizate și supuse finanțării. Cererile de finanțare au fost depuse la Programul național de consolidare a clădirilor cu risc de cutremur, administrat de Departamentul de dezvoltare și management al lucrărilor publice.

În Sectorul 3, Școala Gimnazială Voievod Neagoe Basarab se află într-o stare de paragină, după cum a transmis guvernatorul raionului Robert Negoiță. Acesta a declarat că imobilul nu mai poate fi modernizat, ci urmează să fie demolat complet și construit altul.

Robert Negoiță a difuzat mesajul din interiorul școlii printr-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook. El l-a acuzat pe Nicuşor Dan că nu vrea să aprobe demolarea instituţiei pentru a construi una nouă.

Imediat după ce școala a fost predată de la Primăria Municipiului București (PMB) Primăriei Sectorului 3, aceasta a trebuit să fie închisă rapid. Pereții sunt crăpați, iar starea lor de degradare ar putea pune în pericol facultatea, personalul și studenții din cadrul instituției.

Primarul sectorului III a spus că cea mai eficientă soluție este demolarea instituției de învățământ și construirea unei alte școli.

Cu toate acestea, PMB a refuzat să aprobe aceste acțiuni:

„Soluția corectă este să o dărâm și să construim o școală nouă! Dar nu o putem dărâma pentru că nu avem avizul Consiliului General, care este avizul Primăriei Generale. Ce facem ? O ținem așa! Copiii sunt transferați la altă școală, adică să se mute, iar această școală zace cum o vedeți…”

Nicușor Dan anunță că 1.000 de stații de transport public din București vor instala panouri informative digitale

Nicușor Dan anunță că 1.000 de stații de transport public din București vor instala panouri informative digitale

Circa 1.000 din cele 2.271 de stații de transport în comun din București vor fi dotate cu panouri informative digitale, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că a semnat un contract de finanțare prin Ministerul Recuperării Naționale și Reabilitarea Planificării și Dezvoltării, Ministerul Lucrărilor Publice și Administrației.

El a scris miercuri pe Facebook că proiectul a trecut de faza de consultare publică și discuții tehnice și că un studiu de fezabilitate va începe în curând.

Potrivit primarului Capitalei, finanțarea de proiect depusă de Municipiul București în cooperare cu sectoarele 2-6 este în jur de 5,7 milioane de euro.

Nicușor Dan a subliniat că prin digitalizarea indicatoarelor pasagerii vor cunoaște în timp real orarul vehiculelor, și vor ști cât timp trebuie să aștepte și rutele pe care le au la dispoziție.

El a menționat că călătorii vor fi anunțați atât vizual, cât și sonor, iar autoritatea locală va contribui astfel la realizarea unui transport în comun civilizat, care va fi mai atractiv pentru călători.

25 de blocuri situate în Sectorul 2 al Bucureștiului vor fi supuse refacerii termice. Lista completă de la Primărie

25 de blocuri situate în Sectorul 2 al Bucureștiului vor fi supuse refacerii termice. Lista completă de la Primărie

Primăria Sectorului 2 a emis o listă cu 25 de cartiere care urmează să fie reparate în raion. Finanțarea acestei investiții a fost obținută prin Programul Național de Recuperare și Recuperare (PNRR).

Primăria Sectorului 2 completează o listă a cartierelor care urmează să fie supuse refacerii termice. În prima convocare a PNRR, administrația publică a depus o cerere și a reușit să atragă întreaga sumă a fondurilor alocate Sectorului 2. Cu toate acestea, doar 14 clădiri au putut fi restaurate cu această finanțare.

În cadrul celei de-a doua conferințe, Primăria Sectorului 2 a reușit să strângă fondurile necesare pentru reabilitarea a încă 11 blocuri din zona de management. Ca urmare, un total de 25 de ansambluri de locuințe vor fi restaurate termic.

„În ianuarie și martie au fost semnate contracte de finanțare prin Planul Național de Recuperare și Reziliență. Va fi urmată de aprobarea indicatorilor tehnico-economici revizuiți, după care va începe execuția procesului de contractare inginerească”, transmite PS2.

De asemenea, Primăria Sectorului 2 a transmis bucureștenilor o listă cu clădirile care urmează să fie supuse refacerii termice. Iată are sunt:

Blocuri cu contracte de finanțare semnate în ianuarie 2023:

 • Blocul 30 A pe strada Maior Vasile Băcilă 23
 • Blocul 11 ​​pe strada Piața Mare nr. 1
 • Blocul A de pe strada Cremenița nr. 2
 • Blocul D pe strada Cremenița nr. 8
 • Blocul 8, pe strada Răscoala din 1907, nr. 4
 • Blocul 30 B la strada Maior Vasile Băcilă 25
 • Blocul 12, str. Răscoala din1907, nr. 6
 • Blocul 98 pe strada Fabrica de Gheață nr. 12
 • Bloc 5 IRTA, str. Maşina de Pâine Nr. 20 B
 • Blocul 461 pe strada Avrig 39
 • Blocul 443 la strada Elev Ștefănescu Ștefan nr. 1
 • Blocul P33A, aflat pe strada Avrig numărul 30
 • Blocul 420B, aflat pe strada Elev Ștefănescu Ștefan numărul 57
 • Blocul 44, aflat pe strada Bistricioara numărul 8.

Municipalitatea a mai anunțat că pentru aceste cartiere vor fi aprobați în martie indicatorii tehnico-economici revizuiți. Așadar, începând cu luna aprilie 2023 va începe procesul de contractare pentru execuția lucrărilor.

Blocuri cu contracte de finanțare semnate în martie 2023:

 • Blocul 464, aflat pe strada Elev Ștefănescu Ștefan numărul 8,
 • Blocul 466, aflat pe strada Locotenent Sachelarie Visarion numărul 19,
 • Blocul 452, aflat pe strada Elev Ștefănescu Ștefan numărul 15,
 • Blocul H16, aflat pe șoseaua Dobroești numărul 16,
 • Blocul 4, aflat pe strada Vaporul lui Assan numărul 4,
 • Blocul H17, aflat pe șoseaua Dobroești numărul 18,
 • Blocul 17, aflat pe strada Răușeni numărul 5,
 • Blocul 31, aflat pe strada Răscoala din 1907 numărul 15,
 • Blocul 31 (scara 2), aflat pe strada Răscoala din 1907 numărul 15,
 • Blocul 31 (scara 3), aflat pe strada Răscoala din 1907 numărul 15,
 • Blocul 7, aflat pe strada Siliștea numărul 4.

Consiliul nu a dat un termen exact pentru când va începe procesul de contractare pentru blocuri. Singurul mesaj transmis este că procedura va începe imediat ce indicatorii tehnico-economici revizuiți vor fi aprobați.

Noile Imperio 24 și 25 au început să circule pe tramvaiul 25. În fiecare lună, la STB sosesc 4 mașini noi de la Astra Arad

Noile Imperio 24 și 25 au început să circule pe tramvaiul 25. În fiecare lună, la STB sosesc 4 mașini noi de la Astra Arad

Cele două noi tramvaie Imperio ale Astra Arad au început să circule pe Linia 25 începând de miercuri, 15 martie. Viceprimarul Capitalei a anunțat că livrarea celor 100 de tramvaie este pe drumul cel bun: 4 tramvaie pe lună.

„Încă două tramvaie Astra Imperio sunt în circulație pe linia 25!”, a anunțat Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Astfel, de miercuri, 15 martie 2023, pe linia STB din Capitală circulă 25 de tramvaie Imperio.

În prezent, pe linia 25 circulă 5 noi tramvaie și pe linia 41 circulă 20 de vehicule noi Astra Imperio.

„Livrarea a 100 de tramvaie este pe drumul cel bun, 4 livrări pe lună”, a declarat Stelian Bujduveanu.

Vă reamintim că de la 1 martie 2023, Imperio va începe să funcționeze și pe linia 25. Problema cu această linie nu sunt noile tramvaie, ci unele părți din șinele degradate, după cum a mai spus un membru al comunității Tramclub:

Este o rușine pentru ei (tramvaie noi, editor) pentru că liniile sunt jalnice pe alocuri.
Linia 25 are doar niște pseudonime sau încrucișări discutabile, asta-i tot. “

Iată câteva caracteristici tehnice ale tramvaielor Astra Imperio produse pentru București:

 • are o capacitate de transport de 322 de pasageri, dintre care 56 de locuri;
 • etaje inferioare;
 • Rampe pentru scaune rulante pentru persoane cu mobilitate redusă;
 • o zona speciala in salon pentru scaune cu rotile si carucioare pentru copii;
 • au usi duble cu sistem anti-strivire pentru pasageri;
 • sistem de recuperare a energiei de franare;
 • Sistem de aer conditionat;
 • Sistem de iluminat interior al salonului cu lumini LED;
 • Indicator traseu extern cu LED;
 • Indicatoare LED pentru statiile de observare;
 • display LCD informativ;
 • Afișaj ultra-larg pentru afișarea rutelor și stațiilor;
 • Anunț vocal la stația de salon;
 • statie amplificator, radio CD si microfon;
 • Wi-Fi gratuit pentru călători;
 • Sistem de supraveghere video pentru interior si exterior;
 • sistem de ticketing;
 • Sistem POS pentru achizitionarea biletelor cu card direct din tramvai.

De asemenea, vă reamintim că primele tramvaie Imperio către București vor începe să funcționeze pe linia 41 pe 10 decembrie 2022.

Cele două noi tramvaie Imperio ale Astra Arad au început să circule pe Linia 25 începând de miercuri, 15 martie. Viceprimarul Capitalei a anunțat că livrarea celor 100 de tramvaie este pe drumul cel bun: 4 tramvaie pe lună.

„Încă două tramvaie Astra Imperio sunt în circulație pe linia 25!”, a anunțat Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Astfel, de miercuri, 15 martie 2023, pe linia STB din Capitală circulă 25 de tramvaie Imperio.

În prezent, pe linia 25 circulă 5 noi tramvaie și pe linia 41 circulă 20 de vehicule noi Astra Imperio.

„Livrarea a 100 de tramvaie este pe drumul cel bun, 4 livrări pe lună”, a declarat Stelian Bujduveanu.

Vă reamintim că de la 1 martie 2023, Imperio va începe să funcționeze și pe linia 25. Problema cu această linie nu sunt noile tramvaie, ci unele părți din șinele degradate, după cum a mai spus un membru al comunității Tramclub:

„Este o rușine pentru ei (tramvaie noi, editor) pentru că liniile sunt jalnice pe alocuri.
Linia 25 are doar niște pseudonime sau încrucișări discutabile, asta-i tot. “

Iată câteva caracteristici tehnice ale tramvaielor Astra Imperio produse pentru București:

 • are o capacitate de transport de 322 de pasageri, dintre care 56 de locuri;
 • etaje inferioare;
 • Rampe pentru scaune rulante pentru persoane cu mobilitate redusă;
 • o zona speciala in salon pentru scaune cu rotile si carucioare pentru copii;
 • au usi duble cu sistem anti-strivire pentru pasageri;
 • sistem de recuperare a energiei de franare;
 • Sistem de aer conditionat;
 • Sistem de iluminat interior al salonului cu lumini LED;
 • Indicator traseu extern cu LED;
 • Indicatoare LED pentru statiile de observare;
 • display LCD informativ;
 • Afișaj ultra-larg pentru afișarea rutelor și stațiilor;
 • Anunț vocal la stația de salon;
 • statie amplificator, radio CD si microfon;
 • Wi-Fi gratuit pentru călători;
 • Sistem de supraveghere video pentru interior si exterior;
 • sistem de ticketing;
 • Sistem POS pentru achizitionarea biletelor cu card direct din tramvai.

De asemenea, vă reamintim că primele tramvaie Imperio către București vor începe să funcționeze pe linia 41 pe 10 decembrie 2022.

Nicuşor Dan confirmă câştigătorul DR 9 – Sud Express

Nicuşor Dan confirmă câştigătorul DR 9 – Sud Express

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, miercuri, selecţia câştigătorului licitaţiei pentru studii de fezabilitate aferentă Drumului Radial 9 de către asociaţia DP Consult SA – Explan SRL – Geologic Site SRL. ECONOMICA.NET a acoperit subiectul marți.

„Am finalizat o nouă fază în implementarea proiectului de drum radial care leagă Bucureștiul de viitoarea centură: a fost desemnat câștigătorul licitației pentru realizarea studiului de fezabilitate drum radial 9: Asociația DP Consult SA – Explan SRL – Geologic Site SRL”, a transmis edilul – șef.

Valoarea prevăzută pentru Studiul de Fezabilitate (SF), Autorizația de Proiect de Implementare Lucrări de Construcție (PAC) și instrucțiuni detaliate pentru obținerea Autorizației de Construire (AC) este de 16,317 milioane lei, fără TVA.

Drumul Radial 9 – Sud Express are o lungime de 13,86 kilometri și leagă Vidra (Ilfov) – Autostrada A0 – DNCB – Bulevardul Metalurgiei/Gara Progresu.

Lucrări pe Strada Mihai Eminescu din centrul Capitalei: se repară trotuare și se instalează stâlpi. De asemenea, se creează și noi locuri de parcare

Lucrări pe Strada Mihai Eminescu din centrul Capitalei: se repară trotuare și se instalează stâlpi. De asemenea, se creează și noi locuri de parcare

Săptămâna trecută au început lucrările la Bd. Gheorghe Magheru și recent au început și la Str. Mihai Eminescu din centrul Capitalei. Mai exact, se refac trotuare și se instalează borne anti-parcare. Viceprimarul Stelian Bujduveanu a menționat că, între timp, în centrul orașului se construiesc noi locuri de parcare.

„Am reluat planurile de reparații trotuare și construirea de benzi cu sens unic în centrul Capitalei”, a anunțat viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, într-o postare pe Facebook.

Săptămâna aceasta au început lucrările la o nouă arteră majoră în centrul Bucureștiului: Str. Mihai Eminescu. Următoarele sunt implementate aici:

 • Lucrari de refacere trotuar;
 • Împărțirea trotuare prin amplasarea de stâlpi anti-parcare.

Lucrările sunt întreprinse de Trustul Clădiri Metropolitane București și reprezintă o continuare a lucrărilor trotuarelor de pe Str. Radu Beller și Calea Floreasca.

Totodată, viceprimarul a anunțat că primăria Capitalei va continua să instaleze noi locuri de parcare pentru ca șoferii să poată parca normal.

„Așa că am eliberat centrul Capitalei, dând înapoi trotuarele pietonilor și oprind mașinile să intre pe trotuare”.

În următoarea fază, vor începe construcția și pe următoarele străzi: Polonă, Dacia și Calea Dorobanti.

În plus, după licitația pentru lucrările de refacere a drumurilor și trotuarelor aflate în etapa de evaluare a licitației, prin Regia Drumuri București, se vor relua lucrările în toate cele 6 raioane ale Bucureștiului.

Reamintim că săptămâna trecută viceprimarul Capitalei a anunțat că au început lucrările la Bd. Gheorghe Magheru. Mai precis, a fost înlocuită piatra cubică asociată trotuarului, la fel ca și stâlpi anti-parcare și stâlpi avariați de mașinile parcate ilegal. Se curăță și mobilierul urban.

Lucrări pe Strada Mihai Eminescu din centrul Capitalei: se repară trotuare și se instalează stâlpi. De asemenea, se creează și noi locuri de parcare

Au fost deschise pasaje corespunzătoare între stațiile de metrou Eroilor 1 și 2 Metrorex: 6 scări rulante și 1 lift interior pentru fiecare dintre cele două pasaje.

Au fost deschise pasaje corespunzătoare între stațiile de metrou Eroilor 1 și 2 Metrorex: 6 scări rulante și 1 lift interior pentru fiecare dintre cele două pasaje.

Metrorex a anunțat că astăzi, 15 martie 2023, biletele de poștă directă între stațiile Eroilor 1 și Eroilor 2 sunt disponibile pentru călători. Lucrarea face parte din proiectul „Traseul Metro 5: Râul Doameni – Tronson Eroilor, inclusiv Valea Ialomişei”.

Metrorex a anunțat că pasajele deservesc două peroane ale stației de metrou Eroilor 1, care fac legătura între Magistrala 1, Magistrala 3 și Magistrala 5.

Lucrarea a fost efectuată pe un pasaj longitudinal de aproximativ 7,8 metri lățime și 120 de metri lungime. Se conectează la canalul existent la stația Eroilor 1.

În plus, au fost efectuate lucrări la două pasaje transversale de aproximativ 7,8 metri lățime, 5 metri lățime și 40 de metri lungime. Comunică cu pasajul longitudinal pentru ca pasagerii să intre și sa iasă din stația Eroilor 2. Cele două pasaje transversale au 12 scări rulante, câte 6 pentru fiecare pasaj, și un lift interior.

Peronul Gării 1 Eroilor se lărgește de la aproape 5 metri la aproximativ 10 metri spre Dristor și Preciziei. Acest lucru se face pentru a crea canalul de conexiune.

Pentru distribuirea fluxului de pasageri de la nivelul peronului la vestibul, platforma extinsă duce la Opera de Stat datorită scărilor rulante și scărilor rulante fixe. La celălalt capăt, spre Spitalul Universitar de Urgență, sunt scări fixe și lifturi interioare.

Aceste lucrări vor asigura că persoanele cu dizabilități motorii pot folosi cu ușurință rețeaua de metrou pe liniile 1, 3 și 5.

Proiectul „Traseul Metrou 5: Râul Doamnei – tronsonul Eroilor, inclusiv Valea Ialomiței” este finanțat din fonduri externe nerambursabile pentru perioada POS-T 2007-2013, POIM 2014-2020, dar și de la bugetul de stat.

Valoarea totală a celei de-a doua etape a POIM 2014-2020 este de 1.479.894.883 mine, dintre care 1.257.910.650,55 mine – finanțare nerambursabilă.

Proiectul este finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională prin Planul de operațiuni pentru sectorul transporturilor 2007-2013 și Fondul de coeziune prin Planul de operațiuni de mare infrastructură 2014-2020.

Primăria Sector 6 reabilita trotuarul de pe strada Brașov. „Sunt dărăpănate, prăfuite și nu oferă pietonilor condiții civilizate”

Primăria Sector 6 reabilita trotuarul de pe strada Brașov. „Sunt dărăpănate, prăfuite și nu oferă pietonilor condiții civilizate”

Primăria Sectorului 6 a anunțat că următoarea fază va fi demararea lucrărilor de reparații la trotuarul de pe strada Brașov. Potrivit administrației publice, a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor.

Pavajul de pe strada Brasov din Sectorul 6 este in stare proasta, plin de gropi, denivelari si fisuri. Prin urmare, pietonii nu pot obține condiții civilizate de circulație.

Pentru a remedia problema, Primăria Sectorului 6 a anunțat că va începe lucrările de reparație pe acest tronson de drum.

Administrația Publică a anunțat că pavajul va fi refăcut în ambele sensuri între Plaza Mall și Prelungirea Ghencea. Suprafețele care vor fi restaurate sunt:

 • 8.362 mp.

PS6 a mai raportat că suntem în proces de a reface complet aspectul Sectorul 6, transformându-l într-un loc în care ne place să trăim. În ciuda anunțului de refacere a trotuarelor, administrația publică nu a dat o dată exactă când vor începe lucrările.

În timp ce anunțul a fost binevenit de bucureștenii care locuiesc în Sectorul 6, aceștia au declarat primăriei că mai sunt și alte zone în care trotuarele s-au degradat și necesită reparații.

Iată câteva comentarii pe care le-au lăsat oamenii:

„De asemenea, treceți prin Rușețu 6, 8 și 10 și vedeți ce trotuare sunt acolo. Ne-am rupt picioarele. Asfaltul a fost ridicat din cauza rădăcinilor copacilor. Poate că se face ceva și acolo.”
“Aceeași problema apare si pe trotuarul de la strada Segarcea 1. Este un trotuar foarte aglomerat și este o zona de tranziție pentru elevii Liceului “Elena-Cuza”. S-au făcut cereri, dar nici un răspuns. Știu că exista mulți oameni în vârstă din zonă pentru că cad și rănesc acest trotuar neregulat și deteriorat. Locuiesc în zonă de peste 30 de ani și nu l-am refăcut niciodată.”
Pe lângă reparațiile la strada Brașov, PS6 a spus că va lua măsuri și pentru a descuraja șoferii care parchează ilegal în zonă. Așadar, după finalizarea lucrărilor, vor fi montate și coloane de protecție pentru a asigura protecția de siguranță a pietonilor.

Stâlpișorii urmează să fie instalați cu avizul de la Comisia Tehnică de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București.

Primăria Municipiului București primește o finanțare nerambursabilă de 25 de milioane de lei pentru modernizarea sistemului de iluminat public

Primăria Municipiului București primește o finanțare nerambursabilă de 25 de milioane de lei pentru modernizarea sistemului de iluminat public

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat astăzi că agenţia sa a primit 25 de milioane de lei de la Autoritatea Fondului de Mediu pentru modernizarea sistemului de iluminat public pe 15 străzi din Bucureşti.

Nicuşor Dan a susţinut că datorită acestei iniţiative, primăria va plăti facturi mai mici la energie electrică pentru iluminatul stradal. PMB se așteaptă să primească încă 50 de milioane de lei pentru alte 34 de artere.

„Vom plăti mai puțin pentru energia electrică consumată de iluminatul stradal.
Ne-am asigurat finanțare nerambursabilă de 25 de milioane de lei de la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) pentru modernizarea sistemului de iluminat public al capitalei.

Proiectul presupune îmbunătățirea eficienței și modernizarea sistemului de iluminat public prin implementarea unui sistem de telegestionare și utilizarea echipamentelor cu tehnologie LED pe următoarele 15 străzi: Drumul Taberei, Brașov, Virtuții, Crângași, Turda, Averescu, Mărăști, Sibiu, Drumul Sării, 1 Mai, Camil Ressu, Theodor Pallady, Ion Mihalache, Calea Griviței şi Bd. Bucureşti Noi.

Așteptăm în continuare ca AFM să aprobe o cerere în valoare de 50 de milioane de lei pentru alte 34 de străzi din capitală.

Cu investiția realizată prin aceste finanțări nerambursabile, vom înlocui 10% din iluminatul public din București – aproape 13.000 de corpuri de iluminat, ceea ce înseamnă și reducerea costurilor cu iluminatul public cu peste 10 milioane de lei. În plus, modernizarea sistemului de iluminat va contribui la creșterea siguranței cetățenilor și a circulației auto pe timp de noapte”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

O nouă inițiativă cetățenească de la București. Grupul de inițiativă civică IOR – Titan: Zonele de recul ne aduc împreună

O nouă inițiativă cetățenească de la București. Grupul de inițiativă civică IOR – Titan: Zonele de recul ne aduc împreună

Un grup de cetățeni din Sectorul 3 a dorit ca zonele retrase ale Parcului IOR să fie din nou domeniul public.

Cetăţenii Bucureştiului au înfiinţat un grup de advocacy şi o pagină de Facebook numită Organizaţia de Advocacy a Cetăţenilor IOR-Titan.

Au vrut să reintegreze și să păstreze Parcul IOR ca un spațiu mai verde decât betonul.

Grupul de Inițiativă Civică IOR-Titan a creat chiar și o petiție intitulată „Nu vom renunța la Parcul IOR!” Petiția vorbește despre cum vor dispărea 12 hectare din parc.

Cetățenii vor să protejeze spațiile verzi și parcurile de distrugere.

“Un oraș nu poate respira cărămizi, borduri și beton. Orașele sunt construite de comunități, iar fără un mediu natural sănătos, acele comunități se destramă. Dezvoltarea economică a comunităților noastre nu trebuie să vină în detrimentul spațiilor verzi și nici prin distrugere. a parcurilor, mai degrabă, prin protejarea și extinderea parcurilor”.

De asemenea, ei spun că zonele recuperate ale parcului sunt adesea supuse otrăvirii cu copaci, tăierilor ilegale și incendiilor recurente:

„Pe măsură ce citiți aceste cuvinte, așa-numita „zonă de recul” a Parcului IOR este distrusă cu o viteză amețitoare, într-o manieră de-a dreptul disprețuitoare: otrăvire de copaci, tăiere ilegală și incendiere repetă, în timp ce autoritățile se întorc asupra noastră Închideți ochii distrugerea naturii înconjurătoare”.

Grupul de advocacy a cerut autorităților să elaboreze un plan unitar pentru parcul IOR și să oprească distrugerea premeditată a „recul”.

Soluțiile propuse în petiție:

 • Otrăvirea și tăierea arborilor din parcurile IOR trebuie să înceteze imediat și definitiv. Autoritățile trebuie să acționeze urgent! Solicităm autorităților responsabile cu protecția mediului [Garda de Mediu, ANPM, Poliția Locală Sector 3] să inventarieze și să evalueze starea actuală de sănătate a acestor vegetații.
 • Solicităm autorităților [Primăria Sectorului 3, Primăria Capitalei, Agențiile Municipale București și chiar Guvernul României] să se așeze și să găsească o soluție viabilă pentru ca „zona de retragere” din Parcul IOR să fie la fel de importantă pe cât a fost. în viața noastră de o jumătate de secol O parte din formă se întoarce în comunitate: ca un parc, un spațiu verde, un loc plin de natură! “

Membrii echipei de inițiativă sunt cetățeni care locuiesc în apropierea Parcului IOR. Deși sunt oameni de vârste și profesii diferite, au un interes comun: salvarea Parcului IOR.

„Suntem Grupul de Inițiativă Civică IOR, un grup de cetățeni care locuiesc în jurul Parcului IOR care doresc ca această oază naturală valoroasă, care ocupă un loc special în inimile noastre, să fie restaurată și protejată de distrugerea sistematică a prădătorilor imobiliari, a antreprenorilor responsabili sau a autorităților indiferente. Vrem mai multe spații verzi și mai puțin beton pentru comunitate! Este un fir comun care reunește de la început oameni de vârste, preocupări, mentalități, stiluri de viață etc. foarte diferite. Ne-am plimbat cu toții pe potecile Parcului IOR, iar acum acest parc ne reunește într-o comunitate care vrea să facă diferența în bine în comunitate și în oraș. “

Primarul Sectorului 3 le-a reamintit locuitorilor că eșecul a fost „curățat” de aproape 20 de ani. Autoritățile locale lucrează la refacerea zonei de mai bine de 10 ani.

Robert Negoiță s-a întâlnit cu mai multe ONG-uri pe 6 martie 2023, care au convenit să găsească mai multe opțiuni pentru refacerea acelei zone verzi.

Potrivit primarului, au fost identificate unele obiective și vor fi prezentate idei.

Negoiță vrea să recupereze acest teren în 2-3 ani și să-l facă domeniul public:

„Să le analizăm în termeni de demersuri pentru că ne dorim foarte mult ca acest teren, acest parc, acest teren, spațiile verzi ale orașului să rămână verzi, să fie în continuare parcuri, să fie deschise în continuare pentru noi toți. Avem nevoie pentru a fi verde, Avem nevoie de cât mai mult spațiu deschis și cat mai multe locuri de jucat. Deci este un oraș aglomerat și nu trebuie să construim clădiri in plus in aceste zone care au fost dintotdeauna parcuri. Dumnezeu sa ne binecuvânteze! o pot face într-un timp rezonabil pentru a reuși, nu mâine, nici poimâine, ci într-un timp rezonabil… un an, doi ani, trei ani, să luăm înapoi acest pământ care a fost și trebuie să fie domeniul public.”

Păstuțe și plante în Asociația de proprietari din sectorul 2. Bucureștenii pot amenaja spații verzi cum doresc, fără a fi amendați

Păstuțe și plante în Asociația de proprietari din sectorul 2. Bucureștenii pot amenaja spații verzi cum doresc, fără a fi amendați

Chiriașii din sectorul 2 care doresc să amenajeze grădina din față a blocului lor, acum pot legal!

Primăria sectorului 2 oferă cetățenilor săi gratuit violete și alte flori produse în seră proprie:

„Oferim flori gratuite Asociației de Proprietari din Sectorul 2 care doresc să se implice și să înfrumusețeze grădinile din cartier.
ADP Sector 2 servește celor interesați de flori precum panseluțe, gălbenele, plante perene și semințe de gazon care sunt cultivate în propriile sere. “

PS2 a anunțat că grădina blocului va fi plină de culoare cu ajutorul floricelelor. Asociațiile de proprietari interesate de această inițiativă a primăriei sunt rugate să trimită un e-mail până în luna mai la office@adp2.ro.

Păstuțe și plante în Asociația de proprietari din sectorul 2. Bucureștenii pot amenaja spații verzi cum doresc, fără a fi amendați

Primăria a anunțat că majoritatea plantelor vor fi livrate până la Paște:

„Pentru a primi gratuit plantele, asociația de proprietari este rugată să trimită un email la office@adp2.ro, de preferință înainte de luna mai, pentru ca majoritatea plantelor să ajungă până la Paște. Livrarea se face în funcție de gradul de dezvoltare al plantelor. În acest caz, avem o listă de așteptare și toate solicitările vor fi îndeplinite. În perioada mai-iunie, ADP oferă diverse specii de plante (flori anuale). “

Păstuțe și plante în Asociația de proprietari din sectorul 2. Bucureștenii pot amenaja spații verzi cum doresc, fără a fi amendați

În urmă cu două zile, într-un apartament HDB din Sectorul 2 a apărut un bilet care a atras atenția locuitorilor care plantau zambile în fața apartamentului HDB.

Polițiștii au început verificarea zonelor și amenzile pentru plantarea neautorizată de flori pot ajunge până la 2.500 de lei, se arată în bilet.
Ceea ce spune nota este adevărat. Potrivit Deciziei nr. 955/2004, articolul 27:
„Activitățile de ecologizare a florilor și arbuștilor se desfășoară în conformitate cu procedurile tehnice prevăzute în prezentul cadru.”

De asemenea, Legea nr.196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și gestionarea condominiilor prevede că toți cei care intră în cartier trebuie să respecte reglementările cartierului, nu doar proprietarii sau chiriașii de condominii.

Nerespectarea poate fi amendată cu până la 10.000 lei: „Legea nr. 196/2018 prevede și penalități pentru nerespectarea reglementărilor colective, amenzi începând de la 500 lei și până la 10.000 lei în cazul în care proprietarul schimbă folosința incintei sau spațiului fără autorizație și aprobată prin lege, s-a modificat Aspecte. proprietății comune sau proprietarii să nu efectueze lucrări de întreținere, reparații sau înlocuire a elementelor de construcție de pe proprietatea lor personală, dacă acest lucru ar putea cauza pagube altor proprietari.”

Dar acum această problemă a fost rezolvată. Cei care vor să planteze flori în fața blocului vor beneficia de suport PS2, iar grădina va fi plină de culoare.

Celebra cofetărie Cireşica, una dintre clădirile monumentale se poate afla în zona protejată armată de cutremur. 10 imobile din București pe lista finală

Celebra cofetărie Cireşica, una dintre clădirile monumentale se poate afla în zona protejată armată de cutremur. 10 imobile din București pe lista finală

Cofetăria Cireşica, închisă definitiv, face parte din lista clădirilor care urmează să fie consolidate împotriva cutremurelor.

Zece clădiri, toate fiind monumente istorice, vor fi consolidate seismic și renovate pe scară largă cu o finanțare de 15,4 milioane EUR din partea PNRR.

Autoritatea Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc de Cutremur – AMCCRS a semnat zece contracte pentru consolidarea clădirilor, a anunțat primarul Capitalei Nicușor Dan: „Vor fi finanțate 10 clădiri de locuit, toate monumente istorice sau zone protejate situate în București. prin PNRR de 15,4 milioane euro Consolidare seismică și renovare amplă.
Autoritatea Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc de Cutremur (AMCCRS) a atribuit zece contracte de consolidare a clădirilor.”

Primarul Capitalei a postat și o listă de adrese pentru clădirile care urmează să fie consolidate seismic și puternic modernizate.

lista de adrese

 • Str. Blănari 11
 • Str. Blănari 14 (Clubul A)
 • Bulevardul. Schitu Măgureanu 3 ( cofetăria Cireşica)
 • Str. Dianei 2
 • Str. Baltagului 17
 • Piața Pache Protopopescu 11
 • Str. Mihai Eminescu 173
 • Bd. Dacia 53
 • Str. Domnița Anastasia 5
 • Str. Alexander Macedonski 1

Referitor la valoarea de finanţare a proiectului, Nicuşor Dan a declarat: „Aceste contracte semnate acum plus alte construcţii finanţate prin PNRR se ridică la circa 30 de milioane de euro. Până în prezent, AMCCRS a asigurat aproximativ 45 de milioane de euro în finanțare prin PNRR pentru consolidarea seismică a clădirilor.”

AMCCRS este dedicată clădirilor construite în zona centrală a Bucureștiului în perioada interbelică.

Nicuşor Dan a spus că, recent, experţii au realizat o ispravă tehnică pentru consolidarea şi repararea următoarelor clădiri:

 • Str. Armenească 17A,
 • Str. Căderea Bastiliei nr. 16,
 • Bd. Hristo Botev nr. 13-13A,
 • Str. Ivo Andric nr. 4,
 • Str. Londra nr. 20,
 • Piața Romană nr. 1,
 • Calea Victoriei nr. 124.

Primarul Nicuşor Dan a mai precizat că AMCCRS este în proces de semnare a două acorduri-cadru care implică expertiză în circa 200 de imobile cu o suprafaţă de circa 500.000 de metri pătraţi:

 • Vă reamintesc că AMCCRS este în proces de încheiere a două acorduri-cadru privind expertizarea a circa 200 de imobile cu o suprafață construită de circa 500.000 de metri pătrați, astfel:
 • Un acord-cadru semnat în noiembrie 2021 al cărui obiectiv este „Servicii tehnico-profesionale, cercetare istorică și elaborare teme de proiectare a clădirilor din București pentru consolidarea și restaurarea/refuncționalizarea acestora”, în baza căruia se vor efectua expertize tehnice Aproximativ 160 de imobile. cu o suprafață totală de aproximativ 350.000 de metri pătrați.
 • Un alt acord-cadru care are ca obiectiv „prestarea de servicii tehnice profesionale pentru integrarea clădirilor în municipiul București”, prin care aproximativ 40 de imobile, cu o suprafață totală de aproximativ 150.000 de metri pătrați, vor fi specialiști tehnici. “

Anul trecut, 34 de proprietăți au fost evaluate în cadrul celor două acorduri-cadru.

Vești bune pentru modernizarea capitalei cu autostrada A0. Contractul pentru Lotul 3 Nord a fost semnat

Vești bune pentru modernizarea capitalei cu autostrada A0. Contractul pentru Lotul 3 Nord a fost semnat

Ministrul Transporturilor a anunțat că astăzi a fost semnat contractul pentru Lotul 3 Nord, parte a autostrăzii A0 din București. Tronsonul de 8,6 kilometri va asigura și o legătură între DN2 (Afumați) și DN3 (Cernica).

„În sfârșit, s-a semnat un contract pe Lotul 3 la nord de autostrada A0”, a mai anunțat pe Facebook secretarul de stat la Transporturi.

Scrioşteanu a spus că astăzi, 16 martie 2023, după expirarea termenului de depunere a contestaţiei, a fost semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia Lotului 3 al Autostrăzii Centura Nord A0 Bucureşti după soluţionarea contestaţiei.

China Civil Engineering Construction Corporation (CCECC) a fost selectat ca constructor câștigător. Valoarea contractului este de 397,99 milioane lei, fără TVA. Lotul 3 la nord de Autostrada A0 Bucuresti este primul tronson de drum construit de chinezi. Finanțarea proiectului este asigurată de Programul de transport.

Lotul 3 la nord de A0 este planificat pentru următoarele lucrări:

 • 8,6 kilometri;
 • nod cu intersecția DN2 București-Urziceni (km 40+230);
 • 7 structuri;
 • Parcare pe termen scurt.

Lotul 3 Nord va cuprinde teritoriul judeţului Ilfov situat între DN2 lângă Afumaşi şi DN3 în regiunea Cernica, cu o lungime de 8,6 km.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat pe Facebook că constructorii chinezi au la dispoziție 30 de luni (12 luni pentru proiectare și 18 luni pentru construcție).

Licitația lotului a început în 2019 și decizia comitetului a fost anulată de mai multe ori de CNCS (Consiliul Național al Cercetării Științifice) și de instanțe. Concret, timpul de licitare este mai mare decât timpul de proiectare și execuție a lucrărilor.

“În urma desemnării de către CNAIR a câștigătorului acestui contract în 2020, Tribunalul și CNSC au luat trei decizii și au dispus o reevaluare a ofertei. Aceste decizii au impus o soluționare semnată. Interesul public primează. Aș dori să difuzez pe A0 cu cel mai mare standarde”, spune Grindeanu.

Companiile din București reprezintă aproape 20% din exporturile românești de mărfuri – CCIB

Companiile din București reprezintă aproape 20% din exporturile românești de mărfuri - CCIB

Companiile din București au exportat mărfuri în valoare de 15,3 miliarde de euro în primele 10 luni ale anului 2022, reprezentând 19,9 la sută din exporturile României, a informat joi Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB).

Citând cele mai recente date de la Institutul Național de Statistică privind evoluția creșterii exporturilor, reprezentantul CCIB a spus că aceasta a fost cu 37% mai mare decât valoarea realizată în aceeași perioadă în 2021 și mai mare decât creșterea medie a exporturilor românești în aceeași perioadă (25,8 %) 31 octombrie 2022, România Presă Tranzacții comerciale pe județe.

Ponderea orașului București în exporturile românești a crescut cu 1,6 puncte procentuale în perioada de analiză. În primele 10 luni ale anului 2022, exporturile companiilor din București au crescut cu 46,4% față de aceeași perioadă din 2020, determinând ca tendința de creștere în 2021 să se intensifice în 2022.

Potrivit CCIB, municipiul Bucureşti este urmat de judeţele: Timiş cu 9,1% din exporturile româneşti, Argeş – 6,7%, Braşov – 4,6%, Ilfov – 4,3%, Arad – 4,0%, Dolj – 3,7%, Alba – 3,5%, Sibiu – 3,4% și Prahova – 3,2%.

Aceste 10 divizii administrative au reprezentat 62,4% din exporturile României, în timp ce restul de 32 de județe combinate au reprezentat doar 37,6%.

Principalele categorii de mărfuri exportate de societatea din București sunt: ​​mașini și aparate electrice, echipamente electrice și piese ale acestora, produse minerale, produse din regnul vegetal, produse ale industriei chimice, metale comune și articolele acestora, alimente, băuturi, lichide alcoolice și oțet, tutun și înlocuitori de tutun prelucrat, aceste șase grupuri au reprezentat 76,7% din exporturile companiilor din București.

„În ceea ce privește importurile, concentrarea este mai mare, astfel că firmele cu sediul în municipiul București au înregistrat o valoare de 33,6 miliarde de euro între 1 ianuarie și 31 octombrie 2022, reprezentând 31,9% din importurile românești, la fel ca și în aceeași. perioada 2021 Orașul București a fost urmat de județele: Ilfov – 9,0%, Timiș – 6,5%, Argeș – 3,9%, Constanța – 3,7%, Prahova – 3,4%, Cluj – 3,3%, Brașov – 3,2%, Arad – 2,7% și Alba – 2,4% Aceste 10 județe au reprezentat 70,0% din importurile românești, restul de 32 de județe 30% în total.

În ceea ce privește structura mărfurilor importate de firmele cu sediul în București, principalele categorii care se regăsesc în statisticile pentru perioada de analiză sunt: ​​mașini și echipamente, echipamente electrice și piese ale acestora, produse ale industriei chimice, produse minerale, produse comune. metale și articole din acestea, alimente, băuturi, lichide alcoolice și oțet, tutun, vehicule, avioane, nave și echipamente de transport au reprezentat 71,4% din exporturile companiilor din București.

În acest context, companiile bucureștene au derulat operațiuni de comerț internațional în valoare de 48,9 miliarde de euro în primele 10 luni ale anului 2022, reprezentând 26,8% din comerțul exterior al țării. Pe locul doi se află județul Timiș cu o pondere de 7,6%, iar pe locul trei se află județul Ilfov cu o pondere de 7%.

Primele panouri fotovoltaice au fost instalate în Sectorul 3. Primăria și-ar dori ca toate blocurile din S3 să fie echipate astfel, ceea ce este desigur un vis minunat

Primele panouri fotovoltaice au fost instalate în Sectorul 3. Primăria și-ar dori ca toate blocurile din S3 să fie echipate astfel, ceea ce este desigur un vis minunat

Proiectul „Consumă inteligent, utilizează energie verde”, instalarea de panouri fotovoltaice în cele trei parcele raionale, a început și a fost montat în primul cartier. Robert Negoiță speră să instaleze astfel de sisteme în sute de cartiere până la sfârşitul acestui an.

Proiectul „Consumă inteligent, utilizează energie verde” a fost aprobat în luna ianuarie a acestui an, fiind bine primit de consiliile locale din cele trei raioane. La două luni de la aprobarea proiectului, proiectul a luat contur. Panourile fotovoltaice au fost montate în primul bloc propus. Primăria sectorului 3 a fost anunțată pe pagina sa de Facebook:

Drept urmare, Primăria Sectorului 3 a devenit prima unitate administrativă care a instalat un astfel de sistem de producere a energiei verzi.

Robert Negoiță a declarat că şi-ar dori să aibă astfel de panouri în toate blocurile departamentului: „Acesta este primul bloc care are panouri fotovoltaice pe terase. Ne dorim ca toate blocurile din Districtul 3 să aibă astfel de panouri. Sperăm să avem 20 de megawați de capacitate instalată până la sfârșitul anului, ceea ce înseamnă sute de clădiri Totul este echipat cu un sistem de energie alternativă.”

Producem energie verde, mai ales în această criză energetică, un alt beneficiu al panourilor este că acopera terasa, protejând membrana acesteia de deteriorarea UV.

În ultimii 10 ani, PS3 a lucrat la îmbunătățirea eficienței energetice a cartierului S3, reabilitând până în prezent 1.600 de clădiri.

Primarul Robert Negoiță a propus montarea de panouri fotovoltaice pe sute de blocuri până la sfârşitul acestui an, pe terasele din blocuri.

Energia generată de aparat va fi folosită pentru iluminarea spațiilor publice și, de asemenea, pentru lifturi.
În plus, surplusul de energie generat va genera venituri substanțiale pentru asociația de proprietari.

În ianuarie, PS3 a raportat că 860 de apartamente din nouă blocuri ar beneficia de panouri. Reprezentanții Primăriei au transmis și o listă cu cartierele în care va începe prima fază a lucrărilor:

 • L11 este de pe strada soldatul Nicolae Sebe, nr. 4;
 • F3 de pe strada Fizicianilor, nr. 4;
 • G1 din strada Lucrețiu Pătrăşcanu, nr. 13;
 • Strada Râmnicu Vâlcea bloc 4, nr. 3;
 • Scara 2, Bloc A12, str. Atanasie Panu. 8;
 • Scările A si B în blocul G3Bis de pe Strada Theodor Pallady, nr. 27;
 • Strada Istriei bloc 21D, nr. 6;
 • Scarile 3-5 A si B la blocurile N12 si N13, strada Barajul Sadului.

Proiectul „Consumă inteligent, utilizează energie verde” va dura șase luni, iar 90% din valoarea sa va fi suportată de PS3.

Locurile de joacă din Sectorul 5 vor fi curățate, igienizate și reparate. „Nu este important doar să curățați, este mai important să le păstrați curate”

Locurile de joacă din Sectorul 5 vor fi curățate, igienizate și reparate. „Nu este important doar să curățați, este mai important să le păstrați curate”

Primăria Sectorului 5 a anunțat printr-o postare pe pagina sa de Facebook că va curăța și igieniza locurile de joacă din zona administrației. Autoritățile le-au cerut cetățenilor să păstreze curățenia.

PS5 a anunțat că locul de joacă din Sectorul 5 din București va fi curățat. Prin urmare, după această acțiune, toate echipamentele de pe terenul de joacă trebuie să fie dezinfectate și curățate pentru ca copiii să se poată juca în siguranță.

În plus, city managerul S5, Rareş Hopincă, a anunţat că se vor efectua lucrări de reparaţii şi la locul de joacă la nevoie.

Avem 15 locuri de joacă care au nevoie de reparații majore. Este important nu doar să-l curățați, ci să îl întrețineți!

Prin urmare, fac un apel la toți cetățenii Sectorului 5 să acționeze civil! Am toleranţă zero faţă de vandalism şi încălcarea legii, a spus Rareş Hopincă.

Titlurile luate în considerare pentru PS5 includ:

 • înlocuirea leagănului,
 • înlocuirea toboganului,
 • înlocuirea mobilierului deteriorat.

Pe măsură ce spațiul permite, PS5 speră să completeze locul de joacă cu elemente noi cu care copiii mici se pot juca.

Pe 14 martie 2023, Rareş Hopincă a anunţat că până în 2024 vor fi plantaţi 20.000 de tei, platani şi stejari pe străzile Sectorului 5. Această mișcare are ca efect regenerarea spațiului verde.

Îmi doresc copaci nu doar în zonele centrale sau pe marile bulevarde, ci și în cartiere, declară city managerul S5.

Plantarea copacilor a început deja și primele zone vizate sunt cele în care construcția a început deja, cum ar fi:

 • amenajarea parcării,
 • Repararea străzilor și trotuarelor.
  Până la sfârşitul acestei luni, în regiunile respective vor fi plantaţi aproximativ 2.000 de arbori”, a anunţat Rareş Hopincă.

Școlile și grădinițele din Sectorul 2 vor fi modernizate. PS2 trimite lista instituțiilor de învățământ

Școlile și grădinițele din Sectorul 2 vor fi modernizate. PS2 trimite lista instituțiilor de învățământ

Au fost semnate mai multe contracte de finanțare din fonduri europene pentru modernizarea unor unități de învățământ din cadrul Sectorului 2. PS2 a transmis lista școlilor și grădinițelor care vor beneficia de lucrările de modernizare.

Primăria Sectorului 2 a anunțat pe pagina sa de Facebook că a semnat șapte contracte de finanțare din fonduri europene pentru reabilitarea și modernizarea a șapte unități de învățământ. Finanțarea este asigurată prin Programul Național pentru Recuperare și Reziliență (PNRR):

Nu ratam o oportunitate de a atrage fonduri pro bono pe care le investim în modernizarea și extinderea infrastructurii școlii noastre.

Aceste investiții vizează modernizarea infrastructurii educaționale, inclusiv reducerea pierderilor de căldură sau de resurse. Acest lucru asigură o reducere a facturilor la energie de aproximativ 40%.

În plus, nivelurile de confort vor fi sporite și vor crea un mediu primitor pentru studenții și profesorii care lucrează în unități de învățământ care vor beneficia de inginerie modernă.

Iată o listă cu unitățile de învățământ care vor fi modernizate:

 • Grădinița Nr.7 va beneficia de lucrări de consolidare, restaurare și modernizare cu finanțare prin PNRR de aproximativ 5,5 milioane lei,
 • Institutul de Tehnologie „Dimitrie Leonida”, al cărui corp C4 va fi modernizat, cu o finanțare în valoare de aproximativ 9,7 milioane lei,
 • Școala Gimnazială Nr.28, în care se va moderniza clădirea C1 cu un capital de aproximativ 7,3 milioane lei. De asemenea, vor fi instalate două stații de încărcare pentru vehicule electrice,
 • Liceul Tehnologic „Nikola Tesla”, în cadrul căruia imobilele C1 și C3 vor fi modernizate, consolidate și restaurate, cu finanțare în valoare de 8,12 milioane lei,
 • Școala Gimnazială Nr.66, din care se va moderniza clădirea C1 cu fonduri de 8,16 milioane lei,
 • Școala Nr.145, în care se vor moderniza clădirile C1 și C2, cu o valoare de finanțare de circa 11 milioane lei,
 • Școala Gimnazială Nr.62, corpurile C1 și C2 și gimnaziul din corpul C3 vor fi modernizate la un cost de aproximativ 4,9 milioane lei.

Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni, iar taxa pe valoarea adăugată este suportată de la bugetul de stat.

Radu Mihaiu, Primarul Sectorului 2, a vizitat șantierul Școlii Gimnaziale „Ferdinand I” și a arătat evoluția lucrărilor printr-un videoclip postat pe Facebook.

El spune că este un proiect finanțat din fonduri europene cu mult timp de început:

A fost un proiect finanțat din fonduri europene care ne-a chinuit până a început. În 2021, experții au ieșit și au spus că această clădire are risc de cutremur, iar banii europeni nu pot investi în clădiri cu risc de cutremur.

Pe de altă parte, cu fondurile europene obținute pentru această clădire, alte lucrări nu au putut fi realizate. Prin urmare, a trebuit să separăm cele două proiecte pentru a nu pierde fonduri europene și a finaliza modernizarea și placarea clădirii.

Clădirea este un monument istoric, care, evident, vine cu multe cerințe birocratice suplimentare. Pregătirea actelor a durat mai bine de un an, dar astăzi am primit autorizația de consolidare și modernizare și, după cum vedeți, șantierul merge bine, a spus Radu Mihaiu în videoclip.

Primarul din S2 a mai spus că cei mai mulți bani investiți în sector vor merge către 23 de instituții de învățământ, care vor fi gata până la sfârșitul acestui an.

Clubul Seniorilor – 1 Mai va avea locuri suplimentare în Sectorul 6. Ciprian Ciucu: Vom deschide un alt club pentru seniori în Militari

Clubul Seniorilor – 1 Mai va avea locuri suplimentare în Sectorul 6. Ciprian Ciucu: Vom deschide un alt club pentru seniori în Militari

Clubul Seniorilor de la Nr. 15, Sector 6 – 1 Mai va majora cu 50% numarul de locuri pentru seniori care doresc sa participe la diverse activitati si evenimente sociale. Ei pot juca șah, remi sau pot face sport cu alți participanți.

Primăria Sectorului 6 a anunțat pe pagina sa de Facebook că la Clubul Seniorilor – 1 mai locurile au crescut cu 50%, iar spațiul se extinde: „Știm că trebuie să ieși din casă, să socializezi și să petreci timp cu colegii tăi.”

Până în prezent, au fost primite peste 500 de cereri de înscriere a seniorilor în program, pe lângă cererile existente.

Clubul Seniorilor – 1 Mai este deschis pentru seniori în fiecare zi, iar la activitățile desfășurate în același timp pot participa 100 de seniori.

La Clubul Vârstnicilor – Timişoara 73, Secţia 6 a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului asigură accesul la 50 de vârstnici pe serie.

Dacă sunt înscriși în program, seniorii pot participa la următoarele activități:

 • șah
 • remi
 • sport
 • voluntariat,
 • pictură.

De asemenea, PS6 a anunțat că va organiza lecții de fotografie.

Personalul DGASPC S6 oferă, de asemenea, seniorilor:

 • cursuri de yoga,
 • cursuri de utilizare a calculatorului,
 • mișcare în aer liber,
 • Corul de seniori.

Seniorii se pot înscrie în club de luni până joi de la 9:00 la 16:00 și vineri de la 9:00 la 14:00.

Acestea sunt documentele necesare pentru înregistrare:

 • cerere de participare,
 • o copie a actului de identitate,
 • o copie a bonului de pensie,
 • adeverință medicală eliberată de medicul de familie,
 • Consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal.

În plus, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu vrea să deschidă un alt club pe strada Virtuții 148 din Militari, unde se află fostul centru fiscal.

Seminţele de flori sunt plantate în strada dintre Parcul Natural Văcăreşti şi râul Dâmbovița din Bucureşti. Din aprilie vor fi plantați și copaci

Seminţele de flori sunt plantate în strada dintre Parcul Natural Văcăreşti şi râul Dâmbovița din Bucureşti. Din aprilie vor fi plantați și copaci

Angajații Autorității pentru Lacuri, Parcuri și Recreere București (ALPAB) au început să planteze semințe de flori pe străzile dintre Parcul Natural Văcărești din București și râul Dâmbovișa. Aceste acțiuni fac parte din proiectul „Trecem prin verde”.

Din 8 aprilie, mai multe plante precum frasin, carpen și tei vor fi plantate de-a lungul traseului în aceeași zonă. Nicuşor Dan a postat pe pagina sa de Facebook că au fost selectaţi din cauza rezistenţei lor la mediul urban.

Dezvoltarea zonei râului Dâmboviței din Bucureşti se înscrie în proiectul „Trecem prin verde”, implementat de Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti şi Romsilva cu sprijinul Autorităţii pentru Lacuri, Parcuri şi Recreere Bucureşti (Alba).

Finanțarea proiectului a fost realizată prin Platforma de Mediu București, inițiată de Fundația Comunitară București și ING, a informat ALPAB.

În plus, primarul Capitalei a mulțumit voluntarilor care au participat la inițiativa Primăriei Municipiului București (PMB).

De asemenea, primăriile din diverse cartiere au început să desfășoare o serie de acțiuni de plantare de flori și copaci, iar primăvara a venit cu adevărat. Același lucru este și în cazul Primăriei Sectorului 5, care a raportat că mai mulți angajați și voluntari au plantat ieri 100 de tei în Parcul Eroilor.

Hero Park a intrat în managementul PS5 în urmă cu trei săptămâni și este administrat de Metrorex. Acest lucru a fost cauzat de lucrările la autobuzul de metrou.

Primăria Rareş Hopincă al Sectorului 5 vrea să demareze o campanie de conştientizare a mediului în comunitate.

În plus, Consiliul Local Sector 5 a raportat pe pagina sa de Facebook că operațiunile de plantare vor avea loc în cadrul parcului, dar și în cadrul comunității.

Cetățenii sunt invitați să participe la activitățile de plantare ca voluntari în fiecare vineri, dacă vremea o permite.

Primăvara a dat undă verde în București. Au fost plantați arbori în Sectorul 5. S-au plantat 100 de tei în Parcul Eroilor

Primăvara a dat undă verde în București. Au fost plantați arbori în Sectorul 5. S-au plantat 100 de tei în Parcul Eroilor

O serie de activități de plantare de copaci sunt în desfășurare în cele cinci raioane ale capitalei, iar mulți angajați și voluntari au plantat nenumărați tei în Parcul Eroilor. City Managerul S5, Rareş Hopincă, vrea să promoveze protecţia mediului în comunitate.

Rareş Hopincă, City Manager al Sectorului 5, a declarat că vrea să ecologească cartierul: “Everizăm Districtul 5! Cu personal și voluntari mari și mici, plantăm din centru până în centrul comunitar!”

Potrivit unei postări de pe pagina de Facebook Comunicare Primăria Sector 5, operațiunile de plantare vor avea loc în parcuri și în comunități. Ieri, personalul Primăriei s-a alăturat zecilor de voluntari pentru a planta 100 de tei în Parcul Eroilor.

Parcul Eroilor a fost preluat de la Metrorex de conducerea PS5 în urmă cu trei săptămâni, în timp ce linia de metrou era în curs de construcție.

Rareş Hopincă a mai spus că au fost plantaţi o sută de copaci cu dimensiunea între 4 şi 5 metri:

„Începând de astăzi, Parcul Eroilor poate fi numit și „Parcul Teilor! Împreună cu peste 100 de voluntari, am plantat 100 de tei mari, cu o înălțime de 4 până la 5 metri, care vor face în curând locuitorii și trecătorii din zona zona se simte fericit.
Copacii de această dimensiune sunt mai greu de găsit, dar la fel ca bunii proprietari care fac căruțe iarna și sănii vara, am început vânătoarea de copaci în această toamnă, contractând cea mai mare pepinieră din țară, motiv pentru care în martie sunt aproximativ. 100 de copaci din această specie au venit la noi. “

În plus, managerul municipal al Sectorului 5 a declarat că scopul autorității este de a răspândi mesajul participării active la protecția mediului în comunitate.

Au început operațiunile de plantare în Ferentari, Vadul Nou, Rahova și Dumbrava Nouă. Aceste zone, sufocate de beton și neglijate de ani de zile, vor fi scoase la lumină cu ajutorul plantării de arbori: Sectorul 5 nu a fost plantată de mulți ani. A început timid în 2020-2021, dar în 2023 ne propunem să devenim campioni la plantare la București și să ajungem din urmă cu regiunile 3 și 4.”

De asemenea, cetățenii sunt invitați să se ofere voluntari pentru a participa la lucrările de plantare în fiecare vineri, dacă vremea o permite.

Michael Topolinski, fost vicepreședinte al Goldman Sachs și alți doi investitori, a lansat o platformă de investiții în România care implică unele holdinguri imobiliare.

Startup-ul Fintech MetaWealth, co-fondat de investitori printre care Michael Topolinski, un om de afaceri canadian cu sediul în România, și fostul vicepreședinte Goldman Sachs, Darren Carvalho, s-a lansat în România. Prin intermediul platformei, utilizatorii pot investi în fragmente imobiliare și alte active valoroase.

Lansarea în România coincide cu lansarea internațională a fintech-ului în UE, Marea Britanie și Canada și vine pe fondul preocupărilor globale sporite cu privire la stabilitatea sistemului bancar din SUA.

Fondatorii și proprietarii MetaWealth includ doi investitori și dezvoltatori imobiliari experimentați – Michael Topolinski și Richard McLaughlin-Duane – Portofoliul lor și proiectele imobiliare în dezvoltare sunt evaluate la 1,3 miliarde USD, Amr Adawi este un antreprenor cu experiență directă în startup-uri de dezvoltare fintech cu active de peste 8 miliarde de dolari și fostul vicepreședinte la Goldman Sachs Darren Carvalho, a adus în proiect o vastă experiență de lucru cu portofoliul GS Growth Equity Group de companii existente și viitoare și start-up-uri.

„Imobiliarul a fost întotdeauna o investiție mai sigură, mai ales în perioadele tulburi de devalorizare a valutelor și devalorizare a activelor necorporale”, a declarat Michael Topolinski, co-fondator MetaWealth. „Când am conceput pentru prima dată proiectul MetaWealth, eu și partenerii mei am vrut să aducem împreună ceea ce știam cel mai bine – imobiliare și tehnologie – pentru a oferi investitorilor imobiliari un instrument revoluționar care este perfect în sincronizare cu lumea de astăzi. România Sistemul bancar, unul dintre cei mai puternici din Europa, a fost un partener imobiliar puternic și de încredere, dar suntem bucuroși să lansăm MetaWealth™ în acest context și să oferim o platformă pentru dezvoltatorii locali pentru a-i ajuta să lanseze proiecte la nivel global de investiții.”

„Investiția în imobiliare este un proces complex care durează aproape 6 luni pentru un investitor profesionist imobiliar, inclusiv inspectarea proprietății, semnarea documentelor, preluarea proprietății, închirierea proprietății și gestionarea acesteia ulterior”, a spus cofondatorul Darren Carvalho. fondator. „Prin MetaWealth, oricine poate obține beneficii financiare din investițiile imobiliare într-un proces de doar 5-10 minute, față de cele 6 luni obișnuite pentru a documenta, realiza și închide astfel de investiții”.

Acest lucru este posibil prin aplicația mobilă MetaWealth, care permite utilizatorilor să achiziționeze active imobiliare sub formă de jetoane digitale care au fost verificate de experți și închiriate. Utilizatorii au nevoie doar de o investiție inițială de cel puțin 100 USD pentru a se bucura de astfel de returnări ale chiriei și de aprecierea activelor.

Investitorii vor beneficia de un flux de venit pasiv pe termen lung, care generează randamente constante de aproximativ 6-7% pe an, reprezentând venituri din chirii și o apreciere suplimentară estimată a activelor cu 5-8% pe an.

În același timp, activele imobiliare aduc utilizatorilor Profit la Cumpărare (PoP) instantaneu, care este generat de diferența dintre prețul de cumpărare a activelor efectuat recent de Colliers International și evaluarea oficială de piață. De exemplu, MetaWealth™ a negociat o reducere la achiziție de peste 357.000 USD, cu 17,5% sub prețul pieței, pentru primul activ imobiliar disponibil acum la lansarea aplicației.

Pe de altă parte, dezvoltatorii și proprietarii imobiliari au acum oportunitatea de a-și prezenta activele unui public global, ajungând astfel la noi investitori și structuri de capital inovatoare.

“Ne concentrăm asupra oportunităților de investiții cu cel mai bun potențial de rentabilitate ajustat la risc, de la proiecte rezidențiale la clădiri de birouri, retail sau logistică. Platforma MetaWealth are în prezent active imobiliare în valoare de 2 milioane de dolari în portofoliu (30 de apartamente" 4411 target="_self">apartamente noi, negarantate, închiriate integral). ), o a doua proprietate de 2,5 milioane de dolari va fi listată la începutul lunii aprilie. De asemenea, negociem integrarea celui de-al treilea și al patrulea active imobiliar în platforma MetaWealth, iar scopul nostru este să integrăm 8 active imobiliare pe platformă cu o valoare cumulată de peste 60 de milioane de dolari SUA și să ajungem la 20.000 active. utilizatori până la sfârșitul anului”, a adăugat cofondatorul Michael Topolinski.

MetaWealth vizează în primul rând profesioniștii urbani cu niveluri de venit peste media națională, care doresc să-și investească economiile în siguranță și profitabil, dar adesea nu își pot permite timp și bani pentru a cumpăra un întreg activ imobiliar.

Platforma are încorporate funcții de securitate și conformitate de ultimă generație, inclusiv un proces KYC integrat și standarde înalte adoptate, oferind un mediu de investiții sigur și securizat pentru toate părțile implicate, a subliniat cofondatorul Amr Adawi.

“MetaWealth a dezvoltat o tehnologie proprietară în curs de brevetare care utilizează tehnologii Web3, inclusiv blockchain, pentru a crea infrastructură și servicii digitale sigure, sigure și transparente. Platforma nu numai că simplifică procesul de tranzacție, reducând timpul și costurile, dar a revoluționat și imobiliare tradițională. piața de investiții cu tehnologie de ultimă oră care schimbă modul în care se fac investițiile globale”, a conchis el.

Undă verde pentru autostrada M6, care va ajunge la linia de metrou din Otopeni. Metrorex va semna contractul de proiectare și implementare

Undă verde pentru autostrada M6, care va ajunge la linia de metrou din Otopeni. Metrorex va semna contractul de proiectare și implementare

Metrorex a fost adjudecat contractul cu firma care a câștigat licitația pentru proiectarea și execuția tronsonului 2 al autostrăzii M6 Băneasa-Otopeni. Irinel Ionel Scrioşteanu a anunţat că nu a fost depusă nicio contestaţie în termenul legal.

Proiectul autostrăzii M6 este deblocat la o ședință de guvern din 2 octombrie 2021. La scurt timp după lansare, a fost lansată o licitație pentru realizarea acestui mega-proiect. În urmă cu o lună, Metrorex a anunțat că a fost selectat drept câștigător al licitației M6 ​​Batch 2.

Pe 16 martie 2023, Irinel Scrioşteanu, secretar de stat al Ministerului Comunicaţiilor, a anunţat că a expirat termenul legal de depunere a contestaţiei. Prin urmare, Metrorex poate încheia acum un contract cu ofertantul câștigător.

Segmentul 2: Autostrada M6, Tokyo – Aeroportul Henri Conde, va avea un traseu de 7,6 km. Iată cele 6 site-uri pe care le include:

 • Washington,
 • Paris,
 • Bruxelles,
 • Otopeni,
 • Ion IC Brătianu,
 • Aeroportul Otopeni.

Linia de metrou M6 este prima linie de transport public comun de mare capacitate care face legătura între nordul și sudul capitalei pentru bucureșteni. Leagă direct orașul București de județul Ilfov (Otopeni-Bucuresti-Jilava).

Prima secțiune a acestui drum expres este între 1 Mai și gara Tokyo. În acest caz, faza de proiectare a intrat în ultimii 100 de metri. Prin urmare, pregătirile pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor vor începe în scurt timp.

Traseul lotului 1 se întinde pe 6,6 kilometri și include 6 stații. Iată-i că vin:

GÜLERMAK AĞIR SANAYI İNŞAAT VE TAAHHÜT A.Ş a primit oferta pentru proiectarea şi construcţia celui de-al doilea lot al liniei de metrou. Societatea are la dispoziție 48 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor pentru executarea contractului.

Valoarea contractului care urmează să fie semnat de Metrorex este de 1,27 miliarde lei, fără TVA. Finanțarea provine din fonduri externe nerambursabile.

Pofta buna la faptă bun! Burger local din București pune pe masă „chitanța de servit”: iei mâncare de la străini. „Oricine poate trece prin momente grele”

Pofta buna la faptă bun! Burger local din București pune pe masă „chitanța de servit”: iei mâncare de la străini. „Oricine poate trece prin momente grele”

Un localnic din București a lansat o inițiativă pentru a ajuta oamenii care trec prin momente dificile. La Burgeria Cotroceni oamenii pot veni să cumpere și să transmită „bonuri în așteptare”.

Localnic din București oferă clienților săi posibilitatea de a-i ajuta pe cei aflați în situații financiare mai precare. Drept urmare, reprezentanții locali au demarat inițiativa „în așteptare”.

Cei care merg la Burgeria Cotroceni pot plăti în avans pentru unul sau mai multe produse dacă vor și pot să ajute. Voucherul este apoi afișat pe o tablă de la intrarea localului de hamburgerie.

Prin urmare, o persoană care intră în restaurant poate vedea toate bonurile de așteptare și poate alege una dintre ele pentru a consuma produsul de pe el.

Reprezentanții locali au anunțat că inițiativa nu este doar pentru cei aflați în nevoie, ci pentru toți cei aflați în situații dificile.

În fiecare zi, primele bilete de așteptare vor veni din zona locală pentru a-i încuraja pe alții să participe la program.

Ideea a fost salutată de bucureșteni. Majoritatea celor care au văzut inițiativa burgerului au fost încântați și au felicitat restaurantul. Iată câteva comentarii pe care le-au lăsat oamenii:

 • “Cât mai mulți burgeri. Felicitări!”
 • “Marea ta inițiativă. Respect!”
 • “Super cool idee.”

Programul începe pe 8 martie 2023. Ieri, 16 martie 2023, a fost făcută o actualizare a panoului de unde fuseseră deja colectate unele acreditări. O singură persoană a folosit până acum un astfel de voucher pentru a mânca în acel loc.

One United ar dori să doneze un spațiu la biroul One Cotroceni Park pentru a reloca elevii de la școala IG Duca aflați în pericol de cutremur în timpul fuziunii

One United ar dori să doneze un spațiu la biroul One Cotroceni Park pentru a reloca elevii de la școala IG Duca aflați în pericol de cutremur în timpul fuziunii

Școala Gimnazială IG Duca poate fi mutată în proiectul de birouri One Cotroceni Park de la stația de metrou Academiei din toamnă pentru o perioadă de doi ani, timp în care actuala clădire, încadrată în categoria de risc seismic Categoria 2, va fi consolidată și modernizată.

Cofondatorul One United, Andrei Diaconescu, a explicat: “Discutăm despre transferul elevilor de la școala IG Duca în proiectul One Cotroceni Park, dar mai sunt câteva elemente procedurale care trebuie finalizate pentru ca acest lucru să se întâmple. Acest obiectiv”.

Dacă va fi aprobat, dezvoltatorul va pune la dispoziție școlii 1.390 de metri pătrați de spațiu gratuit în termen de doi ani, fără a percepe chirie. Chiria la One Cotroceni Park este de aproximativ 15 EUR/mp/lună, așa că școala economisește peste 500.000 EUR. În plus, One United va mai dona 350.000 de euro pentru proiectarea clădirii școlii, cu mobilierul îndepărtat de școală.

Procedura de comasare a școlilor presupune ca elevii să fie mutați într-o clădire la cel mult 500 de metri de clădirea actuală, iar elevii nu au în prezent alte opțiuni pentru a permite circulația.

Patru spitale din București vor fi dotate cu echipamente pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale. Nicuşor Dan a anunţat că banii au fost obţinuţi prin PNRR

Patru spitale din București vor fi dotate cu echipamente pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale. Nicuşor Dan a anunţat că banii au fost obţinuţi prin PNRR

Patru spitale din București vor beneficia de echipamente și materiale menite să reducă riscul de infecții nosocomiale, a anunțat primarul Capitalei București, Nicușor Dan.

Nicuşor Dan a anunţat pe pagina sa de Facebook că vor fi achiziţionate echipamente şi materiale care vizează reducerea riscului de infecţii nosocomiale. Valoarea acestora se ridică la 30 de milioane de lei.

Finanțarea pentru achiziționarea acestor materiale medicale a fost obținută din Programul Național de Recuperare și Reabilitare (PNRR) prin Autoritatea Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

Iată patru spitale care vor beneficia de noile achiziții:

 • Spitalul Clinic de Nefrologie „Doctor Carol Davila”,
 • Spitalul Clinic „Dr. Ion Cantacuzino”,
 • Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. Prof. Panait Sârbu”,
 • Spitalul Clinic de Copii „Doctor Victor Gomoiu”.

Nicuşor Dan a spus că se va găsi o soluţie pentru finanţarea proiectelor în alte spitale administrate de Primăria Capitalei prin Autoritatea de Management al Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB). Agenția este coordonată de viceprimarul Horia Tomescu.

Nicuşor Dan a relatat pe pagina sa de Facebook că de curând au fost achiziţionate echipamente medicale de ultimă generaţie din spitalele Colentina şi Colşea. Două mari spitale oferă servicii medicale la peste 300.000 de pacienți în fiecare an.

S-au achiziționat sterilizatoare cu abur și plasmă pentru două unități medicale și au o capacitate mare. Valoarea totală a achizițiilor a fost de 4,41 milioane lei.

De asemenea, în Spitalul Clinic Colşea a investit în diverse echipamente medicale precum:

 • aparate mobile de radiologie,
 • Platformă de etanșare vasculară (electrochirurgicală),
 • trusa de videoendoscopie terapeutica,
 • un sistem video stroboscopic complet,
 • sistem de chirurgie ORL minim invaziv,
 • 4 aparate de anestezie cu monitoare,
 • Sisteme complete de analiză citogenetică și hibridizare in situ prin fluorescență,
 • Produse de igiena auto de tip A2.

Administrația spitalului a achiziționat și echipamente pentru a îmbunătăți îngrijirea și tratamentul tuturor pacienților din spital.
Echipamentul medical a fost achiziționat prin ASSMB în valoare totală de aproximativ 25 de milioane de lei.

Accesul peste șoseaua de centură a capitalei va fi reparat. Traficul pe A1 va fi dificil în timpul lucrărilor

Accesul peste șoseaua de centură a capitalei va fi reparat. Traficul pe A1 va fi dificil în timpul lucrărilor

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat o licitaţie pentru refacerea drumului de acces în Centura Capitalei de pe Autostrada A1 (Bucureşti-Piteşti). Valoarea contractului este de 6 milioane de lei.

Pasajul prin Centura Capitalei a fost construit în 1970 și consolidat în 1999. Acum Beihang a anunțat lucrări de întreținere. Licitația pentru atribuirea contractului a fost publicată pe platforma SEAP în luna februarie a acestui an.

Potrivit Ecomedia.ro, reparațiile podului de la kilometrul 11 ​​vor fi efectuate pe ambele sensuri. Pe durata acestor lucrări, traficul pe un sens va fi închis, iar traficul va fi deviat pe sens opus.

Termenul limită de depunere a ofertelor este 9 martie 2023, așa cum a anunțat într-o notificare emisă de SEAP.

După cum se precizează în caietul de sarcini, repararea podului a durat 7 luni. Evaluarea tehnică a podului a fost efectuată în 2018, iar proiectul tehnic va fi aprobat în 2020.

Autorizația de construire a fost eliberată în iulie anul trecut.

Lucrari la nivelul suprastructurii. Traficul este deviat pe o singură bandă. S-a deschis pasajul de pe pod și au fost îndepărtate balustradele. La nivelul suprastructurii (grinzi prefabricate, stâlpi și placa monolitică) se efectuează lucrări de reparații. Stratul de beton degradat este îndepărtat, conform prevederilor codului.

Autostrada A1 este una dintre cele mai circulate din România. Potrivit Ecomedia.ro, pe aici trec zilnic zeci de mii de mașini. Prin urmare, zona va fi predispusă la aglomerarea traficului în perioada de construcție.

Cozile sunt cele mai mari la ultimul kilometru de la Ciorogârla la Militari si la intrarea pe A1 dinspre bulevardul Iuliu Maniu.

Lucrările de restaurare a Podului Parcului Cişmigiu au început din nou. TCMB anunță că medaliile cu monogramă au fost renovate

Lucrările de restaurare a Podului Parcului Cişmigiu au început din nou. TCMB anunță că medaliile cu monogramă au fost renovate

Trustul Metropolitan de Arhitectură București a anunțat că vor relua lucrările de restaurare la podul din Grădinile Cișmigiu.

Trustul de Arhitectură Metropolitană București a anunțat pe pagina sa de Facebook că lucrările de renovare exterioară a podului și montarea elementelor decorative vor începe în scurt timp. Acestea vor fi realizate în cadrul proiectelor tehnice.

În plus, medalionul cu monograma Bucureștiului a fost recondiționat de echipa de restaurare. Acesta va fi instalat cu decorațiuni pe stâlpi uriași.

Se va realiza și pavajul din piatră cubică și se vor reamenaja balustradele metalice de pe balustrade.

„Podul Mare este un monument istoric al bucureștenilor și echipa noastră #TCMB își dorește să ofere securitate tuturor cetățenilor care doresc spații publice de calitate, siguranță pentru vizitatori și o amprentă istorică în inimile capitalei noastre”, a declarat Arhitectura Metropolitană București.

În noiembrie anul trecut, Trustul de Arhitectură Metropolitană București a lansat fotografii și informații despre stadiul proiectului Podul Mare:

S-a refăcut rampa de acces la pod, s-au întărit bolțile, iar în următoarea fază, după finalizarea umplerii, se va începe reinstalarea pietrelor cubului. Un grup de restauratori renovează în atelier elemente decorative deteriorate. va continua să muncească din greu pentru a reface tencuiala.”

Acum doi ani podul era într-o stare deplorabilă, cântărind literalmente oamenii. În octombrie 2021, o clădire veche de peste 100 de ani s-a prăbușit fără a fi reparată.

Podul a fost construit peste Lacul Cișmigiu și face legătura între Aleea Magnoliei și Aleea Platanului. Foarte popular printre vizitatorii Parcului Cișmigiu.

Primăria Capitalei derulează proiectul „Reabilitare tumorală”. Pachetul medical include si consiliere psihologica

Primăria Capitalei derulează proiectul „Reabilitare tumorală”. Pachetul medical include si consiliere psihologica

Primăria Capitalei a implementat un nou proiect „Reabilitare Tumorală”, de care beneficiază 2.500 de pacienţi. Aceștia vor putea accesa un pachet de servicii medicale, inclusiv consiliere.

Printr-o postare pe Facebook, Nicuşor Dan a invitat entităţi private şi publice să se alăture proiectului „Reabilitare Oncologică”, care este derulat de primăria Capitalei prin ASSMB.

Prin acest program, pacienții oncologici vor putea beneficia de servicii medicale și proceduri specifice oferite de unitățile medicale.

Termenul final pentru depunerea documentelor în prima fază subsidiară este 9 martie 2023. Mai multe informații pot fi accesate aici.

În plus, pe 15 martie, platforma de proiect „Reabilitare Tumorală” va fi deschisă publicului pe site-ul www.assmb.ro. Așadar, se pot înscrie pacienții care au fost instruiți de către medicii lor să beneficieze de serviciile medicale oferite.

Sprijinul financiar va fi plătit direct unităților de sănătate publice și/sau private care participă la program.

Fiecare pacient care beneficiaza de pachet va primi sprijin financiar de 5.850 RON. Serviciile medicale vor fi acordate pentru 2.500 de persoane, inclusiv:

 • sedinte de kinetoterapie,
 • Drenaj limfatic,
 • Consiliere psihologica,
 • Consultatie nutritie tumorala.

Programul se va desfășura în perioada ianuarie 2023 – decembrie 2024, iar pacienții se pot bucura de serviciile medicale ale programului vizitând site-ul www.assmb.ro și parcurgând câțiva pași de înregistrare. Acest lucru este posibil numai sub îndrumarea unui medic oncolog.

Persoanele care solicită servicii medicale în cadrul programului vor completa următoarele informații de identificare în formularul de cerere:

 • numele și prenumele,
 • CNP,
 • seria CI,
 • numărul CI,
 • validitate CI,
 • Reședința CI,
 • adresa de domiciliu, perioada de valabilitate a vizei de ședere în orașul București (dacă solicitantul nu locuiește în București),
 • număr de telefon,
 • Adresa de e-mail.

STB a construit o nouă staţie la Bd. Libertății. Autobuzele liniilor 136 și N101 opresc aici

STB a construit o nouă staţie la Bd. Libertății. Autobuzele liniilor 136 și N101 opresc aici

STB a anunţat că autobuzele liniei 136 şi N101 vor opri la noua staţie de la Bd. Libertăşii. Această modificare este în vigoare de marți, 7 martie 2023.

Într-un comunicat, Compania de Transport București a anunțat că în Bd. Libertășii, autobuzele de pe linia 136 și N101 vor opri la o nouă stație.

Aşadar, începând de marţi, 7 martie 2023, liniile de autobuz 136 şi N101 vor opri şi la noua staţie „Piaţa Francofoniei” de la Bd. Libertății.

Noua stație este situată între stațiile de autobuz „Casa Academiei” și „Palatul Parlamentului” pe direcția Podul Izvor (autobuzul 136), între stațiile „Casa Academiei” și „Piața Unirii 2”, conform STB , pe sensul de mers. spre Piaţa Unirii (pentru autobuzul N101).

Reamintim că de miercuri, 1 martie 2023, STB introduce noul tramvai Astra Imperio pe linia 25. Sunt super transportabile și au următoarele specificații:

 • Accesibilitate sporită printr-o podea complet coborâtă,
 • Echipat cu tehnologie de ultimă oră,
 • Au diverse facilitati:
  -aer condiționat,
  -sisteme informatice audiovizuale,
  -priza usb,
  -WiFi gratuit.

Introducerea noului tramvai Imperio pe Linia 25 reprezintă un alt pas major în eforturile noastre de a moderniza serviciul pe care îl oferim și de a îmbunătăți experiența de călătorie pentru pasagerii noștri. Suntem mândri să oferim servicii de calitate și confort tuturor celor care folosesc transportul public pentru călătoriile lor zilnice. STB SA continuă să investească în tehnologie și infrastructură pentru a asigura transport public local sigur și eficient, a declarat Adrian Criș, Director General al Asociației Transporturilor București.

Tramvaiul Imperio face parte dintr-un contract de 100 de tramvaie între Primăria Capitalei și Astra Vagoane Călători Arad. Din cele 100, 20 de tramvaie circulă deja pe Linia 41.

Primăria Capitalei lucrează la un master plan pentru dezvoltarea rețelei de piste pentru biciclete a Bucureștiului. Contractul este în valoare de 530.000 de lei, iar programul trebuie finalizat în 12 luni

Primăria Capitalei lucrează la un master plan pentru dezvoltarea rețelei de piste pentru biciclete a Bucureștiului. Contractul este în valoare de 530.000 de lei, iar programul trebuie finalizat în 12 luni

Primăria Capitalei a semnat un acord privind realizarea unui master plan pentru dezvoltarea infrastructurii de biciclete în municipiul București. Anunțând vestea pe Facebook, primarul Nicușor Dan a precizat că scopul rețelei este de a conecta principalele zone de interes ale Bucureștiului pentru cetățenii care aleg să meargă cu bicicleta în locul mașinii sau transportului public.

Vești grozave pentru bicicliștii din București. Potrivit primarului Nicuşor Dan, Primăria Capitalei a semnat un contract pentru realizarea unui master plan pentru dezvoltarea unei reţele de piste pentru biciclete în toată zona metropolitană. Primarul a anunțat vestea pe pagina sa de Facebook duminică dimineață.

„Facem un pas important spre dezvoltarea infrastructurii pistelor de biciclete a capitalei. Am semnat un contract la nivelul municipiului București pentru un master plan de dezvoltare a rețelei de piste pentru biciclete, care ne va permite să investim în fonduri europene ca o alternativă la transportul urban”, a spus Nicuşor Dan în a scris pe pagina sa de Facebook.

Lucrarea va fi realizată de FIP Consulting SRL în baza unui contract cu municipalitatea în valoare de 530.000 lei. În plus, master planul trebuie elaborat în termen de 12 luni de la semnarea acordului.

„Avem nevoie de acest document de strategie care va sta la baza proiectului de dezvoltare a unei rețele extinse de piste pentru biciclete, identificarea celor mai bune rute pentru străzile majore și minore și determinarea celor mai bune rute, ținând cont de utilizatorii actuali sau potențiali, de trafic, de nevoile zona de interes, dar și dezvoltarea urbană a anumitor părți ale orașului”, a explicat Dan în postare.

Prin urmare, rețeaua feroviară care va fi dezvoltată va avea ca scop conectarea șinelor existente sau operaționale și conectarea zonelor rezidențiale ale metropolei cu zone de interes precum locuri de muncă, instituții de învățământ, districte de afaceri, instituții majore și proximitatea orașului.

Lista blocurilor din Sectorul 6 care se vor anvelopa a fost actualizată. 70 de proprietăți ar trebui să fie gata până la sfârșitul anului

Lista blocurilor din Sectorul 6 care se vor anvelopa a fost actualizată. 70 de proprietăți ar trebui să fie gata până la sfârșitul anului

Primarul Ciprian Ciucu a transmis un mesaj despre Proiectul de anveloparea blocurilor din Sectorul 6. Lista blocată a fost actualizată și 15 clădiri vor fi anvelopate în această lună.

Ciprian Ciucu a anunțat că, Consiliul Local va vota o listă a cartierelor în care se vor efectua lucrări de anvelopare 2017, iar ordinea acestora este stabilită pe principiul „primul venit, primul servit”.

În 2018, Primăria Municipiului București a preluat anveloparea din primele 45 de cartiere, dar nu se mai ocupă de aceste lucrări.
PMB a returnat Primăria Sectorului 6 27 de blocuri, dintre care 4 au fost deja ambalate, iar restul își vor relua locul pe lista agențiilor și vor fi notate cu cuvintele „Documentație predată PMB în 2018 și returnată la PS6 în 2022”.

PS6 a început deja operațiunea de activare a documentelor, iar lucrările aferente vor fi gata în cursul acestui an.

„PMB nu a returnat 19 blocuri pentru că sunt în litigiu, se judecă cu constructorii care câștigaseră licitațiile, iar PMB nu a mai alocat buget pentru ele, astfel firmele au dat în judecată PMB. ”

În unele cazuri, asociațiile de proprietari s-au răzgândit cu privire la cartiere și au depus cereri pentru a face acest lucru. Ciprian Ciucu le cere cetățenilor să verifice lista pentru a vedea dacă există în cartierul lor.

În martie, lista mai avea 1.234 de cereri. Până acum, în PNRR s-au strâns peste 300 de milioane de lei doar pentru reabilitarea termică a clădirilor.

Ciprian Ciucu a fost intrebat de recuperarea anvelopelor, a spus “nu e așa”.

În acest scop, în ultimii ani au fost efectuate următoarele lucrări:

 • 2021: 80 blocuri acoperite,
 • 2022: 48 blocuri acoperite,
 • martie 2023: Lucrări la 15 blocuri în curs, cu un obiectiv de 70 de blocuri în acest an,
 • Până în 2024, ținta propusă este de 100 de blocuri, PS6 va rula pe 200 de blocuri, dar asta depinde de fondurile suplimentare pe care le va strânge din granturi.

Ciprian Ciucu a anunțat că reprezentanții primăriei sunt pregătiți și au toate actele necesare demarării proiectului, dar aceste lucruri sunt legate doar de fondurile pe care le vor avea.

Lucrările la Pasajul Doamna Ghica aduc schimbare la 15 linii de autobuz: TPBI anunță că nu vor mai circula pe șinele de tramvai

Lucrările la Pasajul Doamna Ghica aduc schimbare la 15 linii de autobuz: TPBI anunță că nu vor mai circula pe șinele de tramvai

TPBI a anunțat că, în contextul unor lucrări în Pasajul Doamna Ghica, 15 linii de autobuz nu vor mai circula pe tramvai pe sensul de ieșire din București. Aceste modificări se aplică începând cu 13 martie 2023.

„TPBI: Asociația a anunțat printr-un comunicat de presă că în zona de acces Doamna Ghica vor fi pe șosea autobuze la ieșirea din oraș”.

Începând de luni, 13 martie 2023, TPBI a dispus ca, la ieșirea din Capitală, autobuze din 15 linii de transport în comun să circule pe Șoseaua Colentina la intersecția cu Str. Doamna Ghica pentru efectuarea lucrărilor la noul Pasaj Doamna Ghica. Până acum circulau pe linia de tramvai.

15 linii de autobuz schimbate: 182, 282, 382, ​​​​409, 409B, 411, 412, 413, 417, 467, 468, 621, 667, N103, N108. Acestea vor circula astfel:

 • Autobuzul 182 va circula, pe sensul capătul de linie „Institutul Oncologic”, de la intersecția Str. Teiul Doamnei cu Șoseaua Colentina, pe carosabil de la Șos Colentina până la Șos. Fundeni, apoi revine la traseul actual.
 • Autobuzele 282, 382, ​​409, 409B, 411, 412, 413, 417, 467 și 468 vor circula de la intersecția pe sensul de ieșire din Capitală, de la intersecția Colentina/Str. Teiul Doamnei, în drum spre Sos. Colentina până la intersecția cu Str. Maior Vasile Băcilă, apoi pe traseul actual;
 • Autobuzele linia 667 va circula pe sensul spre capătul de linie „Spitalul Fundeni”, de la intersecția Șos. Colentina/ Str. Teiul Doamnei, pe carosabil pe Șos. Colentina până la intersecția cu Str. Sportului, apoi traseul actual;
 • Autobuzul N103 va circula pe sensul spre capătul de linie „Institutul Oncologic”, de la intersecția Str. Teiul Doamnei/ Șos. Colentina, pe carosabil pe Șos. Colentina până la intersecția cu Șos. Fundeni, apoi traseul actual;
 • Autobuzele de pe linia N108 vor reveni pe carosabil, pe sensul spre ieșirea din Capitală, de la intersecția Șos. Colentina/ Str. Teiul Doamnei până la capătul de linie „Pasaj Colentina”.

În sens invers, pe ruta actuală vor funcționa 15 linii de autobuz.

TPBI a anunțat că pe traseele revizuite, autobuzele 182, 282, 382, ​​621, 667, N103 și N108 vor opri în stațiile Suveica și Doamna Ghica situate pe trotuar, iar autobuzul 621 va opri la trotuar și stația Cremenița.

În plus, autobuzele 409, 409B, 411, 412, 413, 417, 467 și 468 vor opri la stația Doamna Ghica de pe trotuar.

Lucrările la Pasajul Doamna Ghica aduc schimbare la 15 linii de autobuz: TPBI anunță că nu vor mai circula pe șinele de tramvai

Trotuarele sunt reparate în București. Lucrările Bd. Gheorghe Magheru au început și în curând vor începe și în alte zone din centrul Capitalei

Trotuarele sunt reparate în București. Lucrările Bd. Gheorghe Magheru au început și în curând vor începe și în alte zone din centrul Capitalei

Viceprimarul Capitalei a anunțat că mai multe trotuare din București sunt în reparație, în special cele care necesită intervenție urgentă. În prezent, Bd. Gheorghe Magheru este în construcție, iar în următoarea fază se vor reface alte alei din centrul Capitalei.

Între timp, Primăria Sectorului 1 va reface și zonele verzi din zona Magheru săptămâna viitoare, a spus Bujduveanu.

Până la atribuirea contractului de lucrări, în 2023, viceprimarul Stelian Bujduveanu a declarat că a cerut Direcției Drumuri București să intervină cu propria echipă pentru repararea trotuarelor Capitalei, în special a celor care necesită intervenție urgentă.

Prin urmare, echipa studiază în prezent Bd. Gheorghe Magheru. Au fost atinse următoarele obiective:

 • se va înlocui piatra cubică de pe trotuare
 • Înlocuirea stâlpilor antiparcare, precum și a bolarzilor deteriorate de mașinile parcate neregulat pe termen lung;
 • Mobilierul urban va fi curățat

Între timp, săptămâna viitoare, Primăria Sectorului 1 va reface zone verzi în zona Magheru.

„Mai mult, săptămâna viitoare administrația locală din Sectorul 1 va reface zonele verzi din zonă”, a anunțat Stelian Bujduveanu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

În viitor, Poliția Locală a Capitalei va monitoriza și sancționa șoferii care parchează ilegal, iar ca măsură suplimentară, toate spațiile verzi de pe bulevardul Gheorghe Magheru vor fi delimitate cu stâlpi și/sau bolarzi.

Viceprimarul a anunțat că în următoarea fază se vor reconstrui alte trotuare în centrul Bucureștiului. Au fost vizați cei de pe strada Mihai Eminescu, strada Polonă, Bulevardul Dacia și Calea Dorobanti.

În prezent, se evaluează ofertele pentru lucrări de întreținere a drumurilor și drumurilor. După licitație, lucrările se vor relua în toate cele 6 raioane ale Bucureștiului, a anunțat Stelian Bujduveanu în aceeași postare de pe pagina sa de Facebook.

Pubele, containere și zeci de compactoare vor fi achiziționate în Ilfov. Contracte semnate în valoare de peste 190 milioane lei

Pubele, containere și zeci de compactoare vor fi achiziționate în Ilfov. Contracte semnate în valoare de peste 190 milioane lei

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov Hubert Thuma şi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Marcel Boloş, au semnat, joi, un contract în valoare de peste 190 de milioane de lei prin care vor fi achiziţionate pubele, containere şi zeci de compactoare automate. Se ține cont atât de sistemul de colectare selectivă, cât și de transportul deșeurilor menajere.

Hubert Thuma a anunțat pe pagina sa de Facebook că va cumpăra pubele, containere și peste 30 de autocompactoare:

Cu acești bani vom cumpăra pubele și containere, și peste 30 de compactoare automate, autospeciale pentru transportul deșeurilor. Până la sfârșitul anului, vom fi pregătiți cu acest proiect care acoperă 34 de locuri.

El a anunțat aceste acțiuni în cadrul primei părți a proiectului „Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor Județean Ilfov”. În a doua fază a proiectului, CJ Ilfov va construi o instalație mecanică de tratare a deșeurilor biologice.

Potrivit unui comunicat de presă al CJ ​​Ilfov, colectarea și transportul separat al deșeurilor reprezintă o fază de tranziție în implementarea Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor (SMID) din Ilfov.

Prin urmare, deșeurile municipale vor fi colectate separat și transportate conform reglementărilor din Planul Județean de Management al Deșeurilor Ilforf. Deșeurile biologice vor fi colectate separat și compostate în unități individuale specifice.

Două acțiuni, colectarea separată și compostarea deșeurilor biologice, vor face parte dintr-o etapă pilot de calibrare a sistemului de colectare separată utilizat pentru implementarea celei de-a doua etape a SMID Ilfov. Deșeurile colectate separat, precum și surplusul de deșeuri vor fi eliminate la unități autorizate la acel moment.

CJ Ilfov a contribuit cu 45,6 milioane lei din 190 milioane lei. Perioada de implementare a proiectului este până la 31 decembrie.

Proiectul va fi implementat în 34 de unități administrative de zonă care sunt membre ale Asociației de Dezvoltare Comunitară Ilfov pentru Managementul Integrat al Deșeurilor:

Proiectul are următoarele obiective:

 • Începând cu 2024, să se realizeze o rată de pregătire pentru reutilizare și reciclare de cel puțin 50% din hârtie, metal, plastic, sticlă, deșeuri menajere și deșeuri similare, precum și deșeurile de servicii publice colectate din zonele relevante;
 • Implementarea compostării personale a deșeurilor biologice (inclusiv deșeuri verzi, fără materie lemnoasă) în gospodăriile individuale din mediul urban și rural prin achiziționarea de echipamente personale de compostare, cu o țintă estimată de 100% din 2024,
 • Implementarea instrumentului economic „Plătește pentru ce arunci” în mediul urban și rural, pentru case și blocuri de locuințe conform frecvenței de colectare, cu o țintă estimată de 100% din 2024,
 • Depozitarea redusă a deșeurilor biologice, ca urmare a introducerii compostării separate în mediul urban și rural.

Etape ale șantierului pentru modernizarea rețelei de termoficare din București. Nicușor Dan ne spune optimist: lucrările continuă

Etape ale șantierului pentru modernizarea rețelei de termoficare din București. Nicușor Dan ne spune optimist: lucrările continuă

Primarul a anunțat stadiul șantierului pentru modernizarea rețelei termice a Bucureștiului. Nicușor Dan a spus că lucrările sunt încă în desfășurare.

Modernizarea rețelei termice a capitalei continuă”, a anunțat Nicușor Dan într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Primarul Capitalei a anunțat că, la locul unde a început construcția din zona Ferentari, compania municipală Energetica Servicii realizează în prezent instalarea unei conducte de 1,2 km lungime în hotspot-ul zonei Petre Ispirescu (Sectorul 5 al Capitalei).

În același timp, șantierul este în construcție pentru a finaliza înlocuirea conductei principale Strada Sebastian pentru următoarea fază de testare a presiunii.

În ceea ce privește deschiderea șantierului în zona Grozăvești, Nicușor Dan a anunțat că în prezent se finalizează înlocuirea conductei Calea Dorobanți, precum și modernizarea racordării la punctul termic de lângă Spitalul Clinic de Urgență al Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu”, situat pe Bd. Iancu de Hunedoara.

Etape ale șantierului pentru modernizarea rețelei de termoficare din București. Nicușor Dan ne spune optimist: lucrările continuă

Conform listei transmise de Termoenergetica, la momentul redactării acestui articol, rețeaua de încălzire din toate sectoarele capitalei este nefuncțională. Mulți bucureșteni nu au apă caldă sau încălzire.

Trotuarele din zona Buzești sunt pline de mașini parcate ilegal. „Vrem schimbare” a trimis o notificare la numărul WhatsApp al poliției locale S1: „Funcționează!”

Trotuarele din zona Buzești sunt pline de mașini parcate ilegal. „Vrem schimbare” a trimis o notificare la numărul WhatsApp al poliției locale S1: „Funcționează!”

Reprezentanții comunității „Vrem schimbare” au filmat trotuarele din zona Buzești pline de mașini parcate ilegal și pietoni care trebuiau să facă slalom între vehicule. Prin urmare, au decis să se prezinte la Poliția Locală Sectorului 1 pe WhatsApp și autoritățile au luat măsuri.
Miercuri, 8 martie 2023, în jurul prânzului, mai multe autoturisme au fost parcate ilegal pe trotuar la strada Buzeşti 64, Bucureşti.

În acest caz, reprezentanții „Vrem schimbare” au declarat într-o postare pe pagina lor de Facebook că au trimis un raport către departamentul local de poliție 1 prin numărul WhatsApp – 0745 093 940 și oamenii legii au acționat în consecință:
„Am trimis o notificare către serviciul 1 de poliție locală prin WhatsApp (0745 093 940) și a funcționat”.

Reprezentanții comunității i-au încurajat pe bucureșteni să ceară eliberarea domeniilor publice care au fost abuzate și au încălcat legea.

Recent, secția 1 de poliție locală i-a anunțat pe bucureșteni că pot trimite sesizări la un număr special de WhatsApp. Pietonii care doresc să sesizeze mașinile parcate ilegal la intersecții sau pe poteci și care observă gunoi abandonat în zonele publice, pot trimite o sesizare la acest număr: 0745.093.940.

Sfat: Notificarea trebuie să includă o locație geografică și trebuie să includă și data și ora la care a fost făcută fotografia, precum și datele de identitate ale cetățeanului care face sesizarea. Notificările trimise la acest număr WhatsApp sunt supuse aceluiași regim ca și notificările trimise prin Telefonul Cetățeanului 021/9540.

„Dacă doriți să ne trimiteți o notificare scrisă, nu. Înscrieți-vă, vă stăm în continuare la dispoziție prin adresa de email contact@politialocalasector1.ro, sau puteți veni personal la sediul nostru pentru a depune o petiție scrisă”, a transmis Poliția Locală Sectorul 1 în aceeași zi pe site-ul oficial.

Nicuşor Dan a anunţat că trei clădiri istorice din Bucureşti vor fi consolidate împotriva cutremurelor. Unul în Sectorul 5 și celălalt în Sectorul 1

Nicuşor Dan a anunţat că trei clădiri istorice din Bucureşti vor fi consolidate împotriva cutremurelor. Unul în Sectorul 5 și celălalt în Sectorul 1

Primăria Capitalei a anunțat că trei clădiri istorice din București vor fi consolidate seismic și renovate amplu. Una dintre clădiri este situată în Sectorul 5, iar celelalte două sunt situate în Sectorul 1. Finanțarea pentru aceste obiective de investiții va fi obținută prin PNRR Componenta 5 – Val de Renovări.

Clădirile din Sectorul 5 vizate de Primăria Municipiului București sunt incluse în registrul monumentelor istorice al orașului. Este situat pe Strada Mihai Vodă 13. După cum transmite PMB într-un comunicat de presă, clădirea va fi armată seismic și termic.

Clădirea a fost construită înainte de 1935 și aparține clasei de risc seismic RSL. Cu o suprafață de 1820 de metri pătrați, este folosit ca locuință colectivă. Clădirile cu mai multe etaje sunt:

 • subsol
 • primul etaj
 • etajul 4
 • mansardă

Clădirea de pe strada Mihai Vodă face parte din inventarul de monumente istorice al orașului și se află la Construita Protejată 16 – Calea Victoriei.

Suma totală a fondurilor aprobate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de 7.463.108,56 lei, inclusiv TVA. PMB a mai informat că proiectul a început în ianuarie anul curent și va fi implementat până la 30 iunie 2026.
Alte două clădiri de pe lista monumentelor istorice vor fi consolidate seismic și renovate pe scară largă, a informat primăria capitalei este despre:

 • Imobilul este situat la Intrarea 9 Victor Eftimiu, Sector 1, Bucuresti si este clasificat in clasa de risc seismic RS1. A fost construită între 1934 și 1935, acoperind o suprafață de 9453 mp. Clădirea este inclusă în Registrul Monumentelor Istorice București și se află în Rezervația Arhitecturală Nr.1. 42 – Brezoianu. Valoarea totală a fondurilor aprobate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de 36.015.649,73 lei inclusiv TVA.
 • Imobilul situate in Strada Boteanu, nr. 3A-3B, Sector 1, București.
  Clădirea are clasa de risc seismic RS1 si a fost construita in 1936. Împărțit în două clădiri cu o suprafață de: 4.997 m² (Clădirea A) și 5.597 m² (Clădirea B). Clădirea este înscrisă în Registrul locurilor istorice și este situată în Cartierul de clădiri catalogate nr. 1. 16 – Floarea Victoriei.

Valoarea totală a fondurilor aprobate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de 43.437.752,20 lei inclusiv TVA.

O nouă zonă de reabilitare medicală gratuită se va deschide în Sectorul 6. Aici vor fi oferite tratamente spa

O nouă zonă de reabilitare medicală gratuită se va deschide în Sectorul 6. Aici vor fi oferite tratamente spa

În cadrul centrului de sănătate „Sfântul Nectarie” din arondismentul 6 va fi deschisă o zonă de servicii de reabilitare medicală gratuită. Acesta va fi dotat cu aparatură modernă și va avea personal medical calificat.

Partea nouă a centrului de sănătate „Sfântul Nectarie” este situată pe Strada Floare Roşie, nr.7A, în sectorul 6. Aceasta va fi finalizată până la sfârșitul lunii aprilie.

Pe lângă toate serviciile medicale oferite gratuit la centru, secția va oferi pacienților și tratamente balneare specializate, a informat pe pagina sa de Facebook Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului 6.

 • kinetoterapie
 • masaj
 • hipertermie
 • baie curentă
 • gimnastică medicală

În plus, noua secție și-a achiziționat aparatură modernă, iar personalul medical este de înaltă calitate. Pe baza diagnosticului și a istoricului medical, acesta va propune individual un plan de recuperare pentru pacient.

Următoarele categorii de persoane vor putea beneficia de aceste servicii:

 • vârstnici care locuiesc într-un centru la aceeași adresă
 • adulții cu certificat de clasificare a handicapului
 • copii cu certificat de calificare cu handicap
 • oricine are o trimitere de la un medic de familie

Totodată, copiii și adulții care dețin certificate de clasificare a handicapului se vor bucura în continuare de până la 4 ore de servicii medicale de reabilitare gratuite pe an. Acestea vor fi efectuate la sfatul medicului specialist responsabil cu reabilitarea acestor persoane.

Cetăţenii Sectorului 6 care au bilete de trimitere vor putea beneficia gratuit prin mecanismul de decontare
Căminul Naţional de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat pe pagina sa de Facebook că ultimele echipamente – cele pentru kinetoterapie și mese de stretching – trebuie să ajungă la secție:
“Ne pasă să oferim îngrijiri medicale de calitate persoanelor care locuiesc în Districtul 6, nu doar. Investim în această ramură extrem de importantă, motiv pentru care am avut mare grijă să construim primul nostru spital în 6. Centrele de dezintoxicare vor fi la zi. standardele și programul va oferi recomandări gratuit, deoarece ne asigurăm că acestea sunt rezolvate prin CNAS.”

Pacienții vor beneficia de un pachet de tratament format din 10 cure de tratament. Un specialist va determina individual tratamentul necesar pe baza diagnosticului.

Centrele I’Velo Aviatorilor și Tineretului s-au redeschis. Toate locațiile din capitală se redeschid în aprilie

Centrele I'Velo Aviatorilor și Tineretului s-au redeschis. Toate locațiile din capitală se redeschid în aprilie

A venit primăvara, bucureștenii care nu au propria bicicletă se apucă de „biciclism” prin parcuri cu cele închiriate. Centrele I’Velo Aviatorilor și Tineretului din București s-au redeschis în primul weekend din martie. În aprilie, toate locațiile din Capitală și Constanța se vor redeschide.

Aceasta este o nouă opțiune pentru bucureștenii care doresc să-și petreacă timpul liber în natură. Pe 4 martie s-au redeschis centrele I’Velo din Aviatorilor și Tineretului, iar luna viitoare se vor redeschide toate centrele din București și Constanța.

Fiecare centru are 130 de biciclete, toate fiind disponibile pentru închiriere pe termen scurt de la 1 oră la 24 de ore, dar există și o opțiune de abonament disponibilă doar pe aplicația I’Velo, IOS și Android.

Abonamentul costa 249 RON si este valabil 12 luni. Centrele sunt deschise de luni până vineri de la 11:30 la 19:30 și sâmbăta și duminică de la 9:30 la 19:30.

Ultima dată când poți închiria o bicicletă este la ora 19:30. Se pot plimba pe traseele și traseele parcului special amenajate în București, iar bicicletele pot fi returnate la orice stație disponibilă.

Timp de 13 ani, I’Velo este susținută de Raiffeisen Bank și a devenit parte a unui plan de dezvoltare durabilă prin moduri alternative de transport, devenind cel mai cunoscut sistem de bike sharing din țara noastră.

“Susținem și ne străduim continuu pentru un stil de viață sănătos și echilibrat, lucrând în același timp pentru un oraș mai puțin aglomerat și mai puțin poluat. Când am creat serviciul de partajare a bicicletelor I’Velo a prin Revoluția Verde în 2009, am fost primul care mișcă, dar nevoia de reducere a emisiilor de CO2 și nivelul crescut de conștientizare al cetățenilor din București au transformat I’Velo în cea mai convenabilă alternativă la sistemele de mobilitate”, a declarat Raluca Fiser, Președintele Asociației Green Revolution.

Centrele, deschise în primul weekend din martie, este aproape de două dintre cele mai mari parcuri ale Bucureștiului: Regele Mihai I, fost Herăstrău (Aviatorilor, la ieșirea de metrou din parc) și Tineretului (la intrarea Gheorghe Șincai).

Promisiunea noului pod de pe Dâmbovița. Consiliul Local Sector 3 București va discuta despre proiect în următoarea ședință

Promisiunea noului pod de pe Dâmbovița. Consiliul Local Sector 3 București va discuta despre proiect în următoarea ședință

Primăria Sectorului 3 vrea să construiască un pod peste râul Dâmbovița în Bucureşti. Se va desfășura în zona străzii Lunca Priporului, așa cum se arată în proiectul care va fi discutat în ședința Consiliului Local Sector 3.

Podul pe care Primăria Sectorului 3 vrea să-l construiască pentru râul Dâmbovița va avea câte 3 benzi pe sens, trotuare şi piste pe care se pot plimba bicicliştii.

Indicatorii tehnici și economici vor fi discutați la următoarea ședință de consiliu local al Sectorului 3, când consiliul va decide dacă aprobă proiectul de infrastructură. Valoarea estimată a acestei investiții este de aproximativ 8,5 milioane de lei.

Conform proiectului de hotărâre, iată specificațiile specifice:

 • Lățimea totală a podului este de 41,00 metri,
 • Trotuarul unic are 2,30 metri lățime,
 • Lățimea pistei de biciclete este de 2,00 metri.

În plus, în proiectul de hotărâre se prevede că separarea între direcții și între carosabil și trotuar se va realiza cu ajutorul unor paturi de flori prefabricate din beton.

Perioada de construcţie a noului pod peste Dâmbovița depus în proiectul de hotărâre este de 6 luni. Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a anunţat că construirea unui astfel de pod este necesară deoarece traficul rutier în zonă a devenit aglomerat.

Pe lângă transport, un alt aspect care face necesar podul este dezvoltarea imobiliară care se desfășoară în zonă.

Primăria Sectorului 3 a mai construit un pod peste Dâmbovița, care este o continuare a străzii Nicolae Teclu. A fost dat în folosință în 2020.

„În contextul creșterilor dramatice ale traficului pe aceste artere și al rețelelor rutiere adiacente ale acestora și al intensificării dezvoltării imobiliare în zonele traversate de aceste artere, crearea unei artere de circulație pare imperativă pentru a permite tuturor participanților la trafic (inclusiv vehicule, pietoni sau bicicliști) pot curge lin și asigură siguranța. Până în prezent, Primăria celor Trei Cartiere a finalizat două proiecte de infrastructură rutieră foarte importante: parcarea subterană B-dul Decebal și construcția unui pod rutier peste râul Dâmbovișa la continuarea străzii Nicolae Teclu, ambele fiind pentru uzul public al raionului. Departamentele și persoanele care îl folosesc tranzitează și se răspândește prin proiecte de hotărâri. “

În prezent, se așteaptă decizia consiliului local sectorului 3 pentru a putea fi începute lucrările la proiectul de infrastructură.

CNAIR mai face o încercare de a contracta reparații la accesul șoselei de centură a capitalei

CNAIR mai face o încercare de a contracta reparații la accesul șoselei de centură a capitalei

Administrația Națională a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin DRDP București, a lansat din nou licitații pentru contracte de lucrări de întreținere pe 11 kilometri de căi ferate și pe șoseaua de centură a capitalei. Licitația inițială a fost anulată, deoarece nu au fost depuse oferte.
Contractul a fost evaluat la 5,82 milioane lei, aceeași valoare ca și la licitația anulată.

Perioada de executare a contractului este de 258 de zile. Executarea lucrărilor va avea loc în termen de șapte luni (213 zile) de la data menționată în Ordinul de începere.

Termenul limită de licitație este 31 martie 2023 și rămâne de văzut dacă vor fi ofertanți de data aceasta.

Autostrada București-Pitești (A1) a fost prima autostradă din România, cei 96 de km care leagă cele două orașe fiind construite între 1967 și 1972.

Mai mult, autostrada Bucureşti-Piteşti, una dintre cele mai circulate drumuri din România, ar putea fi lărgită la trei benzi pe sens. În acest sens, Beihang a lansat un studiu de fezabilitate licitație.

În Sectorul 5 vor fi plantați 20.000 de tei, sicomori și stejari până în 2024. Copacii vor fi plantați și în cadrul comunității, nu doar în zona centrală

În Sectorul 5 vor fi plantați 20.000 de tei, sicomori și stejari până în 2024. Copacii vor fi plantați și în cadrul comunității, nu doar în zona centrală

Autoritățile locale s-au angajat în reamenajarea zonelor verzi din Sectorul 5 și au plantat tei, stejari și platani.

„Am plantat 20.000 de tei, platani și stejari în Sectorul 5”, a anunțat Rareș Hopincă, într-o postare pe Facebook.

Deocamdată, copacii sunt plantați în mare parte pe șantiere care au început deja și unde PS5 termină amenajarea parcărilor sau repara străzi și trotuare. Aproximativ 2.000 de copaci vor fi plantați în aceste zone până la sfârșitul lunii.

Plantarea va continua la Primăria din Sectorul 5, vizând golurile de pe marginea străzii, grădinile din jurul blocurilor și orice suprafață de teren încadrată ca spațiu verde.

În această primăvară vom continua până când experții vor lua decizia că până când copacii vor crește în vegetație, astfel încât să putem avea cele mai multe sănii. Apoi, în toamnă, vom relua operațiunile de plantare până ne atingem obiectivul de a planta 10.000 de copaci în 2023 și alți 10.000 de copaci în 2024, a spus Rareș Hopincă.

Primăria vrea să planteze arbori Sectorului 5 în cartiere, nu doar în zonele centrale sau pe marile bulevarde. Adesea, se fac îmbunătățiri doar la față, primul rând de blocuri, iar cartierele sunt neglijate.

“Vreau să schimb asta și să tratez toate zonele cu aceeași atenție. Nu există cetățeni de clasa a doua în Sectorul 5. Există oameni de calitate și un spațiu bine amenajat”, a mai transmis managerul Sectorului 5.

Autostrada București: UMB lucrează cu 1.000 de persoane pe lotul 2 al A0 Nord

Autostrada București: UMB lucrează cu 1.000 de persoane pe lotul 2 al A0 Nord

Faza fizică a lucrărilor la Lotul 2 al tronsonului de nord al autostrăzii București se apropie de 50%, iar mobilizarea a 1.000 de angajați la fața locului confirmă angajamentul constructorilor UMB de a finaliza lucrările înainte de termen și de a o introduce în graficul de circulație, A declarat marţi secretarul de stat Irinel Ionel Scrioşteanu.

Potrivit lui Scrioşteanu, se lucrează simultan pe toate cele 11 căi de acces şi poduri şi pe toţi cei 19 kilometri de pe acest teren din nordul capitalei, astfel:

– Intersecția A0 – DN1: Pe drumul Ploiești – București se consolidează raclete pe piloți și răzuitoare pe piloți, s-a început săpăturile și consolidarea terenului. Se produce tablă metalică a podului asociată cu intersecția și se livrează la șantier;

– Acces pe drumurile județene CF și TunariDimieniBalotești: Toate elementele tablă metalice au fost livrate la șantier, iar montajul la sol va începe în curând. În același timp, se realizează armături, cofraje și turnarea riglelor pe piloții deja finalizați;

– Intersecție pe A3: a început asfaltarea pe marginea drumului care leagă autostrada A0 București de autostrada A3, se lucrează la structura drumului principal de acces și la sistemul de iluminat asociat nodului; s-a montat tablă metalică

– Podul Râului Pasărea: s-au finalizat armăturile, cofrajele și turnarea tuturor nivelurilor aferente piloților și canalelor, iar în prezent sunt în derulare armăturile, cofrajele și turnarea grinzii superioare a acesteia;

Primăria capitalei continuă să inspecteze clădirile din centru, care au fost construite între cele două războaie mondiale. Proprietăți inspectate recent în București

Primăria capitalei continuă să inspecteze clădirile din centru, care au fost construite între cele două războaie mondiale. Proprietăți inspectate recent în București

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat pe Facebook că municipalitatea continuă să folosească expertiza clădirilor construite în centrul Bucureştiului între cele două războaie mondiale:

Continuăm, prin Autoritatea Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc de Cutremur (AMCCRS), expertiza clădirilor construite în zona centrală a Bucureștiului în perioada interbelică”.

Recent, a spus Nicuşor Dan, experţi din cadrul primăriei au efectuat expertize tehnice pentru consolidarea şi repararea următoarelor clădiri:

 • Str. Armenească 17A
 • Str. Căderea Bastiliei  nr. 16
 • Bd. Hristo Botev  nr. 13-13A
 • Str. Londra nr. 20
 • Piața Romană nr. 1
 • Calea Victoriei nr. 124.

Nicuşor Dan a amintit că AMCCRS derulează două acorduri-cadru care implică expertiză în circa 200 de imobile cu o suprafaţă de construcţie de circa 500.000 de metri pătraţi.

Primul acord-cadru a fost semnat în noiembrie 2021: „(Acordul) vizează „servicii tehnico-profesionale, cercetare istorică și elaborarea temelor de proiectare ale arhitecturii bucureștene pentru consolidare și restaurare/refuncționalizare, în baza cărora sunt în jur de 160 de clădiri cu o suprafață totală de cca. 350.000 metri pătrați.”

Scopul celui de-al doilea acord este de a integra expertiza.

Conform celui de-al doilea acord, aproximativ 40 de clădiri din București, cu o suprafață totală de aproximativ 150.000 de metri pătrați, vor fi supuse evaluării tehnice.

Primarul Capitalei a mai spus că anul trecut au fost profesionalizate 34 de imobile în baza celor două acorduri-cadru.

Odată cu efectele devastatoare ale cutremurului din Turcia și cu problema nerespectării construcției de blocuri noi care pur și simplu s-au prăbușit, Bucureștiul a început o dezbatere despre riscul seismic enorm cu care ne confruntăm în oraș.

Aproximativ 1.000 de clădiri din București sunt vulnerabile la cutremur, a declarat recent guvernatorul Capitalei, dintre care unele sunt celebrele clădiri cu punct roșu. Dar clădirile construite în anii 90 au provocat și o mare teamă, când, după cum spun experții, „oamenii au construit așa cum au considerat de cuviință”

Orbital București: Desemnat câștigătorul DR9-Sud Expres

Orbital București: Desemnat câștigătorul DR9-Sud Expres

Potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară a Regiunii Metropolitane București a desemnat, luni, câștigătorul licitației pentru realizarea studiului de fezabilitate a drumului radial DR 9 – Sud Express. Surse din cadrul Asociației Pro Infrastructură (API) menționează că aceasta va fi asociația de care vor face parte designerii clujeni Explan și asociația care a câștigat contractul pentru DR 1 – Vest Expres.

Traseul DR 9 – Sud Express are o lungime totală de 13,86 km și leagă Orașul Vidra – Autostrada A0 – DNCB – Șoseaua Bercenarului/Gara Progresu.

Reamintim că cei trei ofertanți înscriși la această licitație sunt:

 1. Asocierea GRAFIC TENDS (Leader), INFRANOVA SOLUȚII TEHNICE ÎN CONSTRUCȚII, STUDIO CORONA S.R.L. CIVIL ENGINEERING;;
 2. Asocierea COMPLEX DESIGN SRL (Leader), ARTEHNIS, EAST WATER DRILLINGS
 3. Asocierea D P CONSULT (Leader), SC EXPLAN SRL, SC GEOLOGIC SITE SRL

În data de 18 septembrie 2022 a fost convocată o licitație pentru elaborarea unui studiu de fezabilitate și a proiectelor tehnice aferente pentru Drumul Radial 9 – Sud Expres (13,86 km). Valoarea estimată a contractului este cuprinsă între 20,14 milioane lei și 23,8 milioane lei, finanțat prin Programul de Operațiuni pentru Infrastructură Mare – POIM.

Potrivit ministrului Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, costul estimat al clădirii a fost de 96,44 milioane de euro, cu TVA inclus.

Orbital București: Desemnat câștigătorul DR9-Sud Expres

Caracteristicile necesare ale drumurilor radiale DR9 sunt:
– 4 benzi (2 benzi pe sens);
– 2 locuri de parcare;
– 4 zone de siguranța cu balustrade;
– zonă intermediară lată de 8m pentru dezvoltare ulterioară;
– banda pentru biciclete;
– trotuare
– transport public.
– iluminat public;
– intersecția DR 9 cu stația Drumul Bercenarului/Progresu;
– intersecția rutieră de la intersecția DR9 și DJ401;
– nodul rutier cu intersectia DNCB si autostrada A0 (5+400 km) si punctul de descarcare (7+475 km);
– pasaje pe căi ferate;
– Prin DNCB.

DR9 – Sud Expres este al doilea drum radial lansat în procesul de licitație de proiectare după Drumul Radial 1 – Vest Expres, al cărui câștigător a fost anunțat oficial în ianuarie.

Sens giratoriu nou pe DN2, în localitatea Afumați (Ilfov). Scrioşteanu anunţă începerea lucrărilor

Sens giratoriu nou pe DN2, în localitatea Afumați (Ilfov). Scrioşteanu anunţă începerea lucrărilor

Au început lucrările la noul sens giratoriu de pe DN2 din zona Afumati din Ilfov, a anunțat secretarul de stat la Transporturi. „Deși este un proiect mic, impactul asupra acestei părți a județului Ilifov este considerabil”, a spus Irinel Ionel Scrioșteanu.

La începutul acestei săptămâni (13 martie 2023) DRDP București a efectuat predarea la fața locului cu ofertantul câștigător pentru dezvoltarea noilor lucrări de la intersecția DN2 cu sensul giratoriu DJ200A până la Petrăchioaia și comuna Dascălu din județul Ilfov.

„Mi-am dorit să fiu prezent în momentul în care s-a predat șantierul pentru că deși era un proiect mic, impactul acestei părți a județului Ilfov a fost considerabil având în vedere că această porțiune a DN2 a reprezentat o zonă care a avut cele mai multe accidente de circulație în ultimii ani”, a declarat Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat al Ministerului Transporturilor.

Proiectul a fost realizat la solicitarea și cu sprijinul Consiliului Județean Ilfov, prin președintele Hubert Toma și autoritățile locale ale Comunei Afumați, prin primarul Gabriel Dumănică și Comuna Petrăchioaia, primarul Dobre Mihai, prezent luni, 13 martie, la predarea șantierului.

Sens giratoriu nou pe DN2, în localitatea Afumați (Ilfov). Scrioşteanu anunţă începerea lucrărilor

Secretarul de stat al Ministerului Comunicaţiilor a reamintit că a fost finalizată şi proiectarea DN2 judeţul Ilfov, iar în prezent sunt în curs de procesare procedurile de expropriere a punctului de cotitură al ieșirii pe DN2 oraș Afumați (Ilfov) spre Urziceni (Ialomița). În perioada următoare va fi lansată licitația pentru execuția proiectului.

În plus, a fost desemnat ofertantul câştigător pentru proiectarea sensului giratoriu din satul Şindrilița (comuna Găneasa), iar contractul va fi semnat în următoarele zile.

Sectorul 3 face curățenie de primăvară

Sectorul 3 face curățenie de primăvară

În al treilea arondisment a început curățenia de primăvară a grădinilor blocurilor, a anunțat Primăria. Șeful secției de salubritate este responsabil de colectarea frunzelor și amenajarea curții.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Primăria Sectorului Trei a anunțat că personalul departamentului de sănătate a început curățenia de primăvară. Ei sunt responsabili pentru colectarea frunzelor căzute în sezonul rece, colectarea gunoiului și colectarea ramurilor moarte.

Asociațiile de proprietari pot solicita și material de înflorire pentru a fi plantat în grădină, iar Primăria Sectorului 3 îl va oferi.

În numeroasele grădini ale cartierului, cetățenii au făcut curățenie, iar reprezentanții primăriei i-au felicitat: „Sunt mulți chiriași de curte care au adunat frunze și și-au pregătit grădinile pentru primăvară și îi felicităm pentru asta și le mulțumim pentru participare!”

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a anunţat pe pagina sa de Facebook că asociaţiile de proprietari pot cere ca în curţile blocurilor să fie plantate flori. Plantele sunt cultivate într-o seră administrată de Primăria Sectorului 3.

Ca urmare, PS3 a spus că materialul dendrofloric va fi oferit gratuit asociațiilor de proprietari care îl solicită. Plantele ornamentale folosite la înfrumusețarea spațiilor publice sunt prezente și în sera proprie a Sectorului 3.

Pentru a intra în posesia florilor, Asociația de Proprietari poate suna la numărul de telefon 0720.777.511 sau printr-un mesaj privat pe pagina de Facebook.

Datele transmise de administrator vor fi prelucrate centralizat, precum adresa, numele de contact și numărul de telefon, astfel încât florile să poată fi livrate cu ușurință solicitantului.

O descoperire majoră la Palatul Universității din București: un tunel înalt de 4 metri înconjoară clădirea principală a monumentului

O descoperire majoră la Palatul Universității din București: un tunel înalt de 4 metri înconjoară clădirea principală a monumentului

Proiectul „Palatul Universității” a inclus consolidarea structurală a întregului imobil, refacerea placajului și cadrului pereților exteriori (inclusiv tâmplărie exterioară), modificări funcționale și refacerea decorațiunii interioare, lucrări de restaurare a dotărilor, precum și conservarea și punerea în valoare a curţii interioare prin crearea unui spaţiu muzeal de vestigii arheologice.

Vor fi evidențiate și ruinele Academiei Regale, unde se află clădirile Palatului Universității. Aceste lucrări vor fi finalizate pas cu pas pe fiecare corp de clădire. Mai jos, un interviu în exclusivitate cu Mircea Căpățână, arhitect reprezentativ al Polarh Design.

O descoperire majoră la Palatul Universității din București: un tunel înalt de 4 metri înconjoară clădirea principală a monumentului
O descoperire majoră la Palatul Universității din București: un tunel înalt de 4 metri înconjoară clădirea principală a monumentului
O descoperire majoră la Palatul Universității din București: un tunel înalt de 4 metri înconjoară clădirea principală a monumentului

Palatul Universității a fost proiectat de Alexandru Orăscu, arhitect oraș și decan al Facultății de Științe. Lucrările au început pe 10 octombrie 1857, iar clădirea a fost finalizată și inaugurată oficial de regele Carol I la 14 decembrie 1869. Aripa palatului a fost construita intre anii 1912 si 1926 după planurile arhitectului Nicolae Ghica -Budești.

Clădirea cu șase etaje a Universității din București a fost construită în stil neoclasic pe locul fostei Mănăstiri Sf. Sava (sec. XVI). În incinta acestei biserici s-a deschis Academia Regală Sf. Sava, prima școală de învățământ superior din Țara Românească.

În decorarea fațadei monumentului de arhitectură s-a implicat și sculptorul Alexandru Storck, el a realizat și în 1862 un basorelief pe frontonul central, distrus în bombardament.

Frontonul cu grifonul va fi reluat, vă rugăm să citiți detaliile de mai jos:

O descoperire majoră la Palatul Universității din București: un tunel înalt de 4 metri înconjoară clădirea principală a monumentului
O descoperire majoră la Palatul Universității din București: un tunel înalt de 4 metri înconjoară clădirea principală a monumentului

Cu o suprafață de peste 45.000 de metri pătrați, Palatul Universității București este cea mai mare și mai importantă clădire dedicată învățământului din România. Investiția, care necesită o investiție de capital de 317,6 milioane lei și o investiție de timp de 66 de luni, va fi implementată prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social derulat de Corporația de Investiții de Stat.

O descoperire majoră la Palatul Universității din București: un tunel înalt de 4 metri înconjoară clădirea principală a monumentului
O descoperire majoră la Palatul Universității din București: un tunel înalt de 4 metri înconjoară clădirea principală a monumentului
O descoperire majoră la Palatul Universității din București: un tunel înalt de 4 metri înconjoară clădirea principală a monumentului

Reporter : „Am vorbit despre repararea frontonului cu Grifonul în ultimul meu articol. Cum va fi iluminat arhitectural Palatul Universității?”

Arhitectul Mircea Căpățână a declarat: „Împreună cu partenerii noștrii am dezvoltat un concept în care universitatea nu numai că va fi iluminată extern, dar vom îmbunătăți și curtea interioară, motiv pentru care avem două sisteme de iluminat diferite pentru clădire. Unul cu fațada exterioara legată de punerea în valoare a fațadei, în timp ce tematica interioară va pune în valoare rămășițele acesteia cu iluminat în diferite culori pentru a marca cu acuratețea acelei etape istorice. Curtea interioară va deveni un spațiu social pentru studenți, precum ș un muzeu pentru atragerea vizitatorilor. “

Reporter: Întotdeauna există bariere acolo și mereu mă întreb ce se află dincolo de bariere.

Arh. Mircea Căpățână: “Era o barieră, şi o bandă cu poartă de gard. De şase ani, când studiam la Facultatea de Arhitectură, nu ştiam că în universitate există o curte interioară.”

O descoperire majoră la Palatul Universității din București: un tunel înalt de 4 metri înconjoară clădirea principală a monumentului
O descoperire majoră la Palatul Universității din București: un tunel înalt de 4 metri înconjoară clădirea principală a monumentului
O descoperire majoră la Palatul Universității din București: un tunel înalt de 4 metri înconjoară clădirea principală a monumentului

Reporter : Cât de complexă este armătura structurală, repararea acoperirii, înlocuirea elementelor din lemn degradat?

Arh. Mircea Căpățână: „Cred că acoperirea a fost cea mai grea treabă dintre toate lucrările care trebuiau făcute acolo pentru că volumul acoperișului nostru era destul de complex. De-a lungul timpului a apărut această problemă, nu știu dacă știi, dar țurțuri. se formează în fiecare an. Pompierii vor veni, vor urca, vor ridica plicul și așa se produce infiltrarea. Avem o geometrie a clădirii universitare destul de complexă și este dificil să amplasăm un plic etanș. Inițial, când a fost conceput plicul la momentul respectiv. s-a gândit după modelul francez. Am găsit în arhive inclusiv lucrările constructorilor. Doreau să construiască o copie în planșă a modelului parizian, dar părea să fi avut o mare problemă cu geometria clădirii. Problemă, nu se poate construi acea imitație de ardezie; așa obținem panouri galvanizate”.

O descoperire majoră la Palatul Universității din București: un tunel înalt de 4 metri înconjoară clădirea principală a monumentului

Reporter „În cazul lui Seim, cel mai vulnerabil a fost facultatea de istorie; la restaurarea clădirii, au reconstruit întreaga structură mai îngustă”
Arh. Mircea Căpățână: „Cea mai mare problemă ţine de zăpada de pe acoperiş, pe care trebuie să o protejăm cu grijă ca să nu cadă, ci să se topească încet pentru a nu pune în pericol trecătorii. În ceea ce priveşte puterea de structura clădirii, încă arată bine. Facultatea de Chimie a fost comasata in 2008 și este singura cu o structura bună. Cele 3 corpuri A, B, C au fost finalizate la 20 de ani. A fost prima clădire publică din România care a folosit beton armat la scară largă, din punct de vedere structural uite, clădirile în sine sunt în stare bună. Cea mai mare problema este cea mai noua clădire, Școala de Istorie, și asta pentru că atunci când au reconstruit, au redimensionat toată structura.

O descoperire majoră la Palatul Universității din București: un tunel înalt de 4 metri înconjoară clădirea principală a monumentului

Tâmplăria exterioară a fost grav degradată și vom vedea ce elemente mai pot fi păstrate și pe care le vom restaura”

Reporter: Cât de degradate sunt elementele lemnoase?
Arh. Mircea Căpățână: “Tâmplăria exterioară a prezentat cea mai mare degradare. Din păcate, soluţia la acea vreme a fost tâmplăria dublă, cu o sticlă care se deschidea spre exterior şi una spre interior. Exteriorul, deteriorat, a fost extrem de degradat. Vom realiza un alegerea de a vedea ce elemente putem păstra și pe care le vom reface, desigur urmând modelul original de tâmplărie. Problema este curtea interioară, pentru că bineînțeles că rețeaua de utilități intersectează toate vestigiile arheologice”

O descoperire majoră la Palatul Universității din București: un tunel înalt de 4 metri înconjoară clădirea principală a monumentului

Reporter: În acest proiect uriaș, care este cel mai supărător lucru pentru tine? Acesta este unul dintre cele mai mari proiecte la care v-ați angajat vreodată, nu?
Arh. Mircea Căpățână: „La faţa locului, da, dar din punct de vedere al complexităţii, poate că am mai avut şi alte probleme provocatoare. Ce se va întâmpla cu ruinele este de mare interes. Din păcate, în curtea interioară vor fi diverse reţele de utilităţi se adună și, bineînțeles, aceste rețele se vor intersecta cu vestigiile arheologice. În cazul ruinelor din curtea interioară, rezolvarea unei clădiri atât de mari Cerințele sunt destul de complexe. Stații de pompare a cisternei de canalizare, utilizatorii de apă pentru stingerea incendiilor, substații electrice, toate aceste probleme trebuie rezolvate fără urmă”.

O descoperire majoră la Palatul Universității din București: un tunel înalt de 4 metri înconjoară clădirea principală a monumentului

Reporter: Așa e, nu-i poți duce în stradă, că suntem în mijlocul bazarului.
Arh. Mircea Căpățână: „Toată apa care iese de pe acoperiş şi ajunge în curtea interioară trebuie să fie gestionată acolo. În Bucureşti, nimeni nu vă permite să scurgeţi această apă direct în canal pentru că curge imediat înapoi şi apoi o oarecare reţinere, trebuie construită o barieră pentru a stoca această apă de ploaie și apoi o deversăm ușor, ușor în rețeaua de canalizare. Așa că vă dați seama că sunt niște piscine uriașe care trebuie construite. În plus, trebuie construite și niște piscine de incendiu. Trebuie să construim în situri arheologice va fi loc pentru toate aceste elemente în clădire. De asemenea, deoarece sunt multe toalete la subsolul clădirii, va fi o stație de pompare a apelor uzate. Avem o întreagă logistică de gestionat ea. Practic este un orăşel mic şi trebuie administrat din curtea interioară”.

O descoperire majoră la Palatul Universității din București: un tunel înalt de 4 metri înconjoară clădirea principală a monumentului

Arh. Mircea Căpățână: „Nu a existat hidroizolație și soluția pe care au găsit-o a fost să construiască un tunel în jurul clădirii; l-am găsit. Nu știu dacă știți, dar în jurul Facultății de Chimie este un tunel (conductă de aer) de jur împrejur, datând din vremea clădirii inițiale construite în 1869. Nu a fost hidroizolație în acea vreme, și apoi au Soluția găsită a fost construirea unui canal de ventilație perimetral în jurul clădirii. Tunelul este încă acolo și l-am găsit”.

Reporter: Cât de mare este? Ai fost infectat?
Arh. Mircea Căpățână: „Are un metru lățime și vreo 4 metri înălțime, doar tunelul acesta este străpuns de burlanele clădirii. Când au schimbat ultima dată învelișul, toate burlanele au fost așezate direct pe trotuar, dar tunelul a rămas jos, și în acest moment, toată apa merge în acest canal de ventilație inundat”.

O descoperire majoră la Palatul Universității din București: un tunel înalt de 4 metri înconjoară clădirea principală a monumentului
O descoperire majoră la Palatul Universității din București: un tunel înalt de 4 metri înconjoară clădirea principală a monumentului

Reporter: Are acest lucru un impact mare asupra rezistenței clădirii?
Arh. Mircea Căpățână: “Da, întreg subsolul Facultăţii de Chimie este momentan inutilizabil pentru că este plin de apă. Tot la subsol, în zona dedicată chimiei nucleare se află o sursă de radiaţii”.

Reporter: Dar nu mai este radioactiv, nu?
Arh. Mircea Căpățână: „Nu ştiu ce s-a întâmplat cu sursa pentru că nu am găsit nimic în camera respectivă. A existat o intervenție considerabilă când Facultatea de Chimie a fost comasată în anii 2000, Facultatea de Chimie a fost încorporată masiv ca parte a clădirii originale, cu pereți de aproximativ 3 ori mai groși decât celelalte clădiri.”

Reporter: În ce stadiu se află acum proiectul?
Arh. Mircea Căpățână: „În momentul de faţă, în curtea interioară încep cercetările arheologice şi a fost predat primul corp de clădire, Facultatea de Istorie, constructorilor care vor începe montarea schelei în curtea interioară. Ridicarea schelei pe Queen Elizabeth Avenue va începe în curând”.

O descoperire majoră la Palatul Universității din București: un tunel înalt de 4 metri înconjoară clădirea principală a monumentului

B365.ro: Când va fi finalizat proiectul? Crezi că te poți încadra în termenul limită de 66 de luni anunțat anul trecut? Știm că lucrurile se mișcă încet în România.
Arh. Mircea Căpățână: „De fapt, conducerea universităţii nu îşi permite să evacueze toate clădirile deodată din lipsa spaţiului de învăţământ. Dacă ar fi aşa, am putea lucra la toate cele 5 corpuri în acelaşi timp. Dar universitatea prevede că o facem câte un corp Apoi trecem la starea următorului corp. În teorie, clădirea universității ar putea fi finalizată în 5 ani, cu condiția să putem procesa mai multe corpuri în același timp.”

O descoperire majoră la Palatul Universității din București: un tunel înalt de 4 metri înconjoară clădirea principală a monumentului

Nicuşor Dan vrea să elibereze stâlpii din Bucureşti. Cabluri montate ilegal în 5 Sectoare

Nicuşor Dan vrea să elibereze stâlpii din Bucureşti. Cabluri montate ilegal în 5 Sectoare

Nicuşor Dan a anunţat că va scoate cablurile, firele şi echipamentele de comunicaţii amplasate ilegal pe stâlpii de utilităţi din Bucureşti. Ultimele reglementări semnate de primar acoperă cele cinci raioane ale capitalei.

Potrivit primarului Capitalei Nicuşor Dan, stâlpii de utilităţi de pe arterele din Sectoarele 1, 2, 3, 4 şi 5 vor fi deschiși în perioada următoare. Cablurile, firele și echipamentele de comunicații instalate cu încălcarea reglementărilor vor fi îndepărtate de către administratorii sau proprietarii stâlpilor de utilități.

Întreaga operațiune se va desfășura sub coordonarea Direcției Generale Servicii Publice – Servicii Generale, cu sprijinul Direcției Control DGPL și Direcției Control Municipiului București.

Nicușor Dan a informat că printre străzile și bulevardele pe care se va acționa se numără:

Sectorul 1

 • Bulevardul Alexandru Ioan Cuza,
 • Strada Dr. Iacob Felix,
 • Calea Plevnei,
 • Strada Frumoasă.

Sectorul 2

 • Bulevardul Ghica Tei,
 • Strada Ion Luca Caragiale,
 • Strada Vasile Lascăr,
 • Strada Maria Rosetti.

Sectorul 3

Sectorul 4

 • Strada Mitropolitului Filaret,
 • Șoseaua Berceni.

Sectorul 5

 • Strada Fabricii de Chibrituri.

Nicuşor Dan a mai menţionat că Primăria Bucureşti conduce Netcity. Prin intermediul acestuia se stabilesc canale subterane de comunicații electronice prin care operatorii pot oferi servicii cetățenilor.

Proiectul de rețea a început în 2009 și a finalizat până acum 2.072 de kilometri de conducte de comunicații electronice. Dintre acestea, 310 de kilometri vor fi finalizați în 2022.

„PMB încasează redevențe anuale din veniturile brute încasate de Netcity Telecom SRL, iar în 2022 PMB a încasat 5,7 milioane de lei redevențe aferente veniturilor din 2021”, a transmis Nicușor Dan.

Alți 410 de kilometri de sisteme de canalizare sunt de așteptat să fie construiti în Regiunea Capitalei până în 2023, cum ar fi:

Parcul Plumbuita ar putea fi reintegrat. Primăria Sectorului 2 vrea să cumpere cele 4 hectare retrocedate, acum abandonate

Parcul Plumbuita ar putea fi reintegrat. Primăria Sectorului 2 vrea să cumpere cele 4 hectare retrocedate, acum abandonate

Primăria Sectorului 2 intenționează să achiziționeze cele 4 hectare de teren concesionat din Parcul Plumbuita și să solicite acordul Primăriei Capitalei. În acest sens, un punct a fost pe ordinea de zi a ședinței de joi a CGMB. În prezent, parcela este pustie.

Potrivit hotărârii judecătorești din 2014, prețul pentru cumpărarea a 4 hectare de teren nu a fost încă stabilit. Negocierile vor începe dacă Primăria Sectorului 2 va primi undă verde de la Primăria Capitalei.

Sectorul 2 al Municipiului București dorește reintegrarea acestui șantier în Parcul Plumbuita (aceste zone sunt adiacente) în scopul reamenajării/modernizării spațiilor verzi, a locurilor de joacă pentru copii și implementării unor amenajări specifice pentru activități recreative și petrecere a timpului liber”.

Zona verde este situata pe str. Plumbuita, nr.60, Sector 2, inscrisa in Cartea Funciara. 233472, Bucuresti. Proprietarii celor 4 hectare restituite sunt: ​​Bărbulescu Teodora, Coroi Rodica-Eugenia și Hanganu Anca-Maria.

„Conform evidențelor cadastrale ale capitalei (nivel 1986), imobilul se încadrează într-o suprafață de 164.858 mp – categoria de folosință „Parc”, ca proprietate de stat, proprietar al terenului la data întocmirii evidenței”, Domain Management Public Sector 2 , care apare și în proiect.

Şedinţa ordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti a fost convocată de primarul Nicuşor Dan. Aceasta va avea loc joi, 2 martie 2023 la ora 13.00 la sediul Primăriei Municipiului București. Ședința CGMB va avea loc în prezența Cancelarului și va fi transmisă în direct pe site-ul Primăriei Capitalei și pe pagina de Facebook a instituției.

Hotărâre privind Municipiul București Sector 2 prin care se autorizează expres în numele Municipiului București achiziția unui imobil situat pe str. Plumbuita nr.60 din Sector 2 București 233472, București.

Poliția locală continuă să ridice mașini abandonate în Sectorul 3. „Curățăm locurile de parcare și trotuarele”

Poliția locală continuă să ridice mașini abandonate în Sectorul 3. „Curățăm locurile de parcare și trotuarele”

Primăria Sectorului 3 a anunțat că poliția locală continuă să ridice mașini abandonate. Astfel, prin această măsură, se eliberează locuri de parcare și se redau trotuare pietonilor.

„Curățăm mașinile abandonate în spațiile publice și trotuare”, a anunțat Primăria Sectorului 3 într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Autoritățile locale au anunțat că secția 3 de poliție locală a continuat să ridice mașini abandonate pentru a elibera locuri de parcare. Prin această măsură, nu doar s-au eliberat locuri de parcare, ci s-au eliberat și o mulțime de trotuare, și le-a restituit pietonilor. Oamenii legii continuă, de asemenea, să sintetizeze și să identifice acești proprietari de mașini.

Bucureștenii care observă o situație similară sunt sfătuiți să informeze reprezentantul PS3 sau reprezentantul secției 3 de poliție locală direct pe pagina de Facebook. Aceste cazuri pot fi semnalate și sunând la 021/9543.

În perioada 1 ianuarie – 14 februarie 2023, polițiștii locali ai Serviciului Rutier Public a emis șoferului 204 sancțiuni. Au fost vizați cei care au parcat ilegal în districtul 3 al capitalei. Între timp, oamenii legii au depus 515 constatări pentru care încălcările vor fi amendate.

„Vă reamintim de modificările legislative pentru numerele OUG. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, art. Alineatul 39 (1) Potrivit căruia „la solicitarea poliției rutiere sau a poliției locale, proprietarul sau custodele autorizat este obligat să îi comunice datele de identitate ale clientului în termenul specificat în cerere. Autovehiculul conduce pe un drum public. Politia locala poate doar Datele de identificare pot fi solicitate numai atunci când domeniul circulației rutiere își exercita atribuțiile.” Noua modificare legislativa permite așadar si politiei locale sa solicite datele de identificare ale conducătorilor auto, Poliția Locală Sector 3 a reamintit într-o postare separată pe pagina sa de Facebook.

Între timp, Poliția Locală S3 continuă să degajeze trecerile de pietoni, intersecțiile, stațiile STB și trotuarele ocupate de mașini parcate ilegal.

De la 1 martie vor fi introduse noi tarife de parcare în București. Noi prețuri și reguli pentru parcările administrate de Primăria Capitalei

De la 1 martie vor fi introduse noi tarife de parcare în București. Noi prețuri și reguli pentru parcările administrate de Primăria Capitalei

De la 1 martie 2023 există noi tarife de parcare în București; acele tarife regionalizate dispar și există un tarif unic valabil în toate parcările administrate de Primăria Capitalei, fie că sunt în centrul orașului sau suburbii.

În prezent, tarifele de parcare variază în București. Cele mai mari sunt situate în centrul orașului cu 10 lei/oră, în timp ce mai aproape de periferia orașului coboară la 5 lei/oră și, respectiv, 2,5 lei/oră. De la 1 martie, Consiliul General al Municipiului București va introduce un tarif unic de 5 lei pe ora.

De la 1 martie, tarifele de parcare în parcările administrate de Primăria Capitalei vor fi următoarele:

 • 5 lei ora, de luni până vineri, 08:00 – 20:00.
 • Pentru aceeași perioada, taxa de abonament este de 30 RON pe zi sau 500 RON pe luna, prețul fiind valabil în egală măsură pentru persoane fizice, juridice și instituții.

Pentru locuitorii râului, abonamentul costă 50 de lei pe lună sau 500 de lei pe an.

Pentru tarifele pe bază de abonament, pentru utilizatorii persoanelor fizice, juridice și instituțiilor publice:

 • abonamentul este valabil de luni până duminică, de la 08:00 la 20:00, pe întreg teritoriul Vamal Unic;
 • Plata abonamentului permite utilizarea locurilor de parcare fără rezervare sau desemnare.

Riverani pot achiziționa tichete de parcare în următoarele condiții:

 • Sunt persoane fizice al căror domiciliu sau loc de reședință este adiacent parcării și care dețin un autoturism înmatriculat în București sau folosit în baza unui contract de închiriere precum și a unui contract de comodat;
 • Abonamentele rezidenți permit utilizarea locurilor de parcare fără rezervare sau desemnare;
  Fiecărei locuințe i se pot atribui până la două abonamente.
 • Taxa de utilizare a locului de parcare trebuie plătită în avans.
  Orele de parcare pot fi prelungite prin oricare dintre metodele prevăzute mai sus sau prin achiziționarea unui abonament.
 • Pentru perioadele prelungite de parcare, un interval orar prelungit poate fi achitat fara penalizare pentru maximum 15 (cincisprezece) minute dupa expirarea timpului asociat cu plata oricarei optiuni tarifare.

Există mai multe modalități de a plăti pentru parcare, acestea sunt:

 • Tichete preplătite
 • un bilet cu cronometrare emis de operatorul de parcare sau printr-un sistem de tarife cu autoservire (parchimetru)
 • SMS
 • Online, folosind platforme/aplicații electronice specifice

Bucureștenii care dețin un vehicul electric sau hibrid înmatriculat în capitală pot folosi gratuit parcările publice ale orașului. Se menționează că mașinile hibride sunt gratuite doar un an. Un alt detaliu important: Mașinile hibride înmatriculate în București pot parca gratuit și pot folosi gratuit parcările publice pe o perioadă de 24 de luni de la data intrării în vigoare a deciziei. Practic este un bonus inițial care înseamnă un an suplimentar gratuit.

Pentru a putea parca gratuit în București, proprietarii de mașini electrice și hibride trebuie să își înregistreze mașinile la un registru computerizat al mașinilor electrice și hibride, care este administrat de operatorul serviciului public de gestionare a parcărilor.

Spitalele Colentina și Colțea sunt dotate cu echipamente de ultimă generație. În fiecare an, în aceste două unități sunt tratați peste 300.000 de bucureșteni

Spitalele Colentina și Colțea sunt dotate cu echipamente de ultimă generație. În fiecare an, în aceste două unități sunt tratați peste 300.000 de bucureșteni

Nicuşor Dan a spus că în spitalele Colentina şi Colțea au fost achiziţionate mai multe aparatură medicală de ultimă generaţie. Sunt dotate cu sterilizatoare cu abur și plasmă, iar Spitalul Colțea beneficiază de mai multe echipamente.

Cele două mari spitale din București oferă asistență medicală la peste 300.000 de pacienți pe an. Din acest motiv, au beneficiat recent de câteva investiţii importante în echipamente medicale de ultimă generaţie, a spus Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.

S-au achiziționat sterilizatoare cu abur și plasmă de mare capacitate pentru unitățile medicale. Valoarea totală a utilajului a fost de 4,41 milioane lei.

Spitalul Clinic Colțea a făcut mai multe investiţii, iar administraţia spitalului a achiziţionat următoarele echipamente medicale:

 • echipamente mobile de radiologie,
 • Platforma de etansare vasculara (electrochirurgie),
 • trusa de videoendoscopie terapeutica,
 • sistem video stroboscopic complet,
 • sistem de chirurgie ORL minim invaziv,
 • include 4 aparate de anestezie cu monitoare,
 • Sisteme complete de analiză citogenetică și hibridizare in situ prin fluorescență,
 • autosanitară  A2.

În același timp, administrația spitalului a achiziționat și o cantitate mare de echipamente pentru a îmbunătăți îngrijirea și tratamentul tuturor pacienților din spital.

Achiziția a fost efectuată prin Autoritatea Spitale și Servicii Medicale București (ASSMB), coordonată de viceprimarul Horia Tomescu, iar achiziția totală s-a ridicat la aproximativ 25 de milioane de lei.

În 2020, un raport înaintat de IGSU a arătat că aproximativ 375 de spitale din România (aproximativ 50%) au fost expuse unui risc moderat de cutremur, iar 3% au un nivel ridicat de risc de cutremur.

După cutremurele din Turcia și Siria, Andrei Baciu, secretarul de stat pentru sănătate, a anunțat că se fac investiții în infrastructura sanitară. Într-un interviu, acesta a spus că unele proiecte au termene de finalizare foarte clare, aproximativ 3 ani.

Un raport din 2018 sugera că un alt cutremur similar cu cel din 1977 va prăbuși o treime din spitalele țării. Aceasta înseamnă că aproape o treime din cele 375 de unități de sănătate ale României funcționează în clădiri cu risc seismic ridicat.

În Capitală, riscul este același în condițiile în care o treime din spitale ar fi în stare gravă în cazul unui cutremur. Aceasta provine dintr-un raport al Curții de Conturi anul trecut:

“O treime din spitalele din București conduse de Ministerul Sănătății sau de municipalitate ar putea fi grav avariate în cazul unui cutremur puternic. Acest lucru ar putea avea consecințe catastrofale pentru măsurile luate de autorități în faza de răspuns la cutremur”.

Drept urmare, 18 spitale din București ar putea fi grav avariate sau chiar prăbușite de cutremur.

Lucrările de reparație vor începe pe linia de tramvai 5. Primăria Capitalei anunță că se vor finaliza lucrările pe 4,25 km de șină și vor fi modernizate 15 stații

Joi, 2 martie 2023, Consiliul General al Capitalei va vota indicatorii tehnico-economici pentru refacerea liniei de tramvai 5. Investiția pe care vrea să o facă PMB este de 228.508.896,91 lei cu TVA inclus.

Primăria Municipiului București vrea să repare 4,25 kilometri de tramvai care face parte din linia 5, potrivit Monitorului Municipiului București.

Lucrările de restaurare sunt necesare deoarece starea tehnică a liniei este instabilă în acest moment. Prin urmare, tramvaiele nu pot funcționa în condiții sigure pentru bucureșteni.

Obiectiv de investiții. Reabilitarea sistemului rutier al Barbu Văcărescu și Str. Căpitan Av. Alexandru Șerbănescu de la Șos. Ștefan cel Mare la Pod Băneasa. Este unul dintre proiectele prioritare de completare a achiziției de tramvaie și echipamente necesare îmbunătățirii transportului public de călători pe Linia 5”.

Linia 5 este una dintre cele mai aglomerate linii din București. Potrivit rapoartelor speciale, în medie, 11.731 de bucureșteni merg zilnic cu tramvaiul. Oferă conexiuni între zone importante ale orașului și cu metroul.

Valoarea totală a investiției este de aproximativ 228.508.896,91 coloane cu TVA, iar perioada de execuție este de 12 luni. Pe lângă reabilitarea a peste 4 kilometri de linii de tramvai, PMB a anunțat că pe această linie vor fi modernizați și 15 cadre aferente Liniei 5.

Monorailul liniei de tramvai 5 are o lungime de 14,4 kilometri. Dintre acestea, tronsonul modernizat se întinde pe 2,1 kilometri de benzi simple. Iată zonele în care pista a fost modernizată:

 • Terminalul Sf. Vineri,
 • Strada Sf. Vineri;
 • Calea Moşilor până la intersecţia Străzii Dr. Alexandru Paleologu,
  Strada Turnari,
 • Pasaj Băneasa;
 • Bulevardul Aerogării – centură spre strada Grațioasa,
 • Bucla de întoarcere.

Infrastructura liniei de tramvai 5 (cu terminus la Piața Sfânta Vineri și buclă retur în zona Băneasa) traversează următoarele linii principale:

 • Strada Sf. Vineri, Calea Moşilor, Str. Dr. Alexandru Paleologu, Strâmtoarea. Armand Călinescu, Strâmtoarea. Vasile Lascăr, Bd. Dacia, Strâmtoarea Alecu Russo, Strâmtoarea. Strâmtoarea Tunari Barbu Văcărescu, Strâmtoarea. Căpitanul Alexandru Șerbănescu, Pasajul Băneasa, B-dul Aerogării.

PS6 ridică mașini parcate ilegal. Cât trebuie să plătească bucureștenii pentru a le recupera din parcarea Străzii Preciziei

PS6 ridică mașini parcate ilegal. Cât trebuie să plătească bucureștenii pentru a le recupera din parcarea Străzii Preciziei

Primăria Sectorului 6 (PS6) a anunțat că vor fi luate mașinile parcate ilegal. Proprietarii de mașini sechestrate trebuie să plătească o taxă pentru a-și recupera mașinile, au spus autoritățile.

Primăria Sectorului 6 a comunicat printr-o postare pe Facebook că este responsabilă de ridicare. Prin urmare, pentru a crește capacitatea de ridicare a întregului departament, PS6 a achiziționat o macara.

Primarul PS6 Ciprian Ciucu a spus că numărul de pickup-uri va crește semnificativ: „odată cu adăugarea unei noi capacități, vom crește și mai mult, iar numărul de pickup-uri va crește. Acest serviciu este administrat direct de Primăria Sectorului 6, am îmbunătățit eficiența bugetară și nu mai folosim terți.”

Proprietarii de vehicule confiscate trebuie, de asemenea, să plătească o taxă pentru a-și recupera vehiculele. Aceștia vor fi duși la sediul din str. Preciziei 24A:

 • În cazul în care mașina este ridicată pentru obstrucționarea muncii lucrătorilor de salubritate, executarea de lucrări de utilități sau intervenție de urgență, proprietarul trebuie să plătească:
  -350 lei pentru vehicule sub 5 tone,
  -450 lei pentru vehicule de peste 5 tone,
 • 500 lei pentru autoturismele care sunt neproprietate sau abandonate în zone ce aparțin domeniului public sau privat,
 • 500 lei dacă autoturismul este parcat fără autorizație în zone publice, adică stații STB, treceri de pietoni, spații verzi sau locuri de parcare rezervate persoanelor cu dizabilități.
 • Mașini în parcare 150 lei pe zi.

Primăria Sectorului 3 a anunțat că polițiștii locali din Sectorul 3 vor continua să efectueze operațiuni de ridicare a mașinilor abandonate pentru eliberarea locurilor de parcare. Cu ajutorul acestei măsuri, multe trotuare au fost eliberate și pentru accesul ușor al pietonilor.

În plus, organele de drept continuă să identifice proprietarii acestor mașini și să facă sechestru.

Oricine observă acest lucru este rugat să anunțe PS3 sau un reprezentant al Serviciului local de Poliția Locală Sector 3 direct pe pagina de Facebook, sau să-i contacteze la 021/9543.

În perioada 1 ianuarie – 14 februarie 2023, polițiștii locali ai Serviciului Transport Rutier Public au emis șoferilor 204 sancțiuni. Au solicitat parcare ilegală în Zona 3.

În plus, agențiile de poliție au întocmit 515 constatări, care vor avea ca rezultat ulterior amenzi pentru nerespectare.

Primăria Capitalei consultă piața cu privire la documentele legate de gările din zona de nord

Primăria Capitalei consultă piața cu privire la documentele legate de gările din zona de nord

Primăria Municipiului București (PMB) consultă caietul de sarcini pentru achiziția serviciilor de de elaborare documentație tehnico – economică.

Lungimea totală a căii ferate regionale București-Ilfov este de 309,5 kilometri, din care Bucureștiul reprezintă 31% și Ilfov reprezintă 69%.

Primăria Capitalei consultă piața cu privire la documentele legate de gările din zona de nord

Comentariile și sugestiile privind conținutul caietului de sarcini vor fi trimise la adresele de e-mail: gabriel.popescu@pmb.ro și directiaproceduri@pmb.ro, conform anunțului emis de SEAP.

Termenul limită pentru depunerea propunerilor este 3 martie 2023.

În mod similar, un studiu al Băncii Mondiale privind „Activele feroviare românești – Ghid pentru creșterea valorii și regenerarea durabilă” a analizat printre altele și Zona de Dezvoltare Metropolitană de Nord-Vest. Acestea includ raioanele Chitila, Chiajna, Buftea, Mogoșoaia, Ciorogârla, Săbăreni, care sunt legate prin Linia Feroviară Metropolitană de Nodul Feroviar Carpaţi la intersecţia cartierelor  Chitila, Străulești, Bucureștii Noi și Giulești Sârbi, şi din unde continuă spre Gara de Nord.

Cele 4 locuri de joacă din Parcul Circului au fost reparate și se vor deschide în curând. Alte 10 vor fi restaurate în 2023

Cele 4 locuri de joacă din Parcul Circului au fost reparate și se vor deschide în curând. Alte 10 vor fi restaurate în 2023

Nicuşor Dan a anunţat refacerea a 4 locuri de joacă în Parcul Circului de Stat din Sectorul 2 al Capitalei.

Primarul Municipiului București a spus că încă 10 locuri de joacă vor fi reabilitate printr-un contract de continuare de la Regia Lacuri, Parcuri și Recreere București.

„Împreună cu doamna Corina Bega, directorul A.L.P.A.B., am vizitat cele 4 locuri de joacă din Parcul Circului de Stat care au fost restaurate și urmează să fie date în folosinţă”, a spus Nicuşor Dan.

Copii atipici sunt cei care se dezvoltă diferit față de restul, în propriul lor ritm. Primăria Capitalei a anunțat că acești copii vor avea elemente speciale de joacă: „Una dintre noutățile pe care le aducem acum este că toate locurile de joacă pe care le restaurăm sau le înlocuim vor conține elemente potrivite copiilor atipici.

Administrațiile publice au și contracte de întreținere pentru a repara sau înlocui rapid articolele deteriorate. Un rezident din Sectorul 2 a avut și mai multe solicitări ca urmare a acestor eforturi la Parcul Circului. Bucureșteanul a spus că apreciază inițiativa primăriei și lucrările de renovare făcute, dar mai are câteva sugestii.

Una dintre propuneri este renovarea spațiului sportiv adiacent circului sau crearea unuia nou: „Aș dori să propun și o reamenajare a sălii de exerciții adiacente Circului (sau, poate, în cadrul Parcului Circului, dar să creez un nou centru de exerciții în zona opusă). Toate echipamentele existente sunt vechi, uzate și stricate. (…) Ar fi util să instalați mai multe echipamente diferite și un spalier (cum ar fi în Parcul Tei sau în alte zone ale orașului).”

O altă sugestie din partea cetățenilor este instalarea unui semn pe care să fie scris scopul spațiului corespunzător. Uneori, asta creează confuzie, a spus el. Unii părinți susțin că spațiile de exerciții sunt proiectate și pentru copii, cum ar fi locurile de joacă: “O altă sugestie este să puneți un semn mare (în toate zonele de sport din parc) care să precizeze clar pentru ce este zona. De exemplu, pentru activitate fizică, nu se joacă pentru copii mici. De asemenea, ar trebui să menționeze că copiii sub 13 ani nu sunt permis să-l folosească Există întotdeauna discuții despre aceste zone de sport. Părinții copiilor cred că acest loc este pentru cei mici, ca un loc de joacă cu leagăne și tobogane.”

Potrivit postării, persoanele care doreau să facă sport nu aveau voie din cauza copiilor nesupravegheați. Cetățeanul a mulțumit în avans autorităților și a sperat că sfaturile sale vor fi luate în considerare.

Autobuzul 429 va circula pe traseul prelungit spre Chitila

Autobuzul 429 va circula pe traseul prelungit spre Chitila

TPBI a anunțat că începând de miercuri, 1 martie 2023, autobuzul 429 va funcționa pe o rută prelungită către Cartierul de Tineri III din Chitila.

„TPBI extinde linia 429 până la Cartierul de Tineri III din Chitila, a declarat TPBI (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov) într-un comunicat de presă.

De miercuri, 1 martie 2023, autobuzul 429 va funcționa pe un traseu prelungit către zona rezidențială „Cartier de Tineri III” din municipiul Chitila.

Astfel, prin această măsură, persoanele care locuiesc în „Cartierul de Tineri III” vor beneficia de o legătură directă de transport către zona Militari și către metroul de la stația „Păcii”. Totodată, vor beneficia și de a fi conectați la principalele atracții ale Bucureștiului.

Autobuzul 429 va opera pe următoarele rute:

 • Spre capăt de linie „Valea Cascadelor” : capăt de linie “Pasaj CFR Chitila”, Șos. Banatului, DNCB, Str. Cartierului, Str. Ana Ipătescu, Str. Nicolae Bălcescu, Str. Castanilor, Cartier de Tineri III, Str. Castanilor, Str. Rudeni, DNCB, Str. Macului, Str. Fortului (Rudeni), Str. Decebal, Str. Panduri (Rudeni), DNCB, Carrefour Militari, DNCB, Str. Comerțului, Autostrada A1, Bd. Iuliu Maniu, Str. Valea Cascadelor, Rond Preciziei, Str. Valea Cascadelor, Bd. Iuliu Maniu, capăt de linie „Valea Cascadelor”;
 • Spre capăt de linie “Pasaj CFR Chitila”: capăt de linie “Valea Cascadelor”, Bd. Iuliu Maniu, Carrefour Militari, DNCB, Str. Panduri (Rudeni), DNCB, Str. Rudeni, Str. Castanilor, Cartier de Tineri III. Str. Castanilor, Str. Nicolae Bălcescu, Str. Ana Ipătescu, Str. Cartierului, DNCB, Șos. Banatului, capăt de linie “Pasaj CFR Chitila”.

În plus, autobuzul 429 va opri la trei noi stații la „Cartierul de Tineri III”:

 • „Club Sportiv”,
 • „Cartier Tineret III”.
 • „Castanilor”.

Primăria Municipiului București vrea să planteze150.000 de arbori și arbuști în parteneriat cu șase ONG-uri

Primăria Municipiului București vrea să planteze150.000 de arbori și arbuști în parteneriat cu șase ONG-uri

Primăria Capitalei, prin Autoritatea pentru Lacuri, Parcuri și Recreere București (ALPAB), va încheia un acord de parteneriat cu șase asociații pentru plantarea a 150.000 de arbori și arbuști.

Cele şase asociaţii sunt: ​​ Act For Tomorrow, Mai mult verde, Viitorplus, ECOASSIST, Parcul Natural Văcăreşti şi Pădurea Copiilor.

Diverse ONG-uri au primit sprijin financiar de la OMV Petrom pentru o campanie națională de reîmpădurire numită „România plantează pentru mâine”. Prin urmare, operațiunile de plantare vor fi organizate în zonele urbane și rurale în următorii trei ani. Scopul este de a planta un milion de puieți în medii urbane, inclusiv în București.

Pe de altă parte, primarul a aprobat raportul Agenției de Mediu din noiembrie 2022 privind organizarea unui număr de activități de plantare în perioada 2022-2025, intitulat „POM – Plantăm pentru oamenii de mâine” pentru a crește gradul de conștientizare a importanței naturii.

Prin urmare, viitorul acord dintre ALPAB și șase ONG-uri urmărește să sprijine și să organizeze plantarea a aproximativ 150.000 de arbori/arbuști (50% arbori/arbuști ornamentali și 50% puieți de pădure) în următorii trei ani, plus doi ani perioada de întreținere a suprafeței plantate.

Primăriile sunt responsabile pentru sprijinirea ONG-urilor prin specialiști sau personalul forestier/peisagistic și furnizarea de terenuri care pot fi dezvoltate ca spațiu verde.

ONG-urile vor contracta cercetarea climei solului și proiectele de dezvoltare necesare. În plus, vor organiza activități de plantare în două faze (primăvară și toamnă), inclusiv voluntari și lucrători temporari, care vor achiziționa materiale pentru arbori și vor asigura instrumentele necesare plantării.

Vești bune pentru elevii și studenții bucureșten, PMB lansează platforma online de rezervare de programare, oferă consultație și tratament stomatologic gratuit

Vești bune pentru elevii și studenții bucureșten, PMB lansează platforma online de rezervare de programare, oferă consultație și tratament stomatologic gratuit

Studenții și elevii din București pot beneficia de consultație și tratament stomatologic gratuit prin rezervare online.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a lansat o platformă dedicată programărilor online pentru elevi și studenți, a relatat Primăria Capitalei într-o postare pe Facebook:

„Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti a lansat Platforma de programări online www.assmb.ro – Secţiunea Reţeaua Şcolară/Programări stomatologice”

Programările online pentru consultații gratuite sunt disponibile la clinicile stomatologice școlare și universitare ale rețelei medicale școlare și universitare din București.

Platforma de rezervare online pentru clinicile stomatologice ale rețelei medicale școlare și universitare a fost lansată pe 27 februarie 2023.

Studenții și studenții din 14 instituții de învățământ pot deja aranja o consultație gratuită:

„Primii beneficiari sunt studenții din 14 unități de învățământ naționale din București, iar platforma va integra în curând toate cele 157 de clinici stomatologice care funcționează în școli, licee și universități.”

Lista celor 14 unități de învățământ:

 • Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”
 • Liceul „Dimitrie Gusti”
 • Liceul Greco-catolic „T. Cipariu”
 • Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu”
 • Politehnica București cab. 4
 • Școala 205 „Adrian Păunescu”
 • Școala Gimnazială „N. Titulescu”
 • Școala Gimnazială nr. 113
 • Școala Gimnazială nr. 117
 • Școala Gimnazială nr. 134
 • Școala Gimnazială nr. 195
 • Școala Gimnazială nr. 79
 • Școala Sup. Comercială „N. Kretzulescu”
 • Universitatea București cab. 2

Copiii din școlile care nu au clinici proprii se pot înscrie în orice altă unitate de învățământ în care clinicile stomatologice școlare sunt situate în același cartier al capitalei.
Pentru programări telefonice puteți suna la numărul de telefon 0373760533.
Personalul medical al ASSMB oferă servicii pe tot parcursul anului, inclusiv de sărbători.

Autostrada Bucureşti Sud, Lot III, starea actuală a şantierului. Aici lucrează și un refugiat ucrainean în România, anunță Scrioșteanu

Autostrada Bucureşti Sud, Lot III, starea actuală a şantierului. Aici lucrează și un refugiat ucrainean în România, anunță Scrioșteanu

Secretarul de stat al Ministerului Transporturilor a vizitat şantierul de la Autostrada Bucureşti Sud, Lotul III şi a anunţat stadiul lucrărilor. Între timp, a spus Scrioșteanu, aici lucra şi un refugiat ucrainean în România.

Situația actuală de la șantierul Lotului 3 din A0 Sud – Autostrada Bucureștiului, unde lucrează și un refugiat ucrainean din țara noastră”, a spus Irinel Ionel Scrioșteanu într-o postare pe Facebook.

La șantierul autostrăzii A0 Sud din București, Lotul III, secretarul de stat al Ministerului Transporturilor s-a întâlnit cu Brobov Alexandru Viktorovici, unul dintre refugiații ucraineni care lucrează aici:

Este dulgher de meserie, și pentru el, România este noua lui casă, venit din zona acum ocupată de Rusia”

Starea actuală a șantierului:

 • Lucrările sunt încă în desfășurare la 13 poduri și căi de acces pe acest tronson:
  -au fost forați, armați și cofrați 548/788 piloți
  -38/106 radiere
  -au fost executate 40/114 elevații pile
  -au fost executate 26/56 elevații culee
 • s-au efectuat lucrări de îmbunătățire a terenului de fundare în proporție de 81,86%
 • au fost realizate lucrări de umplere cu materiale adecvate la o rată de 42,36%
 • s-a realizat așternerea stratului de fundație  din balast în proporție de 8,33%
 • 62% din lucrările de drenaj (casetofon) finalizate
 • Lucrări ulterioare de umplere cu materiale adecvate și așezarea straturilor formatoare de balast pe traseul autostrăzii București
 • Stratul de uzură va fi turnat pe traseul temporar de deviere a circulației DC125 în zona viitoare, traversând A0 la km 91+350

În plus, se va construi:

 • 9 paragrafe
 • 4 poduri
 • intersecția cu intersecția A1
 • două parcări pe termen scurt
 • doua spatii de servicii

„Lucrările sunt în creștere, dar nu suficiente pentru a compensa toate întârzierile acumulate de la începerea contractului”, a anunțat secretarul de stat la Transporturi.

Tronsonul III al autostrăzii Bucureşti Sud are o lungime totală de 18 km şi leagă DN6 în zona Bragadiru-Cornetu şi A1 în zona Ciorogârla-Dragomireşti Vale (inclusiv intersecţia dintre A0 şi A1).

Magistrala de metrou M6 (1 Mai – Otopeni), mai aproape de realitate

Magistrala de metrou M6 (1 Mai – Otopeni), mai aproape de realitate

Metrorex anunță că a fost desemnat câștigătoarul contractului pentru Magistrala de metrou M6 1 Mai – Otopeni: realizarea „Legăturii rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă”.

Marți, 28 februarie 2023, Metrorex a anunțat câștigătorii procedurii de atribuire a contractului de achiziție departamentală prin licitație restrânsă pentru: „Racordarea rețelei de metrou la Aeroportul Internațional Henri Coandă. (Autostrada 6. 1 Mai – Otopeni) Lot 1.2: Proiectarea și Construcția Lucrărilor Structurale de Rezistenta Aeroportului Tokyo – Otopeni”.

Potrivit informațiilor oficiale furnizate de Metrorex, câștigătorul a fost selectat pe baza criteriilor de atribuire „cel mai bun raport calitate/preț”.

Contractul a fost atribuit Asocierii de constructori și proiectanți din Turcia, mai exact Asocierea Gülermak Ağir Sanayi Insaat Ve Taahhüt A.S.-Somet SA.

Anunțul privind rezultatele procedurii de atribuire a fost transmis marți, 28 februarie 2023 la ora 14:30 în SEAP – Sistemul de Achiziții Publice.

Valoarea contractului este de 1,27 miliarde lei (1.278.415.271,87 lei), fără TVA. Finanțare de la bugetul de stat și fonduri externe rambursabile – credit extern JICA, a raportat sursa.

Contractul este de așteptat să dureze 48 de luni de la data Ordinului de începere.
Lot 1.2: Indicatorii tehnici ai Aeroportului Tokyo-Ruta 6 Otopeni sunt următorii:

 • o lungime totală este de 7,6 kilometri;
 • 6 stații (denumite astfel: Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion IC Bratianu, Aeroportul Otopeni).

Se scoate la licitație Piața Norilor din Sectorul 4, spațiu comercial. Se organizează vizite

Se scoate la licitație Piața Norilor din Sectorul 4, spațiu comercial. Se organizează vizite

Pe 2 martie 2023 a început licitația pentru închirierea spațiului comercial din Piața Norilor, din Cartierul Tineretului, anunță Primăria Sectorului 4.

Primăria Sectorului 4 a anunțat că în Complexul Agroalimentar Piața Norilor sunt disponibile spre închiriere 11 spaţii comerciale în care se va desfăşura licitaţia. Aceste spații variază ca mărime de la 35,28 metri pătrați la 91,38 metri pătrați.

Comercianții care doresc să își înceapă activitățile în noul complex agroalimentar „Piața Norilor” pot cumpăra caietul de sarcini în perioada 2 martie – 15 martie. Include informații despre actele de transfer pentru spatii comerciale, al căror cost este de 200 lei.

În plus, cei interesați pot solicita clarificări până pe 22 martie, termenul limită de depunere a ofertelor fiind 30 martie.

Doritorii pot solicita să viziteze spațiile comerciale la care doresc să se înscrie la licitație. Aceștia pot, așadar, să facă acest lucru personal la registratura Sectorului 4, situat pe Bulevardul George Coșbuc nr. 6-16, în scris, sau cu cel puțin trei zile înainte de vizită, prin email patrimoniu@ps4.ro în ziua vizitei.

Daniel Băluță a transmis, pe pagina sa de Facebook, că lucrările la Piața Norilor se apropie de finalizare. În curând, aceasta se va redeschide, iar locuitorii Sectorului 4 al Bucureștiului vor putea face cumpărături aici:

„Încă puțin și deschidem ușile celei mai moderne și mai sigure clădiri, care, din păcate, a fost cândva o sursă de infecție și un real pericol pentru cei care fac cumpărături aici”, a spus Daniel Bălușă.

În ultimii ani mall-ul a început să îmbătrânească, devenind insalubre și dărăpănat. Tarabele unde negustorii își vând marfa sunt bătute și ruginite. Administrația publică a decis să modernizeze zona și să pună la dispoziție cetățenilor spații comerciale moderne.

În vara lui 2022 au început lucrările de modernizare a pieței, despre care Daniel Băluță a anunțat atunci că va fi finalizată în 12 luni.

„Masă pe roți” pentru bucureștenii din Sectorul 6 care nu se pot deplasa. Protecția Socială le va trimite acestora acasă mâncare caldă o dată pe zi

„Masă pe roți” pentru bucureștenii din Sectorul 6 care nu se pot deplasa. Protecția Socială le va trimite acestora acasă mâncare caldă o dată pe zi

Primăria Sectorului 6 a anunțat că persoanele în vârstă și cele cu dizabilități care nu pot părăsi locuința vor fi sprijinite în cadrul programului „Masa pe roți”. În plus, DGASPC va finanța 7 proiecte sociale.

Primăria a anunțat că anul acesta va fi lansat un nou proiect în Sectorul 6 al Municipiului București. Acesta va fi implementat de DGASPC Sector 6 în cooperare cu Asociația Diaconia în cadrul proiectului intitulat „Masa pe roți”. Cu ajutorul acestuia, persoanele în vârstă și persoanele cu dizabilități se pot bucura de mese calde acasă în fiecare zi.

În plus, peste 5 milioane de lei vor fi alocați în acest an asociațiilor și fundațiilor din Sectorul 6 responsabile cu furnizarea de servicii sociale. În ședința din 28 februarie 2023 s-a aprobat finanțarea a 7 proiecte întreprinse de partenerii DGASPC Sector 6 care sprijină peste 400 de persoane defavorizate prin furnizarea de servicii sociale:

Dezvoltarea și finanțarea sunt garantate prin Legea nr. 1. 34/1998 privind subvențiile acordate asociațiilor și fundațiilor românești cu personalitate juridică care înființează și administrează unități de asistență socială în Sectorul 6 în scopul extinderii rețelei de servicii sociale și susținerii parteneriatelor public-privat”, transmite DGASPC Sector 6.

Acestea sunt servicii prestate în parteneriat cu 6 asociații și fundații, selectate în conformitate cu un proces de determinare a eligibilității și oportunității categoriei de sprijin aferente nevoii identificate:

 • cantina sociala,
 • centre de zi pentru copii și bătrâni,
 • casă de familie pentru copii fără îngrijire părintească,
 • Servicii de asistență pentru adolescenții peste 18 ani care au părăsit sistemul special de securitate.

Cetăţenii interesaţi se pot întreba despre accesarea serviciului apelând la 0219970, care este disponibil zilnic între orele 08:00 și 20:00.

În Sectorul 5 se face curățenie de primăvară. Primăria anunță că operațiunea va avea loc zi și noapte

În Sectorul 5 se face curățenie de primăvară. Primăria anunță că operațiunea va avea loc zi și noapte

Administrația publică a Sectorului 5 a anunțat că echipele de la Salubrizare S5 SA vor fi pe străzi pentru curățenia de primăvară în aceste zile. Angajații companiei lucrează atât în ​​timpul săptămânii, cât și în weekend.

Primăria Sectorului 5 a anunțat printr-o postare pe pagina sa de Facebook că grupul care gestionează salubritatea în cartier a început curățenia de primăvară în acest weekend.

Operațiunile de curățenie se vor desfășura ziua și noaptea pentru a nu încurca traficul urban deja foarte aglomerat (în special de luni până vineri).

Este important ca noi cetățenii să le respectăm locurile de muncă și să menținem industria curată”, a adăugat Primăria Sectorului 5.

Iată care sunt acțiunile care urmează a fi întreprinse în perioada următoare, după cum a anunțat primăria:

 • curățarea străzilor,
 • curățarea trotuarelor,
 • curățarea mobilierului stradal,
 • spălarea stațiilor STB,
 • Curățarea locurilor de joacă din Sectorul 5.

În această perioadă, restul administrației publice din București a anunțat că face o curățenie generală în pregătirea venirii primăverii. Acestea includ: Primăria Sectorului 6 și Primăria Sectorului 4. Cele două ministere au comunicat în această săptămână că au început astfel de operațiuni.

Locuitorii din Sectorul 5 sunt supărați de modul în care sunt curățate zonele publice. Ei spun că echipa companiei se ocupă doar de bulevarde sau străzi principale. Deci străzile alăturate sunt încă pline de praf.

Iată câteva comentarii lăsate de bucureșteni:

 • „Colegii dumneavoastră de la Salubrizare trec doar pe bulevarde mari, pe străduțe mici n-au mai călcat. Și strada Dăicăreanu trebuie măturată fie cu mașinuță, fie de muncitori!”
 • „Poate ajungeți să spălați și gangul prin care trec zeci de copii zilnic din Strada Mihail Sebastian, spre școala 280.”
 • „Poate încercați și pe străzile adiacente Șoselei Sălaj, e dezastru, mai ales în dreptul complexului Humulești.”
 • „Frumos! Acum vă așteptăm și în cartiere, pe străduțele dintre blocurilor, nu doar la drumurile principale.”

Un nou skate park în Sectorul 6. Ciprian Ciucu: După posibilitatea vârstei, l-am testat și eu puțin

Un nou skate park în Sectorul 6. Ciprian Ciucu: După posibilitatea vârstei, l-am testat și eu puțin

Primarul Sectorului ,6 Ciprian Ciucu, a anunțat deschiderea unui nou skate park în zona pe care o administrează. Este situat pe Bulevardul Timișoara.

Ciprian Ciucu a anunţat crearea unui loc unde copiii să meargă să se joace la Bulevardul Timişoara nr. 44. Se alătură celor două pumptrak-uri create în Sectorul 6 în 2022. Iată unde locuiesc ceilalți doi:

 • Cartierul Brâncuşi – înfiinţată de Asociaţia ZI de BINE.
 • Parcul Crângaşi- Înfiinţat de Autoritatea pentru Domeniul Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) S6.

„L-am testat și când eram copil, în funcție de posibilitatea vârstei mele… Am făcut skateboarding prima dată pe vremea pandemiei, când am ieșit câteva ore cu fiica mea în fața blocului”, a declarat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Un nou skate park în Sectorul 6. Ciprian Ciucu: După posibilitatea vârstei, l-am testat și eu puțin

În plus, primarul a anunțat că va fi construit un alt parc, mai mare. Acesta va avea loc în Parcul Liniei, care va fi amplasat între Cotroceni și Valea Cascadelor și este în prezent în construcție.

„Oferim soluții de agrement pentru toate vârstele în Sectorul 6, mai declară Ciprian Ciucu.

Pe lângă locuri noi în care cei mici se pot juca și relaxa în timpul liber, Primarul S6 a anunțat adăugarea unui nou loc de joacă pentru căței. De asemenea, este situat pe Bulevardul Timisoara nr. 44.

Primul drum de pompare din București a fost construit în cartierul Constantin Brâncuși în colaborare cu asociația ZI de BINE. Acesta devine activ pe 2 iulie 2022. Pista are 42 de metri de piste de diferite forme, curbe și înălțimi. Poate fi folosit pe biciclete, skateboard-uri, patine cu role sau trotinete sport.

Al doilea autopompa fabricat în Parcul Crângaşi va fi inaugurat în noiembrie 2022. De asemenea, a avut un mare succes la copii.

Lucrările la conexiunea  Racordul CFR Dragonul Roșu sunt în derulare. Când va fi gata?

Lucrările la conexiunea  Racordul CFR Dragonul Roșu sunt în derulare. Când va fi gata?

După mai bine de 20 de ani, se lucrează la racordul CFR Dragonul Roșu, a cărei refacere este crucială pentru exploatarea trenurilor metropolitane din Bucureşti.

Punctul de legătură pentru exploatarea trenului metropolitan este Gara de Nord-Gara Băneasa-Gara Obor. Potrivit CFR S.A., traficul pe această legătură se va relua până la sfârșitul lunii viitoare.

Timpul de călătorie va fi redus de la 50 de minute la 30 de minute, dar mai sunt multe probleme de rezolvat.
Proiectul a fost inițiat de primarul Nicușor Dan și implementat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară a Transportului Public București-Ilfov (TPBI).

Potrivit clubferoviar.ro, prima parte a trenului metropolitan al Bucureștiului ar trebui să fie:

 • Gara de Nord-Gara de Vest
 •  Gara de Nord-Gara Băneasa-Gara Obor
 •  Gara Obor-Gara Băneasa-Gara de Vest
 •  Gara de Nord-Scroviștea

La finele anului trecut, coordonatorul proiectului TPBI, Iosif Szentes, spunea că primele trenuri de pe rutele București Nord-Scroviștea și București Nord-București Obor, ar urma să circule până la sfârșitul anului 2023.
În ceea ce privește București Nord- București Băneasa- București Obor, aceasta este parcursă în prezent în 50 de minute.

Trenul nu face dreapta spre Gara Obor, ci continuă spre gara Pantelimon pe autostrada 800 Bucureşti-Constanţa. Acolo, trenul comută locomotivele de la un capăt la altul al garniturii.

Aceasta mișcare durează 15 minute și este necesara pentru legătura directă între Magsitrala 800 spre Constanța și Gara Obor. Conexiunea a fost indisponibilă de ani de zile. S-au pierdut peste 20 de minute în ocolirea totală a Pantelimonului și schimbarea locomotivelor.

Iosif Szentes a adus în discuție nefuncționalitatea conexiunilor la ședința de infrastructură a Clubului Feroviar de primăvara trecută.

La sfârșitul lunii mai a fost lansată licitația pentru reabilitarea a patru loturi de cale ferată, inclusiv Linia 301 S Racord București Obor-București Băneasa. Așa scria atunci CFR-ul.

Contractul de întreținere pentru acest lot a fost câștigat de firma de construcții de căi ferate cu o sumă de 1.186.323,29 lei.

Viceprimarul Municipiului București, Stelian Bujduveanu, a anunțat în aceste zile construirea a 466 de noi locuri de parcare

Viceprimarul Municipiului București, Stelian Bujduveanu, a anunțat în aceste zile construirea a 466 de noi locuri de parcare

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunțat că în aceste zile vor fi create 466 de noi locuri de parcare și va crește numărul de locuri de parcare publice de la 10.462 la 28.185 în decurs de un an.

„Compania Municipală Parking  Bucureşti a amenajat noi locuri de parcare pe străzile Dumbrava Roşie, Calea Plevnei, B-dul Unirii şi Nerva Traian. În funcţie de vreme, echipa CMPB va lucra şi în weekend, adăugând un total de 466 de locuri de parcare publice. În martie 2022, Consiliul Capitalei operează prin CMPB 10.426 de locuri de parcare. Într-un an aproape că am triplat numărul locurilor de parcare publice. Astăzi, Consiliul Local gestionează 28.185 de locuri marcate cu albastru”, a scris viceprimarul, pe Facebook.

El a estimat că între 2023 și 2024 vor fi adăugate aproximativ 85.000 de noi locuri de parcare în cadrul Centralei. Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a subliniat vineri importanţa amenajării unor noi locuri de parcare în regiunile centru şi nord.

„Sunt foarte interesat de finalizarea designului locurilor de parcare din zona centrală și zona de nord. Ne-am stabilit optimist un termen de mai a acestui an pentru a începe marcarea unor noi locuri de parcare în cartierele central si nord. De fapt, în controlul parcărilor în București. Ceea ce se întâmplă pe teren înseamnă că trebuie să existe o îmbunătățire semnificativă”, a spus Nicușor Dan într-un comunicat de presă.

El estimează că firmele de parcare percep în prezent circa 2 milioane de lei pe lună, dar subliniază că scopul autorităţii locale nu este taxarea populaţiei, ci încurajarea folosirii transportului în comun.

„Scopul nostru nu este să luăm bani de la oameni. Scopul nostru este – prin oferirea de condiții mai bune pentru transportul public și taxarea parcării – să-i convingem pe oameni să treacă de la propriile mașini la transportul public în beneficiul tuturor. Compania în fiecare luna fondurile strânse sunt în jur de 2 milioane de lei, adică cam la fel”, spune Nicușor Dan.

Rampe și scări la intrările blocurilor din Sectorul 3 construite la cererea Asociațiilor de Proprietari. Angajații primăriei sunt cei care vin să le monteze

Rampe și scări la intrările blocurilor din Sectorul 3 construite la cererea Asociațiilor de Proprietari. Angajații primăriei sunt cei care vin să le monteze

Prin proiectul derulat de Primăria Sectorului 3, cetățenii Sectorului 3 pot folosi rampele de acces la intrările scărilor din blocuri. Personalul Consiliului va fi, de asemenea, responsabil de instalare.

Așadar, locuitorii pot discuta cu asociațiile de cartier pentru a putea trimite o cerere pentru a facilita munca online.
Rampele și treptele sunt produse la o stație prefabricată deținută de Primărie din Sectorul 3. De asemenea, produce ghivece, borduri, grinzi pentru poduri și trotuare, precum și alte obiecte folosite în dezvoltarea urbană și construcții.

În plus, stațiile de prefabricat au comenzi de la terți, precum primării sau companii, care execută mai multe lucrări.

Instalarea rampelor și a treptelor se va face de către personalul Consiliului Sectorului 3. Asociația de proprietari pur și simplu trimite cererea de mai sus și treaba este gata.

Primarul Sectorului 3 a anunțat în februarie că au început lucrările de reparare a gropilor cauzate de temperaturile scăzute din iarnă. Vremea a cooperat cu muncitorii din construcții, iar mașinile de pavaj au apărut ca oameni de zăpadă.

Cetățenii pot merge în următoarele locuri pentru a raporta astfel de probleme:

 • Pe pagina oficială de Facebook PS3, prin mesaj privat,
 • Pe site-ul Primăriei S3,
 • În aplicația mobilă „Primăria sectorului 3”.

Gropile de pe drumuri sunt cauzate de ciclurile de îngheț-dezgheț de iarnă, care au un impact negativ asupra fisurilor care există deja. Cu toate acestea, pagubele au avut loc chiar și fără precipitații semnificative.

Primăria Capitalei semnează un contract de 50 de milioane de euro pentru consolidarea clădirilor prin PNRR

Primăria Capitalei semnează un contract de 50 de milioane de euro pentru consolidarea clădirilor prin PNRR

Municipiul București, prin Programul Național de Redresare și Rezilienţă (PNRR), a atribuit un contract în valoare de 50 de milioane de euro pentru consolidarea clădirilor, a declarat Răzvan Munteanu, directorul executiv al Autorității Municipale pentru Consolidarea Clădirilor la Risc de Cutremur (AMCCRS).

„Încă de anul trecut, am dezvoltat două programe majore la nivel național – Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi Planul Naţional pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic. În aceste două programe, agenția noastră a aplicat și a depus o serie de proiecte – în PNRR Am depus imobile în valoare de 60 de milioane de euro, în prezent avem contracte în valoare de 50 de milioane de euro, iar pe 3 ianuarie anul acesta am depus un proiect în valoare de 120 de milioane de euro, care este în evaluare”, a spus Răzvan Munteanu. El crede că imobiliarele din București vor fi în centrul atenției pentru mult timp. „Depinde cât de mult poate participa fiecare dintre noi și cât de mult ne putem dubla eforturile în integrare, pentru că odată cu intrarea noii legi, nu doar Primăria Municipiului București are dreptul să se integreze, ci și primăriile diverse catedre”, a menționat acesta .

Banca Mondială estimează că 20.000 de clădiri din București sunt vulnerabile la cutremure, a adăugat el. Răzvan Munteanu a explicat că clădirile nu sunt bine plasate pe scara riscului seismic, dar au fost construite înainte de 1977.
În baza de date AMCCRS, aproximativ 2.500 de clădiri sunt clasificate în Clasa I, Clasa II sau Risc Seismic de Urgență, potrivit unor surse citate.

Trei proiecte de investiții care vizează sănătatea nou-născutului au fost aprobate de CGMB. Spitalele vizate din București sunt „Filantropia”, „Malaxa” și „Cantacuzino”

Trei proiecte de investiții care vizează sănătatea nou-născutului au fost aprobate de CGMB. Spitalele vizate din București sunt „Filantropia”, „Malaxa” și „Cantacuzino”

În ședința de ieri a Consiliului General al Municipiului București au aprobat trei proiecte care vizează îmbunătățirea stării de sănătate a nou-născuților. Acestea privesc spitalele „Filantropia”, „Malaxa” și „Cantacuzino”.

Primăria Municipiului București va face investiții majore în trei proiecte care vizează îmbunătățirea sănătății nou-născuților. Una dintre ele este construirea unei noi secții de terapie intensivă neonatală în cadrul spitalului „Filantropia”.

Alte două proiecte vizează dezvoltarea unei secții de terapie intensivă pentru copii din spitalele „Malaxa” și „Cantacuzino”.
CGMB a aprobat toate cele trei proiecte de investiții în ședința sa de joi, 2 martie 2023.

Potrivit Primăriei Metropolitane, capacitatea unităților medicale dedicate pacienților nou-născuți este în creștere. În prezent, se pot asigura 12 paturi, iar după finalizarea noii curți pot fi asigurate 25 de paturi.
De asemenea, municipalitatea are în vedere dotarea acestor paturi cu echipamente, instrumente și echipamente medicale moderne.

Noua clădire de terapie intensivă neonatologie va găzdui:

 • fundație tehnică,
 • parter,
 • doua etaje,
 • stratul tehnic.

Aceasta se va face pe partea de vest a unității medicale, adiacent corpului C5.

Pe lângă finalizarea noii clădiri, PMB a spus că vor fi de asemenea îmbunătățite programele de screening/prevenire pentru bolile cardiace congenitale și retinopatia prematură. Acest lucru se va realiza prin dotarea unității cu echipamente medicale adecvate.
Valoarea totală a investiției proiectului este de 56.749.946 lei inclusiv TVA.
Cele două unități medicale vor fi dotate cu echipamente medicale adecvate unității de terapie intensivă neonatală și au proceduri de screening îmbunătățite.

Valoarea investiției este:

 • 1.112.935,60 RON (inclusiv TVA) – pentru spitalul „Malaxa”,
 • 9.501.388,83 lei (inclusiv TVA) – pentru spitalul „Cantacuzino”.

Fondurile necesare atingerii acestor trei obiective investiționale vor fi obținute prin Programul Național de Recuperare și Reabilitare (PNRR) sau bugetul local al Municipiului București și alte surse legitime.

Contractul cu constructorul chinez se semnează în maximum două săptămâni – CNAIR

Contractul cu constructorul chinez se semnează în maximum două săptămâni - CNAIR

Reprezentanții CNAIR au declarat pentru ECONOMICA.NET că contractul pentru proiectarea și execuția Centurii de Nord București (A0 Nord) parcela 3 va fi semnat în maximum două săptămâni. Reamintim că acest contract a fost câștigat de constructorul chinez după o adevărată bătălie de contestații.

Chinezii de la China Civil Engineering Construction Corporation (CCECC) au câștigat în Parcela nr. 3 din Centura de Nord a Bucureștiului (A0 Nord). Potrivit ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, după mai bine de trei ani de contestații și multiple hotărâri ale instanțelor și CNSC, aceștia au câștigat în sfârșit dosarul.
În timpul procesului de licitație pentru proiectarea și execuția lotului 3 A0 Nord, partea chineză a CCECC a contestat în mod constant decizia CNAIR, fie de a-și exclude, fie de a-și nota ofertele, astfel încât alți constructori să fie numiți ca ofertanți câștigători.

Pe 6 iunie 2019, Beihang a lansat licitații pentru „Proiectare și Implementare-Centura București, km 0+000-km 100+900, Sector Ring Nord, km 0+000-km 52+770, Lot 3: km 39+ 000 – km 47+600″, cu o lungime totală de 8,6 kilometri.
Durata contractului este de 30 de luni, din care 12 luni este perioada de proiectare și 18 luni este perioada de implementare a proiectului. Perioada de garanție este de 10 ani. Potrivit contractului, viitorul antreprenor va executa o serie de lucrări complexe, inclusiv 7 pasaje, dintre care două au 318,30 metri și 466,50 metri lungime.
Autostrada de Centură București Nord (A0 Nord) este formată din patru loturi. Pentru parcelele 2 și 4, CNAIR a semnat un contract cu firma constructorului român Dorinel Umbrărescu. Pentru Lotul 1, CNSC a admis contestația grecului de la Intrakat, după ce italienii de la Pizzarotti fusese declarați câștigători.

Romsilva nu acceptă utilizarea drumului forestier prin Pădurea Băneasa spre zona verde ca variantă provizorie

Romsilva nu acceptă utilizarea drumului forestier prin Pădurea Băneasa spre zona verde ca variantă provizorie

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a informat joi în şedinţa de consiliu general municipal că statul nu susţine conducerea Romsilva, soluţie de construire a drumurilor provizorii prin pădurea Băneasa pentru a asigura accesul la zonele verzi.
La 31 ianuarie, primarul a primit un răspuns similar din partea Direcţia Silvică Ilfov. La vremea respectivă, Nicușor Dan a arătat că Direcţia Silvică Ilfov nu a susținut o soluție rutieră provizorie prin Pădurea Băneasa și a insistat să scoată definitiv drumul din domeniul forestier. El a menționat că se va întâlni și cu liderii naționali ai Romsilva pentru a susține varianta rutieră provizorie.

“Răspunsul Romsilvei este imposibil, variantele provizorii sunt imposibile. Romsilva nu ne poate spune: “Putem să vă dăm totul, dar nu vă putem da temporar. Acest răspuns este neadevărat”, a spus Nicușor Dan la o ședință CGMB de joi.

Este de acord cu proiectul propus de USR prin care drumul forestier „Vadul Moldovei” din Pădurea Băneasa poate fi folosit ca drum de interes local timp de cinci ani. Nicușor Dan a subliniat că nu este de acord ca drumul să devină proprietatea Municipiului București, ci doar ocupat temporar.

„Colegii noștrii (de la USR) au venit cu o soluție care mi se pare perfect legală. Ocuparea temporară. Sunt de acord cu o perioadă de trei-patru ani pentru soluția temporară, tocmai pentru a le da timp investitorilor. Obține aprobarea lui, obține PUZ-ul lui, să-și facă treaba pentru toate cele trei puncte de desfacere din comunitate care vrea să facă. Dar dacă zice “trecerea din proprietatea statului în Proprietatea Municipiului București, nu sunt de acord cu el. Dacă este o tranziţie temporară, sunt de acord pentru o perioadă de timp”, a explicat primarul.

Consilierul municipal USR Anamaria Gram crede că CGMB poate aproba o astfel de decizie, chiar dacă Romsilva are o altă viziune.

Este o hotărâre legală a consiliului. Nu cred că este neapărat o cale sigură. Sunt de acord cu primarul. Qui potest plus, potest minus, care poate fi dat în mod permanent sau temporar. Da. Dar desigur, fiecare interpretează fiecare lege diferit. Dar, cred că ceea ce a făcut Romsilva a fost abuziv”, a susținut ea.

Consilierul municipal PSD Aurelian Bădulescu a anunțat că a depus la Secretariatul PMB un proiect de hotărâre, potrivit căruia „se încearcă reglementarea situației din Vadul Moldovei”. El a propus supunerea proiectului la dezbaterea CGMB de săptămâna viitoare.

În proiectul de hotărâre pe care l-am depus aveți o cale clară de rezolvare a acestei probleme. Primăria din Sectorul 1, chiar dacă dorește să plătească banii mâine (80.000 lei taxa de scoatere drumurilor din fondul forestier – nu) , în prezent nu trece prin buget, și are suma plătita blocată în buget. Am vorbit cu colegii din PSD si PNL din Sectorul 1. Sunt pregătiți, mai au două-trei întrebări despre economia întregului buget. O să-l ducă la vot și soluția este în proiectul de hotărâre pe care vi-l dau. Dacă ne mobilizăm, peste o săptămână de astăzi, putem remedia asta”, a spus el.

Reprezentantul cartierului Greefield, Florin Buzatu, a spus că situația a „devenit incredibil de tensionată” cu șase accidente în ultima lună. Una dintre ele s-a întâmplat când șoferul unui autoturism a intrat din sens opus după o urgență.

Cătălin Diaconescu, un alt reprezentant al chiriașilor Greenfield, a declarat că a avut luni discuții cu conducerea Romsilva, dar aceștia nu au fost de acord cu ocuparea temporară a drumului Vadul Moldovei de către Guvernul Bucureștiului. El a cerut autorităților locale să ajute cetățenii din zonă, menționând că oamenii sunt din ce în ce mai nemulțumiți și se pregătesc să protesteze.

„Dacă nu aveți nevoie de reprezentare, vă rugăm să ne spuneți. Spuneți-ne dacă ar trebui să luăm în considerare să cerem autonomie locală pentru a nu fi nevoiți să plătim impozite în București, dacă tot nu facem parte din București. dați-mi această informație și vom ști că trebuie Ce să facem. Comunitatea este pregătită pentru un protest mai mare decât am arătat până acum. Suntem mai mult decât atât. Suntem hotărâți. Nu avem cum să ne oprim. copiii nu ne vor lăsa să ne oprim. În fiecare dimineață ne uităm la ei”, a spus el.

Șapte stații de tramvai din București vor fi modernizate. Care este valoarea investiției și care sunt stațiile „norocoase”?

Șapte stații de tramvai din București vor fi modernizate. Care este valoarea investiției și care sunt stațiile „norocoase”?

Consiliul General al Capitalei a anunțat că vor fi modernizate șapte stații de tramvai. Perioada de investiție este de șapte luni, dintre care patru sunt folosite pentru execuție.

Valoarea investiției în proiect este de circa 5.000.000 lei, fără taxa pe valoarea adăugată.

Un reprezentant PSD a cerut informații despre design și prețul investiției.
Consilierul general al PSD Valeriu Șuhan a declarat că numărul total de platforme care necesită reparații a fost de 56.

Cătălin Arafat, Director General al Departamentului de Investiții, a declarat:

„Proiectul a fost realizat de echipa de proiectare din cadrul STB. Pe baza volumelor produse s-a realizat un deviz general folosind procedurile utilizate în mod normal pentru estimarea specificațiilor. În ceea ce privește costurile, cele 14 platforme pe care le construim sunt de 75.000 de euro fiecare. Platforma actuală ( fără copertina) la un cost de 86.000 Euro. Diferența este că spațiul rutier trebuie extins, s-au defrișat 15 copaci și am plantat 150 de copaci noi. În proiectul cu TCM avem în prezent mai mult de 10.000 Euro”

La o ședință a comitetului de transport de luni, s-a spus că noua platformă trebuie să aibă cel puțin 51 de metri lungime și 1,8-2 metri lățime.
Prin urmare, a fost asigurată infrastructura pentru un tramvai nou cu o lungime de 36 de metri.

Cele șapte platforme care vor fi modernizate sunt situate în următoarele cartiere ale Bucureștiului:

 • Şos. Viilor, la intersecţia cu str. Ştefan Hepites, în suprafaţă totală de 150 de metri pătraţi;
 • Piaţa Unirii, cap linie 32, la intersecţia B-dul Regina Maria cu B-dul Unirii şi Splaiul Independenţei, în suprafaţă totală de 160 de metri pătraţi;
 •  Depou Alexandria, cap linie 32 (peron debarcare), în suprafaţă totală de 78 metri pătraţi;
 • Pasaj Colentina – pe Şos. Colentina, în bucla de întoarcere linia de tramvai 21, în suprafaţă totală de 204 metri pătraţi;
 •  Piaţa Hurmuzachi, ambele sensuri de pe Şoseaua Mihai Bravu, la intersecţia cu Bulevardul Basarabia şi respectiv Calea Călăraşi, în suprafaţă totală de 165 metri pătraţi.

Potrivit rapoartelor experților, platformele existente vor fi demolate pentru a construi altele noi care să îndeplinească cerințele legate de confortul pasagerilor și de siguranță.

Aceste platforme vor fi echipate cu:

 • Rampa pentru persoanele cu dizabilități
 • Indicatoare de stație
 • Indicator de ocolire/borne reflectorizante
 • coșuri de gunoi
 • Garduri pentru protecția călătorilor
 • Elemente reflectorizante
 • Adăpost pentru călători

CGMB majorează capitalul social al Trustului de Clădiri Metropolitane din București cu 20 milioane de lei pentru achitarea datoriilor în plan de restructurare

CGMB majorează capitalul social al Trustului de Clădiri Metropolitane din București cu 20 milioane de lei pentru achitarea datoriilor în plan de restructurare

Capitalul social al Trustului de Clădiri Metropolitane din București a fost majorat cu 20 de milioane de lei pentru achitarea datoriilor din planul de restructurare.

Proiectul normativ a fost adoptat cu 29 de voturi pentru, 15 împotrivă și 7 abțineri.
„S-a aprobat majorarea capitalului social al societății Trustul de Clădiri Metropolitane București SA prin emiterea a 200.000 de acțiuni nominative noi în formă imaterială cu o valoare nominală de 100 lei fiecare pentru stingerea creanțelor afectate, prevăzând Procedurile de Aranjare preventivă” , prevede hotărârea.

Conform actului normativ, municipalitatea a subscris pentru 200.000 de noi actiuni si a participat la capitalul social al societatii Trustul de Clădiri Metropolitane Bucuresti SA in numerar, platind actiuni subscrise in valoare de 20 milioane lei, conform prevederilor legale.
Ca urmare a modificărilor propuse, capitalul social al Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti SA va fi de 97.240.000 lei împărţit în 972.400 acţiuni evaluate la 100 lei fiecare, repartizate astfel: municipalitatea va contribui în numerar 97.228.000 lei împărţit în 972,28MB, acţiuni. 100 lei pe acțiune, reprezentând 99,98766% din profit și pierdere; Service Ciclop SA va contribui cu 12.000 lei, împărțiți în 120 de acțiuni, fiecare în valoare de 100 lei, iar cota de participare la profit și pierdere este de 0,01234%.

Aplicația Amparcat – soluția completă pentru parcarea în București

Aplicația Amparcat - soluția completă pentru parcarea în București

Aplicația Amparcat – soluția completă pentru parcarea în București. Există argumente pro și contra noilor tarife, dar principalul factor din spatele marii schimbări este limitarea la o singură zonă și un singur tarif pe oră, spre deosebire de 3 zone și 3 tarife diferite în trecut.

Tariful dublu va dispărea de la a 3-a oră de parcare.

O altă modificare notabilă este tariful zilnic fix și redus, ușurând viața plătitorilor.
Programul de parcare este standardizat și fix de luni până duminică de la 08:00 la 20:00.

Există mai multe metode de plată, de la case de marcat la aplicații mobile, numerar, carduri, Apple Pay, Google Pay, Revolut Pay, Self Pay, SMS.

Cea mai diversă aplicație și metodă de plată este Amparcat (amparcat.ro), care oferă posibilitatea de a plăti cu cardul, Apple Pay, Google Pay, Revolut Pay, Self Pay și SMS.

Amparcat este singura aplicație de profil care vă permite să plătiți direct cu aplicația Revolut pe propriul telefon mobil, fără card de recomandare sau alte elemente necesare. Tot Amparcat este singura aplicație națională care oferă această combinație de metode de plată cu cardul, Apple Pay, Google Pay, Revolut Pay, Self Pay (numerar) și SMS.

Cu această aplicație poți primi facturi pe e-mail pentru serviciile pe care le folosești, poți primi mementouri când expiră RCA, Rovinieta, Casco etc. și chiar le poți reînnoi foarte ușor.
Amparcat oferă posibilitatea de a alege recompense pentru fiecare parcare civilizată realizată cu acesta și este singurul sistem care este potrivit și pentru parcările din zona 4.

Cea mai utilă caracteristică a Amparcat este că vă permite să cumpărați abonamente zilnice pentru viitor!

Dacă ajungi după ora 20, parchează într-un loc de parcare CMPB și este gratuit până la ora 8 dimineața următoare, dar dacă nu te-ai trezit până atunci să plătești parcare, vei fi amendat.

Cumpărați după ora 20:00 cu Amparcat, parcați ziua și dormiți liniștit a doua zi deoarece se va activa automat la ora 08:00 a doua zi, evitând amenzile.

Compania Municipală de Parcare București începe deja să verifice plățile pentru parcări în august 2022 cu ajutorul inspectorilor de la fața locului care ne-au obișnuit pe unii dintre noi cu nota de 200 de dolari de a ne pune folie de plastic pe parbriz Leu amendă. Potrivit informațiilor publice, Compania de Parcare a Municipiului București va da în curând în funcțiune două mașini care vor efectua acest proces automat și complet digital, fără a fi nevoie de o altă ființă umană decât șoferul.

Primăria Capitalei se va alătura platformei Ghiseul.ro. Plata se va face fără costuri suplimentare

Primăria Capitalei se va alătura platformei Ghiseul.ro. Plata se va face fără costuri suplimentare

Primăria Capitalei se va alătura platformei digitale Ghiseul.ro, potrivit unei hotărâri adoptate de Consiliul General al Municipiului București (CGMB) în ședința de joi. Proiectul de lege normativ, adoptat cu 46 de voturi „da” și 3 abțineri, autorizează municipiul București să adere la sistemul național de plată electronică online – Ghiseul.ro și să ofere servicii de plată online pe această platformă. Viceprimarul Stelian Bujduveanu va fi împuternicit să facă toate demersurile necesare și să semneze documentul convenit între municipalitate și Autoritatea Română de Digitalizare. Comisioanele pentru tranzacțiile efectuate pe platforma Ghiseul.ro vor fi plătite din bugetul propriu al capitalei.

Costurile incluse în sistemul de digitalizare includ costul publicării documentelor de urbanism, costul ocupării spațiilor publice pentru anumite evenimente, eliberarea permiselor de taxi, costul vehiculelor de transport mărfuri, utilizarea spațiilor publice pentru construirea de terase în vara. In plus, PMB se alătura platformei Ghiseul.ro va crea facilități de plată rapidă pentru alte servicii publice, cum ar fi: taxe ale Autorității Fondurilor Imobiliare (chirie, rate, alte tipuri de impozite); taxe pentru înmormântări și crematorii umane; taxe de gestionare a lacurilor, parcurilor și agrementului; plăți tarife de transport public; plata pentru utilizarea locurilor de parcare publice.

Potrivit raportului de aprobare, instrumentele de plată online sunt deja utilizate pe scară largă de majoritatea instituțiilor publice din România, iar adăugarea PMB la platforma digitală Ghiseul.ro va duce la o „creștere semnificativă a calității serviciilor publice” oferite persoanelor fizice și birouri juridice în București. În document se precizează: „Plăți sigure, relații civilizate între autorități și cetățeni, dar mai ales economii semnificative de timp sunt principalele beneficii oferite de serviciile de plată digitală găzduite de platforma națională Ghiseul.ro.”
Bujduveanu a declarat: „Noi ca treaba localului. aleșii este să simplifice viața cetățenilor și să se asigure că serviciile digitale sunt livrate cât mai repede posibil, motiv pentru care panelul PNL a venit cu această propunere”. El a menționat că toate departamentele din Capitală au înregistrat Ghiseul.ro.

Proiectul de lege normativ, adoptat cu 46 de voturi „da” și 3 abțineri, autorizează municipiul București să adere la sistemul național de plată electronică online – Ghiseul.ro și să ofere servicii de plată online pe această platformă.
Viceprimarul Stelian Bujduveanu va fi împuternicit să facă toate demersurile necesare și să semneze documentul convenit între municipalitate și Autoritatea Română de Digitalizare.

Costurile incluse în sistemul de digitalizare includ costul publicării documentelor de urbanism, costul ocupării spațiilor publice pentru anumite evenimente, eliberarea permiselor de taxi, costul vehiculelor de transport mărfuri, utilizarea spațiilor publice pentru ridicarea teraselor pentru a scăpa de căldură .

Potrivit raportului de aprobare, instrumentele de plată online sunt deja utilizate pe scară largă de majoritatea instituțiilor publice din România, iar adăugarea PMB la platforma digitală Ghiseul.ro va duce la o „creștere semnificativă a calității serviciilor publice” oferite persoanelor fizice și birouri juridice in București.

Accor va deschide un nou hotel Mercure în București în 2023, lângă Piața Unirii

Accor va deschide un nou hotel Mercure în București în 2023, lângă Piața Unirii

Accor a anunțat că va deschide un nou hotel Mercure în București în această toamnă, după ce a semnat un contract de franciză cu compania locală SAB Serv Express SRL. Hotelul va funcționa într-o clădire complet renovată de pe Bulevardul Dimitrie Cantemir, lângă Piața Unirii, din centrul Bucureștiului Vechi.
Mercure Bucharest Cantemir va avea 40 de camere, un restaurant, un bar și o sala de conferințe care poate fi împărțită în două săli de ședințe separate. Toate facilităţile vor fi amplasate într-o clădire renovată de pe Bulevardul Dimitrie Cantemir, bulevardul care leagă Piața Unirii de Parcul Tineretului și alte destinaţii importante din sudul Capitalei.

Hotelul va fi la câțiva pași de orașul vechi. Zona Timpuri Noi, unde sunt amplasate multe birouri, este, de asemenea, la mai puțin de 1,5 km.

„În ultimii ani, am lucrat pentru a crește prezența Accor în noile destinații din România, aducând standarde mai ridicate de hotel și servicii în marile orașe ale țării. În același timp, Bucureștiul rămâne o piață importantă pentru portofoliul nostru. Vedem un potențial mare cu parteneri pentru a crea un concept de top cu potențial disruptiv pe segmentul său. Mercure Bucharest Cantemir va fi un hotel excelent pentru turiști și comunitățile locale din regiunile centrale și de sud ale Capitalei. Cred că va deveni în curând o destinație vibrantă în împrejurimile sale și un punct de plecare extraordinar pentru a descoperi Bucureștiul”, spune Maria Drăgulin, Director de Dezvoltare pentru Accor România, Bulgaria, Moldova și Cehia.

Atunci când pasiunea noastră de a insufla o nouă viață hotelurilor extraordinare, combinată cu expertiza Accor de clasă mondială în industria ospitalității, a luat naștere un produs uimitor. Noul Mercure pe care l-am deschis împreună are ceea ce este necesar pentru a fi lider în categoria sa. În plus, listarea acestuia va revitaliza întregul cartier și va fi o piatră de hotar pe harta stilului de viață a Bucureștiului. Pentru noi, ca investitori locali, este un mare plus să putem contribui la atractivitatea orașului nostru natal La fel și parteneriatul cu lumea. lider în industria ospitalității precum Accor”, spune Carmen Ioana Ion, reprezentant Sab Serv Express SRL.

Accor va deschide un nou hotel Mercure în București în 2023, lângă Piața Unirii

Prin brandul Mercure, Accor promite o nouă experiență hotelieră. Fiecare unitate are propriul stil și personalitate unică, inspirată de specificul destinației și de cultura locală.
Accor este un grup hotelier global, care oferă experiențe în peste 110 de țări prin 5.400 de hoteluri, 10.000 de restaurante și baruri, facilități de wellness sau spații de lucru flexibile. Grupul are unul dintre cele mai diverse ecosisteme hoteliere din industrie, cuprinzând peste 40 de mărci hoteliere, de la hoteluri de lux la hoteluri bugetare și stilul de viață Ennismore.

Accor se angajează să întreprindă acțiuni pozitive în domeniile eticii și integrității în afaceri, turismului responsabil, dezvoltării durabile, angajamentului comunității, diversității și incluziunii. Înființată în 1967, Accor SA are sediul în Franța și este listată public pe Euronext Paris.

Se înființează noi sedii pentru Evidența Persoanelor din Sectorul 6

Se înființează noi sedii pentru Evidența Persoanelor din Sectorul 6

Biroul de Evidență a Personalului va fi mutat din Departamentul de Poliție în trei spații noi, moderne și spațioase. Proiectul va fi finalizat până la sfârșitul lunii martie.

În această primăvară, cele 5 birouri ale Evidența Persoanelor vor funcționa în trei noi birouri amenajate cu zonă de așteptare. Acestea vor fi finalizate în următoarele locații:

 • Orizont, la Drumul Taberei, Nr. 18
 • Cora Lujerului, unde funcționează și unul dintre sediile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale
 • Giuleşti, situat pe Calea Giuleşti, numărul 125, în fostul spaţiu al DGITL.

Amenajarea acestor trei spații este în curs de lucrări ulterioare. Va fi instalat mobilier nou, iar calculatoarele, documentele și echipamentele de securitate ale liniilor de comunicații vor fi mutate prin intermediul Serviciului Special de Telecomunicații (STS).
Ca atare, Primăria Sectorului 6 va anunța pe pagina sa de Facebook în cel mai scurt timp posibil că toate lucrările vor fi finalizate în această primăvară. În plus, până la sfârșitul acestei luni vor fi inaugurate birouri în zona Orizont și Cora Lujerului.

Cele cinci birouri existente vor funcționa concomitent cu noul sediu, începând cu:

„Acesta din urmă nu se vor închide complet, oferindu-vă timp să învățați și să vă adaptați la noua locație. Care sunt accesibile în zonele cu trafic intens, special alese pentru a deservi uniform întregul #Sectorul6.”

Vești bune de la Primăria Sectorului 6. Delegații au promis că vor dubla numărul de ghișee unde documentele pot fi depuse și recuperate. În același timp, timpul de așteptare va fi mult redus.
În prezent sunt 5 ghișee deschise, dar 10 vor fi adăugate în curând, după cum urmează:

 • 3 ghișee de programare online (în prezent doar unul este deschis publicului),
 • 7 ghișee din cărămidă și mortar, fără rezervare (în prezent 4).

Copiii din Sectorul 6 pot învăța spaniolă gratuit. DGASPC S6 Lecții săptămânale organizate

Copiii din Sectorul 6 pot învăța spaniolă gratuit. DGASPC S6 Lecții săptămânale organizate

Copiii din Sectorul 6 pot lua lecții săptămânale gratuite de spaniolă. Copiii au posibilitatea de a-și îmbunătăți abilitățile lingvistice cu ajutorul profesorilor vorbitori nativi.
Încurajăm copiii să învețe spaniolă, deoarece este una dintre cele mai vorbite limbi din lume. Primăria Sectorului 6 anunță că  Institutul Cervantes oferă cursuri gratuite pentru copii prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

Peste 70 de copii au beneficiat de lecțiile săptămânale de spaniolă anul acesta.
Cei care participă vor învăța să vorbească, să citească și să scrie fluent spaniolă. Cursurile sunt predate de vorbitori nativi, iar metodele de predare sunt interactive și captivante.

Cursurile gratuite sunt oferite de DGASPC Sector 6 și beneficiază în fiecare an sute de copii de acestea. Locul unde se desfășoară acestea este la Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală de la Conacul Golescu-Grant:

„Ne distrăm și învățăm – acesta este motto-ul programului de limba spaniolă de la Centrul Conacul Golescu-Grant pentru Recreere și Dezvoltare Personală. Învățăm și perfecționăm toate abilitățile lingvistice într-un mod practic și distractiv, în funcție de nevoile copilului dumneavoastră. Prin diferite tipuri de activități, beneficiarii cursului vor dobândi fluență în limba spaniolă abilități de citire, ascultare, vorbire și scriere”, a raportat Departamentul 6 al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului pe pagina sa de Facebook.

În plus, Primăria Sectorului 6 oferă cursuri opționale și sprijin financiar pentru copiii preșcolari din grădiniță. Ca urmare, aproximativ 7.300 de copii pot participa la cursuri opționale de două ori pe săptămână.
Alți 2.000 de copii au fost selectați pe baza unor criterii sociale și au urmat două cursuri opționale cu patru lecții pe săptămână.

Părinții pot alege limba engleză, dans, karate, teatru, balet sau pictură la începutul anului.

Etapa lucrărilor de la Autostrada Bucureşti Nord, Lotul II, între Corbeanca şi Afumați. Progres fizic de aproximativ 35%

Etapa lucrărilor de la Autostrada Bucureşti Nord, Lotul II, între Corbeanca şi Afumați. Progres fizic de aproximativ 35%

Asociaţia Pro Infrastructură a anunţat stadiul lucrărilor la Autostrada București Nord II între Corbeanca şi Afumați. Cel mai probabil, șoferii vor fi circula parțial pe tronsonul A3 – DN1 (aproximativ 10 km) până în decembrie 2023.

Joi, 23 februarie 2023, ONG-ul a fotografiat șantierul aferent Lotului II între autostrada A0 Nord și nodul de autostradă A3 din București.

Asociația Pro Infrastructură a anunțat că, constructorul lotului a fost UMB și a fost bine mobilizat. Toate grinzile necesare au fost finalizate și acum se lucrează la raft. Aceste structuri sunt într-un stadiu avansat și probabil vor primi grinzi în următoarele 1-2 luni.
Pe de altă parte, înaintarea pe terasamente este mai dificilă din cauza condițiilor meteo (sezon rece). Cel mai probabil, în scurt timp, o nouă demonstrație de forță va începe și la acest capitol, a anunțat ONG-ul.

Contractul a fost semnat pe 17 mai 2021, iar construcția a început pe 16 august 2021 cu data de finalizare iunie 2024. Cu toate acestea, este probabil ca această secțiune să se deschidă circulației mai devreme.

Șantierul îi derutează pe cei de la UMB, care lucrează mai mult decât se descurcă A7 Buzău-Pașcani. Așa că vor să scape cât mai repede de A0, deși au contract doar iunie 2024 (contractul se încheie pe 17 mai 2021, ordin de începere 16.08.2021, 12+22 luni de proiectare și execuție)”, a explicat Asociașia Pro Infrastructură într-o postare pe Facebook.

Progresul actual al entității de proiect este de aproximativ 35%:

Este foarte probabil să vedem deschiderea parțială a tronsonului A3-DN1 (circa 10 km) până în decembrie 2023. De altfel, dacă CNAIR va fi de acord și cu descărcarea temporară a DJ100 la vest de Afumași, vom putea folosi toți cei 19 kilometri”, a spus sursa citată.

Asociația Pro Infrastructură a lansat câteva filmări ale unei părți a Secțiunii II a autostrăzii A0 Nord, cu o lungime de 19 kilometri, între nodurile A0xA3 și A0xDN1.

Etapa lucrărilor de la Autostrada Bucureşti Nord, Lotul II, între Corbeanca şi Afumați. Progres fizic de aproximativ 35%

O rețea de 44 de senzori monitorizează calitatea aerului în București. 24 sunt instalate și PMB explică unde sunt instalate

O rețea de 44 de senzori monitorizează calitatea aerului în București. 24 sunt instalate și PMB explică unde sunt instalate

Primăria a anunțat că va fi instalată o rețea de 44 de senzori pentru monitorizarea calității aerului din București, în special în jurul spitalelor și instituțiilor de învățământ. Primii 24 de senzori au fost deja instalați, iar restul de 20 vor fi instalați treptat în următoarele două săptămâni.

Primăria Capitalei transmite că, împreună cu Centrul pentru Politică Durabilă Eco-City, a început instalarea a 44 de senzori pentru monitorizarea calității aerului în spitalele și instituțiile de învățământ din oraș.

Acești senzori vor măsura particulele (PM10, PM2.5 și PM1) și dioxidul de azot (NO2). PMB explică de ce a ales să instaleze această rețea de senzori:

 • o mai bună identificare a surselor de poluare;
 • contribuie la analiza impactului poluării asupra sănătății bucureștenilor.

Prin urmare, datele furnizate de senzori vor ajuta municipalitățile să determine cele mai eficiente măsuri de reducere a concentrației de poluanți ai aerului.

„Inițiativa este susținută de Parteneriatului pentru Orașe Sănătoase, o rețea globală prestigioasă de 70 de orașe din întreaga lume care își propune să salveze vieți prin prevenirea bolilor netransmisibile precum cancerul, bolile cardiace și respiratorii”, a transmis Primăria Capitalei într-o declarație de presă.

PMB indică locul unde sunt instalați primii 24 de senzori:

Sectorul 1

 • Grădinița nr. 203
 • Grădinița nr. 43
 • Școala Gimnazială Nr.184,
 • Grădinița nr. 283
 • Școala Gimnazială Ion Heliade Rădulescu
 • Creșa Vrancea,
 • Școala Gimnazială nr. 13,
 • Școala Gimnazială Nr 6 / sediul Dobrogeanu Gherea 74,
 • Școala Gimnazială Geo Bogza,
 • Școala Gimnazială nr. 179,
 • Școala Gimnazială Nr. 183;

Sectorul 2

 • Grădinița nr. 147,
 • Colegiul Mihai Viteazul,
 • Școala Gimnazială nr. 32,
 • Școala Gimnazială nr. 145,
 • Școala Gimnazială nr. 27;

Sectorul 3

 • Școala Gimnazială nr. 149,
 • Grădinița nr. 255,
 • Liceul Tehnologic Dragomir Hurmuzescu;

Sectorul 6

 • Școala Gimnazială nr. 161,
 • Colegiul Tehnic Iuliu Maniu,
 • Școala Gimnazială nr. 279,
 • Școala Gimnazială Sfânta Treime,
 • Școala Gimnazială nr. 167.

Următorii 20 de senzori vor fi instalați treptat în următoarele două săptămâni, dar municipalitatea nu a menționat unde. Acestea vor fi conectate la o platformă online dedicată proiectului, astfel încât bucureștenii să poată consulta datele disponibile în timp real pe site-ul Primăriei Capitalei și pe aerlive.ro.

„Parteneriatului pentru Orașe Sănătoase este susținut de Bloomberg Philanthropies în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății și organizația globală de sănătate Vital Strategies. Acesta recunoaște rolul important pe care administrațiile locale îl joacă în implementarea măsurilor care s-au dovedit a fi eficiente în prevenirea BNT”, a concluzionat PMB.

O altă primărie din București a început să astupe gropi pe străzi. Daniel Băluță anunţă că au început lucrările în Sectorul 4

O altă primărie din București a început să astupe gropi pe străzi. Daniel Băluță anunţă că au început lucrările în Sectorul 4

Daniel Băluță a anunţat că au început lucrările de refacere a străzilor din Sectorul 4. Muncitorii repară gropi care s-au format de-a lungul timpului în zona de management a Primăria Sectorului 4.

În Sectorul 4 au început lucrările de reparare a gropilor formate de-a lungul timpului, a anunțat primarul Daniel Băluță. Pe lângă astuparea gropilor, echipele de muncitori vor asfalta și străzi în zonele în care este absolut necesar.

„Colegii mei au făcut deja un recensământ al arterelor în care trebuie să intervenim, așa că echipele de construcții sunt de serviciu și turnă noi covoare asfaltice”, declară Daniel Băluță.

Primarul a spus că lucrările vor continua până când toate străzile din S4 vor fi reparate și cetățenii vor putea circula în siguranță.
Primăriile raioanelor 3 și 6 au anunțat în urmă cu câteva zile că vor începe să astupe gropile care s-au format pe străzi din cauza temperaturilor scăzute de iarnă.

Mesajul PS3 către bucureșteni este că pot semnala gropile apărute precum ghioceii. Cetăţenii pot notifica administraţia publică:

 • Pe pagina de Facebook, prin mesaj privat,
 • Pe site-ul Primăriei,
 • În aplicația mobilă „Primăria Sector 3” .

În Sectorul 6, administrația publică a anunțat că va folosi o nouă tehnologie pentru umplerea gropilor de pe marginea drumului. Metoda este rapidă și oferă o garanție inginerească de 2-3 ani.
În acest fel, gropile din Sectorul 6 vor fi reparate în 15 minute, iar construcția poate fi realizată chiar și la temperaturi scăzute (sub -10 grade Celsius).

Sunt din ce în ce mai puține mașini abandonate pe străzile din Sectorul 5, câte au fost ridicate de la sfârșitul anului trecut?

Sunt din ce în ce mai puține mașini abandonate pe străzile din Sectorul 5, câte au fost ridicate de la sfârșitul anului trecut?

Operațiunea de ridicare a mașinilor abandonate de pe străzile din Sectorul 5 continuă, a anunțat primăria. Administrația Publică solicită ajutorul cetățenilor pentru identificarea vehiculelor care ocupă spații publice.
Administrația Publică a Sectorului 5 a anunțat că de la sfârșitul anului 2022 și până în prezent, agenții poliției locale din Sectorul 5 au ridicat 31 de mașini abandonate de pe domeniul public.

Prin acțiuni întreprinse de polițiștii locali se speră ca tot spațiul ocupat de autovehiculele nefuncționale să fie eliberat.
„Potrivit Primăriei Sectorului 5, numărul de mașini abandonate pe străzile din Sectorul 5 scade lună de lună”.

Cetăţenii sunt încurajaţi să participe la această activitate. Cei care observă mașini abandonate în stradă pot anunța Consiliul printr-un mesaj pe pagina de Facebook sau sunând la 031.9451.

După ce vor fi sesizate, poliția va efectua o inspecție la fața locului și, dacă este cazul, va sancționa proprietarul.
O altă administrație publică care îi informează pe șoferi că mașinile lor trebuie să aibă grijă să nu fie tractate este Primăria Sectorului 1. De la începutul anului 2023, peste 100 de vehicule parcate fără permis sau parcate ilegal au fost tractate.

Primăria sectorului 1 a declarat următoarele vehicule:

 • Parchează/se opresc la trecerile de pietoni,
 • Parchează/se opresc în intersecții,
 • împiedică accesul la proprietate în apropierea drumurilor publice,
 • împiedică accesul în instituțiile de învățământ, spitale etc.

  Scoaterea mașinilor parcate ilegal a fost intensificată la începutul acestui an, așa cum a anunțat primarul Clotilde Armand.

Vestiarele de la Patinoarul Berceni Arena prind deja contur. Viitorii patinatori și jucători de hochei se vor antrena în Apărătorii Patriei

Vestiarele de la Patinoarul Berceni Arena prind deja contur. Viitorii patinatori și jucători de hochei se vor antrena în Apărătorii Patriei

Lucrările la patinoarul Berceni Arena din Apărătorii Patriei sunt în derulare. Primarul Sectorului 4 anunță că vestiarul prinde contur. Este primul patinoar public construit în Capitală în ultimii 70 de ani.

În această dimineață, 23 februarie 2023, primarul sectorului 4 a transmis un mesaj despre stadiul lucrărilor la patinoarul Berceni Arena. Daniel Băluță a anunțat că vestiarele de la Patinoarul Olimpic din București au început să prindă contur.

Totodată, el a amintit că aici se vor antrena viitorii sportivi români pentru hochei pe gheață sau patinaj artistic.
“Buna dimineața! Patinoarul Berceni Arena se ridică de la pământ, la Apărătorii Patriei! Vestiarul prinde contur și el.
Viitorii sportivi români vor fi echipați aici pentru hochei pe gheață sau patinaj artistic”, a anunțat Daniel Băluță într-o postare pe Facebook.
Săpătura fundației patinoarului a început pe 1 septembrie 2022, iar turnarea fundației începe câteva zile mai târziu, pe 26 septembrie.

Vestiarele de la Patinoarul Berceni Arena prind deja contur. Viitorii patinatori și jucători de hochei se vor antrena în Apărătorii Patriei

Viitorii sportivi se vor antrena la Arena Berceni din Apărătorii Patriei, vizavi de Universitatea Spiru Haret, la intersecția Șoselei Berceni și Strada Turnu Măgurele.

Patinoarul va avea: Tribună, vestiare, cabinete medicale, spații administrative, locuri de parcare, spații de agrement.
„Fiind singurul patinoar olimpic din sudul țării, acesta va avea 1.500 de locuri și va fi folosit pentru toate activitățile care se pot desfășura pe gheață”, a transmis Primăria Sectorului 4.

În 2022, după discuții cu Președintele Federației Române de Hochei, Daniel Băluță a anunțat că arena din Sectorul 4 va fi inaugurată în decembrie 2023.