STB redeschide stația de tramvai „Cașin” de pe Linia de tramvai 41 până la finalizarea lucrărilor la peron

STB redeschide stația de tramvai „Cașin” de pe Linia de tramvai 41 până la finalizarea lucrărilor la peron

De joi, 24 noiembrie, linia de tramvai 41 va opri la staţia „Caşin” din Bd. Mărăşti în drum spre terminus „Ghencea”.
Așadar, după o suspendare de două săptămâni a opririlor pentru modernizarea peronului, gara s-a redeschis. STB a decis în continuare redeschiderea stației pentru a ajuta navetiștii, deoarece firma de construcții a Primăriei București, Metropolitan Building Trust, nu a finalizat lucrările.

Stația de tramvai „Cașin” a fost închisă și în septembrie pentru a permite lucrările de modernizare a peronelor aferente.
Ultima oprire a Liniei de Tramvai 41 este „Parc Drumul Taberei”, situată pe ambele sensuri de mers pe strada Braşov, lucrarea a fost finalizată şi se prelungeşte şi platforma de la Astra pentru viitorul Tramvai Imperio cu o lungime de 36 de metri.

Până în prezent, au fost renovate următoarele staţii ale liniei de tramvai 41: „Parc Drumul Taberei”, „Agronomie”, „Orşova”, „Braşov”.

Tramvaiele Imperio Metropolitan 2001 nu sunt încă în circulație deoarece așteaptă un răspuns legat de certificarea tehnică. Primăria Municipiului București a solicitat recent Agenției Căilor Ferate Române (AFER) un răspuns „rapid” și „clar” cu privire la omologarea tehnică de tip și certificatul final de fabricație pentru tramvaiul Astra Imperio Metropolitan.

Liceenii din București au avut ocazia să creeze un spațiu de agrement pentru comunitatea lor. ARCUB anunță că s-a deschis înregistrarea

Liceenii din București au avut ocazia să creeze un spațiu de agrement pentru comunitatea lor. ARCUB anunță că s-a deschis înregistrarea

ARCUB continuă să implementeze proiectul câștigător al bursei de creație „București RE:imaginat”. De această dată, liceenii din București creează spații de agrement în cartier prin proiectul „TU-act [Teens Urban Acupuncture]”. Adolescenții interesați se pot înscrie până pe 30 noiembrie.
Liceenii din București creează spații de agrement pentru comunitatea lor
TU_act [Teens Urban Acupuncture] este un proiect pentru adolescenți. Se va desfășura din noiembrie până în decembrie 2022 și invită liceenii din București să creeze o „intervenție de acupunctură urbană care transformă o zonă nedescriptivă a orașului prin care trec într-un spațiu de petrecere a timpului liber cu prietenii”.

ARCUB a anunțat că programul a deschis un apel de candidaturi (elevii de liceu pot aplica în perioada 21-30 noiembrie). Cele mai bune idei vor intra într-un hackathon de trei zile (9-11 decembrie) la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. Ulterior, proiectele se vor pregăti pentru o serie de workshop-uri pentru un concurs de idei cu profesioniști și studenți din domeniu. Ideile dezvoltate în cadrul proiectului vor fi prezentate într-o expoziție de grup la sfârșitul lunii decembrie.
„Astfel, timp de trei săptămâni, elevii de liceu au participat la un proces de proiectare participativă sub îndrumarea profesioniștilor din mediul construit și a studenților din proiectul „Urban Upward Fellowship” organizat de asociația „De-a Architectura” la TU_act 2022[ Teens Urban Acupuncture] a folosit un instrument de gândire a designului dezvoltat de asociație în programul său educațional „My School Can Be Cool”.

Adolescenții nu au spații în aer liber dedicate pentru a-și petrece timpul liber
Ideea acestui proiect a apărut în contextul lipsei de spații în aer liber dedicate pentru ca adolescenții să își petreacă timpul liber și să se exprime creativ în propriile comunități.

Acum, liceenii au ocazia să-și imagineze cum își doresc să fie aceste spații de agrement în care își petrec timpul liber alături de un grup de prieteni.

Programul proiectului TU_act [Acupunctură urbană pentru adolescenți]:
Perioada de înscriere | în perioada 21 – 30 noiembrie 2022;
Hackathon | În perioada 9-11 decembrie 2022;
Transformarea ideilor în comisie de concurs | Între 12-16 decembrie 2022.
Mai multe detalii despre proiect găsiți pe site-urile www.arcub.ro și de-a-arhitectura.ro.

Aprobarea proiectului de extindere a DN1A la 4 benzi și extindere Ghencea. „Aprobarea investițiilor și lansarea licitației vin în curând”

Aprobarea proiectului de extindere a DN1A la 4 benzi și extindere Ghencea. „Aprobarea investițiilor și lansarea licitației vin în curând”

Irinel Ionel Scrioşteanu a anunţat că proiectul privind lărgirea DN1A şi extinderea Ghencea la 4 benzi a fost aprobat în şedinţa Comitetului Interministerial de Aprobare a Lucrărilor Publice de Interes Naţional şi Locuinţe.
Proiect de lărgire a DN1A la 4 benzi și extindere Ghencea aprobat
Secretarul de stat al Ministerului Transporturilor a anunțat că două proiecte importante de infrastructură în București și Ilfov au fost aprobate în cadrul ședinței Comitetului Interministerial de Aprobare a Lucrărilor Publice și Locuințelor de Interes Național de ieri.

Unul dintre acestea este un proiect de lărgire a DN1A la 4 benzi şi implementarea măsurilor de siguranţă rutieră pe tronsonul dintre Şoseaua de Centura Bucureşti şi intersecţia Şoseaua Chitila – Parcul Mogoşoaia.
Al doilea proiect aprobat este de a lărgi tronsonul dintre Prelungirea Ghencea şi Pasaj Domneşti la 4 benzi.
Ce trebuie făcut pentru a atinge scopul
În cadrul anunțului de ieri al lui Irinel Scrioșteanu, au fost prezentate și lucrările implicate în fiecare dintre cele două proiecte aprobate. ca:

 • Lărgirea la 4 benzi de circulație x 3,5 m,
 • Crearea trotuarelor, cu o lățime de 2,5 m,
 • Zonă mediană de 1 metru,
 • Zonă verde,
 • Crearea a două pasaje pietonale subterane:
 • Unul va fi amplasat vis-a-vis de intrarea în Parcul Mogoșoaia și dotat cu scări fixe, rulante și un lift la fiecare acces,
 • Cel de-al doilea va fi amplasat în nordul podului CF 700, dotat cu 2 lifturi și 2 scări fixe, va avea o stație de transport în comun în vecinătatea pasajului și va facilita tranzitul și traversarea în siguranță a DN1A.
 • Amenajarea a 3 intersecții la nivel:
 • intersecție DN1A cu DNCB,
 • intersecție DN1A cu Șos. Chitila,
 • intersecție DN1A cu Strada Valea Parcului,
 • Lucrări de colectare și evacuare a apelor pluviale:
 • Rețea nouă de canalizare pluvială cu o lungime totală de 1250 m,
 • Sistem de rigole carosabile pe ambele părți ale drumului,
 • Bazin de colectare a apelor, prevăzut cu grup de pompare și conductă de refulare,
 • Lucrări de consolidare,
 • Lucrări pentru siguranța circulației,
 • Amenajări peisagistice pentru spațiile verzi.

Prelungirea Ghencea – domnești și supralărgirea Bulevardului Ghencea între strada Brașov și Terminalul Tramvaiului 41 cu Pasajul Domnești, presupune realizarea următoarelor:

 • Lărgirea la 4 benzi a străzii Prelungirea Ghencea, între strada Mărăcineni și Pasajul Domnești,
 • Crearea de conexiunea cu infrastructura existentă (pasajul Domnești), pentru sectorul de drum de 1,020 km preluat în plus de CNAIR.

Finanțarea necesară pentru aceste investiții este reprezentată de fonduri nerambursabile din cadrul POIM 2014-2020.

Irinel Scrioşteanu a anunţat că vor fi aprobate investiţiile necesare şi apoi va fi lansat procesul de licitaţie pentru execuţia lucrărilor.

Parcarea publică de la marginea Bd. Drumul Taberei este în curs de restaurare. Care este scopul primăriei lui Ciucu?

Parcarea publică de la marginea Bd. Drumul Taberei este în curs de restaurare. Care este scopul primăriei lui Ciucu?

După ce a degajat trotuarul pentru mașini, primarul Ciucu le mulțumește acum și șoferilor prin instalarea stâlpilor de utilitate în zona buclei a B-dul Drumul Taberei.

După finalizarea lucrărilor de restaurare în Valea Ialomiţei, conducerea sectorului 6 s-a mutat odată cu lucrările în parcările publice de pe bulevard. Şantierul ar trebui finalizat în două săptămâni.

Într-un mesaj public, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu a spus că echipele de intervenție au spart beton doar acolo unde au existat crăpături în asfalt sau inundații.
În peste 90 la sută din cazuri, betonul vechi este întreținut (nu suportăm costuri și deșeuri inutile) și reparat, spune Ciucu, „în special la intersecțiile cu străzile unde problema este deja evidentă și degradarea se accelerează. proces”.

Unii cetățeni au întrebat dacă aceste proiecte sunt cu adevărat necesare, pentru că „consiliul de administrație se schimbă”. „Da, sunt!”, a spus primarul, „pentru că de-a lungul timpului podeaua de beton dezvoltă multe fisuri, care se adâncesc în timp pe măsură ce procesul de îngheț-dezgheț progresează”.

„Unele parcări au fost inundate și trebuiau rătăcite”, a spus Ciucu.
Anul viitor va fi amenajat tot bulevardul Drumul Taberei, dupa acelasi model de „parc liniar” in zona Buclei. “Aceste proiecte sunt de mult așteptate și au și ca efect o mai bună protecție a terenului. Nu ar trebui să fie intervenite decenii. Aceste proiecte au ordinea lor logică, iar noi am făcut o treabă bună”, a spus primarul.

În zona șoselei de centură de la Bd. Drumul Taberei, în această vară, Primăria Sectorului 6 a efectuat lucrări de refacere a trotuarelor și a spațiilor verzi. Tot în această zonă, recent, au fost îndepărtate intersecția Bd. Drumul de la intersecția str. Taberei și Brașov, și ultima stație a Metrorex de la stația de metrou M6.

Nicuşor Dan: Primăria Capitalei a lansat un proiect de îmbunătăţire şi valorificare a râului Dâmbovița

Nicuşor Dan: Primăria Capitalei a lansat un proiect de îmbunătăţire şi valorificare a râului Dâmbovița

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că a început dezvoltarea şi valorificarea râului Dâmboviţa în beneficiul oraşului şi al locuitorilor acestuia.
„Primul pas în această direcţie este Planul urbanistic regional (PUZ) pentru regenerarea culoarului fluvial Dâmboviţa, document care va juca un rol în reglementarea şi planificarea investiţiilor şi costurilor asociate amenajării râului, zonelor adiacente. Lacul Morii, Institutul de Biologie, Universitatea de Tehnologie București, Grădina Botanică, Opera Națională, Parcul Izvor, Parcul Natural Văcărești, Biblioteca Națională sunt câteva dintre țintele pe care ne propunem să le includem în PUZ pentru a le folosi ulterior ca atracții și puncte cheie ale proiectului”, a spus primarul pe Facebook într-o postare anterioară.
Acest PUZ își propune să planifice noi soluții de regenerare urbană „pentru a reconecta oamenii cu mediul natural și construit”, adaugă Nicușor Dan.

„Reducerea riscului de inundații, creșterea suprafeței spațiilor publice, valorificarea și conservarea patrimoniului și combaterea schimbărilor climatice sunt obiectivele prioritare ale proiectului”, a spus primarul.

Partenerii Primăriei în dezvoltarea proiectului și contribuatorii în acest sens sunt: ​​Municipiul București, Administrația Județeană Ilfov, Autoritatea Națională a Apelor Române – Regia Bazinală de Apă Argeș-Vedea – Sistemele de Gospodărire a Resurselor de Apă Ilfov-București, Metrorex, Apă Nova, Oraș. Sălile Sectorului, Primăriile Chiajna, Popeşti-Leordeni şi Glina, Asociaţia „Ivan Patzaichin-Mila 23”, Asociaţia Arhitecţilor din România – Capitolul Bucureşti şi Asociaţia de Dezvoltare Comunitară a Zonei Metropolitane Bucureşti – ADIZMB .

Drum Radial 10, Măgurele Expres: al patrulea drum care leagă Bucureștiul de viitoarea autostradă de centură A0 lansat în procesul de licitație

Drum Radial 10, Măgurele Expres: al patrulea drum care leagă Bucureștiul de viitoarea autostradă de centură A0 lansat în procesul de licitație

A patra din cele 10 drumuri radiale care leagă Bucureștiul de viitoarea autostradă A0 și orașul Ilfov a fost lansată în procesul de achiziție în pregătirea studiului de fezabilitate. Construcția este de așteptat să înceapă în 2024 și să se finalizeze în 2026.
Drumul Radial 10 – Măgurele Expres (DR 10), pentru care a fost anunțată licitația pentru studiul de fezabilitate, are o lungime de aproximativ 11 kilometri și are 4 benzi, câte 2 benzi pe sens. Acest drum va lega Prelungirea Ferentari de Centura Capitalei (DNCB), viitoarea autostradă A0 și orașul Măgurele.

Conform scopului anunțat de Nicușor Dan, prin construcția DR 4 se va realiza o nouă legătură de „Intrarea și Ieșirea din Capitală”, care va optimiza și ameliora zona de congestionare a traficului de la intrarea de sud a Buletinului. oraș, DN 5 și DN 6.
Valoarea estimată a realizării studiului de fezabilitate este de 18 milioane lei (fără TVA), perioada de implementare va fi de 12 luni, iar finanțarea va fi asigurată prin Programul de operațiuni de infrastructură la scară largă (POIM). Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 10 ianuarie 2023.

Pentru celelalte 3 drumuri radiale, DR 1 – Vest Express (spre Domneşti şi Ciorogârla), DR 4 – Nord Express (se leagă la Corbeanca) şi DR 9 – Sud Express (se leagă la Vidra), faza de depunere a ofertelor s-a încheiat pentru Cercetare de fezabilitate. , în prezent Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București evaluează ofertele depuse.

Zece drumuri radiale cu o lungime totală de 96 km vor asigura transport rapid între București și orașele învecinate, precum și legături cu principalele bulevarde existente ale capitalei.
„Traficul la intrările și ieșirile din oraș nu va mai fi aglomerat pe puținele drumuri care leagă acum Bucureștiul de țară, ci va fi mai bine distribuit și va contribui, de asemenea, la buna utilizare a șoselei de centură. Aceste drumuri radiale vor asigura Bring dezvoltare economică”, a spus primarul Nicuşor Dan.

Studiul este de așteptat să fie finalizat și lucrările să înceapă în 2024, lucrările urmând să fie finalizate în 2026.

Spațiu de joacă pentru copii, ridicat în locul unei parcări abuzive, cu barieră, în cartierul Grozăvești din Sectorul 6

Spațiu de joacă pentru copii, ridicat în locul unei parcări abuzive, cu barieră, în cartierul Grozăvești din Sectorul 6

Un loc betonat între imobile din cartierul Grozăveşti a fost transformat într-o parcare privată, iar după verificarea statutului său juridic, autoritatea locală a Sectorului 6 l-a identificat ca zonă publică.
Locuitorii din zonă au spus că spațiul marcat în fotografie a fost ocupat ilegal de doi ani și a fost folosit de un proprietar al unui bloc construit alături, care a ridicat bariere și l-a transformat într-o parcare privată.

Directorul Sectorului 6 Paul Moldovan a anunțat marți, 22 noiembrie, că noul loc de joacă, care va apărea în zona străzii Ranetti (lângă Universitatea Politehnică), este „foarte necesar și solicitat”.
În secțiunea de comentarii, unul dintre autorii opiniei a scris că haosul urban din cartierul Grozavesti „a avut un impact extrem de negativ asupra calității vieții”. „Este cu adevărat nevoie de atenția guvernului local”, pledează el.

“Este o veste grozavă. Locul de joacă, asfaltarea și dezvoltarea străzii George Ranetti și lărgirea căilor de acces pe strada Splai George Ranetti sunt proiecte foarte așteptate de comunitatea locală”, a comentat un locuitor al zonei, managerul orașului promițând. „mai multe 6 știri din această regiune în mișcare rapidă.”

In cartierul Grozăvești, Primaria Sectorului 6 a identificat un spatiu disponibil pentru construirea unui nou parc langa Parcul Grozăvești. Propunerea este însă a treia încercare de a trece de CGMB după ce PSD nu a reușit să-și exprime sprijinul pentru proiect.

Primăria dorește să monteze bare de protecție care să limiteze viteza mașinilor în tot Sectorul 5. „Cel mai frecvent, în apropierea trecerilor de pietoni”

Primăria dorește să monteze bare de protecție care să limiteze viteza mașinilor în tot Sectorul 5. „Cel mai frecvent, în apropierea trecerilor de pietoni”

Limitatoarele de viteză vor fi instalate pe străzile din Sectorul 5, în apropierea trecerilor de pietoni, însă această acțiune va fi posibilă doar după parcurgerea pașilor procedurali.
Infrastructura 5, firma angajată în lucrări de întreținere a drumurilor aflate în conducerea Primăriei Sectorului 5, a anunțat marți 22 noiembrie că a început instalarea de noi bare de protecție și afișarea primelor două străzi: Str. Jacob Andre și Strâmtoarea. zori.

„Am început să instalăm limitatoare de viteză în Sectorul 5. Ieri echipa de urgență a instalat noi limitatoare de viteză pe Str. Jacob Andre și Strat. Dawn.
Limitatorul de viteză îndeplinește o funcție importantă, obligând șoferii să își reducă viteza. Acestea sunt de obicei instalate în apropierea trecerilor de pietoni pentru a face mai sigură pentru persoanele care traversează drumul. Așteptăm raportul tău‼ ️”, a scris Infrastructura 5.

Prin urmare, compania de la Primăria Sectorului 5 îndeamnă cetățenii să le transmită cereri.

Însă, conform procedurii, cererea de instalare a limitatorului de viteză trebuie să fie aprobată de Comitetul Tehnic de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București. Administrația Stradă își propune să verifice cererea la fața locului, să întocmească o schiță și să o trimită spre aprobare Comitetului Tehnic de Circulație al Primăriei Municipiului București.
Totodată, pe străzile pe care circulă transportul public STB nu este instalat un limitator de viteză.

Pentru instalarea limitatoarelor de viteză pe străzile Sectorului 5, Primăria Sectorului 5 prevede că cetățenii trebuie să aibă următoarele documente pentru a aplica:

Este necesar acordul scris al vecinilor sau al asociațiilor de proprietari lângă adresa unde va fi instalat limitatorul de viteză.
Acordurile semnate de vecini sau asociatii de proprietari trebuie trimise la adresa de email: [email protected] sau depuse personal la Registratura Primariei Sector 5.
Primăria Sectorului 5 va înainta propuneri spre aprobare Comitetului Tehnic de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București
În urma avizului da sau nu emis de organul desemnat anterior, Consiliul Sectorului 5 va implementa, prin servicii dedicate, decizia în limita bugetului aprobat.

Centura București: Pasajul Berceni va fi deschis circulației în aprilie 2023 – secretar de stat

Centura București: Pasajul Berceni va fi deschis circulației în aprilie 2023 - secretar de stat

Secretarul de stat la Transporturi Irinel Ionel Scrioşteanu a anunţat luni că noul termen de deschidere a pasajului Berceni pe centura Capitalei este aprilie 2023. Anterior, el a vorbit despre o posibilă deschidere parțială a podului până la sfârșitul anului 2022.
„Având în vedere eșecurile întâmpinate în realizarea lucrărilor în ritm susținut și faptul că unele faze din timpul iernii nu pot fi scurtate într-un mod care să nu prezinte un risc pentru calitatea lucrărilor, când va fi dat în exploatare Pasajul Belceni. aprilie 2023”, au declarat luni oficialii Departamentului Transporturilor.

Centura București: Pasajul Berceni va fi deschis circulației în aprilie 2023 - secretar de stat

El a efectuat o vizită de lucru pe șantierul de la Berceni împreună cu viceprimarul orașului Belcheni, George Eine.
În timpul vizitei sale, el a descoperit următoarele:

– Armarea, cofrarea și turnarea betonului asociat plăcii de betonare pe inelul central și rampele de urcare/declinare spre și dinspre Berceni sunt în curs de desfășurare.

 • Se desfăşoară armături, cofraje şi turnarea betonului zidurilor de sprijin ai Porţii 1 (Bucureşti) şi Porţii 2 (Berceni).
  – Continuați montarea rosturilor de dilatație pe rampele de urcare/coborâre spre și dinspre București, pe rampele de urcare/coborâre către și dinspre Belceni și pe inelul central al pasajului.
 • Continuarea montajului de căi prefabricate pe rampa de coborâre spre #Jilava și rampă de ascensiune din Jilava, precum și armături, cofraje și turnare de beton grinzi parapet pe cele două rampe menționate anterior.
  – Se continuă instalarea barierelor pietonale pe rampa de coborâre spre Popeşti-Leordeni, pe rampa către Popeşti-Leordeni, şi rampe de on/off spre şi dinspre Berceni.
 • Continuarea instalarii balustradelor directionale pe rampele de acces catre si dinspre Berceni.
  – Montarea materialului de hidroizolaţie pe rampa spre Popeşti-Leordeni şi coborârea spre Popeşti-Leordeni este în curs de desfăşurare, iar suprafaţa se pregăteşte şi pentru această treaptă pe rampa spre Berceni şi coborarea spre Jilava.
 • Pozarea bitumului impermeabil si de protectie pe panta ascendenta spre Popesti-Leordeni si coborarea care duce catre Popesti-Leordeni este in curs de desfasurare.
 • Se execută fundație de parapet adânc în zona km 35, fundație de balast și strat superior de fundație de balast stabilizat cu ciment pe rampa de urcare/coborare spre și dinspre București.
  – Se lucreaza la turnarea grinzilor de parapet pe rampa de coborare spre Popesti-Leordeni si rampa de urcare dinspre Popesti-Leordeni.
 • Continuarea lucrărilor de drumuri în cartierul Berceni și în zona Bucureștiului, inclusiv lucrările de amenajare a drumului DJ401 și DNCB.
 • Continuarea lucrărilor de iluminat public în toate zonele pasajului.
 • Lucrările de drenare a apelor pluviale necesare pentru preluarea apei din zonele de acces continuă.

Contractul de proiectare și construcție a pasajului Berceni al centurii Bucureștiului a fost semnat în martie 2019 cu asociația SC TRAMECO SA – VAHOSTAV -SK, a.s. – CONSTRUCŞII ERBASU SA – GRAFIC TENDS S.R.L Total 146 milioane lei fără TVA. Ultima autorizație de construire necesară pentru proiect a fost eliberată în decembrie 2021.

Din cele cinci pasaje de pe Centura Capitalei, amintim că au fost date în trafic Mogoșoaia și Domnești. Rămâne de văzut dacă termenul pentru pasajul Berceni va fi respectat și când vor fi gata Olteniței și Cernica.

Cea mai mare cortină luminoasă de Crăciun va avea loc la București, la West Side Christmas Market. Va fi sus, sus de tot! Se ocupă cei care decorează Rockefeller Center

Cea mai mare cortină luminoasă de Crăciun va avea loc la București, la West Side Christmas Market. Va fi sus, sus de tot! Se ocupă cei care decorează Rockefeller Center

Numaratoarea inversa a inceput: mai este o saptamana pana la deschiderea targului de Craciun de la Drumul Taberei, targul de Craciun din cartierul de vest al Bucurestiului.
Nu cu mult timp în urmă, prin acest proiect au ajuns la București și Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, și reprezentanți ai UNTOLD, organizatorul Târgului de Crăciun, care au făcut o prezentare detaliată a cum va arăta târgul de Crăciun al cartierului Vest. și ce se va întâmpla din 25 noiembrie până în 27 decembrie 2022 este aici.

În primul rând, organizatorul promite cea mai mare și mai spectaculoasă cortină de lumină din țară. Potrivit estimărilor organizatorilor Untold Universe, proiectul, care este considerat autofinanțat, are un buget de aproximativ 1 milion de euro. Primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu a spus despre acest parteneriat public-privat:
Ne-am propus să aducem o nouă abordare în administrația românească: organizarea de evenimente ample și de înaltă calitate pentru tine, fără a tăia fonduri publice. La noi funcționează. Prin urmare, târgul este organizat în întregime cu fonduri private de către UNTOLD UNIVERSE în colaborare cu Primăria Sectorului 6.

Lumini spectaculoase la Piața de Crăciun din West End
Decorațiunile de Crăciun de la Bazarul Drumul Taberei vor fi de neuitat, iar Rezistența va fi o cortină luminoasă impresionantă, promit organizatorii:

Este o cortină luminoasă construită cu partenerii internaționali ai UNTOLD, care s-au ocupat de instalații luminoase din întreaga lume, inclusiv Rockefeller Center din New York.

Perdeaua luminoasă va acoperi podul suspendat din Parcul Drumul Taberei. Va fi cea mai mare perdea decorativă din România, cu o lungime de peste 100 m și o înălțime de suspendare de până la 50 m.
Având în vedere problemele energetice din acest an, organizatorii folosesc instalații LED pentru a reduce consumul de energie electrică. În plus, luminile vor fi stinse la închiderea târgului.

Vor fi tot felul de personaje la Piața de Crăciun din Camp Road. De exemplu, spiridusul, responsabil cu organizarea și distracția, va fi și Cookie, un alt personaj puternic, cel care se ocupă de distracția sărbătorilor.

Organizatorii așteaptă sute de mii de vizitatori cu ocazia deschiderii Târgului de Crăciun al Drumului Camperei.

Sunt concerte și concerte seara, precum și spectacole pentru copii, iar intrarea este liberă.
Piața de Crăciun din West End se va desfășura într-un bazin uscat de lac care va fi transformat într-un sat al lui Moș Crăciun și personaje din basme.

Târgul de Crăciun din Drumul Camperei – orar
Târgul se deschide într-o săptămână – vineri, 25 noiembrie 2022. Ora de deschidere este la ora 18:00 cu un concert surpriză pregătit pentru acesta.
Piața de Crăciun din West End va fi deschisă până la ora 22:00 în timpul săptămânii și până la ora 23:00 în weekend.

De săptămâna viitoare, organizatorii vor comunica zilnic programul exact al târgului, precum și programul și calendarul spectacolelor și concertelor programate.

Prima carte de vizită a Bucureștiului pentru turiști, zona neigienică a Gării de Nord, curățată săptămâni întregi

Prima carte de vizită a Bucureștiului pentru turiști, zona neigienică a Gării de Nord, curățată săptămâni întregi

De-a lungul anilor, Gara de Nord și suburbiile din jur au câștigat notorietate pentru aspectul lor neîngrijit.
Administrația locală a Sectorului 1, unde se află Gara Centrală București, a finalizat în decurs de câteva săptămâni curățenia și reconstrucția parcurilor și a zonelor verzi.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a anunțat vineri, 18 noiembrie, că în al doilea an de mandat, reconstrucția și curățarea spațiilor verzi din jurul Gării de Nord, una dintre principalele intrări ale Bucureștiului, a avut succes.
“Când mi-am preluat misiunea, toată zona arăta groaznic: spații verzi abandonate și neîngrijite, locuri de joacă dărăpănate și multă mizerie. Un aspect care este incompatibil cu o capitală europeană”, i-a spus primarul Armand.

Edile, de origine franceză, i-a atacat verbal și pe liberali pentru incapacitatea lor de a renova o statuie a politicianului liberal I.G. în misiunile trecute. Duca (1879-1933), fost prim-ministru și lider liberal interbelic.

“Făcem ceea ce mulți liberali care au fost la putere de zeci de ani ar fi trebuit să facă pentru predecesorii lor și nu au făcut. Îi onorăm pe cei care și-au servit cetățenii și au contribuit la modernizarea României”, a criticat ea.
Potrivit primarului, intervenția în jurul gării a durat câteva săptămâni și a fost efectuată de lucrători din cadrul ADP Sector 1.

„Ne dorim să avem aici o zonă mai ventilată pentru ca locuitorii din zonă și oamenii care vizitează orașul să se simtă în siguranță”, și-a anunțat intențiile Clotilde Armand.

Gara de Nord este un loc dificil atât pentru mașini, cât și pentru pietoni, acesta fiind unul dintre motivele pentru care bucureștenii au mijloace de transport alternative (mașini private) pentru a evita dezordinea vizuală a zonei gării.

Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei se deschide pe 25 noiembrie

Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei se deschide pe 25 noiembrie

Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei se va deschide pe 25 noiembrie cu un concert, a anunțat vineri Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, potrivit căruia evenimentul, proiectat de Untold Universe, va fi ceea ce speră că va îndeplini acele standarde Activități și tradiții din străinătate.
“Ceea ce vom face anul acesta este probabil primul pentru România. Ne-am propus să creăm o piață de Crăciun de un standard înalt, care să nu ne coste nimic ca primărie. Este un autofinanțat Finanțat. proiect, va fi o piață de Crăciun și ne dorim să avem același standard ca cele tradiționale externe”, a spus Ciucu într-o conferință de presă.
El a precizat că cea de-a doua „Targă de Crăciun West End” va fi organizată lângă lacul din Parcul Drumul Taberei, care s-a secat.

Edy Chereji, co-fondatorul Untold Universe, a declarat că peste 70 de jucători din sectoarele alimentare, băuturilor și decorative vor fi la spectacol.

„În plus, vor fi distracție, începând cu un carusel, spectacole special pentru cei mici. Decorațiunile pe care le vom avea în preajma târgului vor fi spectaculoase. Vom avea cea mai mare lampă. în România”, a spus Chereji.
El a menționat că echipa de creație Untold Universe a conceput o poveste pentru a încerca să arate cum este organizată piața de Crăciun, cu patru spiriduși printre personaje.

Edy Chereji estimează bugetul târgului la aproximativ 1 milion de euro.
Potrivit acestuia, târgul este deschis până la ora 22.00 în zilele lucrătoare și până la ora 23.00 pe 30 noiembrie, 1 decembrie și în weekend. Accesul va fi gratuit.

Pentru instalațiile de lumini au fost implementate soluții cu cel mai mic consum posibil de LED, iar în fiecare seară, după programul spectacolului, luminile din perimetrul acestuia au fost stinse.

Primarul Ciprian Ciucu a spus că administrația locală va stinge luminile decorative din parc la miezul nopții în fiecare seară și le va aprinde din nou când se va întuneca a doua zi. El a adăugat că, pe fondul crizei energetice, autoritățile locale vor decora parcurile din regiune doar cu lumini de Crăciun.

„Piața de Crăciun West End” va fi deschisă până pe 27 decembrie.

Restrictii de circulatie, in perioada targului de Craciun de la Piața Constituției, in fiecare zi de la 10:00-23:00

Restrictii de circulatie, in perioada targului de Craciun de la Piața Constituției, in fiecare zi de la 10:00-23:00

Piața de Crăciun de la Piața Constituției se deschide duminică, 20 noiembrie, atrăgând automat restricții de circulație auto pentru a asigura accesul vizitatorilor pe trecerile de pietoni pentru eveniment.
În perioada 20 noiembrie – 26 decembrie 2022, în fiecare zi între orele 10:00 și 23:00, se va desfășura în Piața Constituției evenimentul „Piața de Crăciun București Oraș”.

Pentru desfășurarea lină a cursei, Brigada de Autostrăzi a anunțat că vor fi impuse restricții rutiere pe benzile I și III (adică benzile duale) ale tronsonului de centură a Piața Constituției.
Totodată, pentru siguranța participanților de a traversa drumul, vor fi amenajate temporar 3 treceri de pietoni suplimentare în zona Piața Constituției în perioada 12 noiembrie – 27 decembrie 2022, astfel: 2 treceri pe umăr din mediul înconjurător Calea 13 Septembrie din zona Ministerului o viziteaza, cealalta pe umerii Bd. Unirii, latura aferenta Ministerului Finantelor.

Restricții suplimentare bazate pe prezența publicului
Bd. Unirii, hotarul dintre Bd. I. C. Brătianu şi Piața Constituției, şi Bd. Libertăşii, Calea 13 Septembrie şi Calea 13 Septembrie şi Bd. Naţiunile Unite, fără a bloca intrarea principală în Palatul Parlamentului.
Traseu ocolitor:
– Calea 13 Septembrie – Bd. Libertăţii – Bd. Regina Maria;
– Calea 13 Septembrie – Bd. Libertăţii – Bd. Naţiunia Unite – Spl. Independţei;
– Calea Călăraşilor – Spl. Independența – Bulevardul Națiunilor Unite – Strâmtoarea. primăvară;
– Bd. Unirii – Spl. Independenţa – B-dul Naţiunilor Unite – B-dul Libertăţii – Calea 13 septembrie.

Brigada Rutieră va dispune măsuri pentru ușurarea traficului și prevenirea accidentelor și va cere șoferilor:

 • Conduceți cu atenție și evitați comportamentele care vă pun în pericol propria siguranță și siguranța celorlalți participanți la trafic în timpul călătoriei;
 • Folosiți transportul în comun pentru a evita ambuteiajele;
 • Dacă sunt într-un loc aglomerat, vă rugăm să rămâneți calmi și să nu claxonați excesiv;
 • Respectați semnalele poliției rutiere și indicațiile de direcționare a traficului pentru a asigura circulația nestingherită.
  Pietonii sunt sfătuiți să meargă numai pe trotuare și să traverseze carosabilul doar prin locuri special amenajate și semafoare electronice verzi după ce s-au constatat că șoferul vehiculului își înțelege intenția de a traversa drumul.

O hartă cu restricții poate fi consultată pe site-ul https://bpr.politiaromana.ro.

Locuiți în Sectorul 3 și căutați parcare? Consiliul Sectorului 3 emite primele avizuri pentru locurile de parcare nenominale

Locuiți în Sectorul 3 și căutați parcare? Consiliul Sectorului 3 emite primele avizuri pentru locurile de parcare nenominale

Locuitorii Sectorului 3 care caută locuri de parcare sunt ținta celui mai recent anunț al Primăriei Sectorului 3. Locuitorii raionului vor putea astfel obține locuri de parcare rezidențiale prin conceptul de locuri de parcare nenominale, care a fost folosit cu succes în alte capitale ale Uniunii Europene. Mai jos puteți vedea unde sunt disponibile aceste locuri de parcare, ce condiții și ce documente sunt necesare.
Consiliul Sectorului 3 a emis primele avize pentru locurile de parcare off-label în anumite zone ale raionului. Această abordare este pentru cetățenii care locuiesc în zona 3 și doresc să beneficieze de locuri de parcare bazate pe un sistem deja folosit cu succes în alte capitale europene.

Locuiți în Districtul 3 și căutați parcare? Consiliul Sectorului 3 emite primele avizuri pentru locurile de parcare nenominale
În acest sens, primăriile sectoriale au emis anunţuri pentru două zone în care se pot obţine locuri de parcare nenominale: Zona A şi Zona B.
În acest link găsiți toate informațiile despre parcările nominale din Zona A.

În acest link găsiți toate informațiile despre parcările nominale din Zona B.

Pentru a aplica pentru un loc de parcare nenominal, solicitanții trebuie să completeze o cerere prin Sistemul informațional de management al parcării (GIS) aflat pe site-ul Primăriei Sectorului 3 în perioada 18 noiembrie 2022 – 18 decembrie 2022
(https://parkari3.ro:8443/parkari)
Pe lângă cerere, solicitanții trebuie să furnizeze următoarele documente:

Copie C.I./B.I./ C.U.I./C.I.F – după caz, persoană fizică sau juridică;
Documente referitoare la domiciliu/reședință (adică viză flotantă) – dacă este persoană fizică;
Adeverință eliberată de Registrul Comerțului care atestă că societatea nu a fost radiată din evidență, în cel mult 30 de zile de la data depunerii – numai persoane juridice;
Copie după înregistrarea mașinii (pașaport) deținută sau folosită și un ITP valabil;
Copie polita de asigurare tip RCA, valabila;
Documentatie privind dreptul de utilizare a vehiculului (contract de inchiriere, dovada locului de munca, contract de imprumut/inchiriere) – daca este cazul
Aceste locuri de parcare sunt rezervate cetățenilor care nu pot obține locuri de parcare nominale în apropierea locuințelor lor. Ca atare, aceștia vor putea parca legal în zona din apropierea reședinței lor. Nu în ultimul rând, solicitanții trebuie să știe că, dacă au aplicat deja pentru un post nominal, trebuie să confirme noua opțiune în emailul care le va fi trimis.

În doar cinci ore, în pădurea Vlădiceasca din Snagov au fost plantați 8.000 de copaci. Următoarea acţiune va fi la Cernica, a anunţat preşedintele CJ Ilfov

În doar cinci ore, în pădurea Vlădiceasca din Snagov au fost plantați 8.000 de copaci. Următoarea acţiune va fi la Cernica, a anunţat preşedintele CJ Ilfov

8.000 de copaci au fost plantați sâmbătă în pădurea Vlădiceasca din Snagov, potrivit unui anunț emis de președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma. Întreaga operațiune a reunit nu mai puțin de 650 de voluntari care au plantat toți copacii în doar cinci ore.
8.000 de copaci au fost plantați sâmbătă în pădurea Vlădiceasca din Snagov, în cadrul unei operațiuni de reîmpădurire a județului Ilfov. Cei 650 de voluntari participanți au plantat toți copacii în doar cinci ore. Printre aceștia s-au numărat cetățeni străini, copii, dar și autorități locale precum președintele CJ Ilfov Hubert Thuma, primarul Snagovului Anghel Mihai sau primarul județului Ilfov Simona Neculae. Președintele CJ Ilfov, Robert Thuma, a postat pe contul său de Facebook o serie de fotografii de la eveniment.

„Astăzi în pădurea Vlădiceasca din Snagov au fost plantați 8.000 de copaci în doar cinci ore.
Cine plantează un copac, se spune, plantează speranța. Copacii sunt esențiali pentru viață, pentru un mediu mai sănătos și pentru un aer mai curat. Am plantat azi un stejar la Snagov, pentru un Ilfov mai verde. SuAnghel Nihaint alături de primarul Snagovului Anghel Mihai, primarul județului Ilfov Simona Neculae și zeci de colegi de la Consiliul Județean Ilfov”, a scris Hubert Thuma pe Facebook.

Poate fi o fotografie cu 15 persoane, natură și un copac

În doar cinci ore, în pădurea Vlădiceasca din Snagov au fost plantați 8.000 de copaci. La acțiune au participat 650 de voluntari
La eveniment au participat nu mai puțin de 650 de voluntari, inclusiv copii care au venit cu părinții din dragoste pentru natură și animale, precum și pentru plimbări în pădure. În plus, au participat și angajați ai mai multor întreprinderi private care își pun munca de birou pentru a planta copaci pentru a proteja mediul înconjurător.

“Vreau ca un astfel de comportament să devină norma. Mulțumesc romsilvenilor pentru furnizarea stejarului, și autorităților locale din Snagov, care nu sunt primele care întreprind astfel de acțiuni! Mulțumesc și Asociației Creștem România Împreună! Repet, “Ilfov “împreună” nu este doar un slogan pentru mine, ci o modalitate de acțiune. Vreau să continui așa. Vom planta și 20.000 de copaci la Cernica în perioada următoare”, a scris Hubert Thuma pe Facebook.

Poate fi o fotografie cu 5 persoane, oameni în picioare, copac și în aer liber

Pot fi 13 imagini cu oameni, oameni în picioare, copaci și în aer liber.

Nicuşor Dan îi aşteaptă pe fanii fotbalului pe un ecran gigant la târgul de Crăciun din Bucureşti

Nicuşor Dan îi aşteaptă pe fanii fotbalului pe un ecran gigant la târgul de Crăciun din Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat astăzi că fanii fotbalului vor veni în Piaţa Constituţiei, unde meciurile din Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar vor fi difuzate pe ecranele din interiorul pieţei de Crăciun.
„Primăria Capitalei și Televiziunea Română cooperează cu susținătorii Sportului Regelui! Îi așteptăm pe toți iubitorii de fotbal în Piaţa Constituţiei să se bucure de minunatele performanțe ale Campionatelor Mondiale din Qatar care încep astăzi și se încheie pe 18 decembrie. Bazarul de Crăciun Pe ecranul din interior vor fi difuzate meciurile campionatului și interviurile din vestiar”, a spus astăzi Nicușor Dan.
Piața de Crăciun organizată de Primăria Capitalei în Piaţa Constituţiei este deschisă duminică și poate fi vizitată până pe 26 decembrie. Târgul are mai multe zone tematice, inclusiv una dedicată microbiologilor care pot urmări emisiunea Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar din 20 noiembrie până în 18 decembrie.

Finala cu 32 de echipe din Qatar va cuprinde 64 de meciuri pe opt stadioane, cu finala pe stadionul Lusail pe 18 decembrie.

Târgul de Crăciun organizat de Primăria Capitalei în Piaţa Constituţiei se deschide la ora 10:00 în această dimineață și poate fi vizitat până pe 26 decembrie.
Evenimentul este gratuit și deschis publicului de luni până vineri, de la 12:00 la 23:00 și sâmbătă și duminică, de la 10:00 la 23:00.

Un milion de arbori numerotați în campania adoptă un copac vor fi plantați în București și vor fi plantați simultan în 25 de școli.

Un milion de arbori numerotați în campania adoptă un copac vor fi plantați în București și vor fi plantați simultan în 25 de școli.

Un ONG organizează un eveniment la București pentru a conștientiza faptul că bucureștenii pot participa și la creșterea zonei de umbră a copacilor din oraș.
În capitală și în alte părți, unde cultivarea este responsabilitatea autorităților, mijloacele de intervenție a cetățenilor par a fi limitate. Totuși, în modelul de cetățenie activă, bucureștenii pot fi parte a soluției problemei, numind reprezentanți „Viitor plus”.

Cum? Voluntariatul, donațiile recurente, școlarizarea sau petițiile autorităților sunt doar câteva dintre posibilitățile de acțiune.
Miercuri, 23 noiembrie, între orele 10:00 și 12:30, la sediul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară București, Viitor Plus va fi prin programul Adoptă un arbore.

Arborele cu numărul 1.000.000
La încheierea dezbaterii, echipa Adoptă un copac va planta un milion de copaci, sărbătorind anii de efort continuu în organizarea de evenimente de plantare a copacilor și mobilizarea voluntarilor și donatorilor.

Evenimentul va fi transmis în direct pe rețelele de socializare (Pădurile din București – Dezbatere privind importanța pădurilor și a vegetației urbane | Facebook) și toți participanții vor putea participa virtual O școală, construită de elevi și profesori, cu invitați speciali.
În aceeași zi, pe www.adoptauncopac.ro, un ghid educațional realizat de Adoptdă un Pacac, a avut ca scop atragerea atenției elevilor din clasa pregătitoare până în clasa a XII-a, pădurile tuturor, și ce trebuie făcut în plantarea câteva elemente de bază reguli de urmat.

Un tarif unic de 5 lei pe oră pentru parcările administrate de primărie din Capitală va fi discutat marți cu bucureștenii

Un tarif unic de 5 lei pe oră pentru parcările administrate de primărie din Capitală va fi discutat marți cu bucureștenii

Bucureștenii pot participa personal sau online la dezbaterea publică privind taxa unică de parcare de 5 lei/oră, care va avea loc marți, la ora 12, la sediul ARCUB din str. Lipscani 2. 84-90, anunta Primaria Capitalei.
Totodată, vor fi dezbătute alte trei proiecte de hotărâre, având ca scop: scoaterea vehiculelor parcate ilegal pe marginea carosabilului drumurilor publice, folosirea gratuită a parcărilor publice generale din București pentru vehicule cu zero carbon; Serviciul public de cultură. proiecte de interes local și acces gratuit la parcare publică.

Cei interesați să participe personal sau prin intermediul platformei online se pot înscrie până în data de 21 noiembrie, ora 12:00, precizând că doresc să ia cuvântul la dezbatere prin una dintre cele două modalități de participare, comunicând astfel numele și prenumele. Cei care doresc să vorbească în cadrul dezbaterilor din sistemul online vor fi informați suplimentar despre un număr de telefon și o adresă de e-mail pentru a primi o invitație de participare. Înscrierile se pot face online la adresa [email protected] sau direct la Registratura PMB din Bd. Regina Elisabeta nr.42 Vineri sau Luni de la 8:30 la 16:30.
Inițiatorul proiectului invită cetățenii din București să participe la dezbateri
Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, i-a invitat la rândul său pe cei interesați să participe la dezbaterea privind taxa de parcare pentru o persoană de 5 lei/oră.

„Orice decizie importantă în oraș se ia împreună cu bucureștenii. Fie că este vorba de introducerea unei orientări unice, de reguli de utilizare a trotinetelor, fie de organizarea de licitații deschise a spațiilor comerciale. Acum, propun bucureștenilor o Propunere simplificată de tarifare a parcărilor publice din Capitală pentru toate categoriile de utilizatori (persoane fizice sau juridice).După cum a relatat Agerpres, acesta a scris pe Facebook că proiectul a fost publicat pe site-ul primăriei capitalei, mulți dintre voi. Oamenii și-au exprimat părerile.

Ce oferă programul:
Primăria Municipiului București (PMB) are în vedere crearea unei zone unice care să cuprindă toate parcările cu plată pe care le administrează, cu un tarif unic de 5 lei.
Alte puncte în discuție
Un alt proiect de hotărâre de dezbătut a vizat modificarea numărului HCGMB. 371/2019 privind ridicarea, transportul, depozitarea și eliberarea vehiculelor parcate ilegal pe benzile de drumuri publice ale rețelei stradale principale pentru extinderea competențelor operatorilor serviciilor de gestionare a parcărilor publice de a dispune măsuri de înlăturare.
Al treilea proiect de hotărâre prevede că vehiculele cu zero (0) emisii de carbon înmatriculate în municipiul București pot folosi gratuit parcările publice generale din București și abrogă HCGMB 140/2016 privind utilizarea gratuită a parcărilor de utilitate publică pentru hibride. autovehicule și recunoaștere vigneta de aprobare model.

Proprietarii de vehicule cu zero emisii de carbon vor putea, așadar, să utilizeze gratuit parcarea publică universală, dar pentru a beneficia de aceasta vor fi obligați să își înregistreze emisiile de carbon într-un registru computerizat al vehiculelor cu zero emisii de carbon, gestionat de către sectorul public sau privat al municipiului Bucureşti. Se păstrează operatorul de administrare a serviciului public al parcării. Următoarele vor constitui excepții de la aceste reglementări și vor fi obligate să plătească pentru parcare: vehicule cu emisii zero de carbon utilizate pentru activități de transport alternative mediate prin platforme digitale, mașini utilizate pe baza sistemelor de car-sharing mediate prin platforme digitale, precum și cele care afișează publicitate. informatii .
Al patrulea proiect propune modificarea HCGMB 305/2016, prin care se stipulează că jurnaliştii pot participa gratuit la proiectele de servicii culturale publice locale din cadrul CGMB, precum şi utilizarea gratuită a parcărilor publice.

În consecință, jurnaliștii vor putea folosi gratuit parcările publice generale din cadrul CGMB și parcările publice asociate organismelor/serviciilor publice locale, pe baza acreditării prealabile din partea Consiliului de presă al PMB. Pentru acces gratuit, jurnaliştii înscrişi vor fi înscrişi în sistemul informatic al operatorului serviciului de management al parcărilor publice. Operatorul serviciului de management al parcărilor publice va identifica mașinile jurnaliștilor care utilizează serviciul gratuit pe baza evidențelor din sistemul electronic al operatorului.

Dezbaterea publică va fi transmisă și online în direct prin intermediul platformei de videoconferință WebEx.

Documentele proiectului pot fi consultate accesând următorul link: https://www3.pmb.ro/institutii/cgmb/dezb_publica/proiecte

Primark se deschide în București în decembrie! Acesta este primul magazin off-price al retailerului din România, situat la ParkLake Mall

Primark se deschide în București în decembrie! Acesta este primul magazin off-price al retailerului din România, situat la ParkLake Mall

Retailerul de modă Primark a anunțat că primul său magazin din România se va deschide pe 15 decembrie la centrul comercial ParkLake din București, unde se va deschide de la ora 10. Magazinul Primark de la ParkLake București va ocupa 3.735 de metri pătrați pe două etaje.
Reprezentanții retailerului au spus că sunt pregătiți pentru clienții din București, dar fără a se limita la:

Magazinul este aproape gata, așa că suntem încântați să ne deschidem porțile pentru a-i primi noii clienți în România luna viitoare. Suntem încântați că noul nostru magazin se va deschide înaintea sezonului festiv, oferind clienților posibilitatea de a profita de ofertele noastre grozave înainte de Crăciun.

Programul Primark in București
Un al doilea magazin Primark se va deschide anul viitor (2023) la AFI Cotroceni.
Primark a intrat pe cea de-a 15-a piață cu deschiderea magazinului ParkLake în decembrie, ca parte a planurilor sale de expansiune în Europa Centrală și de Est.

Noul magazin va crea 290 de locuri de muncă în București, cu mai multe locuri de muncă part-time sau full-time încă disponibile. Aceste roluri includ asistenți de retail la Primark, dar și poziții de conducere. Dacă sunteți interesat, mai multe detalii găsiți aici.

mare succes explicat
Cu unele dintre cele mai mici prețuri din așa-numita regiune „modă rapidă”, Primark este alegerea preferată pentru mulți europeni și americani pentru a cumpăra articole de modă la prețuri reduse.
Primark este un retailer cu reduceri care oferă o gamă largă de produse – articole pentru casă, îmbrăcăminte pentru femei, îmbrăcăminte pentru bărbați, îmbrăcăminte pentru copii, frumusețe și îngrijire, accesorii.

Retailerul este considerat un brand de fast fashion, iar concurenții săi includ H&M și Zara.

Primul magazin Primark a fost deschis la Dublin în 1969. Cel mai mare magazin al lor are cinci etaje și este situat în Birmingham, Marea Britanie
Când Primark și-a deschis magazinul emblematic pe Oxford Street din Londra, peste un milion de articole au fost vândute în doar primele 10 zile.

Extindere Ghencea: Proiect de lărgire a tronsonului de 1,02 km lângă Pasajul Domneşti la 4 benzi aprobat

Extindere Ghencea: Proiect de lărgire a tronsonului de 1,02 km lângă Pasajul Domneşti la 4 benzi aprobat

Secretarul de stat al Transporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu, a anunţat, joi, că proiectul de modernizare a prelungirii Ghencea şi lărgirea la patru benzi a tronsonului de 1,02 kilometri – asumat de CNAIR pe lângă pasajul Domneşti – a fost aprobat.
Comitetul Tehnic și Economic al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii a aprobat proiectarea proiectului de racordare „Prelungirea GhenceaDomnești și B-dul Ghencea Extra Lat între Strada Brașov și Terminalul 41 de Tramvai”. Traseul direcției rutiere este situat în zonele administrative ale Sectorului 6, Bragadiru și Clinceni, între strada Mărăcineni și DNCB”, a spus oficialul Ministerului Transporturilor.
El a explicat că, având în vedere că valoarea transportului în zona Prelungirii Ghencea a crescut semnificativ în ultimii ani, stabilirea acestei legături între Pasajul Domneşti şi Prelungirea Ghencea va facilita dezvoltarea şi creşterea capacităţii de transport, reducerea timpului de deplasare, iar prin introducerea linii de tramvai și implementarea proiectului de tren metropolitan București-Ilfov pentru creșterea gradului de asigurare a serviciilor de transport public.
Principalele obiective pentru cei 1,02 km sunt:
– Lărgirea străzii Prelungirea Ghencea între strada Mărăcineni și Pasajul Domnești la 4 benzi și racordare la infrastructura existentă (Pasajul Domnești)

 • Creați piste pentru biciclete
  – Construirea de trotuare pe ambele părți ale drumului cu lățime de 3 m și piste pentru biciclete cu lățime de 1,5 m
  – Modernizarea sistemelor de iluminat
 • Construirea sistemului de canalizare a apelor pluviale
 • Instalați 2 stații de autobuz
  – Amenajarea unei suprafețe intermediare de 2 x 4 m pentru dezvoltarea în continuare a căii duble de funicular, investiție viitoare a Primăriei Municipiului București
 • amenajarea unor intersectii pentru semafoare
  🔹️ Intersecția str. Prelungirea Ghencea – Acces Cartierul Latin (4+710 km)
  🔹️ Intersecția str. Prelungirea Ghencea – Accese (km 4+850)
  Ministrul de stat al Transporturilor a mai spus că apoi va fi lansată aprobarea investițiilor și licitația pentru construcție.

Proiectul este finanțat din fonduri nerambursabile în cadrul POIM 2014-2020.

O nouă campanie de sterilizare gratuită în București pentru căței de rasă comună. Intervențiile vor fi efectuate în clinici veterinare mobile

O nouă campanie de sterilizare gratuită în București pentru căței de rasă comună. Intervențiile vor fi efectuate în clinici veterinare mobile

Proprietarii din București au început o nouă campanie de sterilizare gratuită care vizează puii de rasă comună. 5.000 de pui vor putea beneficia de program.
Campania de sterilizare gratuită a cățeilor de rasă comună este derulată de Consiliul Municipiului București prin Agenția de Supraveghere și Protecție a Animalelor (ASPA). Aceasta va dura 24 de luni.

În această ediție, sterilizarea va fi efectuată în cinci clinici veterinare mobile. Ei își vor schimba pozițiile și vor acoperi toate sectoarele capitalei unul câte unul.
Un total de 5.000 de pui vor:

 • Sterilizați,
 • Microcipați,
 • Înregistrați în Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân.

Proprietarii de imobile interesați de evenimentul de stropire își pot face o programare de luni până vineri între orele 10:00 și 16:00. Numărul de telefon pentru programare este 0743204942.
De asemenea, pisicile fără stăpân vor fi sterilizate gratuit
În plus, PMB a anunțat că pisicile de rasă comună fără stăpân vor fi și ele sterilizate pentru ceva vreme.
Clinica veterinară mobilă Clinica Veterinară Sache vine în Sectorul 6. Mai exact, acesta va fi amplasat la numărul str. Răsadnişei. 59.

Pisicile fără stăpân pot fi sterilizate în următoarele perioade:

 • 17-18 noiembrie 2022,
 • 24-25 noiembrie 2022.


În timpul evenimentului, clinicile mobile s-au mutat pentru a acoperi toate categoriile sociale. De la începutul operațiunii, peste 700 de pisici fără stăpân au fost sterilizate.
Programările sunt disponibile de luni până vineri de la 10:00 la 18:00 la 0751596199.

 • Animalele nu trebuie să fie hrănite înainte de operație,
 • Vârsta minimă pentru sterilizare este de 6 luni pentru femele și 10 luni pentru masculi,
 • Animalele pot fi aduse la sterilizat în intervalul 10:00-15:00.

Pisicile vor fi înapoiate celor care le aduc la clinica mobilă în aceeași zi. Li-se recomandă acestora persoane să le țină în casă în noapte respectivă. Pisicile care nu pot fi ținute în case vor rămâne în cabinetul Sache Vet.

Bulevardul Carol instalarea de bolarzi „Fără parcare pe trotuar”. Viceprimarul Capitalei: protejăm traficul pietonal

Bulevardul Carol instalarea de bolarzi „Fără parcare pe trotuar”. Viceprimarul Capitalei: protejăm traficul pietonal

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunțat că astăzi, 16 noiembrie 2022, pe Bulevardul Carol vor fi instalate bolare „antiparcare”.
Bulevardul Carol instalarea bolardelor „Fără parcare pe trotuar”.
Pentru a elimina mașinile parcate pe trotuare și pentru a proteja traficul pietonal pentru bucureșteni, Stelian Bujduveanu a anunțat că pe Bulevardul Carol din București vor fi montate bolare anti-parcare.

Mai exact, acestea vor fi instalate pe tronsonul dintre universitate şi Calea Moşilor.
În plus, viceprimarul Capitalei a declarat că, în același timp, Bucureștiul construiește locuri de parcare. Ultimul loc de parcare creat este:

 • Colței (20 locuri),
 • Piața C. A. Rosetti (12 locuri),
 • Hristo Botev (36 locuri parcare).


871 de locuri de parcare noi aprobate într-o lună
Poliția Locală București se află zilnic la fața locului pentru a sancționa șoferii care aleg să parcheze ilegal. Stelian Bujduveanu a anunțat că cei care își parchează mașinile pe trotuar sau obstrucționează circulația rutieră vor fi amendați de polițiști.

Lucrăm în fiecare zi pentru îmbunătățirea serviciilor publice din București. Curățăm trotuarele de mașini și creăm noi locuri de parcare.

În Comitetul Tehnic de Transport al Municipiului București aprobăm noi locuri de parcare în fiecare săptămână, a spus viceprimarul Capitalei.

În plus, Bujduveanu a spus că de la începutul lunii au fost aprobate 871 de noi locuri de parcare în zona centrală. Compania de parcări București a finalizat deocamdată următoarele lucrări de amenajare:

 • Ion Ghica – 10 locuri normale / 2 handicap (tronson cuprins între I.C Brătianu și Strada Doamnei),
 • Alexandru Ioan Cuza 3 – 50 locuri normale / 9 handicap / 2 moto (tronson cuprins între Sos. Nicolae Titulescu și Str. Constantin Disescu),
 • Tipografilor – 46 locuri normale / 2 handicap (tronson cuprins între Str. Menuetului și Sos. București-Ploiești),
 • Esplanada Gării Băneasa – 60 locuri normale / 2 handicap (alveola pe Str. Tipografilor)
 • Intrarea Rigas – 30 locuri normale / 2 handicap (tronson cuprins între Str. Ion Brezoianu și Parcul Cișmigiu),
 • Bibescu Vodă – 52 locuri normale / 3 handicap (tronson cuprins între Splaiul Independenței și Bd. Dimitrie Cantemir),
 • Oțetari – 15 locuri normale / 1 handicap (tronson cuprins între Str. Batiștei și Str. Italiană),
 • Sf. Constantin – 46 locuri normale / 2 handicap (tronson cuprins între Str. Pompiliu Eliade și Calea Plevnei).

Cum va arăta noul Piața Obor: trotuarele și terminalele pietonale vor fi remodelate. Lista completă a 10 obiective de investiții

Cum va arăta noul Piața Obor: trotuarele și terminalele pietonale vor fi remodelate. Lista completă a 10 obiective de investiții

Pentru regiunea Belt and Road se iau măsuri organizatorice pentru refacerea întregii zone din jurul pieței până la sfârșitul anului viitor. Consilierul local sector 2 Andrei Panaitescu a dat publicității lista țintelor de investiții și stadiul documentelor de aprobare a proiectului, pasul final înainte ca proiectul să poată începe.

Cartierul Obor (Aleea Avrig-Chiristigiilor), un spatiu public aglomerat, cu blocuri si case, stradute inguste, si nimic de-a face cu Parcul Bucur-Obor, este descrierea primarului Sectorului 2 Radu Mihaiu, care demonstreaza necesitatea unor „solutii inteligente. „ pentru a integra toată această diversitate.

Astfel, Guvernul Regional al Regiunii 2 a discutat cu experții Băncii Mondiale planul de reînnoire urbană pentru regiunea Obor – Chiristigii din Sector 2, precum și alte două regiuni: TeiColentina și Mântleasa – Armeneasca (al doilea centru istoric).

„Propunerile pentru zona Obor includ soluții de realizare a unui spațiu public în primul rând pentru pietoni, însă caracterul comercial “puternic” al zonei, care înseamnă o nevoie uriasă de locuri de parcare, nu a trecut neobservat”, a spus consilierul Panaitescu.

După o serie de discuții inițiale cu proiectanții care au produs documentele pentru Inginerie de Intervenție Aprobată (DALI), el a spus că lucrează din greu pentru a pregăti documentele astfel încât acestea să fie „finalizate până la sfârșitul anului viitor”.
Fazele proiectului de centură și drum:
– Strada Ion Heliade Rădulescu – DALI finalizat.
– Renovarea trecerii pentru pietoni One Belt One Road – intersecția Dali a fost finalizată.
– Calea Moşilor – Construcţia cupolei de intrare a pasarelei pietonale de sub DALI este finalizată.
– Strada Chiristigiilor – DALI in curs.
– Dezvoltarea Spatiului Urban Chiristigii x Strada Mihai Bravu – SF este in derulare.
– Finalizată construcția parcării subterane pe strada Popa Lazăr – DALI.
– Refacerea parcării de la intersecția str. Chiristigii și str. Ziduri Moși – DALI este în derulare.
– Reconfigurarea spațială între blocul ALMO și Primăria din Sectorul 2 – DALI este în derulare.
– Parcare subterană Belt and Road cu 1500 de locuri de parcare accesibile prin acces nou – autorizată (investiție privată în curs).
– Finalizată renovarea halei terminalului Piața Obor-DALI.
– Propunerea lui Radu Primar de a finanța majoritatea investițiilor necesare pentru regenerarea acestui pol urban prin PNRR și Planul Regional de Operare București-Ilfov și alte surse de finanțare nerambursabilă de la bugetul de stat sau fonduri structurale a anunțat Michael recent.
– Reînnoirea întregii Centuri și Drumuri implică mai multe zone consecutive

În iunie, Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, spunea că reconstrucția zonei Centura și Drumul a presupus mai multe faze succesive
– crearea unui parc liniar în zona feroviară și conectarea acestuia cu amplasamentele limitrofe.
– consolidarea și modernizarea clădirii Gării de Est.
– construirea unei noi gări în cadrul unui complex multimodal.
– dezvoltarea unor spații publice ample aferente traseului Metrou Obor și Gara de Est.
– reconfigurarea urbană, pietonalizarea și amenajarea de spații verzi noi în arealul cuprins între șos. Ștefan cel Mare și zona feroviară adiacentă Gării de Est.
– crearea unui campus dedicat învățământului profesional în sistem dual.

„Cu puțină atenție și investiție atentă, are potențialul de a deveni mult mai mult. Fă-l un punct de referință în București.
Ceea ce putrezește astăzi și ce este altfel, poate fi scânteia care revitalizează o regiune întreagă mâine. Trebuie doar să visăm pragmatic și să perseverăm în munca noastră, indiferent de obstacole sau dificultăți”, a spus primarul departamentului.

Consiliul Sectorului 2 are un parteneriat cu Banca Mondială, astfel că îndrumarea se concentrează pe zona pilot definită de Drumul Str. Colentina. Doamna Ghica, Bulevardul Lacul Tei, Str. Maica Domnului si Strâmtoarea. renaştere. Ghidul prezintă propuneri pentru un concept de regenerare urbană care ia în considerare și elemente de management al riscului de cutremur.

În Complexul Grozăveşti vor fi construite noi cămine studenţeşti. Guvernul a aprobat proiectul în ședința de astăzi

În Complexul Grozăveşti vor fi construite noi cămine studenţeşti. Guvernul a aprobat proiectul în ședința de astăzi

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat că guvernul a aprobat construirea unor noi locuri de cazare pentru studenți la Complexul Grozăvesti.
În Complexul Grozăveşti urmează să fie construit un nou cămin studenţesc
În ședința de miercuri, 16 noiembrie 2022, guvernul a aprobat construirea de noi locuri de cazare pentru studenți pentru Universitatea din București. Acesta va fi amplasat în Complexul Grozăveşti din Bucureşti.

Potrivit unei sesizări a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, noul cămin va avea 238 de camere. Fiecare va locui doi oameni.
Prin urmare, unitatea poate găzdui până la 476 de studenți.

Procesul de construcție este următorul:

 • Subsol 2,
 • Subsol 1,
 • Parter,
 • 7 etaje,
 • 2 etaje retrase.


La subsol vor fi amenajate 92 de locuri de parcare pentru persoanele cazate în pensiune.
Cât va costa construirea unei noi case?
Ministerul Dezvoltării a publicat și valoarea estimată pentru atingerea acestui obiectiv. Prin urmare, valoarea estimată este de 198.298.000 RON. Din această sumă, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației va asigura 196.292.000 lei.

Diferența este suportată de Universitatea din București din bugetul propriu și din această sumă se vor deduce următoarele:

 • Amenajarea terenului,
 • Amenajări pentru protecția mediului,
 • Asigurarea utilităților.


Realizarea acestei reședințe studențești este în concordanță cu obiectivele de dezvoltare stabilite de planul guvernului „Modernizarea unităților de învățământ” pentru 2021-2023. Dintre acestea, 20 de cămine studențești vor fi securizate în București.

Blocul Rosenthal, o clădire istorică abandonată din București construită în 1938, va fi consolidată împotriva cutremurelor

Blocul Rosenthal, o clădire istorică abandonată din București construită în 1938, va fi consolidată împotriva cutremurelor

Cartierul Rosenthal își ia numele de la magazinul de lux de porțelanuri Rosenthal, iar locul unde se află clădirea va fi consolidat seismic cu finanțare de la PNRR.
Imobil din Calea Victoriei nr., 1968. 22-24. A fost sediul Băncii Române pentru Comerț Exterior, dar după 1999 clădirea a intrat în paragină.

Cuantumul finanțării aprobate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de 41.434.452,34 lei, iar perioada de implementare este de 40 de luni de la semnarea contractului de finanțare. Anunţul îi aparţine primarului Nicuşor Dan.
Proiectul, depus de Administrația Municipală pentru Consolidarea Seismică a Clădirilor (AMCCRS), vizează consolidarea seismică și modernizarea energetică modestă a unei clădiri publice situate în Calea Victoriei nr. 22-24.

Se știe că Cartierul Rosenthal a fost construit după planurile lui Radu Dudescu, pe atunci arhitect-șef al Băncii Naționale a României. De 30 de ani găzduiește „Casa de Pensii, Credite și Asistență” pentru angajații BNR. Din 1968, este sediul Băncii Române pentru Comerț Exterior. După 1999, clădirea a intrat în paragină.

Clădirea este una dintre primele din București care scoate magazinele de pe bulevard și permite circulația pietonilor pe sub coloane.
Cladire în Calea Victoriei. 22-24, Sector 3, interval de înălțime S1+S2+P+8E, înscrisă în Registrul locurilor istorice, locația 2192, cod LMI B-II-m-B-19848.

„După armături seismice și reamenajări energetice, clădirea va fi folosită ca clădire administrativă pentru activități specifice administrației publice”, a spus Nicușor Dan.

În septembrie, Nicuşor Dan a anunţat că Administraţia Municipală de Armare a Construcţiilor pentru Risc Seismic (AMCCRS) a pregătit documentele necesare pentru obţinerea finanţării europene în faza a doua a PNRR. Proiecte de modernizare seismică și de modernizare energetică pentru alte 19 clădiri periculoase din punct de vedere seismic.
Dintre aceste 19 clădiri, 16 sunt clădiri de locuit multifamiliale și 3 sunt monumente istorice cu mare valoare arhitecturală și culturală: Casa Sușu – Lahovary, Teatrul Municipal L.S. Bulandra (din bd. Schitu Măgureanu) și Centrul Cultural Lumina din bd. Regina Elisabeta.

Primăria Mogoşoaia cumpără 12 autobuze electrice Otokar

Primăria Mogoşoaia cumpără 12 autobuze electrice Otokar

Primăria Mogoşoaia a semnat un contract pentru achiziţionarea a 12 autobuze electrice noi, de aproximativ 12 metri lungime, pentru transportul public de persoane în comunele respective şi în zona metropolitană Bucureşti-Ilfov. Contractul a fost câștigat de producătorul turc Otokar printr-o licitație.
Contractul a fost atribuit în valoare de 24,63 milioane lei și semnat pe 7 noiembrie, potrivit unui anunț publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) pe 11 noiembrie.
Finanțarea achiziției de autobuze electrice provine din Planul Regional de Operațiuni 2014-2020.

La licitația câștigată de Otokar au depus oferte următoarele firme: ATP MOTORS RO, NEW KOPEL CAR IMPORT, ANADOLU AUTOMOBIL ROM SRL și BMC TRUCK & BUS.

O licitație pentru 12 autobuze electrice s-a deschis în noiembrie 2021.
Reamintim că producătorul turc Otokar a livrat primăriei capitalei 400 de autobuze diesel conforme Euro 6. În plus, producătorul a semnat o licitație pentru 100 de autobuze electrice în București și se află în prezent la etapa de evaluare financiară a ofertei.

Statie de încărcare pentru mașini electrice în Sectorul 5 București. Primăria a depus un proiect la AFM

Statie de încărcare pentru mașini electrice în Sectorul 5 București. Primăria a depus un proiect la AFM

Administrația Publică a Sectorului 5 a anunțat că a depus la Autoritatea pentru Fonduri pentru Mediu (AFM) un proiect care prevede instalarea de stații de încărcare a vehiculelor electrice în raion. Inițiativa își propune să susțină și să încurajeze utilizarea vehiculelor electrice sau hibride.
Statie de incarcare masina electrica in sectorul 5 Bucuresti
Proiectul „Mobilitate verde în Sectorul 5 București – Stații de încărcare pentru vehicule electrice” își propune să îmbunătățească calitatea mediului prin reducerea la minimum a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Prin urmare, Primăria Sectorului 5 speră ca prin instalarea unor stații de încărcare, bucureștenii să fie motivați să renunțe la mașinile diesel, pe benzină sau pe benzină în favoarea vehiculelor electrice sau hibride.
Stațiile de încărcare pe care administrația dorește să le instaleze vor fi:

 • Cu o putere de minimum 3,7 kW și maximum 7,3 kW
 • Cu o putere de minimum 7,4 kW și maximum 22 kW.


Care este valoarea proiectului?
Pentru a putea implementa proiectul de amploare „Transport verde în Sectorul 5 al municipiului București – Stații de încărcare pentru vehicule electrice”, este necesară o sumă totală de finanțare de 10.698.395,50 lei cu TVA inclus.
Primăria Sectorului 5 a anunțat că din finanțare gratuită vor veni 8.996.765 de lei.
Programul este finanțat din veniturile din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră colectate de GEF, în limitele angajamentelor și creditelor bugetare prevăzute în acest scop în bugetul anual GEF.

Acest proiect se adaugă unui alt proiect aprobat de Consiliul Local Sector 5 în data de 27 iunie 2022.

Trei propuneri pentru studiul de fezabilitate DR4 – Nord Express, drum radial care leagă Corbeanca de capitală

Trei propuneri pentru studiul de fezabilitate DR4 – Nord Express, drum radial care leagă Corbeanca de capitală

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Regiunea Metropolitană București a primit trei oferte la licitația pentru studiul de fezabilitate al drumului radial DR4 – Nord Express (12,59 km). Din cele 10 drumuri preconizate pentru proiectul Orbital București, al treilea drum radial lansat în licitație va lega orașul Corbeanca de A0, centura Bucureștiului și bulevardul Poligrafiei capitalei.
Cele trei oferte depuse înainte de termenul limită de luni 14 noiembrie au fost de la:

1. Asocierea GRAFIC TENDS (Leader),STUDIO CORONA S.R.L. CIVIL ENGINEERING,
2. Asocierea SC EXPLAN SRL (Leader),SC GEOLOGIC SITE SRL,D P CONSULT,
3. Asocierea: ARTEHNIS (Leader),EAST WATER DRILLINGS,COMPLEX DESIGN SRL

Pe 30 septembrie 2022, Asociația de Dezvoltare Comunitară a Regiunii Metropolitane București a lansat studiul de fezabilitate necesar construirii Drumului Radial 4 – Nord Express.

Valoarea estimată a achizițiilor a fost între 16,9 milioane lei și 19,97 milioane lei. Durata contractului este de 12 luni.
Finanțarea europeană va fi asigurată prin Programul de Operare a Infrastructurilor Mari (POIM).

ᐉR4 – Nord Express, cu o lungime totală de 12,59 kilometri, face legătura între orașul Corbeanca și autostrada A0, iar apoi se extinde până la DNCB și Bulevardul Poligrafiei. Costul total estimat al clădirii este de 102,3 milioane de euro, inclusiv TVA.

Din cele 10 drumuri radiale de până acum, DR1 – Western Express (Ciorogârila – A0 – Domneşti – Centura Bucureşti – B-dul Timişoarei) şi DR9 – Southern Express (Staţia Progresul – Bd. Metalurgiei – Berceni – București București) a lansat o licitație – A0 – Vidra).
Drumurile radiale leagă 30 de raioane ale capitalei și Ilfov de actuala centură de circulație și de viitoarea autostradă de centură a capitalei (A0). În total, zece drumuri radiale reprezintă aproape 100 de kilometri de drumuri noi.

Creșterea burselor pentru studenții Diviziei 5. 8.793 de burse acordate în acest an universitar

Creșterea burselor pentru studenții Diviziei 5. 8.793 de burse acordate în acest an universitar

Studenții Diviziei 5 vor beneficia de burse sporite pentru anul universitar 2022-2023. Primăria Sectorului 5 a anunțat că consilierii locali au aprobat majorarea în weekend.
Creșterea burselor pentru studenții din Divizia 5
“Consiliul Zona Cinci crește bursele studenților! În ședința de vineri, consilierii locali au aprobat o creștere a burselor care vor fi acordate studenților pentru anul școlar 2022-2023”, a anunțat PS5 într-o postare pe pagina sa de Facebook.

În acest an universitar, PS5 a acordat un total de 8.793 de burse, inclusiv:

 • 312 burse de performanţă (18 dintre acestea vor fi acordate elevilor din învăţământul preuniversitar particular),
 • 4.502 burse de merit,
 • 579 burse de studiu,
 • 3.327 burse de ajutor social,
 • 73 burse de ajutor social acordate ocazional.


Sumă mare de bursă
Prin urmare, studenții din Divizia 5 vor primi mai multe burse decât cele oferite de HG nr. 1138/2022, după cum urmează:

 • bursa de performanţă: 600 de lei;
 • bursa de merit:
 • pentru elevii din clasele a VI-a – a VIII – a și a X-a – a XII – a care au obţinut în anul şcolar anterior media generală 10, respectiv pentru elevii din clasa a IX-a, învăţământ liceal sau profesional, care au avut media de admitere 10: 500 de lei;
 • pentru elevii din clasele a VI-a – a VIII – a și a X-a – a XII – a care au obţinut în anul şcolar anterior media generală 9,99 – 9,50, respectiv pentru elevii din clasa a IX-a, învăţământ liceal sau profesional, care au avut media de admitere 9,99 – 9,50: 350 de lei;
 • pentru elevii care au obţinut locurile I, II sau III la etapele judeţene ale competiţiilor/concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau tehnico-ştiinţific, de nivel naţional, organizate de ME: 300 de lei;
 • bursa de studiu: 250 de lei;
 • bursa de ajutor social: 250 de lei;
 • bursa de ajutor social acordată ocazional: 250 de lei.


Studenții unităților private de învățământ pregătitor universitar
Granturi de merit acordate studenților din unitățile de învățământ pregătitoare de facultate privată: Având în vedere prevederile art. Anexa nr. 4 la OME. 5379/2022, suma va fi determinată de numărul HG. 1138/2022, respectiv 500 lei/luna.

„Finanțarea necesară pentru cheltuielile efectuate pentru acordarea de burse studenților unităților de învățământ din sectorul V va fi asigurată de la bugetul de stat și suma subdivizată a TVA alocată în bugetul local al sectorului V”, se menționează în sursa citată.

Nicuşor Dan a anunţat că Primăria a început să refac locurile de joacă din Bucureşti. Contractul pentru primul lot de lucrări a fost semnat astăzi

Nicuşor Dan a anunţat că Primăria a început să refac locurile de joacă din Bucureşti. Contractul pentru primul lot de lucrări a fost semnat astăzi

Primarul Capitalei a anunțat că astăzi, 11 noiembrie 2022, au fost atribuite primele contracte de întreținere a 14 locuri de joacă situate în parcurile Bucureștiului. Nicuşor Dan a mai spus că lucrările vor începe cât mai curând.
Primăria începe restaurarea locului de joacă din București
Primele lucrări anunţate de Nicuşor Dan implică patru locuri de joacă situate în Parcul Circului. Lucrările și reparațiile necesare vor fi apoi efectuate la alte 10 locuri de joacă din parcurile Capitalei. este despre:

 1. 4 locuri de joacӑ în Parcul Tineretului,
 2. 5 locuri de joacӑ în Parcul Regele Mihai I
 3. 1 loc de joacă în Parcul Bordei.

Locul de joacă din parcul administrat de ALPAB a fost amplasat în perioada 2005-2011 și are o durată normală de viață de 8 ani. Până acum nu au fost alocate fonduri pentru reparații de la locația lor, a anunțat primarul.

În ceea ce privește celelalte 25 de locuri de joacă din București care necesită lucrări de restaurare, ALPAB lucrează în prezent la un alt program. După cum a anunțat Nicușor Dan, toți vor fi înlocuiți.

Centura Bucureşti: Pasajul Domneşti deschis. Lărgirea cu 4 benzi între A1 şi Domneşti va începe în decembrie

Centura Bucureşti: Pasajul Domneşti deschis. Lărgirea cu 4 benzi între A1 şi Domneşti va începe în decembrie

După deschiderea primului sens giratoriu suspendat de pe Centura Bucureștiului, Pasajul Domnești, vineri, 11 noiembrie, din decembrie, vor începe lucrările de conectare a autostrăzii A 1 între București-Pitești și DN 5 (Illava). Lărgirea benzii la 4 benzi Economedia l-a citat vineri pe secretarul de stat al Ministerului Transporturilor, Ionel Scrioşteanu, la inaugurarea pasajului Domneşti, spunând că pe o porţiune de aproape un kilometru va include şi prima parcare pentru camioane mari.
Este vorba despre un proiect de lărgire a zonei militare, care va include și un sens giratoriu, iar contractul de 28 de milioane de lei este pe o perioadă de șase luni. În plus, Ministerul Transporturilor va prelua, prin CNAIR, un tronson de 800 de metri din Bulevardul Prelungirea Ghencea de la primăria Capitalei pentru modernizare.

„Accesul din Domnești nu va rezolva în sfârșit problema inelului capitalei, trebuie continuate alte lucrări, legătura cu Bucureștiul, iar CNAIR a aprobat proiectul tehnic de prelungire a aproape încă un kilometru de Ghencea, așa că presupunem că din acest bulevardul este un kilometru în plus până la Bucureşti. Şoseaua de centură dintre Autostrada A 1 Bucureşti-Piteşti şi Pasajul Domneşti va începe în decembrie. Suntem în proces de aprobare a dublării lucrărilor la 4 benzi”, a spus Ionel Scrioşteanu.
Acest contract de modernizare a zonei Centurii de Sud a Bucureștiului și a intersecției autostrăzii A1 București-Pitești face parte dintr-un proiect de aproximativ 600 de milioane de lei, care va lărgi toți cei 22 de kilometri dintre A1 și Glina la 4. Banda (A2), care include și acces nou la intersecțiile importante.

Parcul Tineretului: Cât durează asfaltarea aleii de lângă lac

Parcul Tineretului: Cât durează asfaltarea aleii de lângă lac

Trustul de Clădiri Metropolitane a anunțat vineri, 11 noiembrie, că lucrările la Parcul Tineretului progresează bine și se așteaptă să fie finalizate până la sfârșitul lunii noiembrie.
Unele dintre alei au fost asfaltate, după cum se vede din imaginile difuzate de Compania Primăriei Capitalei, care a efectuat lucrările.
„În această perioadă, în Parcul Tineretului, unul dintre cele mai populate parcuri din București, s-au efectuat lucrări de frezat pe asfalt deteriorat, au fost reparate alei și au fost înlocuite borduri.

Ne așteptăm ca acestea să fie finalizate până la sfârșitul lunii noiembrie, iar până atunci vom continua în conformitate cu legislația în vigoare și vom asigura semnalizare adecvată zonelor de lucru în timpul execuției”, se arată într-un anunț postat pe pagina de Facebook a companiei.

„Vă vom ține la curent cu toți pașii pe care îi vom face în următoarele săptămâni”, a spus compania.
Parcul Tineretului, unul dintre marile parcuri ale capitalei, a fost deschis în octombrie pe traseul din jurul lacului. Aceste alei sunt restaurate după mai bine de 20 de ani.

De miercuri, capitala are un nou sediu. Ce servicii vor fi indisponibile pentru perioada următoare

De miercuri, capitala are un nou sediu. Ce servicii vor fi indisponibile pentru perioada următoare

Regiunea Capitalei va avea un nou sediu de miercuri, 16 noiembrie. Instituţia de la nivelul prefecturii va fi relocată în Casa Nicolae Filipescu, strada Batiştei nr.13, din centrul Bucureştiului, unde se află Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti. Nu s-au schimbat însă numerele de telefon, adresele de e-mail, site-ul guvernului județean și orarul acestuia.
Regiunea Capitalei va funcționa din fostul sediu al Ambasadei SUA la București. Începând de miercuri, 16 noiembrie, judeţul va fi pe Strada Batiştei 13 la Casa Nicolae Filipescu. Oficiul de Certificare de la Haga și Registrul vor funcționa în aceeași clădire. Totuși, această mutare va afecta activitățile de apostilă, care nu poate fi ridicată și eliberată pe 16 noiembrie din cauza necesității de a muta echipamente electronice.

De miercuri, Regiunea Capitalei avea un nou sediu. Ce servicii vor fi indisponibile în perioada următoare
Potrivit agenției, începând de joi, 17 noiembrie 2022, cei care doresc să emită o certificare de la Haga sunt invitați să facă acest lucru.
„Începând de miercuri, 16 noiembrie 2022, Agenția Guvernatorului – Municipiul București se mută și va desfășura activități la noul sediu din strada Batiștei 13, Sector 2, București – Casa Nicolae Filipescu, fosta clădire a Ambasadei Americane la București. rețineți că miercuri, 16 noiembrie 2022, activitățile de primire și eliberare a certificării Haga nu vor fi posibile din cauza necesității relocarii echipamentelor IT”, a transmis Provincia Capitalei.

Casa Nicolae Filipescu este fostul sediu al Ambasadei SUA la București. În plus, autoritățile își cer scuze pentru neplăcerile cauzate în timpul transferului de echipamente la noul sediu al statului.

„Ne cerem scuze pentru orice inconvenient cauzat cetățenilor, îi așteptăm la noul sediu al Sectorului Capitalei de pe strada Batiștei 13, Sector 2, București. Oficiul Evidență și Apostilare al agenției guvernatorului nostru desemnată – Municipiul București va fi la Operațiunea din aceeași clădire de pe strada Batiștei 13, de joi, 17 noiembrie 2022, poate fi accesată prin intrarea pe strada Nicolae Filipescu, la ora 9, au mai emis reprezentanții Capitalei.

PMB intenționează să înființeze peste 200 de stații de încărcare pentru vehicule electrice în București

PMB intenționează să înființeze peste 200 de stații de încărcare pentru vehicule electrice în București

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat că agenția sa a depus o cerere pentru finanțarea a 166 de stații de încărcare pentru vehicule electrice.
Potrivit lui Nicuşor Dan, la alte 40 se vor adăuga 166 de staţii noi de încărcare a vehiculelor electrice, care vor fi amplasate de către autoritatea stradală şi compania municipală Energetica Servicii Bucureşti.
„Am depus o cerere de finanțare la Autoritatea Fondului de Mediu pentru instalarea a 166 de stații de încărcare pentru vehicule electrice, iar la ultima ședință am primit avizul Consiliului General”, a spus primarul Capitalei.

Cele 166 de stații de încărcare și 332 de puncte de încărcare vor fi instalate în apropierea instituțiilor publice și a clădirilor deținute sau administrate de municipiul București. Stația de încărcare va avea cel puțin două puncte de încărcare.

Valoarea totală a proiectului „Dezvoltarea locală a infrastructurii de încărcare pentru vehicule electrice și/sau hibride plug-in prin instalarea de stații de încărcare de putere normală” este de 11.522.269,22 lei, inclusiv TVA, din care valoarea eligibilă – 9.955.754,60 lei, inclusiv TVA.

Conform acordului de cooperare existent între autoritatea stradală și compania municipală Energetica Servicii București, celor 40 de stații de încărcare vor fi adăugate 166 de stații de încărcare.

„Încurajând utilizarea vehiculelor electrice, contribuim la îmbunătățirea calității mediului, la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și la dezvoltarea transportului ecologic”, a menționat Nicușor Dan.

Piața de Crăciun din Piața Syntagma se deschide devreme. Bucureștiul intră în atmosfera festivă de la jumătatea lunii noiembrie

Piața de Crăciun din Piața Syntagma se deschide devreme. Bucureștiul intră în atmosfera festivă de la jumătatea lunii noiembrie

Târgul de Crăciun din capitală se va deschide cu 10 zile mai devreme decât a anunțat în faza pregătitoare.
Vechea dată de 30 noiembrie a fost corectată de autoritățile de la București la 20 noiembrie. Prin urmare, piața de Crăciun din Piața Constituției va fi deschisă în perioada 20 noiembrie – 26 decembrie, iar intrarea este liberă.

Târgul de Crăciun din municipiul București va fi deschis publicului în fiecare zi în perioadele anunțate, de luni până vineri de la 12:00 la 23:00 și sâmbătă și duminică de la 10:00 la 23:00.

Anul trecut, Primăria Sectorului 6 a furat preludiul Crăciunului cu un eveniment la Drumul Taberei înaintea pieței centrale organizate de primărie. Anul acesta, cel de-al 6-lea Industry Expo a fost anunțat că va avea loc pe 25 noiembrie.

Spirit de sărbătoare în inima capitalei
Totodată, începând din 11 noiembrie, luminile de Crăciun au fost amplasate în multe zone centrale, iar instalarea Primăriei Capitalei a început din Piața Constituției. Lucrările de instalare vor fi finalizate până la sfârșitul lunii noiembrie.

Vor fi folosite decorațiunile existente pentru Primăria Capitalei, iar doar cele din zona centrală a orașului. „Operațiunea a costat 1 milion de lei, în timp ce primăria plătea 9 lei”, a spus Nicușor Dan.

Atracții la Târgul de Crăciun București 2022 din Piața Constituții
Atracțiile din Piața de Crăciun din Piața Constitueții includ muzică live, Casa lui Moș Crăciun, un copac mare, patinoar, carusel și roata Ferris.
Vor fi peste 70 de cabane din bușteni unde vizitatorii vor putea alege cadouri, jucării, produse lucrate manual, suveniruri tradiționale și mâncare pentru sărbătorile de iarnă.

Copiii vor avea spații dedicate activităților și jocurilor interactive pe tot parcursul târgului, iar Casa lui Moș Crăciun promite o atmosferă de poveste, unde vor fi întâmpinați de spiriduși, vor discuta cu Moșul și vor face fotografii.
„Atmosfera de sărbătoare a Piața Constituției este completată de un brad mare de Crăciun. Pe locul Târgului de Crăciun din București va exista un patinoar cu o lungime de peste 30 de metri și o lățime de peste 20 de metri, un carusel. și o roată panoramică cu o înălțime de aproape 40 de metri.” a anunțat organizatorul Fang.

Vizitatorii se pot încălzi în zona food truck și pot gusta delicatese de iarnă.

Concert Piața de Crăciun din București 2022
Pe scena amplasată în fața Palatului Parlamentului vor evolua coruri de la Palatul Național al Copiilor și de la Opera de Comedie a Copiilor, artiști și formații vocale din lăcașuri de cult și instituții care promovează creațiile tradiționale românești.
Pe lângă colinde și cântece tradiționale, vor exista ansambluri populare din diferite părți ale țării care interpretează tradiții și obiceiuri.

Calendarul programului de arte cuprinde următoarele perioade: 30 noiembrie-4 decembrie, 6 decembrie, 9-11 decembrie, 16-18 decembrie și 23-26 decembrie 2022.

Programul complet al „Bazarului de Crăciun București 2022” va fi disponibil în curând pe pmb.ro, arcub.ro, proedus.ro, creart.ro.
Alte târguri anunţate înainte de jumătatea lunii noiembrie la Bucureşti în Sectorul 6: Târgul de Crăciun „Crăciunul în Vest”, desfăşurat pe 25 noiembrie în Sectorul 2 al Capitalei la Parcul Drumul Taberei şi Parcul Obor.

S-a desfiinţat trecerea la nivel cu calea ferată din prelungirea Domneşti-Ghencea. Va exista un hub intermodal pentru tramvaiele și autobuzele STB

S-a desfiinţat trecerea la nivel cu calea ferată din prelungirea Domneşti-Ghencea. Va exista un hub intermodal pentru tramvaiele și autobuzele STB

Desfiinţarea trecerilor la nivel de cale ferată a început la scurt timp după deschiderea trecerii Domneşti, afectând fluxul principal de trafic al DNCB. Secretarul de stat al Ministerului Transporturilor a anunțat că autoritățile se pregătesc să implementeze proiectul trenului urban.
Domneşti-Ghencea Prelungire trecere la nivel cu cale ferată anulată
Trecerea de frontieră Domneşti a fost deschisă circulaţiei vineri, iar imediat au început lucrările de închidere şi desfiinţare a trecerilor la nivel de cale ferată. Așadar, în prezent, ca restricție, șoferii circulă câte o bandă în fiecare sens pe Inelul Capitalei.

Lucrările de îndepărtare a trecerilor la nivel de cale ferată și închiderea balustradei intermediare DNCB vor dura până la 2 săptămâni, a anunțat Irinel Ionel Scrioșteanu, secretarul de stat la Ministerul Transporturilor, într-o postare pe Facebook.
De ce este necesară eliminarea trecerilor la nivel de cale ferată
Scrioşteanu explică de ce este necesară eliminarea trecerilor la nivel de cale ferată:

„Este necesar să se elimine conflictul de circulație care afectează magistrala DNCB, dar este foarte important pentru că trebuie să începem pregătirea pentru implementarea proiectului Trenului Metropolitan, care presupune o deplasare cât mai mică a nodurilor drum-feră”.

În acest sens, pentru proiectul „Tren Metropolitan București-Ilfov”, la ieșirea din sensul giratoriu suspendat spre A1, este prevăzut un spațiu special pentru viitoarea stație CF, care va fi conectată la Prelungirea Ghencea și autobuze către și dinspre. Ilfov, a declarat secretarul de stat la Transporturi.

Alte explicații utile
Cum traversăm calea ferată de la Domnești la București și invers?
Trecerile la nivel sunt complet anulate, astfel că tot traficul rutier între Domnești – București și București – Domnești este doar la sensul giratoriu suspendat, deci între DNCB, Ilfov și București Nu mai există conflicte de trafic.
Cum accesez Centura Capitalei din București și Ilfov?

Fie că ești din București sau Ilfov, pentru a intra pe Inelul Capitalei, folosește exclusiv sensul giratoriu suspendat, prin rampa de acces sus/jos.
De asemenea, și invers, pentru intrarea din DNCB din județul Ilfov sau București se folosește exclusiv rampa de ieșire a canalului, aceasta incluzând urcarea până la sensul giratoriu suspendat și părăsirea acestuia.
Ce s-a întâmplat cu Centura Capitalei din Zona de Pasaj?

DNCB este încă un flux continuu de trafic sub pasaj suprateran, repartizat pe 4 benzi (2 benzi pe sens).
Pot pietonii să traverseze drumul?
Sensul giratoriu suspendat dispune de scari de acces pentru pietoni la ambele capete ale zonelor Bucuresti si Domnești, iar pe toata zona de acces a sensului giratoriu exista trotuare, inclusiv trecerea de pietoni de deasupra.
Pot folosi aplicațiile de navigare GPS?

Da, aplicațiile de navigație GPS precum Waze au preluat deschiderea pasajelor și mișcarea traficului rutier.

Consiliul Regiunii 2 va crea 36 de kilometri de piste pentru biciclete. „Proiect depus la PNRR aprobat”

Consiliul Regiunii 2 va crea 36 de kilometri de piste pentru biciclete. „Proiect depus la PNRR aprobat”

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat că proiectul de amenajare a pistelor de biciclete din raion a fost aprobat. Această finanțare va fi disponibilă prin Programul Național de Recuperare și Recuperare (PNRR).
Primăria Sectorului 2 va crea 36 de kilometri de piste pentru biciclete.
Radu Mihaiu a anunțat că este cu un pas mai aproape de finalizarea celor 36,45 de kilometri de piste de biciclete din Sectorul 2. Edilul a anunțat aprobarea proiectului depus la PNRR.

Pentru implementarea infrastructurii de biciclete, Primăria Sectorului 2 va primi o plată de 35.886.483 lei.
Proiectul propus de Administrația Publică își propune să creeze o rețea de transport pe două roți care să poată fi folosită de bucureșteni. Prin urmare, bicicletele pot dăuna intereselor automobilelor.

Acesta va fi cel mai mare proiect de investiții pentru pistele de biciclete din București. Radu Mihaiu a susținut că am dublat efectiv de patru ori dimensiunea infrastructurii de velo.


Centura Bucureşti: Pasajul Domneşti deschis. Din decembrie vor începe lucrările de lărgire a 4 benzi între Autostrada A 1 şi Domneşti
„Vom începe următorul pas – realizarea unui studiu de fezabilitate”
Radu Mihaiu a anunțat că acum, după aprobarea proiectului și asigurarea finanțării necesare, Primăria Sectorului 2 va trece la pasul următor în realizarea proiectului. Mai exact, este vorba despre realizarea unui studiu de fezabilitate.

Radu Mihaiu a anunţat că, împreună cu axa Mihai Bravu-ştefan cel Mare, aflată deja în faza de proiectare a PMB, vor fi amenajate trasee de biciclete în Sectorul 2 pentru a asigura legătura dintre cele mai importante puncte.

Pilele de biciclete ce vor fi create în Primăria Sectorului 2 vor fi create pe bulevarde și străzi secundare. Vor primi și locuri de parcare securizate, rezervate vehiculelor cu două roți.

Primăria Capitalei primește senzori pentru noul sistem de monitorizare a calității aerului

Primăria Capitalei primește senzori pentru noul sistem de monitorizare a calității aerului

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că senzorii pentru noul sistem de monitorizare a calității aerului au fost primiți și vor fi montați în ianuarie după finalizarea fazei de calibrare.
„Am primit 44 de senzori care vor forma un nou sistem de monitorizare a calității aerului deținut de primăria capitalei, completând sistemul gestionat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. În următoarea fază, vom opera un laborator deținut de către Laboratorul va fi amplasat într-o zonă potrivită pentru această metodă, cu ajutorul Departamentului de Mediu, care va monitoriza continuu modificările concentrațiilor de particule în suspensie PM2,5, PM10 și dioxid de azot (NO2). va ajuta la dezvoltarea politicilor locale de reducere a concentrației de poluanți în aer”, a scris Nicușor Dan pe Facebook sâmbătă.
Senzorii vor fi instalați în ianuarie, după finalizarea fazei de calibrare, în diferite zone ale capitalei, a spus primarul, amintind că senzorii au fost furnizați gratuit orașului București de către Fundația Vital Strategies, și deci colaborarea. între Bloomberg Philanthropies și Organizația Mondială a Sănătății.Ca parte a unui proiect susținut în colaborare, orașul nostru s-a alăturat programului Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

„Vital Strategies va plăti serviciile de întreținere timp de 2 ani, după care responsabilitatea achitării acestor taxe va fi preluată de primărie. După finalizarea fazei de calibrare și instalare a senzorului, datele obținute prin această monitorizare vor fi făcute publice. și disponibil pe site-ul agenției Found: www.pmb.ro”, a mai retweetat Nicușor Dan.

Nicuşor Dan a anunţat că biletele la târgul de Crăciun din Capitală vor fi gratuite. Bucureștenii se vor bucura de concerte live, patinoar și carusel

Nicuşor Dan a anunţat că biletele la târgul de Crăciun din Capitală vor fi gratuite. Bucureștenii se vor bucura de concerte live, patinoar și carusel

Târgul de Crăciun organizat de Primăria Municipiului București va avea loc anul acesta în Piața Constituției. Nicușor Dan a transmis detalii despre acest eveniment.
Intrare gratuită la Târgul de Crăciun din București
Anul acesta, Bucureștiul va găzdui și un târg de Crăciun organizat de PMB. Spre deosebire de 2021, evenimentul de anul acesta va avea loc în Piața Constituției.

Invit bucureştenii şi turiştii în Piața Constituției unde primăria capitalei organizează Târgul de Crăciun din Bucureşti prin ARCUB, PROEDUS şi creart, a spus Nicuşor Dan.

Târgul de Crăciun va transforma centrul Bucureștiului într-un cartier festiv în care poți merge împreună cu familia. Potrivit primarului capitalei, aproximativ 1.000.000 de turiști participă anual la eveniment.
Anul trecut, bucureștenii au fost nevoiți să plătească pentru a participa la un târg de Crăciun în Piața Universității. Acest lucru îi face pe mulți oameni să se simtă inconfortabil.

Așadar, pentru a rezolva această problemă, s-a decis ca Târgul de Crăciun de anul acesta din Piața Syntagma să fie cu intrare liberă. Târgul va fi deschis în fiecare zi în perioada 20 noiembrie – 26 decembrie.
Bucureștenii se vor bucura de patinoar, carusel și muzică live
Iată câteva dintre atracțiile de care bucureștenii se pot bucura anul acesta:

 • Căsuța lui Moș Crăciun,
 • Patinoar,
 • Carusel,
 • Roata panoramică,
 • Zone tematice,
 • Concerte live.


Peste 70 de cutii de lemn vor fi amplasate în Piața Syntagma, unde comercianții își vor vinde marfa.

Aici, vizitatorii târgului pot ridica cadouri pentru cei dragi, pot cumpăra decorațiuni de sărbători sau pot gusta preparate tradiționale. Se gasesc produse, jucarii, obiecte de artizanat, suveniruri traditionale si produse alimentare specifice sarbatorilor de iarna.

Un nou canal de pompare a fost inaugurat în Sectorul 6. „Este un mare succes cu copiii mici”

Un nou canal de pompare a fost inaugurat în Sectorul 6. „Este un mare succes cu copiii mici”

Primarul Ciprian Ciucu a anunțat deschiderea unui al doilea drum de pompare în Sectorul 6 al Bucureștiului. După cum a anunțat primarul, copiii au acceptat cu bucurie.
Inaugurarea unei noi linii de pompare în Sectorul 6
Primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu a anunțat printr-o postare pe pagina sa de Facebook că s-a deschis un nou traseu de pompare. După cum a spus primarul, a fost la Crongasey Park.

Nu v-am spus, dar avem deja o a doua cale de pompare în Districtul 6. Primarul Sectorului 6 a spus că a fost un mare succes cu cei mici.

Copiilor le place acest nou loc pentru a merge cu rotile, trotinete sau biciclete. Iată câteva fotografii ale parcului:
Primul drum de pompare din Bucureşti este situat în cartierul Constantin Brâncuşi
Prima rută cu pompă din București se deschide pe 2 iulie 2022. Este situat în cartierul Brâncuşi din Constantine iar iniţiativa de a realiza acest traseu aparţine asociaţiei Zi de Bine.

Ea a coordonat întregul proiect și a oferit cu această ocazie un mijloc de divertisment pentru locuitorii sectorului 6 al capitalei. Primul traseu are 42 de metri lungime și poate fi folosit pentru biciclete, skateboard-uri, patine cu role sau trotinete sport.

Pumptrack este un loc de joacă pentru toate vârstele, dar în primul rând o alegere de top pentru cei mici. Aici te poți antrena într-un mod distractiv pe piste cu forme și curbe unice.

Primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu spunea atunci că o astfel de pistă a fost improvizată de la sol de tinerii și copiii din cartier, așa că proiectul a fost binevenit.

Armata Română va aduce trei simulatoare de zbor la Bucharest Games Week în perioada 12-13 noiembrie la Palatul Parlamentului

Armata Română va aduce trei simulatoare de zbor la Bucharest Games Week în perioada 12-13 noiembrie la Palatul Parlamentului

Piesa centrală a Bucharest Gaming Week, cel mai așteptat eveniment de gaming din România, va avea loc la Palatul Parlamentului în perioada 12-13 noiembrie, iar invitații speciali de anul acesta vor fi militari ai armatei române.
Punctele de atracție ale cabinei MoD au fost trei simulatoare de zbor. Participanții pot testa simulatorul de zbor în realitate virtuală, o replică a elicopterului IAR 316 B, un model de antrenament produs de Romanian Aviation Industries. Personalul prezent poate folosi simulatorul ELITE PI-135 pentru a efectua proceduri de zbor instrumental pentru decolare, radionavigație și aterizare. Simulatorul de zbor DCS (Digital Combat Simulator) pentru aeronavele IAK-52 și F-16 va reproduce cu acuratețe modelul de zbor dinamic și funcționarea sistemelor interne ale aeronavei. Zece membri ai Forțelor Aeriene vor ghida participanții pe parcursul experienței cu simulatorul.
Pe stand, vizitatorii vor vedea o varietate de arme individuale în dotarea militarilor Armatei Române.Miliștii din Batalionul 313 Cercetare Aprofundată al Armatei Române „Burebista” vor oferi concepte de bază de supraviețuire cu ajutorul unor arme specifice. truse și va prezenta cele mai noi adăposturi echipate de armata română, precum și kituri de parașute aflate în uz.

Armata va oferi, de asemenea, sesiuni de pictură pe față pentru tinerii care participă la turneele CS:GO sau Call of Duty organizate în Bucharest Game Week.

Un weekend plin de jocuri de noroc la Palatul Parlamentului
Campionul European League of Legends 2022, Andrei „Odoamne” Pascu va veni la Bucharest Games Week duminică la ora 17:00 pentru o sesiune de întrebări și răspunsuri pe scena principală. Odoamne este cel mai de succes jucător profesionist de sport din România, iar anul acesta a câștigat alături de echipa sa Campionatul LEC Summer 2022, unul dintre cele mai importante turnee League of Legends din lume.

Pentru prima dată, jucătorii vor putea juca celebrul „Among US” direct în VR. Jocul, care urmează săptămâna aceasta, menține aceeași filozofie de joc de a găsi impostori, dar cu o dinamică diferită, permițând personajelor să fie văzute dintr-o perspectivă la persoana întâi.
Zona de jocuri retro poate juca începuturile unor jocuri precum Prince of Persia, Mario, Terminator, Doom II sau Supaplex și copilăria anilor 80 și 90.
În weekend, iubitorii de curse sim vor concura pe cel mai bun simulator de mașini. Campionatul se va desfășura pe patru platforme de simulare diferite: Assetto Corsa Competizione, F1 2022, Assetto Corsa și Grand Prix 4. Jucătorii pot participa și la turneul MotoGP 2022 jucat pe console. Peste 350 de locuri sunt disponibile pentru înregistrarea campionatului de curse sim.

Scena principală a Bucharest Games Week va găzdui numeroase turnee și competiții, prezentate de cele mai populare prezentatoare. Jucătorii vor putea face parte din echipa Minecraft de la iRaphahell și Gannicus. Fanii Stumble Guys se vor putea alătura lui Mădălin, ZaSami, Gannicus și IceMan Lucky în Campionatul Super Mobile.

Pe scena principală s-au desfășurat și finala Campionatului CS:GO, la care au participat studenții Universității de Arhitectură și Tehnologie din București.

Jucătorii vor putea să se întâlnească și să facă fotografii cu streamerii lor preferați precum iRaphahell, Gannicus, Theo Zeciu și alții la întâlnire.

Cele mai recente jocuri lansate la nivel internațional vor putea fi jucate pe cele mai performante console la Bucharest Games Week. Jucătorii vor avea ocazia să experimenteze jocuri mult așteptate precum Ragnarok, Overwatch 2 sau Call of Duty: Modern Warfare II. Lista de jocuri noi pentru eveniment include și Animaterra Jocul, NHL 2023, MultiVerse, Gotham Knights, Pac-Man World Re-Pac, Nickelodeon Kart Racers 3: Slime Speedway, Sonic Frontiers, NBA2K23 și Lego Brawls.

FC Rapid Esports organizează un Super Championship FIFA 23. Câștigătorul competiției va reprezenta echipa în toate meciurile și evenimentele oficiale FIFA 23 de-a lungul sezonului. Sâmbătă, 12 noiembrie, standul Rapid Esports va găzdui etapa finală a calificărilor, care va avea loc duminică. Primii 16 jucători vor concura pentru marele premiu în etapa finală.
Pe lângă jocurile desfășurate pe scena principală, jucătorii vor participa și la turnee desfășurate în tribunele partenere. Cei mai buni dintre ei au șansa de a câștiga o multitudine de premii constând în echipamente de joc.

Evenimentul începe la ora 10:00 sâmbătă și duminică. Intrarea în Palais des Congrès se face din Piața Syntagma.

Minorii cu vârsta sub 14 ani pot intra doar dacă sunt însoțiți de un părinte sau tutore, iar persoanele cu dizabilități pot intra gratuit cu certificat medical.

Primăria Municipiului București vrea 10 milioane de lei din fondul de mediu pentru instalarea a 166 de stații de încărcare

Primăria Municipiului București vrea 10 milioane de lei din fondul de mediu pentru instalarea a 166 de stații de încărcare

Primăria Capitalei dorește o finanțare de 9,9 milioane de lei, inclusiv TVA, de la Autoritatea Fondului pentru Mediu pentru a instala 166 de stații de încărcare, dintre care 332 sunt pentru vehicule electrice sau hibride.
Într-un proiect cu o valoare totală de 11.522.269 lei cu TVA, contribuția municipalității, adică cheltuieli neeligibile, va fi de 1.566.514 lei.
La 14 aprilie 2021, Comisia Europeană a publicat un pachet legislativ amplu numit Fit 55, care își propune să transpună în legislație obiectivele Green Deal. Pachetul Get 55 atinge obiectivul UE de a reduce emisiile nete de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030, comparativ cu nivelurile din 1990. Un factor cheie în reducerea emisiilor din transportul rutier este trecerea la combustibili alternativi, reducerea emisiilor de carbon, în timp ce electricitatea este sursa nouă de energie „cel mai frecvent utilizată”, în special pentru mașini, după cum se explică în raportul de omologare.

În acest context, Administrația GEF a întocmit planuri pentru dezvoltarea infrastructurii de încărcare a vehiculelor electrice și/sau hibride plug-in. Programul este finanțat din veniturile generate din vânzarea certificatelor de emisie de gaze cu efect de seră colectate din Fondul pentru Mediu.

„Amplasarea stației de încărcare și achiziția sistemelor de panouri fotovoltaice, ca soluție alternativă la alimentarea cu energie electrică a stației de încărcare, vor fi instalate în apropierea instituțiilor publice/imobile deținute/administrate de municipiul București. Stația de încărcare va fi formată de cel puțin două puncte
Încărcarea, alimentată de același punct de livrare, aceasta permite încărcarea simultană a vehiculelor electrice cu minimum 3,7 kW și maxim 22 kW de curent alternativ la nivelul fiecărui punct de încărcare. Stațiile de încărcare vor fi deschise publicului”, se arată în raport.

București fără patinoar public. S-a actualizat suma reparației patinoarului „Mihai Flamaropol”. Care este următorul pas acum?

București fără patinoar public. S-a actualizat suma reparației patinoarului „Mihai Flamaropol”. Care este următorul pas acum?

Indicatorii tehnici și economici ai refacerii și modernizării patinoarului artificial „Mihai Flamaropol” au fost actualizați în ședința Consiliului General al Capitalei de joi.
CGMB a revizuit decizia aprobată în 2013 și a actualizat valoarea totală a investiției la 226.553.880 lei (inclusiv TVA), din care lucrări de construcție și montaj au fost de 148.453.230 lei.

Conform raportului de omologare, patinoarul se întinde pe o suprafață de aproximativ 9.500 de metri pătrați și poate găzdui 3.100 de locuri, inclusiv VIP-uri.
Bucureștiul este singura capitală europeană fără patinoar pentru competiții
Pe 1 noiembrie, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că indicatorii tehnici și economici ai înlocuirii elementelor metalice în zona superioară a patinoarului Flamaropol vor fi actualizați la următoarea ședință a CGMB. El a menționat că primăria are bani pentru cumpărarea lucrărilor, care vor fi scoase la licitație.

„Aici am găsit o situație foarte complicată. Lucrările au fost oprite din cauza unei neînțelegeri între primărie și firma care a câștigat execuția lucrărilor. S-a dezamăgit și a trebuit să facem o expertiză pentru că nu s-a lucrat pentru un timp, întreaga structură este încă nedescoperită. Din fericire, această expertiză ne spune că structura de rezistență este la loc. Tot ce trebuie să înlocuim este elementul metalic din zona superioară, așa că trebuie să mergem la următoarea ședință a Consiliului General pentru a reînnoiți aceste ținte financiare de investiții, apoi execuția imediată a achizițiilor publice. Avem banii, nu vreau să dau un termen acum, o pot face în trei-patru luni”, a spus primarul într-o transmisie live pe Facebook.

Opinie Dragoș Dragoteanu, Euroest Invest: Cum eviți frustrarea în industria imobiliară? Asociația se ocupă cu obiective clare

Opinie Dragoș Dragoteanu, Euroest Invest: Cum eviți frustrarea în industria imobiliară? Asociația se ocupă cu obiective clare

Dacă doriți să evitați gândurile umbre înainte de a cumpăra sau de a vinde o proprietate, cel mai bun mod de a face acest lucru este să asociați tranzacția corespunzătoare cu obiective clar definite.

Nu este bine să investești într-o proprietate sau să o lichidezi de dragul de a conduce o afacere. În opinia mea, motivul pentru a face afaceri în acest spațiu ar trebui să fie prioritatea alegerii momentului potrivit.
În acest sens, deciziile sunt luate la nivel individual, în funcție de interesele sau nevoile fiecărui individ. Preț? Da, este vorba de „uitare” de preț exact acolo ai șansa să rezolvi dilema. Dacă aveți obiective clar definite, prețul nu mai este singurul factor de luare a deciziilor și tranzacționați știind de ce.

Pentru a mă înțelege mai bine, prefer să dau câteva exemple concrete:

De-a lungul anilor ți-ai dorit o casă sau o casă mai bună? Sau, ai găsit o proprietate care te atrage în mod deosebit și ți se pare că este casa visurilor tale? Atunci o poți considera o afacere bună. În loc să regretați că ați avut ocazia să atingeți un obiectiv mult dorit, închideți compania și simțiți-vă mulțumiți/calmi.
Există unele tranzacții „blitzkrieg” pe care nu trebuie să le executați. Acestea pot proveni din accidente. Când „planetele se aliniază”, nu rezista tentației de a vinde sau de a cumpăra la prețul pe care îl considerați potrivit. În caz contrar, frustrarea poate apărea și persista mult timp. Oportunitățile nu apar în fiecare zi. Când un munte bun este în fața ta, merită să nu-ți urmezi curajul pentru a face afaceri în domeniu?
Ai bani dar nu știi cum să-i folosești? Ai fi surprins, dar unii oameni sunt cu adevărat bogați. În loc să-i lăsați în bancă, să îmbogățiți acționarii băncii sau să contribuiți la dividendele inutile ale bancherului, ar fi bine să vă gândiți pe termen lung. În orice perioadă, criză sau boom, există o oportunitate de a investi cu ochii deschiși atunci când „bat la uşă”. Dacă nu știi exact ce vei face cu clădirea, poți alege să o închiriezi sau să o revinzi pentru profit înainte de a te decide. Este important să cumpărați cu o minte deschisă și o minte liniștită.
Ai probleme financiare, dar câte case deții? Dragă cititor, dacă rămâi la preț și nu poți vinde și ești presat de timp, lasă-mă să-ți spun că meriți. Nu calcula veniturile potențialilor cumpărători, gândește-te în principal la obiectivele tale pe termen scurt. Daca nu vinzi cand apare un investitor serios si ti se pare ca pretul este nebun, nu da vina in alte locuri, ci uita-te in oglinda.
Dacă sunteți chiriaș și doriți să continuați să investiți, amintiți-vă de o regulă de aur: dacă găsiți o opțiune de cumpărare mai bună decât proprietarul pe care îl dețineți, merită să vindeți ceva din portofoliu, chiar dacă proprietatea este închiriată. Practic, faci upgrade cu așa ceva, dar cu mai mult potențial. Dacă ajungi la acel nivel, ești într-o altă ligă imobiliară.
Cu cât obiectivul/motivația pentru o tranzacție imobiliară este mai puternică, cu atât sunt mai mari șansele unui profit mai sigur în timp.

Toate străzile din Sectorul 4 vor fi iluminate cu LED-uri. „Vechea rețea va fi complet înlocuită”

Toate străzile din Sectorul 4 vor fi iluminate cu LED-uri. „Vechea rețea va fi complet înlocuită”

Toate străzile din Sectorul 4 vor folosi LED-uri pentru iluminat economic. Primarul Daniel Băluşă a anunţat că întreaga reţea va fi înlocuită, iar becul galben va fi de domeniul trecutului.
Toate străzile din Sectorul 4 vor fi iluminate cu LED-uri
Pe fondul creșterii prețurilor la energie electrică, primarul Daniel Băluță a decis să înlocuiască toate becurile din Sectorul 4. Prin urmare, becurile galbene care consumă energie vor fi înlocuite cu LED-uri.

Daniel Băluşă spune, în primul rând, sistemele moderne de iluminat ne vor garanta reducerea consumului de energie electrică, iar asta am simţit deja.

Modernizarea rețelei de electricitate și iluminat public din Sectorul 4 a început în urmă cu trei ani. În prezent, industria are cea mai mare rețea de iluminat public bazată pe LED-uri, transmite primarul.
Mai mult de jumătate din rețea a fost modernizată
Peste 60% din rețeaua electrică din Sectorul 4 a fost modernizată. Drept urmare, costurile cu iluminatul stradal sunt reduse cu 35%.

Aceste becuri au o durată de viață mult mai mare decât becurile tradiționale, asigură o vizibilitate excelentă pe timp de noapte, ne fac să ne simțim în siguranță pe străzile industriei noastre, iar riscul unui comportament antisocial va fi mult redus.

În plus, primarul Sectorului 4 a mai afirmat că LED-urile produc o lumină liniștitoare, nu ne afectează în mod negativ vederea și sunt foarte prietenoase cu mediul, deoarece nu conțin mercur sau alte substanțe periculoase.

Pentru a reduce cât mai mult costul administrației publice, iluminatul festivalului de anul acesta va fi decorat și cu LED-uri.
De asemenea, se cauta o solutie pentru ca lumina sa nu ramana permanent aprinsa. Această sugestie a fost făcută de locuitorii din Sectorul 4 pentru a economisi bani.

Trotuare de pe Calea Floreasca pavate cu asfalt înainte de introducerea străzilor cu sens unic

Trotuare de pe Calea Floreasca pavate cu asfalt înainte de introducerea străzilor cu sens unic

La aproximativ o lună după ce au început lucrările de restaurare la Calea Floreasca, peste trotuar a fost turnat un nou strat de asfalt. Drumul arterial din centrul capitalei a fost supus unor renovari ample din octombrie pentru a îmbunătăți trotuarele, spațiile verzi și accesul pietonilor, negravat de mașini.
Trustul Clădiri Metropolitane, corporația municipală aparținând holdingului de societăți comerciale înființat de Consiliul General al Municipiului București, a efectuat lucrările la Calea Floreasca și și-a anunțat statutul în data de 7 noiembrie.

Potrivit Metropolitan Building Trust, până acum au fost efectuate două faze de lucrări de restaurare:

 1. În prima etapă încep lucrările de asfaltare, se îndepărtează asfaltul vechi și se îndepărtează bordurile deteriorate.

2️. În următoarea etapă s-au efectuat lucrările de reparație a stratului suport din beton și a noii perne de asfalt. Toate sferturile au fost aduse la panta de sosire a drumului înainte de a pune asfalt nou.

Metropolitan Building Trust a mai spus că va informa publicul cu privire la lucrările în curs.
La Calea Floreasca vor fi instalate bolarde pentru degajarea trotuarelor de mașini parcate ilegal, conform proiectului de restaurare a Căii Floreasca citat de consilierul general Nicorel Nicorescu.

Trotuare de pe Calea Floreasca pavate cu asfalt înainte de introducerea străzilor cu sens unic

Între timp, Sectorul 1 se va ocupa de amplasarea spațiilor verzi în jurul trotuarelor.
Tot în această perioadă, PMB va începe și implementarea circulației pe sens unic pe aceste drumuri, după obținerea avizului definitiv de la poliția rutieră pentru demararea acestor marcaje.

Sunt clădiri dărăpănate gri ascunse între cartierele bucureștene, iar acum sunt pline de viață. Plante fierbinți și benzi desenate de tineri artiști

Sunt clădiri dărăpănate gri ascunse între cartierele bucureștene, iar acum sunt pline de viață. Plante fierbinți și benzi desenate de tineri artiști

Cu ajutorul unor tineri talentați au fost înfrumusețate mai multe termocentrale din Sectorul 2. Primarul Radu Mihaiu a anunțat finalizarea creației murale.

În perioada 10-16 octombrie 2022, va avea loc al doilea Outline Streetart Festival. În ea, 9 termocentrale și 2 bande din Sectorul 2 sunt decorate cu picturi murale originale create de artiștii orașului.

Acum, primarul Radu Mihaiu a lansat poze cu tablouri care înfrumusețează Sectorul 2. Iată mesajul primarului:
20 de tineri artiști ne-au înfrumusețat industria cu meșteșugurile lor. Nouă centrale termice gri cu aspect industrial sunt acum un punct culminant al comunității. Două bande trec dintr-un spațiu întunecat la unul activ.

Iată câteva fotografii postate de Radu Mihaiu pe pagina sa de Facebook:

Sunt clădiri dărăpănate gri ascunse între cartierele bucureștene, iar acum sunt pline de viață. Plante fierbinți și benzi desenate de tineri artiști
Sunt clădiri dărăpănate gri ascunse între cartierele bucureștene, iar acum sunt pline de viață. Plante fierbinți și benzi desenate de tineri artiști
Sunt clădiri dărăpănate gri ascunse între cartierele bucureștene, iar acum sunt pline de viață. Plante fierbinți și benzi desenate de tineri artiști
Sunt clădiri dărăpănate gri ascunse între cartierele bucureștene, iar acum sunt pline de viață. Plante fierbinți și benzi desenate de tineri artiști
Sunt clădiri dărăpănate gri ascunse între cartierele bucureștene, iar acum sunt pline de viață. Plante fierbinți și benzi desenate de tineri artiști
Sunt clădiri dărăpănate gri ascunse între cartierele bucureștene, iar acum sunt pline de viață. Plante fierbinți și benzi desenate de tineri artiști
Sunt clădiri dărăpănate gri ascunse între cartierele bucureștene, iar acum sunt pline de viață. Plante fierbinți și benzi desenate de tineri artiști


Singurul festival de artă stradală din București
Evenimentul Outline Streetart, finanțat de Primăria Sectorului 2, este organizat de Asociația E.D.I.T și Sweet Damage Crew. Dintre aceștia, 20 de artiști au realizat 15 picturi murale în București.
Picturile au fost realizate pe 9 termocentrale puse la dispoziție de Compania Termală Municipală și 2 bande agreate de Primăria Sectorului 2.

Fiecare artist creează un tablou în stil propriu cu tema „ARTOGETHER”.

Aceste lucrări pot fi vizionate la:

 • Strada Delfinului nr. 3 – artist Lucian Sandu-Milea,
 • Calea Moșilor nr. 205 – artist Pulsar (KAPS Crew),
 • Șoseaua Pantelimon nr. 74 – artist KSELEQOQYNQYSHY,
 • Șoseaua Pantelimon nr. 92 – artist Ortaku,
 • Strada Făinari nr. 26 – artiști Biex & Shatran (Sweet Damage Crew),
 • Șoseaua Mihai Bravu nr. 110 – artist OHBOY (KAPS Crew),
 • Strada Maior Băcilă nr. 13 – artist Meri the zu,
 • Strada Herța nr. 13 – artist Home Boy,
 • Șoseaua Ștefan cel Mare nr. 58 – artist LUX (Timișoara),
 • Bulevardul Pierre de Coubertin nr. 3-5, MegaMall (parcare etaj 2) – Sweet Damage Crew,
 • Bulevardul Ferdinand nr. 116 (gang) – artist Irina Mocanu,
 • Șoseaua Ștefan cel Mare nr. 240 (gang) – artist Robert OBERT.


Acesta este singurul festival de artă stradală din capitală, prin care Sectorul 2 devine mai frumos și capătă culoare. Restul pozelor le puteti savura in postarea de mai jos.

Trotuarul fisurat din Piața Unirii este în reparație. Prima zonă este zona Hanului lui Manuc

Trotuarul fisurat din Piața Unirii este în reparație. Prima zonă este zona Hanului lui Manuc

Consilierul general al Capitalei, Nicorel Nicorescu, a anunțat că au început reparațiile la trotuarele din Piața Unirii. Între timp, reparațiile la B-dul Bălceascu au început în septembrie și au continuat până la universitate.
Trotuarele din centrul capitalei arată rău, iar municipalitatea a început lucrările de restaurare astfel încât să nu mai constituie un pericol pentru bucureșteni.

Luni, 7 noiembrie, Adunarea Generală a Capitalei, Nicorel Nicorescu, a anunțat că au început lucrările de reparație la trotuarele Pieței Unirii.
În premieră, echipa Autorității Străzilor București a început refacerea trotuarului de pe strada Halelor, care se află în zona Hanul lui Manuc. Este într-o stare catastrofală și reprezintă un risc real de accidentare.

Ulterior, va fi refăcut trotuarul din fața magazinului Unirea și trotuarul din lateralul magazinului, spre Plaza Alba Iulia.

Nicorel Nicorel ataseaza poze cu trotuarele restaurate din zona Bd. Bălcescu:
„O problemă reală pe care autoritățile nu au abordat-o”
Întreținerea și igiena trotuarelor, inclusiv curățarea, este responsabilitatea fiecărui departament.

Trotuarul fisurat din Piața Unirii este în reparație. Prima zonă este zona Hanului lui Manuc

„În situația actuală, Sectorul 3 nu funcționează. Aceasta este o problemă reală pe care multe autorități departamentale nu au abordat-o”, a spus consilierul general într-o postare pe Facebook.

În zonele în care utilitățile/conductele sau conductele sunt înlocuite, municipalitățile vor rămâne cu companiile lor respective pentru a menține infrastructura în stare inițială bună.

În plus, Regia Lacurilor, Parcuri și Recreere București va începe în curând lucrări de întreținere și reparații la Parcul Unirii.

Modernizarea liniilor de tramvai București. Asociația „Metrou Ușor” propune un model pentru primăriile orașelor Viena și Berna

Modernizarea liniilor de tramvai București. Asociația „Metrou Ușor” propune un model pentru primăriile orașelor Viena și Berna

Primăria Capitalei intenţionează să lanseze o licitaţie pentru modernizarea reţelei de tramvai, iar asociaţia „Metrou Uşor” s-a întâlnit cu autorităţile pentru a prezenta cel de-al patrulea set de propuneri de modernizare a liniilor de tramvai din Bucureşti.
Asociația „Metrou Ușor”: Propunere de modernizare a liniilor de tramvai din București
Ținând cont de intențiile Primăriei Municipiului București, ONG-ul a demarat o licitație pentru proiectarea și execuția tuturor părților nemodernizate ale rețelei de tramvai, împărțind lucrările în 16 loturi diferite.

Prin urmare, asociația „Metrou Ușor” continuă să analizeze aceste părți ale rețelei de tramvai și anunță că se va întâlni cu autoritățile de decizie cu al patrulea pachet de propuneri concrete. Aceste recomandări vizează îmbunătățirea eficienței operaționale și îmbunătățirea calității serviciilor pentru călătorii din București.
Ce articole sunt acoperite în Pachetul 4:

 1. Str. Paleologu, Str. Armand Călinescu, Str. Vasile Lascăr și Str. Lizeanu;
 2. Bd. Dimitrie Pompeiu, Șos. Petricani, Bd. Lacul Tei, Str. Maica Domnului, Str. Reînvierii și Str. Turmelor;
 3. Bd. Ferdinand I;
 4. Șos. Pantelimon;
 5. Bd. Chișinău.

Accesibilitatea totală a rețelei, prin urmare

 • construirea de noi peroane acolo unde trama stradală permite,
 • aplicarea modelului Viena în stațiile unde nu există loc pentru peroane,
 • apropierea liniei de tramvai de trotuar pe model Berna.


Îmbunătățiți serviciile de transport public prin relocarea și construirea de noi stații în zone care nu sunt ușor accesibile cu tramvaiele.

Raționalizați rețeaua străzilor pentru a găzdui mai multe benzi disponibile pentru transportul public. Ca urmare, viteza de circulație a tramvaiului va crește fără a afecta șoferul.

Siguranța pasagerilor poate fi îmbunătățită prin plasarea de noi treceri de pietoni în punctele cheie, ceea ce va scurta și distanța de călătorie până la cea mai apropiată stație.

Flexibilitatea rețelei poate fi îmbunătățită prin stabilirea de noi conexiuni strategice, care vor ajuta în cazul unei avarii, accident rutier sau redirecționare a tramvaiului.

Transferurile rapide între transportul public pot fi facilitate prin gruparea transportului public în stațiile de autobuz și construirea de noi benzi de tramvai+autobuz.

“Vom propune în continuare și un al 5-lea set care să acopere toate cele 16 loturi care vor fi scoase la licitație. Dorim să sprijinim factorii de decizie în luarea celor mai bune decizii pentru îmbunătățirea calității transportului public”, o postare pe Facebook a asociației “Metrou Ușor”.

Metrou Otopeni: În 2-3 săptămâni poate fi anunțat constructorul tronsonului aeroport – Grindeanu

Metrou Otopeni: În 2-3 săptămâni poate fi anunțat constructorul tronsonului aeroport – Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni că Metrorex ar putea identifica ofertantul câștigător pentru tronsonul Aeroportul Tokyo-Otopeni a liniei 6 de metrou în termen de două-trei săptămâni. Reamintim că recomandă înlocuirea M4 Gara de Nord – Filaret cu M6 în PNRR.
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a precizat că metroul către Aeroportul Otopeni urmează să fie finalizat în 2026 și l-a acuzat pe fostul ministru Cătălin Drula că a oprit proiectul, finanțat de Japonia, pentru un an.

„Metrou până la Aeroportul Otopeni. Termenul limită este 2026. Timp de un an, acest proiect finanțat din Japonia a fost blocat de un fost ministru al transporturilor care nu l-a considerat un proiect important pentru bucureșteni. Anul trecut mi-am cerut scuze ambasadorului japonez. În 2-3 săptămâni cred că cei de la metrou vor putea anunța ofertantul câștigător al proiectului. Japan People sunt foarte serioși din acest punct de vedere”, a declarat Sorin Grindeanu, luni. El a mai explicat că prima parte, una dintre cele două, care duce la Mall Băneasa este deja în construcție.

“Sunt două părți – una la Mall Băneasa și a doua la aeroport. Prima parte este deja în derulare. La PNRR a fost trecut un proiect prematur, finanțat pe M4. Le-am transmis colegilor mei de guvern că sperăm să mutăm această finanțare de la M4 la M6 al PNRR, a fost câștigat și s-a început lucrul, pentru că acest M4 este riscant, repet proiectul prematur, nu o să fie gata până în 2026. PUZ, mandat, încă neautorizat, totul este în stadiu birocratic. Cred că vom convinge consiliul să facă această schimbare între M4 si M6 (autostrada spre Aeroportul Otopeni) pentru ca M4 să rămână în viitorul plan de circulație operațional. Termenul limită este 2026, se va putea face metroul până la aeroport în 2026? Da”, a adăugat Grindeanu, potrivit sursei citate.

În septembrie, secretarul de stat la Transporturi, Irinel Ionel Scrioşteanu, a anunţat că toate cele trei firme au fost calificate în procesul de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de structură de rezistenţă pentru tronsonul 2 al autostrăzii M6, respectiv Tokyo-Henry.

Cei 3 ofertanți care și-au depus ofertele până la data limită de 5 septembrie 2022 au fost:

 1. ALSIM ALARKO SANAYI TESISLERI VE TICARET A.S.
 2. DOGUS INSAAT VE TICARET A.S.
 3. GÜLERMAK AĞIR SANAYI İNŞAAT VE TAAHHÜT A.Ş.
 • Secțiunea 2 Tokyo – Aeroport Henri Coandă are un traseu de 7,6 km și cuprinde 6 stații:
  – Washington
  – Paris
  – Bruxelles
  Otopeni
  – Ion I.C. Brătianu
  – Aeroport Otopeni
  Valoarea estimată a contractului este de 1,3 miliarde lei, fără TVA.

Pe 8 martie, Metrorex a semnat un contract pentru proiectarea și execuția primelor lucrări structurale (1 mai – Tokyo) pentru Autostrada 6, care se va întinde pe 6,6 kilometri și va cuprinde șase noi stații. Ora Sorin Grindianu. Contractul a fost câștigat de Asociația Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.s. – MAKYOL Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S.

Autostrada 6 extinde rețeaua de metrou existentă de la stația 1 Mai până la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București. Noua secțiune va permite o conexiune directă între gara Nord și Aeroportul Otopeni fără a fi necesară transferul de călători prin platforme de schimb și trenuri. Noua linie de metrou va avea un traseu de 14,2 km și va cuprinde 12 stații cu următoarele denumiri: Stația 1 Mai (existentă), Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Stația Băneasa, Aeroportul Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Austria , I.C.Brătianu, Aeroportul Otopeni.

Metrorex a instalat terminale fără contact la toate stațiile de pe linia 2

Metrorex a instalat terminale fără contact la toate stațiile de pe linia 2

Metrorex a spus că persoanele care călătoresc cu metroul pot efectua plăți contactless folosind carduri bancare, smartphone-uri sau smartwatch-uri la 55 de automate la 14 stații de la Magistrala 2 BerceniPipera.

„În doar 10 secunde, persoanele care doresc să folosească metroul ca transport public pot folosi cardurile Visa/Mastercard, smartphone-urile sau smartwatch-urile la 55 de automate din 14 stații din Magistrala 2: Berceni pentru plăți fără contact, Dimitrie Leonida, Patria, Piaţa Sudului, Constantin Brâncoveanu, Revoluţiei, Tineretului, Piaţa Unirii 2, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei 1, Aviatorilor, Aurel Vlaicu şi Pipera.

Călătoria cu metroul în București este posibilă și prin simpla luare a cardului bancar Mastercard sau Visa contactless (indiferent de banca emitentă) la intrare și la ieșire.

Călătorii care doresc să plătească pentru mai multe intrări cu același card sau dispozitiv trebuie să înceapă cu a doua tranzacție la rând, să apasă tasta „+” de pe ecranul porții și să țină cardul aproape de semnul contactless.

Nicuşor Dan vrea să deschidă o a doua grădină zoologică în Bucureşti. El a spus că va fi în spatele Stadionului Ghencea dar va avea nevoie de aprobarea MApN

Nicuşor Dan vrea să deschidă o a doua grădină zoologică în Bucureşti. El a spus că va fi în spatele Stadionului Ghencea dar va avea nevoie de aprobarea MApN

Nicuşor Dan a anunţat că vrea să construiască o grădină zoologică pe terenul din spatele Stadionului Ghencea din Bucureşti. Aceasta va acoperi 60 de hectare, dar pentru a face acest lucru este nevoie de acordul Ministerului Apărării.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că doreşte să ceară Ministerului Apărării permisiunea de a construi o grădină zoologică pe terenul din spatele stadionului Ghencea. Acest proiect este un proiect mai vechi al PMB.

„Aceasta este cererea mea către Ministerul Apărării. Vrem să comasăm cele două proiecte. Există un proiect mai vechi la Primărie pe care nu îl susțin, dar se face la nivel de detaliu. În schimb, proiectul și-a găsit locul în spațiul deschis din spatele Stadionului Ghencea. Totuși, pentru aceasta trebuie să obținem acordul proprietarului terenului, Ministerul Apărării”, a declarat primarul Capitalei.

Vechiul proiect prevedea ca grădina zoologică să fie construită vizavi de Băneasa. Totuși, pentru a construi grădini în zonă ar trebui făcută defrișări masive, ceea ce Nicușor Dan nu le susține.
Drept urmare, a venit ideea construirii unei grădini zoologice de 60 de hectare pe teren deținut de Ministerul Apărării.

Nicuşor Dan a mai spus că speră să se alăture proiectului cu un alt mare proiect de infrastructură. Mai exact, primarul vrea să construiască un drum care să facă legătura între strada Brașov și șoseaua Alexandru.

„Drumul trebuie să treacă și printr-un teren din Ministerul Apărării. Primarul Capitalei a anunțat că în discuțiile mele cu cei de acolo am discutat ambele probleme.
Până acum, discuțiile cu Departamentul Apărării nu s-au încheiat.

În 2020, în cadrul campaniei, Nicuşor Dan a promis să creeze o pădure urbană de circa 20 de hectare pe terenul din spatele Stadionului Ghencea.

Orbital Bucharest: Extins la 4 benzi DN1A în regiunea Șos. Chitila – Parcul Mogoşoaia. Proiectul a fost aprobat pentru a intra în faza de studiu de fezabilitate

Orbital Bucharest: Extins la 4 benzi DN1A în regiunea Șos. Chitila – Parcul Mogoşoaia. Proiectul a fost aprobat pentru a intra în faza de studiu de fezabilitate

Proiect de lărgire cu 4 benzi DN1A între șoseaua de centură a Bucureștiului și intersecția Șos. Chitila şi Parcul Mogoşoaia au primit undă verde pentru un studiu de fezabilitate.

„S-a mai făcut un pas în extinderea proiectului DN1A cu 4 benzi între Centura Bucureştiului şi intersecţia Şoselei Chitila – Parcul Mogoşoaia”, a anunţat Irinel Scrioşteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, într-o postare pe Facebook.

Vineri, 4 noiembrie 2022, Comitetul Tehnic și Economic al Autorității Naționale pentru Infrastructura Rutieră (CNAIR) a aprobat studiul de fezabilitate al proiectului de lărgire a DN1A la 4 benzi și măsuri de siguranță rutieră.

 • 4 benzi de circulație x 3,5 m;
 • trotuare, cu o lățime de 2,5 m;
 • zonă mediană de 1 m;
 • pasaj pietonal subteran, dotat cu lift;
 • pasaj pietonal suprateran, dotat cu lift.


Finanțarea necesară pentru investiție provine din finanțare externă nerambursabilă, planul 2014-2020 pentru Operațiuni Mari de Infrastructură (POIM).

„Secțiunea de drum național are o lungime totală de 1,28 km și trece prin zona urbană a orașului Mogoşoaia, învecinată cu proprietăți utilizate pentru activități rezidențiale sau comerciale. Aceasta este o măsură suplimentară de creștere a capacității de transport a șoselei de centură a Bucureștiului și a DN1A. zonă”, a explicat secretarul de stat al Ministerului Transporturilor.

Orbital Bucharest: Extins la 4 benzi DN1A în regiunea Șos. Chitila – Parcul Mogoşoaia. Proiectul a fost aprobat pentru a intra în faza de studiu de fezabilitate

Parcul Titanii din București se schimbă. Termenul limită este 31 decembrie

Parcul Titanii din București se schimbă. Termenul limită este 31 decembrie

O schimbare necesară în Parcul Titan din București. Primăria Sectorului 3 a anunțat că modernizează întreaga rețea din parc și adaugă camere de supraveghere pentru siguranța bucureștenilor. 31 decembrie 2022 este data de finalizare anunțată pentru Primăria Sectorului 3.

Întreaga rețea electrică de la Parcul Titanii va fi modernizată. În prezent, rețeaua Parcul Titanii este degradată și ineficientă atât în ​​ceea ce privește performanța luminii, cât și consumul de energie. Prin urmare, Primăria din Sectorul 3 a decis înlocuirea acestuia în totalitate.

Săptămâna aceasta au început lucrările necesare pentru modernizarea întregii rețele, înlocuirea tuturor stâlpilor și refacerea liniilor electrice.

Parcul Titanii va avea un sistem modern de iluminat cu lumini LED. Acestea vor asigura niveluri ridicate de iluminare, o durată de viață mai lungă și un consum redus de energie.

„Înlocuirea infrastructurii de cablare are ca scop eliminarea pericolelor cu care se pot confrunta cetățenii atunci când apar defecțiuni din cauza vechimii și uzurii sistemelor actuale, dar mai ales a îmbunătățirii iluminatului”, a spus un reprezentant al Primăriei Sectorului 3.

La finalul lucrărilor, 140 de stâlpi de lumină vor fi distribuite uniform pentru iluminarea parcului. Prin urmare, nu vor exista zone care să nu fie iluminate.

Pentru a spori siguranța cetățenilor, Primăria Sectorului 3 a anunțat că în Parcul Titanii vor fi instalate 31 de camere mobile, care se vor conecta direct la secția locală de poliție.
„Cu ajutorul acestui sistem, situațiile care necesită intervenția echipelor de poliție pot fi monitorizate cu ușurință cu mult înainte de primirea rapoartelor”, a spus sursa citată.

Lucrările vor fi finalizate până la 31 decembrie 2022.
Reamintim că în această vară, Primăria Sectorului 3 a anunțat că va extinde sistemul de supraveghere cu 277 de camere moderne pentru a monitoriza eficient sectorul. Prin urmare, până la sfârșitul anului 2022, în Sector 3 vor fi instalate 1098 de camere de supraveghere.

Primăria Capitalei a anunțat că s-au finalizat lucrările de reparație la ceasurile situate în parcurile sau zonele emblematice ale Bucureștiului

Primăria Capitalei a anunțat că s-au finalizat lucrările de reparație la ceasurile situate în parcurile sau zonele emblematice ale Bucureștiului

Lucrările de reparații la ultimele cinci ceasuri au fost recepționate de Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement.
„Au fost finalizate lucrări de reparații la ceasurile stradale aflate în proprietatea Municipiului București, care se află în parcuri sau alte zone simbolice ale capitalei. Zilele acestea, prin Autoritatea Lacuri, Parcuri și Recreere (ALPAB), au primit ultimele 5 ceasuri în necesită reparații, respectiv lucrările Piața Universității, Piața Unirii, B-dul Unirii-Mircea Vodă, B-dul Circului și Poșta Vitan”, a anunțat agenția pe pagina de Facebook.

Primăria Capitalei a anunțat că s-au finalizat lucrările de reparație la ceasurile situate în parcurile sau zonele emblematice ale Bucureștiului

Toate ceasurile au fost achiziționate între 2007 și 2012, majoritatea în 2010, a spus primăria. Din păcate, există două ceasuri care nu pot fi reparate și vor fi casate.
„În plus, anul trecut au fost restaurate ceasurile stradale de la Cişmigiu, Carol I, Tineretului, Regele Mihai I (Arcul de Triumf), Piaţa Sf. Gheorghe, Piaţa Constituției, Forumul Roman, Foişorul de Foc şi Sala Traian.

Celelalte două ceasuri achiziționate de la Grădina Botanică și Toboc în perioada 2007-2012 nu mai pot fi reparate, motiv pentru care vor fi casate. Din cele 19 ceasuri în total, 10 au fost achiziționate în 2010, iar restul de 9 au fost achiziționate în perioada 2007-2012”, a spus PMB.

Cea mai veche cafenea din București se redeschide. În trecut, Eminescu și Caragiale au luat cafea aici

Cea mai veche cafenea din București se redeschide. În trecut, Eminescu și Caragiale au luat cafea aici

Cafenea Veche 9 este cea mai veche cafenea din București. Se redeschide pe 4 noiembrie 2022 într-o clădire istorică certificată 1812 din centrul vechi.

O clădire istorică din centrul orașului găzduiește cea mai veche cafenea din București. Vechea cafenea a fost renovată și redeschisă publicului. Locul este adânc înglobat în poveștile, cultura și arta Bucureștiului.

Unde este mai exact vechea cafenea: Strada Covaci, numărul 16, chiar în fața pieței Sfântul Anton din centrul vechi al capitalei.

Să facem un mic exercițiu de imaginație. Am intrat în cafenea, am comandat o ceașcă de cafea, iar în acest loc am observat nume importante ale elitei perioadei.

Cea mai veche cafenea din București se redeschide. În trecut, Eminescu și Caragiale au luat cafea aici

Pe vremuri, la începutul secolului al XIX-lea, această cafenea a găzduit personalități importante precum Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale și chiar regele Carol al II-lea.

După 1990, cea mai veche cafenea a capitalei și-a schimbat constant proprietarii, cu vremuri bune și rele.
Ce au de spus actualii proprietari despre patrimoniul locului:

„Suntem încântați să primim oaspeți de toate vârstele, pasiunile și valorile într-un mediu în care artele culinare se îmbină perfect cu gustul cafelei 100% Arabica, mai ales în timpul nopților de teatru și a spectacolelor care pot reînvia atmosfera cinei și subliniind că, conform sursei citate, notele culturale ale locului „au emis opinia proprietarilor.

După 80 de ani, Casa Mița Biciclista din București se redeschide cu un bal măreț. Eveniment epuizat, dar ARCEN promite alte surprize pentru decembrie

După 80 de ani, Casa Mița Biciclista din București se redeschide cu un bal măreț. Eveniment epuizat, dar ARCEN promite alte surprize pentru decembrie

Marele bal de la București. ARCEN a anunțat că după 80 de ani se redeschide casa Miței Biciclista (cea mai discutată femeie din perioada interbelică). Biletele s-au vândut ca prăjiturile calde, dar organizatorii i-au asigurat pe pasionați că vor avea loc și alte evenimente în decembrie.

Casa Mița Biciclista din București se redeschide după 80 de ani
Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate (ARCEN) a făcut un anunț major: „După 80 de ani, casa Miței Biciclista se redeschide cu un bal măreț”, a relatat ARCEN într-o postare pe Facebook.

Evenimentul va avea loc în seara de 19-20 noiembrie. Dansul sărbătorește redeschiderea celebrei clădiri istorice din centrul Bucureștiului cu o petrecere de neuitat. În același timp, ARCEN a spus că dansul „și-a deschis angajamentul față de agenția creativă a viitorului”.
Balul mare are și un cod vestimentar: alb-negru, șic. Penele de struț sunt opționale, dar Mita Biciclista consideră că sunt grozave. În plus, măștile faciale sunt obligatorii pentru a participa la petrecere, care este inclusă în prețul biletului.

Evenimentul din 19 noiembrie este sold out iar biletele pentru Marele Bal sunt vândute cu 120 de lei.
ARCEN: “Ne vom revedea in decembrie la Mița Biciclista”

Reprezentanții ARCEN au anunțat că petrecerea din 19 noiembrie este doar începutul, iar în decembrie vor găzdui mai multe evenimente la casa Mița Biciclista din București.

“Am fost copleșiți de răspunsul entuziast pe care l-ați primit la marele bal pentru deschiderea Casei Mița Biciclista. Deși evenimentul este sold out, 19 noiembrie abia a început! În decembrie, ne vom revedea la Casa Mița Biciclista, vom discuta mai multe activități în curând”, a spus sursa.

Casa Mița Biciclista a fost naționalizată și ocupată de comuniști în 1946. Restaurat în 1985, palatul „bomboanelor” a intrat în paragină după 1989, până în 2017 când a fost fuzionat și restaurat de o companie spaniolă cumpărată de la moștenitorii lui Mița.

Hărnicia copiilor dintr-o școală din București care au colectat mai mult de 4 kg de deșeuri reciclabile fiecare pentru a obține panouri fotovoltaice

Hărnicia copiilor dintr-o școală din București care au colectat mai mult de 4 kg de deșeuri reciclabile fiecare pentru a obține panouri fotovoltaice

În decurs de două luni, elevii care au colectat mai mult de 4 kg de deșeuri reciclabile au primit fiecare câte un premiu de la administrația locală din Sector 2, cu un scop: Ecologie și Ecosisteme. Câștigătorii celui de-al doilea concurs de raion au fost 503 elevi de la Școala Gimnazială Nr. 24.
Treizeci și șase de școli din Sectorul 2 au participat la competiția „Joacă acum!”, care își propune să implice atât copiii, cât și adulții în protecția mediului, a anunțat Primăria Sectorului 2.

În cadrul competiției, elevii din Sectorul 2 au colectat în total 17,7 tone de gunoi reciclabil.
Câștigătoarea colectării separate a materialelor reciclabile a fost Școala Gimnazială Nr. 5 cu 503 elevi. 24. Au colectat 4,6 kg/elev de deșeuri reciclabile în două luni – plastic, hârtie și carton – plasându-se astfel pe primul loc în competiția „Start Joc!”.

“Eforturile elevilor și părinților, personalului didactic și administrativ vor da roade prin dotarea școlilor cu panouri fotovoltaice și infrastructura necesară. Acestea vor fi instalate și puse la dispoziție școlilor până la sfârșitul lunii noiembrie”, a precizat Primăria Sectorului 2.

Bucureștiul primește 11,5 milioane de euro de la PNRR pentru semafoare la 85 de intersecții

Bucureștiul primește 11,5 milioane de euro de la PNRR pentru semafoare la 85 de intersecții

Primăria Capitalei, în colaborare cu departamentul, a primit 11,5 milioane de euro finanţare nerambursabilă prin Programul Naţional de Recuperare şi Reabilitare (PNRR) pentru prima fază a proiectului de modernizare şi extindere a semafoarelor inteligente, primarul Nicuşor Dan a anunțat miercuri.
În această fază vor fi modernizate sau reconfigurate 85 de intersecții aferente cinci linii radiale pentru a asigura legătura dintre ieșirile importante ale orașului și zona centrală: Șoseaua Corentina, Șoseaua Alexandria, B-dul Iuliu Maniu, Șoseaua București – Târgoviște și Șoseaua Berceni.
În plus, din suma obținută prin PNRR, municipalitatea de Sector va achiziționa 220 de stații de încărcare pentru încărcarea vehiculelor electrice/hibride.

„Modernizarea și extinderea sistemului inteligent de semafor din București se va desfășura în patru faze diferite. A doua fază vizează creșterea capacității actualului centru de trafic, inclusiv prin dotarea sa tehnică (servere, software), în deja sistem integrat într-un management centralizat mai eficient al traficului la intersecții și extinzându-l la alte intersecții din București”. Scrie-i lui Nicușor Dan pe Facebook.

Fazele 3 și 4 au la bază un sistem de transport centralizat la toate intersecțiile din capitală, respectiv extinderea semafoarelor inteligente în întreg orașul.
„Am făcut primii pași ai investiției noastre și suntem în prezent în stadiul de evaluare a unei oferte depuse pentru achiziția unui studiu de fezabilitate privind modernizarea și extinderea sistemului inteligent de semnalizare rutieră (BTMS) din Capitală. În plus, noi , în colaborare cu primarul departamentului, prin PNRR a fost depusă în octombrie o cerere de finanţare nerambursabilă pentru implementarea unor faze suplimentare”, a adăugat primarul.

O altă idee de la guvernul Ciucu de la București: o zonă pietonală pe străzile din jurul pieței. „La revedere, coș de cumpărături!”

O altă idee de la guvernul Ciucu de la București: o zonă pietonală pe străzile din jurul pieței. „La revedere, coș de cumpărături!”

O stradă din spatele Pieței Crângași din Sectorul 6 din București a fost reamenajată și a devenit o stradă pietonală. Furgonetele apar între anumite intervale de timp, la fiecare 2 ore: vin, se descarcă și pleacă și nu vor mai avea voie să parcheze.
Aceasta este prima piață din Sectorul 6, unde guvernul lui Ciucu a început pietonizarea străzilor din jur.

“La revedere camioane de depozit, la revedere desfrânare, și bine ați venit ordine și civilizație! Avem deja străzi de genul acesta!”, a spus primarul orașului Ciucu pe contul său de Facebook, care a strâns 2.300 de like-uri.
Așa a fost reamenajată strada Munții Apuseni din spatele Pieței Crângasi (foto articol). Primarul a mai spus că aprovizionarea se va face la anumite intervale, 2 ore dimineața, prânzul și seara.

Primarul a menționat că sunt și alte piețe care i se potrivesc, fără a le numi, dar „alte piețe sunt mai grele”.

„Încercăm să venim cu o soluție similară pentru a civiliza zona din jurul piețelor din Sectorul 6. În unele cazuri este în regulă, în altele este mai dificil, dar vom continua să lucrăm pentru acest lucru Mergi înainte.” Qiu Chu a mai spus.
În Sectorul 6 al Capitalei sunt în derulare mai multe proiecte, dintre care unele sunt o nouă inițiativă în București.

Săptămâna trecută a fost lansat un program de curățare stradală pe marginea drumurilor, iar comunitățile au fost rugate să participe și să-și scoată mașinile din Bd. Iuliu Maniu.

În timp ce străzi, spații verzi și garduri sunt demolate, Primăria Sectorului 6 construiește Parcul Liniei între două mall-uri Plaza și AFI Cotroceni, încheind un mare concurs de soluții. Parcul Lacul Morii.

 • Parcul Lacul Morii va fi realizat printr-un proiect avut în vedere de o echipă româno-belgiană: zonă pod și tronson de rezistență la pădure semiumedă, insulă.
 • Răni din centrul Bucureștiului, încă netratate: Hanul Solacolu rămâne un monument care s-ar putea prăbuși în orice moment. Nu este sigur anul acesta.
 • SOS Apărare Aeriană, Artera Neagră a Bucureștiului | Răspuns oficial de la Autoritatea Străzilor: Semafoare la trecerea de pietoni unde a murit un tânăr, urmează să fie stabilit.
 • „Vrei, ai!” Cea de-a doua cale de pompare, o pistă accidentată, se află într-un alt parc din Sectorul 6, după parcul din Brâncuși.
 • În spațiul verde al Bd. Drumul Taberei sunt aduse șezlonguri din lemn realizate de lucrătorii ADP.

Un alt mall s-a deschis în București, de data aceasta în zona Pipera. Bucureștenii așteaptă inaugurarea Lemon Retail Park

Un alt mall s-a deschis în București, de data aceasta în zona Pipera. Bucureștenii așteaptă inaugurarea Lemon Retail Park

Lemon Retail Park este cel mai nou centru comercial deschis în zona Pipera din București. Bucureștenii sunt așteptați să asiste sâmbătă, 12 noiembrie, la inaugurarea oficială a mall-ului. Delia și alți artiști vor susține un concert în cadrul evenimentului.
Nou centru comercial in zona Pipera din Bucuresti: Lemon Retail Park
Potrivit Lemon Retail Park, „Ne-am adunat la Lemon Retail Park pentru a sărbători deschiderea oficială a Voluntari, cea mai proaspătă destinație de cumpărături din regiunea Pipera”.

Sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 14:00, deschiderea oficială a Lemon Retail Park – un nou mall din București, Pipera, zona Voluntari. Evenimentul a avut loc în parcarea centrului comercial.

Reprezentanţii mall-ului au anunţat că evenimentul este deschis persoanelor de toate vârstele şi va fi marcat de momente artistice de către patru artişti: Delia, Mira, Rareş şi Andra Gogan. Între timp, evenimentul va fi găzduit de Mihai Morar și Daniel Buzdugan.
„Vă invităm să vă bucurați de muzică grozavă în aer liber, activități incitante pentru toate vârstele și o mulțime de surprize în parcarea Lemon Retail Park începând cu 12 noiembrie la ora 14.00”, a spus un reprezentant Lemon Retail Park pe Facebook.

Organizatorii au anunțat că au pregătit mai multe surprize și momente inedite pentru vizitatori. Premiile includ multe produse din magazin.

Bine de știut: accesul este gratuit.

Unde este mai exact centrul comercial?
Lemon Retail Park este situat la intersectia autostrazii A3 cu strada Popasului din Voluntari. Noul mall se întinde pe 7.700 de metri pătrați, cu facilități de cumpărături și agrement, un food court și 292 de locuri de parcare.
Bucureștenii pot ajunge în centrul comercial și cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun: 416, 461, 473, la stațiile: Citylights și Domus Stil.

Centrul comercial este deschis de luni până duminică de la 07:00 la 22:00.

Stația de metrou din Sectorul 6 va fi modernizată. Primăria promite că toate vor fi ca stații noi pe Magistrala 5 după renovare

Stația de metrou din Sectorul 6 va fi modernizată. Primăria promite că toate vor fi ca stații noi pe Magistrala 5 după renovare

Administrația publică a anunțat că stația de metrou din Sectorul 6 va fi modernizată. Acestea au fost făcute acum 50 de ani, așa că nu mai respectă standardele de astăzi.
Recent, la stația de metrou Piața Victoriei din centrul Bucureștiului, o țiglă a căzut de pe interiorul scării fixe și a căzut pe peron.

Stația de metrou din sSectorul 6 urmează a fi modernizată
Administrația Publică a Sectorului 6 a anunțat că toate stațiile de metrou din zona de management vor fi modernizate pentru a respecta standardele de astăzi. În plus, sunt amenajate și spațiile adiacente acestora.
Sectorul 6 are nevoie de o gură de aer curat, iar clădirile vechi de acum aproape 50 de ani nu ne mai fac bine, transmite primăria sectorului 6.

Acestea vor fi refăcute în stilul Magistrala 5, un proiect finanțat din bugetul local al Sectorului 6.

Pentru a putea începe lucrările de restaurare, Primăria Sectorului 6 a colaborat cu Metrorex și Departamentul Transporturi.
Administrația Publică a anunțat că Metrorex va acorda asistența necesară pentru dezvoltarea proiectului tehnologic. Compania va ajuta, de asemenea, în timpul procesului de inginerie.
Primaria Sectorului 4 reabilita 9 statii de metrou
O altă administrație publică care se va ocupa de modernizarea stației de metrou este Primăria Sectorului 4. În septembrie, Daniel Bolutz a anunțat că nouă stații de metrou vor fi modernizate și autorizate de ISU.

Finanțarea pentru refacerea stației de metrou Sectorului 4 va veni din bugetul administrației locale și din alte resurse externe și interne.

Primăria a semnat un acord cu Metrorex și Departamentul Transporturilor. Stațiile de metrou care vor fi modernizate în Sectorul 4 sunt:

În anumite condiții, canalul Berceni ar putea fi (parțial) gata până în decembrie, au anunțat oficialii. Clădirea dispune de echipamente de ultima generație și cele mai moderne

În anumite condiții, canalul Berceni ar putea fi (parțial) gata până în decembrie, au anunțat oficialii. Clădirea dispune de echipamente de ultima generație și cele mai moderne

Secretarul de stat la Ministerul Transporturilor a anunțat că trecerea Berceni ar putea fi gata până în decembrie (parțial și în anumite condiții). Totodată, Irinel Ionel Scrioşteanu a precizat că canalul dispune de cele mai noi şi moderne echipamente pentru platforme metalice. Bonus: statut de inginerie la trecerea Berceni.
Canalul Berceni dispune de cele mai noi si moderne echipamente cu platforme metalice
Irinel Ionel Scrioșteanu a spus că platforma metalică a canalului Berceni necesită aceste echipamente noi și moderne:

 • Unitate modulară pentru acoperirea rosturilor de dilatație. Au o durată de viață de 50 de ani și sunt capabile să reziste la deplasări mari atât longitudinal, cât și lateral ale podului. Având în vedere această longevitate, autoritățile nu vor mai restricționa traficul rutier din cauza înlocuirii regulate a rosturilor de dilatație.
 • Dispozitiv de sprijin modern cu sistem antiridicare, folosit pentru prima dată în România pentru lucrări de infrastructură rutieră. Scopul lor este de a transfera sarcini de la suprastructură la infrastructură și apoi la sol. Sunt folosite pentru a susține deschideri scurte în punțile metalice, iar necesitatea lor se datorează greutății reduse a acestor deschideri scurte. Secretarul de stat pentru transporturi a raportat pe Facebook că au putut face călătorii mari în toate direcțiile.


După o vizită de lucru pe șantierul de la Berceni, Irinel Ionel Scrioșteanu a vorbit despre starea lucrărilor:

Umplutura de armare a rampei de sus/coborare inspre și dinspre București a fost finalizată iar lucrarile de cofrare, turnare și turnare beton se desfasoară acum pe grinzile de pavaj.

S-au finalizat armăturile și betonul plăcilor de pardoseală corespunzătoare rampei București, se realizează cofrajele, se pregătește suprafața betonului de etapă finală, precum și cofrajele și armarea zidului de sprijin al porții C1, care se va concretiza în această săptămână. Instalați rosturi de dilatare în același timp.

Prima etapă de turnare a betonului pentru tablă metalică corespunzătoare rampei spre și dinspre Berceni a fost finalizată și se pregătește suprafața pentru următoarea etapă de turnare a betonului, care va avea loc și în această săptămână. Echipajele lucrează și la instalarea barierelor pietonale.
Lucrările de betonare au fost finalizate pentru cele două parcele corespunzătoare din Central, iar pregătirile pentru următoarea fază, care se va desfășura tot în această săptămână.

Pe rampa de coborâre spre Popesti-Leordeni, rampa de urcare dinspre Popesti-Leordeni, rampa de urcare din Jilava si coborârea de Illiant hidraulic tablă metalică a rampei este turnată cu plăci și s-a finalizat montarea rosturilor de dilatație pe piloți. Lucrări de cofraje, armături și betonare sunt în curs de desfășurare pentru grinzile/planșele de parapet ale rampelor de mai sus.

Pe rampa de coborâre spre Popești-Leordeni, rampa de urcare dinspre Popești-Leordeni, rampa de coborâre spre Jilava, urcarea spre și dinspre Berceni / S-a finalizat amplasarea balastului stabilizat cu adeziv hidraulic pe rampa de coborâre.

Turnarea adezivului și bordurile de pe toate rampele de mai sus sunt complete.

În anumite condiții, ar putea fi (parțial) gata până în decembrie, spun oficialii
Echipa continuă:

 • monteze lisa prefabricată pe toate zonele pasajului Berceni.
 • să execute lucrările de drum pe zona comunei Berceni și pe partea dinspre București.
 • să execute lucrările de iluminat public pe toate zonele pasajului.
 • să realizeze canalizarea pluvială, necesară preluării apei din zona pasajului.

În ciuda eșecului furnizării de piese prefabricate din cauza crizei create de creșterea prețurilor de piață a materialelor de construcție și de lucrările la suporturile de canal, facem tot posibilul cu antreprenorii din zona Berceni-București pentru a putea executa după traficul este ridicat, să ținem cont de Berceni Pasajul este parțial deschis circulației în decembrie, ținând cont de condițiile meteo”, relatează Irinel Ionel Scrioșteanu.

Baluşă anunţă construirea unui nou patinoar în Sectorul 4

Baluşă anunţă construirea unui nou patinoar în Sectorul 4

Primarul Daniel Băluşă a precizat astăzi pe Facebook locaţia exactă unde va fi construit noul patinoar din Sectorul 4. Primarul a postat o fotografie a șantierului unde va fi construită Arena Berceni.
” Patinoarul Berceni Arena va fi construit la intersectia Aparatorilor Patriei! Intrucat multi dintre voi m-ati rugat sa va spun exact unde se afla, iata o poza definitiva. Vizavi de Universitatea Spiru Haret, pe soseaua Berceni si Turnu Măgurele. La intersecția străzilor, comunitatea Sectorului 4 construiește primul patinoar din capitală după 70 de ani”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

În comentariile postării, primarul a notat că intersecția de la Apărătorii Patriei a fost prima din București la care s-au îndepărtat stâlpii și toate liniile electrice au fost mutate în subteran. El a mai spus că, pe lângă competițiile sportive, noua clădire ar putea găzdui și concerte, decizie pe care o va lua împreună cu locuitorii Sectorului 4.

Primăria Sectorului 4 a anunțat pe 12 septembrie că a început construcția unui nou patinoar, care va fi construit în comunitatea Berceni din zona Apărătorii Patriei.

„Cunoaștem necesitatea unui astfel de stadion, mai ales că în momentul de față Bucureștiul este singura capitală europeană fără un patinoar competitiv. Pe terenul unei baze aparținând Totul Verde. SA, am început deja lucrările de bază pentru noua clădire. .
Patinoarul va dispune de standuri, vestiare, infirmerie, spațiu administrativ, locuri de parcare și spațiu de agrement, astfel încât părinții cu copii care participă la activitate fizică să poată urmări în timpul antrenamentelor. Aici se pot organiza diferite spectacole pentru gheață mică și mare”, scria atunci Bălușă pe pagina sa de Facebook.

Noul patinoar va avea 800 de locuri în tribună, 12.000 de metri pătrați de teren de construcție, va putea parca 73 de mașini, 2 autocare și 3.000 de metri pătrați de spațiu verde cu 70 de arbori. Suprafața clădirii va fi de aproape 6.500 de metri pătrați.

Cursuri și ateliere gratuite pentru studenții din Sectorul 1 al Capitalei. Proiectul „Educație și viitor pentru toți” este aprobat în unanimitate de Consiliul Local

Cursuri și ateliere gratuite pentru studenții din Sectorul 1 al Capitalei. Proiectul „Educație și viitor pentru toți” este aprobat în unanimitate de Consiliul Local

Clotilde Armand a anunțat că elevii din Sectorul 1 vor beneficia de lecții săptămânale gratuite și ateliere tematice care vor avea loc în cadrul Săptămânii Verzi și al Săptămânii Altfel. Proiectul de hotărâre a fost adoptat în unanimitate în ședința consiliului municipal de marți.
Cursuri și ateliere gratuite pentru studenții din Regiunea 1 Capitală
Consiliul Local Sector 1 a votat astăzi proiectul „Educație pentru Toți și Viitor”. Acesta finanțează sute de ateliere tematice care vor fi organizate în timpul Săptămânii verzi și al Săptămânii altora.

Aceste ateliere sunt disponibile tuturor elevilor din ciclul primar, gimnazial, liceal și profesional. În plus, primarul Clotilde Armand a anunțat că elevii din clasele primare vor beneficia de:

 • Cursuri de limbi străine – două ședințe pe săptămână,
 • Cursuri de activități sportive – o ședință pe săptămână.


Preșcolarii vor avea și activități extrașcolare gratuite
În plus, primarul Sectorului 1 a anunțat că se va acorda finanțare și pentru copiii preșcolari pentru a participa la diferite programe educaționale. Preșcolarii din grupă vor avea două clase pe care le pot lua. despre:

 • Cursuri de limbi străine – două ședințe pe săptămână,
 • Cursuri de dezvoltare personală sau curs pentru dezvoltarea motricității (la alegere) – o ședință


Pentru copiii din grupa CUHK, aceștia vor putea urma trei cursuri extracurriculare separat. Este vorba despre următoarele:

 • Cursuri de limbi străine – câte două ședințe pe săptămână,
 • Cursuri de dezvoltare personală sau cursuri pentru dezvoltarea motricității – o ședință pe săptămână,
 • Activități sportive –  câte două ședințe pe săptămână.


Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a spus că guvernul său va continua să inițieze și să implementeze proiecte importante pentru comunitatea locală.
La această ședință a fost aprobată și o revizuire bugetară. Așadar, 40 de milioane de lei vor fi alocați unităților de învățământ (grădiniță, gimnaziu și liceu) din Sectorul 1. Aceste fonduri sunt solicitate de unitățile respective și pre-aprobate de Primăria Sectorului 1.

Cerințe pentru SRI: Se va realiza un parc în zona Grozăvești/Politehnică a Bucureștiului dacă guvernul, prin executivul lui Ciucu, îndeplinește cerințele primăriei capitalei

Cerințe pentru SRI: Se va realiza un parc în zona Grozăvești/Politehnică a Bucureștiului dacă guvernul, prin executivul lui Ciucu, îndeplinește cerințele primăriei capitalei

Un teren de peste 11.000 de metri pătrați din Bd.Doina Cornea (fostul Vasile Milea) din Sectorul 6 vizavi de Universitatea Tehnică București este neamenajat în București pentru că este blocat într-un proiect care oricum nu se va realiza.
Administrația Sectorului 6 a efectuat o anchetă și a constatat că terenul a fost folosit pentru relocarea Spitalului Clinic SRI „Prof. dr. Agrippa Ionescu”.

În 2015, suprafața a fost transferată din domeniul public al municipiului București pe cel public al țării, astfel încât spitalul clinic al profesorului Agrippa Ionescu să poată fi relocat pe amplasament. Cu toate acestea, după ce a făcut o cerere la spital, departamentul medical al SRI a declarat că a decis să construiască spitalul într-o altă locație din Balotești și a abandonat construcția spitalului din Sectorul 6.

Acum, guvernul central al Municipiului București solicită guvernului și SRI să predea autorităților locale 11.382 de metri pătrați de teren, în urma unei solicitări a consiliului local Sectorului 6 către primăria capitalei.

Propunerea de realizare a unui parc pe acest teren a fost făcută de guvernul Ciucu din cauza numeroaselor solicitări făcute de locuitorii din zona Grozăvesti, care nu au zone de agrement și de agrement în apropiere.

Un proiect de hotărâre s-a aflat luni pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului București (CGMB), for care solicită guvernului să transfere terenuri către administrația locală și să-l declare bun de interes public local.
Oficialii se așteaptă ca consiliul general al Capitalei să voteze un proiect de hotărâre prin care CGMB va cere guvernului să treacă asupra transferului a 11.382 de metri pătrați de teren de pe B-dul Doina Cornea (fostul Bd. Vasile Milea). Nu face 5G, Sectorul 6, din domeniul public al țării în domeniul public al orașului București pentru a crea un parc.

O situație similară s-a întâmplat și în Sectorul 6, unde mari suprafețe de teren din zona centrală a raionului Drumul Taberei erau deținute de MApN, care a trimis o cerere scrisă către B365 prin care își exprimă intenția de a construi un imobil. Între timp, primarul Ciprian Ciucu a cerut ca zona să fie dezvoltată ca parc pentru bucureșteni.

Imagini Google Maps ale zonelor care ar trebui să fie gestionate de SRI:

Cerințe pentru SRI: Se va realiza un parc în zona Grozăvești/Politehnică a Bucureștiului dacă guvernul, prin executivul lui Ciucu, îndeplinește cerințele primăriei capitalei

La revedere, coadă la casa de bilete STB! De astăzi ne putem abona online prin aplicația 24Pay

La revedere, coadă la casa de bilete STB! De astăzi ne putem abona online prin aplicația 24Pay

STB a anunțat că începând de astăzi, călătorii pot achiziționa permise de călătorie complete online. Acestea sunt disponibile în aplicația 24Pay.
STB: abonament online prin aplicația 24Pay
Societatea de Transport Bucureşti anunţă că de luni, 31 octombrie 2022, un serviciu cuprinzător de abonament de călătorie este disponibil în aplicaţia 24Pay pentru călătorii cu autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul în zona metropolitană Bucureşti-Irforf din Gara de şi tren Linia de Nord – Otopeni.

Bucureștenii pot achiziționa un abonament complet de călătorie pentru 1, 6 sau 12 luni.
Prin urmare, utilizatorii nu vor mai pierde timpul la casa de bilete. Ei își pot plăti abonamentele direct cu cardul bancar prin intermediul aplicației.

La revedere, coadă la casa de bilete STB! De astăzi ne putem abona online prin aplicația 24Pay

„Acest serviciu poate fi activat prin parteneriatul 24pay cu STB SA, operatorul care gestionează sistemul automat de colectare a taxelor”, transmite STB într-un comunicat de presă.
Prețul abonamentului de călătorie cuprinzător
Tarif combinat de abonament STB, Bucuresti-regiunea Irforf (tramvai-troleibuz-autobuz-gara de nord-aeroport Otopeni), în funcție de perioada selectată:

 • 1 lună: 140 de lei (TVA inclus);
 • 6 luni: 800 de lei (TVA inclus);
 • 12 luni: 1.400 de lei (TVA inclus).

Tarifele celorlalte abonamente STB, disponibile în aplicația 24Pay:

 • Abonament metropolitan, aria București-Ilfov (tramvai-troleibuz-autobuz):
 • 24 de ore: 8 lei (TVA inclus);
 • 72 de ore: 20 de lei (TVA inclus);
 • 7 zile: 30 de lei (TVA inclus);
 • 1 lună: 80 de lei (TVA inclus);
 • 6 luni: 400 de lei (TVA inclus);
 • 12 luni: 700 de lei (TVA inclus).
 • O călătorie metropolitană, aria București-Ilfov (tramvai-troleibuz-autobuz)
 • 90 de minute: 3 lei (TVA inclus).


Trei oferte pentru modernizarea Cinematografului Favorit. Cum ar arăta clădirea, simbol din Drumul Taberei

Trei oferte pentru modernizarea Cinematografului Favorit. Cum ar arăta clădirea, simbol din Drumul Taberei

Potrivit Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Primăria Sectorului 6 a primit trei oferte la licitație pentru a finaliza integrarea, extinderea și modernizarea Cinematografului Favorit.
Cele trei oferte depuse până la data limită de 28 octombrie au fost de la:

 1. Conacul Carpatin
 2. Asociații ANSTHALL ACCENT (Lider), ALGORITHM RESIDENTIAL S3, Straco Holding, DSE CONSULTING SRL, CONCORDIA CON. STRADE S.R.L.
 3. Asociatia SC PETCU CONSTRUCT SRL (Lider), IAMSAT MUNTENIA SA

Valoarea estimată a proiectului este de 88,52 milioane de reale, iar durata contractului este de 24 de luni.

În data de 6 august 2022 au fost lansate în data de 6 august 2022 restul licitațiilor derulate în Sectorul 6 al municipiului București „pentru integrarea, extinderea și modernizarea țintei de investiții „Favorit Cinema”. Proiectul (Aedificia Carpati). ) este supusă modificărilor de preț. Încetat fără actualizarea prețului după majorare.

Trei oferte pentru modernizarea Cinematografului Favorit. Cum ar arăta clădirea, simbol din Drumul Taberei

„Scopul proiectului este de a crea un spațiu cultural pentru tineri care să stimuleze creativitatea în vederea dezvoltării și exploatării relației directe dintre limbă și diferite mijloace artistice. În același timp, se urmărește promovarea identității culturale și a publicului și artistul într-un context european formă de comunicare între”, se arată în anunțul SEAP.

Conform proiectului tehnic elaborat de asociația înființată de SC Artline SRL – SC Avitech CO SRL, se vor executa următoarele categorii de lucrări:
• Constructii civile (structuri de rezistenta, zidarie, compartimentari pentru toate functiile prevazute in proiecte tehnice, finisaje interioare si exterioare, tamplarie interioara si exterioara etc.);
• Proiectare;
• Instalatii interioare (sanitare, termice, electrice, ventilatie, evacuare fum, testare PSI, sisteme video, sonorizare etc.);
• Conectați-vă la o rețea de utilități.

„Proiectul Centrul Cultural European Favorit își propune să creeze un obiect reprezentativ pentru regiune, întrucât Cinema Favorit a căpătat o anumită notorietate de-a lungul timpului. Trebuie să aibă o personalitate, o valoare „icoană” a regiunii, reprezentând Drumul Centrul cultural al comunitatea Taberei”, se mai menționa în anunțul SEAP.

Trei oferte pentru modernizarea Cinematografului Favorit. Cum ar arăta clădirea, simbol din Drumul Taberei

Pe pământul Drumul Taberei b. nr. 24A, Sector 6, București, se află un imobil cu statut parțial de înălțime S+P+1E, care funcționează ca cinematograf. Situată în fostul complex comercial (Complexul Favorit), clădirea, care funcționează ca cinematograf, este în prezent degradată și inutilizabilă. Construită în anii 1970, forma originală nu s-a schimbat, prezentând uzură gravă și deteriorare din cauza a 17 ani de lipsă de întreținere, prezentând deteriorarea pereților.

În jurul construcției și reamenajării locului de joacă pentru copii din partea de est a căminului cultural va fi amenajat un spațiu public pentru întâlniri și divertisment. Se va avea în vedere și amenajarea spațiilor verzi din jurul clădirii, cu interdicția explicită de tăiere a arborilor valoroși care cresc în spațiu.
Holul de la parter poate fi folosit și pentru expoziții. Tot aici va fi organizat colțul „Remember”, afișând literele care formează vechea siglă luminoasă a cinematografului Favorit.

„Activitățile/cursurile/atelierele creative pentru copii și tineri se pot desfășura în căminul cultural conform dorințelor cetățenilor. Prin urmare, comunitatea va putea beneficia de următoarele ore: limbi străine, balet (se vor lua cursuri de balet). loc în zona actorilor, săli de repetiție), dans, teatru, calculatoare, șah etc. În plus, sala polivalentă poate fi folosită atât pentru organizarea de serbări și spectacole școlare, cât și pentru activități pentru seniori”, se arată în o notă explicativă postată pe site-ul orașului District 6. către hol.

Viitorul centru cultural va conține următoarele funcții/spații principale:

 • Săli de spectacol (cinema, teatre, concerte și alte spectacole culturale) – 706 locuri + 20 locuri pentru persoane cu dizabilități motorii
 • 3 săli pentru întâlniri de afaceri sau alte activități culturale și educaționale (52 locuri/53 locuri/29 locuri)
 • 2 săli de evenimente (capacitate 121 locuri / 118 locuri)
 • Sală de lectură de bibliotecă non-profesională

Parcul Lacul Morii va fi realizat printr-un proiect avut în vedere de o echipă româno-belgiană: zonă pod și porțiune de rezistență la pădure semiumedă, insulă

Parcul Lacul Morii va fi realizat printr-un proiect avut în vedere de o echipă româno-belgiană: zonă pod și porțiune de rezistență la pădure semiumedă, insulă

Câștigătorul concursului internațional pentru soluția de amenajare a Lacului Morii din București a fost desemnat: o echipă mixtă româno-belgiană de arhitecți, horticultori și biologi care au imaginat proiectul în care 16,6 hectare de teren din jurul lacului vor fi Amenajate lacul râului Dâmbovița.
Cea mai bună soluție a fost selectată dintre proiectele depuse de cele 11 echipe participante la competiție, dintre care 4 din străinătate (Olanda, Canada, Franța, Belgia) și evaluate de elitele lumii arhitecturale: din Grecia, Elveția, Germania Arhitect peisagist iar membru al ordinului este arhitect din România.

Proiectul câștigător aparține arhitectului Metapolis Mircea Munteanu – autor principal al lucrării Cristian Panaite, precum și colaboratorilor arhitecți și arhitecți peisagişti. Competiția internațională este organizată de guvernul Ciucu în Sectorul 6.
Cum va arăta Parcul Morii în ochii ofertantului câștigător al contractului de proiectare
Suprafața de amenajat este de 16,6 hectare, pornind de la Barajul Ciurel și Parcul Crângași, continuând paralel cu promenada dezvoltată (în zona verde dintre portul de agrement și case), inclusiv „Insula Îngerilor”, continuând pe latura de vest a lacul de lângă el până la Canalul Dâmboviței.

Parcul Lacul Morii va fi realizat printr-un proiect avut în vedere de o echipă româno-belgiană: zonă pod și porțiune de rezistență la pădure semiumedă, insulă

O echipă de arhitecţi şi arhitecţi peisagişti din România şi Belgia şi-a propus mai întâi unificarea promenadei Lacul Mori cu Parcul Crângaşi, astfel încât spaţiul verde să devină un tot unitar.
Apoi, de-a lungul zonei de promenadă de peste 2 kilometri în lungime, va fi o aranjare liniară, dar nu monotonă. Traseul de mers de la Parcul Crângaşi până la insulă, paralel cu promenada, va fi un traseu de mers spectaculos cu vegetaţie întinsă pe patru înălţimi, facilităţi sportive, de recreere şi agrement.

„Proiectul prezintă un grad ridicat de sensibilitate față de caracterul peisajului în ansamblu, cu grade variate de umanizare, ecologie și intervenții de restaurare a peisajului reverberând în întregul Sector 6.

Contribuiți la biodiversitatea regiunii prin trei strategii: amenajarea zonelor de pod în păduri semiumede, creșterea suprafeței și complexității vegetației acvatice și utilizarea paletelor complexe de plante construite la înălțimi multiple și există o tranziție treptată de la dig la limita parc”, a declarat arhitectul și membru al juriului Radu Tudor Ponta.
Insula Lacului Morii, un film de rezistență
Va prinde viață și Insula Lacul Morii, sau „Insula Îngerilor”, care nu a mai fost investită de la revoluție. În plus, va fi atracția centrală a întregului parc. Acolo pot fi organizate evenimente culturale și sportive, iar acesta va avea plajă, port de agrement și ponton pentru sporturi nautice. Vegetația de aici va fi luxuriantă, iar culorile copacilor, arbuștilor și florilor vor fi complexe. După insulă, dezvoltarea continuă spre vest cu o mică pădure urbană, terenuri de sport și piste de biciclete.
Cu o investiție totală de 20 de milioane de euro, lucrările vor fi puse în scenă.

Parcul Lacul Morii va fi realizat printr-un proiect avut în vedere de o echipă româno-belgiană: zonă pod și porțiune de rezistență la pădure semiumedă, insulă

Odată anunțat câștigătorul concursului de schemă, se va semna un contract de proiectare și apoi se va iniția documentația tehnică pentru obținerea autorizației de construire.
“Proiectarea va începe săptămâna viitoare, aștept cu interes discuțiile voastre, trebuie să începem lucrările cât mai curând, să vedem care este fazatul. Aveți la dispoziție 3-4 luni de proiectat”, i-a spus Ciprian Ciucu arhitectului.

Investiția totală pentru acest proiect gigantic este de aproximativ 20 de milioane de euro, iar lucrările vor fi puse în scenă în următorii trei ani. Primul lot de lucrări va începe anul viitor. “Vom începe cu zona deja amenajată lângă insulă și portul de agrement. A doua fază va merge spre comuna Chiajna. Pentru acest proiect este disponibilă finanțare europeană și suntem pregătiți să o primim”, a promis primarul.

Parcul Lacul Morii va fi realizat printr-un proiect avut în vedere de o echipă româno-belgiană: zonă pod și porțiune de rezistență la pădure semiumedă, insulă

În cadrul concursului internațional de soluții de amenajare a teritoriului din Parcul Lacul Morii au fost acordate un premiu II în valoare de 148.254 lei (fără TVA), un premiu III în valoare de 74.127 lei (fără TVA) și o mențiune de onoare. Premiul II a revenit NBC Arhitect S.R.L., iar premiul III a revenit Tera Design Studio S.R.L. și nominalizat de biroul lui Adrian Piffer.

Elevii de liceu de la Avenor College au câștigat franciza TEDxYouth și organizează prima ediție cu tema „Ctrl+Alt+Del”

Elevii de liceu de la Avenor College au câștigat franciza TEDxYouth și organizează prima ediție cu tema „Ctrl+Alt+Del”

O echipă de liceeni de la Academia Avenor a câștigat franciza TEDxYouth și a organizat prima ediție pe tema „CTRL + ALT + DEL” sâmbătă, 5 noiembrie la Teatrul Șăndărică din București. Resetați și începeți din nou”. Opt oameni din sport, afaceri și educație au acceptat invitația elevilor de liceu de a participa la eveniment pentru a vorbi despre eșecuri și greșeli, despre elementele vieții normale și despre modul în care învață și învață din fiecare experiență abilitățile personale. Continuă-ți drumul personal sau profesional.

Sandra Pitu (foto jos), elevă de liceu clasa a-11 a, inițiatoare și coordonatoare a proiectului: „Tema de anul acesta a fost aleasă exclusiv de liceeni, inspirată de comanda de repornire a calculatorului. Când totul este blocat și știm Când toți tehnologia nu mai merge, apelam la CTRL + ALT + DEL. Cu acest episod din TEDxYouth @AvenorCollege, încercăm să vedem dacă putem face la fel în viață când tot ce știm nu mai funcționează la noi, ultimii 2-3 ani au fost marcate de experimente de genul acesta. Am terminat gimnaziul în perioada pandemiei, iar până în clasa a XI-a în liceu, deja trăisem efectele războiului de graniță și încercam să integrăm în confrații noștri ucraineni situația financiară dificilă ne îngrijorează părinții în fiecare zi. Totul se întâmplă foarte repede și cred că avem responsabilitatea de a învăța să ne adaptăm la situații noi și provocatoare.”

Elevii de liceu de la Avenor College au câștigat franciza TEDxYouth și organizează prima ediție cu tema „Ctrl+Alt+Del”

Diana Segărceanu, fondatoare a Colegiului Avenor: „Fiecare școală este mândră de performanțele academice ale elevilor săi. Pentru noi, pe lângă performanța academică, atitudinea antreprenorială și agilitatea sunt ceea ce încercăm să insuflem elevilor de liceu pentru a le face mai ușor de trecut. Factori importanți în viață. TEDxYouth este un astfel de program antreprenorial, inițiat și organizat de elevii noștri de liceu și suntem foarte mândri de felul în care au gestionat programul: de la câștigarea de francize până la asigurarea gamei de difuzoare și detalii organizatorice stricte” .

Vorbitorii acestui eveniment vor fi:

Elisabeta Moraru, Country Manager Google România;
– Francisc Doboș, preot paroh al Bisericii Catolice Sacre Coeur;
– Dana Papadima, director Educațional la Avenor College;
– Cristina Bâtlan, antreprenor, fondator Musette;
– Ionuț Budișteanu, antreprenor și inventator;
– Oana Gheorghiu, co-fondatoare Asociația Dăruiește Viață;
– Ciprian Lupu, singurul pilot de raliu din România în scaun cu rotile;
– Christiana Budica, campioană mondială la kickboxing;


În conformitate cu politica TEDx, niciunul dintre vorbitorii la eveniment nu va fi plătit pentru prezența sa. Suma câștigată din vânzarea biletelor acoperă costurile organizației.

– Speaker management;
– Executive production;
– Event management;
– Communications, editorial and marketing;
– Sponsorship and budgets management;
– Design;
– Website management;

Biletele sunt disponibile pe rețeaua Entertix: https://www.entertix.ro/evenimente/13419/tedxyouth-avenor-college-5-november-2022-teatrul-tandarica-bucuresti.html.

Avenor College este o școală internațională bilingvă din București, înființată în 2007 și are în prezent peste 600 de copii cu vârste între 2 și 18 ani și o echipă de peste 150 de membri. Școala este acreditată de Ministerul Educației din România și de școlile britanice din străinătate și este autorizată de Cambridge International Examinations să susțină examene recunoscute internațional: Checkpoint, IGCSE și A-levels. Este, de asemenea, membru al Common Ground Collaborative, o rețea globală inovatoare de școli internaționale de elită. Colegiul Avenor a fost înființat de Fundația Avenor, o organizație non-profit fondată de Diana și Florin Segărceanu.

pentru a afla mai multe informatii:
Site-ul oficial: https://tedxyouhavenorcollege.com
Cont de Instagram: https://www.instagram.com/tedxyouth_avenorcollege/
Cont de Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100085908562035

Nicuşor Dan promite că va construi un spital modern şi sigur în Bucureşti.

Nicuşor Dan promite că va construi un spital modern şi sigur în Bucureşti.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că astăzi, 31 octombrie 2022, Consiliul General a votat mai multe proiecte de hotărâre privind investiţiile în infrastructura de sănătate a Bucureştiului. Acestea urmăresc îmbunătățirea infrastructurii de ambulatoriu a spitalelor administrate de PMB.

Proiecte de investiții în infrastructură medicală votate de Adunarea Generală
Proiectul pe care Consiliul Capitalei speră să devină realitate va fi realizat prin PNRR (Planul Naţional de Recuperare şi Reabilitare).
Proiectele legate de infrastructura de sănătate a Bucureștiului urmăresc:
Îmbunătățirea infrastructurii de ambulatoriu în spitalele administrate de Primăria Municipiului București prin ASSMB (Autoritatea Spitalelor și Serviciilor Medicale București),
Dotați-le cu echipamente și materiale concepute pentru a reduce riscul de infecție nosocomială.
Ce spitale vor beneficia de aceste investiții
Nicuşor Dan a prezentat şi ce unităţi spitaliceşti vor fi modernizate prin aceste proiecte.

Investițiile în îmbunătățirea infrastructurii ambulatoriului spitalicesc vizează în principal ambulatoriile din următoarele unități medicale:

 • Sf. Maria,
 • Prof. Dr. Alexandru Obregia,
 • Nicolae Malaxa,
 • Dr. Victor Gomoiu,
 • Foișor,
 • Filantropia,
 • Colțea,
 • Colentina,
 • Dr. Ion Cantacuzino,
 • Dr. Victor Babeș,
 • Prof. Dr. Theodor Burghele


Valoarea totală a acestei investiții este în jur de 40 de milioane de euro, a anunțat primarul Capitalei, Nicușor Dan.
În ceea ce privește investițiile în echipamente și materiale menite să reducă riscul de infecție nosocomială, țintele sunt ambulatoriile din:

 • Sf. Maria,
 • Dr. Victor Gomoiu,
 • Filantropia,
 • Colțea,
 • Colentina,
 • Dr. Ion Cantacuzino,
 • Dr. Victor Babeș,
 • Prof. Dr. Th. Burghele,
 • Prof. Dr. Panait Sârbu,
 • Dr. Carol Davila.


Potrivit primarului Capitalei, Nicuşor Dan, valoarea totală a investiţiei este de circa 44,45 milioane de euro.

Orbital București: DR 9 – Trei oferte proiectate de Sud Expres, peste 13 kilometri de drum radial până la Vidra

Orbital București: DR 9 – Trei oferte proiectate de Sud Expres, peste 13 kilometri de drum radial până la Vidra

Potrivit Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Asociația pentru Dezvoltare Intercomunală a Zona Metropolitană București (ADIZMB) a primit trei licitații pentru proiectarea DR 9 – Sud Express în licitație. Traseul noului drum are o lungime de 13,86 km și face legătura între orașul Vidra – Autostrada A0 – DNCB – Drumul Bercenarului/Gara Progresu.
Cele trei citate sunt din:

 1. Asociația GRAFIC TENDS (Lider), INFRANOVA TECHNICAL SOLUTIONS IN CONSTRUCTION, STUDIO CORONA S.R.L., Construcții;
 2. Asociatia COMPLEX DESIGN SRL (Lider), ARTENHIS, EAST WATER DILLINGS;
 3. Asociații D P CONSULT (Lider), SC EXPLAN SRL, SC GEOLOGIC SITE SRL.

Pe 18 septembrie a fost lansată licitația pentru studiul de fezabilitate și formularea detaliată a proiectelor tehnice aferente Drumului Radial Nr. 9 – South Express (13,86 km). Valoarea estimată a contractului este cuprinsă între 20,14 milioane lei și 23,8 milioane lei, iar finanțarea este asigurată prin programul de exploatare a infrastructurii mari – POIM.

Costurile de construcţie, inclusiv TVA, sunt estimate la 96,44 milioane de euro, potrivit ministrului Transporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu.
Caracteristicile necesare pentru un drum radial DR9 sunt:
– 4 benzi (2 benzi pe sens);
– 2 zone de amenajare;
– 4 zone sigure cu balustrade;
– Zona mediană este de 8m lățime, în așteptarea dezvoltării ulterioare;

banda pentru biciclete;
– trotuare;

iluminat public;
– nod rutier unde DR 9 face legatura cu statia Drumul Bercenarului/Progresu;
– Intersecție de drum unde DR9 face legătura cu DJ401;
– intersecție cu DNCB și autostrada A0 (km 5+400) și zona de descărcare (km 7+475);
– pasaje pe căi ferate;
– prin DNCB.

Orbital București: DR 9 – Trei oferte proiectate de Sud Expres, peste 13 kilometri de drum radial până la Vidra

Parcul Dabija, un loc de joacă unic în București: oamenii calcă scoarța copacului. Evaluarea primarului asupra inovației

Parcul Dabija, un loc de joacă unic în București: oamenii calcă scoarța copacului. Evaluarea primarului asupra inovației

Un parc unic își găsește locul în peisajul bucureștean. În luna august a acestui an, locul de joacă s-a deschis în General Plaza. Nicolae C. Dabija din centrul Bucureștiului are un set-up complet diferit de oriunde altundeva.
“Nu toate locurile de joacă trebuie să arate la fel. Fiecare poate avea propriul caracter, personalitate și farmec”, explică primarul Radu Mihaiu de ce guvernul Sectorului 2 a adoptat o soluție unică pentru București.

Tot în Sectorul 2: deschide şampania! Oaza de vegetație sălbatică de la granița cartierului Pantelimon din Glass Park are un an. Avantajele și dezavantajele aspectului său
Consilierul orășenesc pentru Sectorul 2 a spus că a văzut locuri de joacă în Viena și Bruxelles, unde terenurile nu erau nici iarbă, nici beton, nici faimosul tartan.

„Mi s-a părut special atunci, iar când m-am întors, am întrebat dacă se poate face și aici.

Mi s-a spus că nu există precedent și nu cunoaștem pe nimeni care să fi făcut vreodată așa ceva. Am cerut la momentul respectiv să creăm această tehnologie, să facem un pilot cu această suprafață”, subliniază Mihaiu.
Cum arată locul de joacă al Pieței Generale? Nicolae C. Dabija – Sector 2
În afară de scoarța de pe podea, mobilierul este inspirat din natură. Suprafețele din parc sunt rezistente la traume și sunt realizate din lemn natural care a fost tratat special pentru a-l face moale și durabil.

Plimbarile au fost inlocuite cu echipamente din lemn fara culori stralucitoare.

„În plus, am ales această locație pentru a testa noua suprafață. Vom vedea cum se comportă, cum ne ocupăm de întreținere și, eventual, vom extinde această soluție în alte locații în timp.
Una peste alta, sunt mulțumit de rezultate”, a spus primarul pe pagina de Facebook a Primăriei Sectorului 2.

Banca de alimente din Sectorul 6 este aproape gata. Va fi prima clădire de acest gen care va fi construită de o instituție publică din țară

Banca de alimente din Sectorul 6 este aproape gata. Va fi prima clădire de acest gen care va fi construită de o instituție publică din țară

O bancă locală de alimente din Sectorul 6, se apropie de finalizare. Primăria Sectorului 6 a anunțat că aceasta va fi prima construcție de acest gen întreprinsă de o administrație publică.
Primăria Sectorului 6 a decis că este necesar să creeze un astfel de loc pentru a stoca produsele donate de marile lanțuri.

Inițiativa are ca scop stoparea risipei alimentare. Potrivit raportului Primăriei Sectorului 6, 15% din produsele alimentare din marile magazine sunt expirate și aruncate.

De asemenea, folosind alimentele donate, bucătăria socială va pregăti preparate calde. Acestea, împreună cu alte pachete cu alimente, vor fi oferite celor mai săraci.

Acum facem, dar cu prețul produsului noi înșine și nu sunt mulți beneficiari! Primăria Sectorului 6 a anunțat că am primit și donații, dar nu suficiente pentru că nu aveam unde să le depozităm în condiții de siguranță alimentară.
Clădirea va fi pusă în funcțiune anul viitor
Construcția clădirii este finalizată în proporție de 80%. În prezent, se lucrează la aceste instalații, transmite primăria. Banca de alimente este situată în Calea Giuleşti 236 şi se va deschide în 2023.

Administrația Publică se așteaptă ca, prin Sectorul 6 a Băncii Locale de Alimente, să poată obține alimente în următoarele domenii:

 • 18.000 de bătrâni ce au pensii mici,
 • 1.000 de familii monoparentale, cu mulți copii sau șomeri.


Înființarea băncilor alimentare va contribui la reducerea costului bugetelor locale alocate persoanelor sau gospodăriilor sărace. În plus, va exista mai puțină presiune asupra serviciilor sociale ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului 6 și a ONG-urilor partenere.

Prima bancă de alimente din lume a fost înființată în Statele Unite în 1967. La nivel european, sistemul s-a dezvoltat după ultima criză economică.

Este un sistem non-profit: colectarea, depozitarea și distribuirea alimentelor scoase din circuitele comerciale. După aceea, mâncarea ajunge la cei vulnerabili.

Nicuşor Dan: Maternitatea Bucur urmează să fie renovată cu PNRR

Nicuşor Dan: Maternitatea Bucur urmează să fie renovată cu PNRR

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că Maternitatea Bucur va fi renovată prin Programul Naţional de Recuperare şi Reabilitare (PNRR).
„Primul proiect pe care mi l-am propus a fi finanțat prin Programul Național de Recuperare și Reziliență a fost aprobat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației: era vorba despre o cerere de concediu de maternitate pentru finanțarea renovării și consolidării clădirilor Principalele A și B din Happy. ”, a scris Nicuşor Dan, vineri, pe Facebook.
Acesta a spus că valoarea finanțării nerambursabile este de 35.355.175,99 lei, iar perioada de execuție este de 40 de luni de la data semnării contractului de finanțare.

Potrivit lui Nicușor Dan, lucrările care urmează să fie efectuate includ asigurarea structurii de rezistență a clădirii pentru corpul A, adică armarea fundațiilor, subsoluri tehnice, introducerea pereților structurali din beton armat etc. Corpul B va fi consolidat seismic și reparat termic, a adăugat el.

Anunț important pentru sute de mii: aceasta este taxa de parcare în București, și nu e puțin

Anunț important pentru sute de mii: aceasta este taxa de parcare în București, și nu e puțin

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a făcut publică propunerea pentru o nouă taxă de parcare în București. Potrivit acestuia, acesta este un preț unic pentru toate categoriile de utilizatori.
“Așa cum am promis, simplificăm sistemul de taxare pentru parcările din București. Am lansat mai multe proiecte de hotărâre pentru a reglementa mai clar condițiile de utilizare a parcărilor din București, pe care le vom supune dezbaterii publice începând de astăzi”, a spus Bujduveanu. a scris pe Facebook.
Iată tarifele oficiale:

Sistemul de tarifare propus este mult simplificat și valabil pentru toate categoriile de utilizatori (persoane fizice sau juridice):

– Tarif unic/oră: 5 lei (*aplicabil în intervalul orar 8.00-20.00, de luni până vineri)

– Abonament 25 lei/zi

– Abonament 500 lei/lună

Pentru riverani:

– Abonament lunar: 50 lei

– Abonament anual: 500 lei

Ce e mai anunțat viceprimarul

Ce a mai anunțat viceprimarul?
– Vehiculele electrice beneficiaza de locuri de parcare gratuite.
– Realizam un registru unic al vehiculelor electrice inmatriculate in municipiul Bucuresti. Vehicule electrice pentru activități de transport alternativ, mașina și șoferul mediate prin platforme digitale, vehiculele electrice utilizate în baza contractului de utilizare în sisteme de car-sharing mediate prin platforme digitale și vehiculele electrice prin autocolante, echipamente audio-vizuale, afișarea mesajelor publicitare ale oricăror tip de activități comerciale, obligate la plata taxelor de parcare

Intersecția cartierului Drumul Taberei ocupată de fabrica Metrorex, una dintre cele mai aglomerate artere ale Bucureștiului, a fost eliberată

Intersecția cartierului Drumul Taberei ocupată de fabrica Metrorex, una dintre cele mai aglomerate artere ale Bucureștiului, a fost eliberată

Intersecția din Piața Drumul Taberei, deviată și ocupată de câțiva ani de utilajele Metrorex, a fost eliberată și repusă în totalitate în trafic, a anunțat Primăria Sectorului 6. Cu mai puține benzi, sunt ambuteiaje pe șosea, iar pietonii trebuie să meargă pe șosea când nu există trotuare. În plus, linia de tramvai 41 a fost deviată de pe această rută.
Vineri seara, administrația locală a anunțat că lucrările de metrou au fost finalizate, inclusiv redirecționarea liniilor de tramvai, semafoarele finale funcționând normal.

„Constructorii au anunțat că acum lucrează doar la trotuare și se vor termina într-o săptămână”, a spus primarul departamentului, care a promis că în primăvară, ADP va asigura amenajare de calitate în toată zona.
De un an, primarul Ciprian Ciucu face forță pentru a negocia o înțelegere cu constructorii și reprezentanții de la Metrorex pentru finalizarea șantierului rămas după finalizarea Autostrăzii 5.

„De fapt, le-a spus că dacă mergem în iarnă cu lucrări neterminate, vom fi concediați. E bine ca toți factorii relevanți să înțeleagă că trebuie să înceapă lucrul, așa că ne bucurăm că zona funcționează. pe ea. Redă-i vechiul aspect”, a mai comunicat Primăria Sectorului 6.

Proiect de dezvoltare a ambulatoriilor în 11 spitale bucureștene prin PNRR pe agenda CGMB

Proiect de dezvoltare a ambulatoriilor în 11 spitale bucureștene prin PNRR pe agenda CGMB

Pe ordinea de zi a ședinței de luni a Consiliului General al Municipiului București (CGMB) se aflau mai multe proiecte de hotărâre prin care se aprobă dezvoltarea infrastructurii medicale ambulatorie în 11 spitale, finanțate prin Planul Național de Recuperare.
Aceste proiecte urmăresc construirea/reabilitarea/modernizarea/extinderea/echiparea infrastructurii de mobilitate existente; îmbunătățirea accesibilității și accesului la spațiile de îngrijire medicală; furnizarea/modernizarea de utilități generale și specifice (inclusiv utilități la fața locului legate de obiectivele de investiții) conectivitate); achiziționarea de echipamente pentru infrastructura mobilă.

Valoarea proiectului „Dezvoltarea Infrastructurii Medicale Ambulatoriu a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale al Dr. Victor Babeș” este de 3.534.652 lei, din care cheltuielile necalificate se apropie de 604.000 lei și vor fi asigurate de la bugetul de stat a orașului București.

Proiectul presupune infrastructura medicală ambulatorie a spitalului clinic „PhD”. Ion Cantacuzino” a fost evaluat la 3.010.852 lei, din care taxa neeligibilă a fost de aproape 604.000 lei.
În ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii medicale de ambulatoriu a Spitalului Clinic Corentina, valoarea proiectului este de 30.259.985,76 lei, din care cheltuielile necalificate sunt de aproximativ 17 milioane lei.
În ceea ce privește infrastructura medicală de ambulatoriu a Spitalului Clinic Cortia, valoarea proiectului este de 6.153.652 lei, din care aproape 604.000 lei sunt descalificați.

Proiectul de dezvoltare a infrastructurii de asistență medicală de ambulatoriu al Spitalului Clinic Filantropia evaluat la 5.629.851,99 lei, din care costuri neeligibile sunt de aproximativ 604.000 lei.

Valoarea proiectului „Reabilitarea, consolidarea, modernizarea, dotarea și extinderea ambulatoriilor generale din spitalele clinice ortopedice,
Traumatologie şi TBC Osteoarticular Foişor” a însumat 31.198.800,56 lei, din care taxa de neeligibilitate a fost de aproximativ 18 milioane lei.
Valoarea proiectului „Dezvoltarea Infrastructurii Medicale de Ambulatoriu la Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu” este de 3.534.652 lei, din care cheltuielile necalificate sunt de aproximativ 604.000 lei.

Policlinica Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” – Biroul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Chirurgie și Laboratorul RMFB are o valoare de proiect de 94.577.876,09 lei, din care cheltuielile necalificate sunt de aproximativ 81 milioane lei.

Proiectul de dezvoltare a infrastructurii medicale de ambulatoriu al Spitalului Clinic de Psihiatrie „Profesor Dr. Alexandru Obregia” este în valoare de 6.677.452 lei, din care aproape 604.000 lei sunt descalificați.

Valoarea proiectului de infrastructură medicală ambulatorie a spitalului clinic „Sfânta Maria” este de 5.106.052 lei, din care cheltuielile necalificate sunt de aproximativ 604.000 lei.

Nu în ultimul rând, în cadrul Spitalului Clinic Prof. „Theodor Burghele”, proiectul legat de îmbunătățirea abilităților de investigație clinică paraclinic și a calității comportamentului medical al pacienților care frecventează ambulatoriile are o valoare de 7.777.174,67 lei, întregul reprezentant a sumei cheltuielilor eligibile.

 Al doilea pumptrack, o pistă denivelată, se află într-un alt parc din Sectorul 6, după parcul din Brâncuși

 Al doilea pumptrack, o pistă denivelată, se află într-un alt parc din Sectorul 6, după parcul din Brâncuși

În Parcul Crângaşi din Sectorul 6 a fost montată o cale de pompare de 48 de metri, cu 6 metri mai lungă decât prima. Primăria Sectorului 6 a comunicat pe Facebook sub pretextul „Tu întrebi, tu știi”.
„Pentru că canalul de pompare al parcului Brâncusi a avut un mare succes la copii, nu doar atât, avem încă unul pentru voi.

Așa că adu-ți bicicleta, trotineta, patinele cu rotile sau skateboard-ul și vino în Parcul Crângași! ”, a spus Ciucu.
Pista de pompare este situata la iesirea din parc, spre terasamentul Lacul Morii.

Primăria Sectorului 6: Pista are o formă de 48 de metri și curbe de înălțimi diferite, doar pentru invenții pe roți. Cu 6 metri mai mult decât primul. Aceasta este a doua cale de pompare din București, toate aici, la ora 6.

Pista este folosită în conformitate cu reglementările afișate în parc. Pot intra maxim 9 persoane, timpul de utilizare este de 5-6 minute și există pauze între grupuri, lucru convenabil pentru toată lumea. Copiii sub 12 ani trebuie să fie supravegheați de un părinte/bunic/tutore.

În spațiul verde al Bd. Drumul Taberei sunt aduse șezlonguri din lemn realizate de lucrătorii ADP

În spațiul verde al Bd. Drumul Taberei sunt aduse șezlonguri din lemn realizate de lucrătorii ADP

Dacă dai peste șezlonguri din lemn pe iarbă la Bd. Drumul Taberei, știi în al doilea plan că sunt pentru tine, folosește-le cu încredere și ai grija de ele. Acesta este apelul administrației Sectorului 6 către locuitorii comunității Drumul Taberei.
Cinci dintre aceste șezlonguri au fost realizate de lucrătorii din Sectorul 6 ADP și nu au fost achiziționate așa cum a spus administrația locală și au fost duse într-un spațiu verde din Bd. Drumul Taberei.

“În 6 suntem acasă! De aceea ți-am pregătit o zonă în aer liber, unde să te simți bine și să te relaxezi după o săptămână de muncă”, a spus primăria Sectorului 6, adăugând că în prezent sunt testate și dacă le plac locuitorii, vor veni din nou cu ceilalți.
„Au fost realizate de colegii de la ADPDU Sector 6 Echipamente Servicii. Nu le-am cumpărat! În prezent, avem 5, dar dacă vă place acest model, vom continua să lucrăm la atelier și să le aducem în comunitatea dumneavoastră.

Așteptăm sugestiile voastre”, a mai comunicat Primăria Sectorului 6 pe Facebook.

Mini dulapuri sunt instalate într-un parc din Sectorul 6 din București. Suporturile sunt realizate de persoane cu handicap în atelierul de prelucrare a lemnului

Mini dulapuri sunt instalate într-un parc din Sectorul 6 din București. Suporturile sunt realizate de persoane cu handicap în atelierul de prelucrare a lemnului

În cele patru parcuri din Sectorul 6 al Bucureștiului, există mai multe dulapuri mici sau biblioteci mici pe alei mici de unde oamenii pot lua cărți pentru a le citi și a se întoarce.
Pe aleile parcurilor Crângaşi, Brâncusi, Marin Preda şi Drumul Taberei sunt instalate cutii de lemn roşu care conţin sute de romane, cărţi de poezie sau cărţi de poveşti pentru copii.

Cărțile vin și din comunitate și se întorc în comunitate. „Au fost donați de comunitate la magazinul de caritate SocialXChange”, a spus Primăria Sectorului 6.
Suporturile au fost realizate de zece beneficiari în cadrul unui curs de prelucrare a lemnului în atelierul centrului de zi pentru Persoane Adulte cu dizabilități din cadrul DGAASPC Sectorul 6.

Asemenea biblioteci mici pot fi găsite și în parcurile din Sectorul 1.

Parcați-vă mașina gratuit în parcările publice din București

Parcați-vă mașina gratuit în parcările publice din București

Proprietarii de vehicule electrice și pe hidrogen mai au un avantaj pentru că nu poluează orașul.
Potrivit unui proiect de hotărâre supus dezbaterii la București, proprietarii de vehicule cu emisii zero de carbon (mașini electrice cu baterii și mașini cu pile de combustie) înmatriculate în București pot folosi gratuit parcarea publică larg din București.

Pentru a beneficia de serviciul gratuit, proprietarii de vehicule cu emisii zero trebuie să fie înscriși într-un registru informatic ținut de operatorul serviciului de management al parcărilor publice, urmând ca identificarea să fie efectuată și de către operator.
Proiectul va continua timp de două săptămâni de dezbatere și poate fi consultat aici.

Pentru că nu există statistici de la București, doar toată țara, la începutul anului 2022, în România erau înmatriculate 12.800 de vehicule 100% electrice, dintre care peste jumătate au intrat în țară.Cel mai vândut model electric anul trecut a fost Dacia Spring . Potrivit datelor raportului LEKTRI.CO, modelul Spring va depăși 3.000 de unități în 2021, urmat de Volkswagen e-Up (437 de unități), Renault Zoe (386 de unități), Hyundai Kona (385 de unități), Volkswagen ID3 (291 de unități).

La începutul lunii septembrie, Nicuşor Dan a anunţat că primăria va instala 40 de staţii de încărcare.
Este vorba despre stațiile de încărcare pe care le vom pune în parcările administrate de Autoritatea Stradă prin CMESB. Acestea vor fi la Piața Amzei, Piața Victoriei, Piața Alba Iulia, Piața Constituției, Piața Revoluției, Universitate, Bucur Obor, Rahova, Sala Palatului, Primăria Municipiului București, Bd. Aviatorilor, Bd. Timișoara, Bd. Iuliu Maniu, Bd. Schitu Măgureanu, strada Mendeleev, Calea Moșilor, Calea Plevnei, Splaiul Unirii, parcajele Eva, Lido, Gara de Nord, Maria Rosetti, Lipscani.

Avem și piață de Crăciun în Piața Obor! Vor fi lucruri bune, competiții, concerte și tot felul de alte distracții

Avem și piață de Crăciun în Piața Obor! Vor fi lucruri bune, competiții, concerte și tot felul de alte distracții

În ședința de miercuri, 26 octombrie 2022, Consiliul Local Sector 2 a aprobat un proiect legat de organizarea unui târg de Crăciun. Acesta va avea loc în Piața Obor în decembrie.

Potrivit Agerpres, pentru organizarea de festivaluri va fi alocat un buget de circa 3 milioane de lei, conform proiectului aprobat ieri de consiliul local Sectorului 2.

Festivalul „Magia Crăciunului” va fi organizat de Centrul Cultural „Mihai Eminescu” (instituție de cultură aflată în competența Consiliului Raional al Sectorului 2) și Autoritatea Pieței Sectorului 2.
Bugetul de 3 milioane de lei va fi împărțit între cele două agenții astfel:

 • 2 milioane de lei vor merge către Centrul Cultural „Mihai Eminescu”,
 • 1 milion de lei vor merge către Administrația Piețelor Sector 2.


Bucureștenii se vor bucura de concerte, spectacole și concursuri
Târgul de Crăciun din Sectorul 2 va avea loc în Piața Obor. Pe lângă aceasta, vor fi organizate o serie de evenimente cu scop educativ, cultural sau recreativ. Acestea includ:

 • Concerte,
 • Spectacole de teatru pentru copii,
 • Concursuri cu premii pentru copii (karaoke, dans, pictură, împodobit bradul, desenat felicitări, poezii și colinde),
 • Expoziții de pictură.


Administrația Piețelor Sector 2 va fi responsabil pentru amenajarea cabinelor pentru comercianții care participă la acest târg de sărbători. Vizitatorii se vor putea bucura de mâncare și băuturi, vor putea cumpăra și admira decorațiuni și alte decorațiuni.

În plus, iluminatul și tematizarea locuinței vor fi realizate și de către Autoritatea Pieței Sectorului 2.

Până acum s-au anunțat încă două piețe de Crăciun a fi organizate în București. Este vorba despre târgul PMB și cel găzduit de PS6 împreună cu UNTOLD, West Side Christmas.

Vineri, Atelier de sculptură în dovleac pentru copii la Muzeul Antipa din București. De unde provin materiile prime, costul biletelor

Vineri, Atelier de sculptură în dovleac pentru copii la Muzeul Antipa din București. De unde provin materiile prime, costul biletelor

Mai puțin, Halloween-ul este aproape, iar în timp ce sărbătoarea nu este exclusiv românească, tot mai multe unități încep să organizeze evenimente distractive pentru adulți și copii. Unul dintre acestea este Muzeul Antipa, care are un atelier de sculptură în dovleac pentru copii vineri, 28 octombrie 2022.

Copiii sunt în vacanță săptămâna aceasta, iar din moment ce au timp liber, un atelier de sculptură în dovleac poate fi distracția și activitatea artistică perfectă pentru a-și petrece timpul. Un astfel de eveniment va avea loc mâine la Muzeul Antipa din București.

Muzeu Antipa servește rețete delicioase cu dovleac ca ingredient principal pentru copiii capitalei.
Așa că dovlecii din ce în ce mai mari sunt transformați în felinare minunate și împodobiți cu elemente naturale.

Evenimentul va avea loc în sala atelier a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”. Aceasta va avea loc între orele 11:30 și 12:30. Această activitate se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani

Muzeul Antipa a anunțat că la eveniment vor putea participa copiii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani. Încurajați-i să-și folosească imaginația și ingeniozitatea pentru a crea cele mai frumoase sculpturi de dovleac.
Materialele necesare pentru acest atelier vor fi furnizate de către muzeu participanților. În plus, participanții la eveniment vor merge acasă cu truse de gravură și creație.

Experții muzeului le vor arăta copiilor lucruri amuzante despre dovleci. Forme, culori, părți comestibile și alte informații utile și captivante.

Mai jos sunt prețurile pentru a participa la acest atelier:

 • 100 de lei/copil,
 • 160 de lei/pentru doi frați.


Înregistrarea copilului se face prin acest formular. Limitat la 15 posturi/grup. La finalul atelierului, copiii și însoțitorii lor vor vizita muzeul. Se vor bucura gratuit de expoziția permanentă din Antipa.

Acesta este un alt târg de adopții de pisici și câini în București. Te poți îndrăgosti de o pisică, un motan sau un cățeluș în parcarea din Piața Snagov în acest weekend

Acesta este un alt târg de adopții de pisici și câini în București. Te poți îndrăgosti de o pisică, un motan sau un cățeluș în parcarea din Piața Snagov în acest weekend

ASPA București găzduiește un nou spectacol de adopție în acest weekend în parcarea Snagov Plaza Entertainment & Shopping Square. Blănosul este dornic să găsească o nouă familie.
Primăria Capitalei, prin ASPA (Agenția de Supraveghere și Protecție a Animalelor), organizează sâmbătă 29 octombrie între orele 11:00 și 18:00 un nou târg de adopții.

Evenimentul are loc la parcarea Snagov Square Amusement and Shopping Plaza, la intersectia Snagov a drumului DN1 București – Ploiești.
La expoziție vor fi 40 de căței (25 juniori și 15 adulți) de la Centrul de Adopție ASPA și 20 de pisici de la Asociația TNR Capture Sterilized Release. Furries abia așteaptă să găsească familii iubitoare și responsabile.

Furries a finalizat toate procedurile legale, iar adopția este gratuită.
Voluntarii PROEDUS vor însoți animalele de companie pe tot parcursul spectacolului de adopție.
Surpriză cățeluși și adoptatori
Unul dintre magazinele din Piața Snagov, magazinul universal Deco. Flora & Home, oferă tuturor participanților la spectacol o reducere de 10% la produsele achiziționate din magazin, a informat ASPA.

Puii adoptați și adoptatorii vor primi și cadouri de la sponsori:

 • Hrană umedă și uscată, jucărie și castron de la MAXI PET România;
 • Recompense de la Pedigree Romania;
 • Ședințe gratuite de cosmetică canină de la Zen Pet Club;
 • Medalioane inteligente cu cod QR de la Petradar;
 • Pachete care conțin: o pungă de cafea boabe Starbucks, un pahar reutilizabil din plastic Starbucks și un card Starbucks Rewards încărcat cu 20 de lei de la Starbucks Romania;
 • O pătură anti-păr, o pernă OS și un voucher în valoare de 50 de lei cu care adoptatorii pot achiziționa produse pentru cățeii adoptați de la Tashenka Comfort Zone – Love is spoken here.


Cei care nu pot participa la spectacol, dar ar dori să adopte un cățeluș, pot contacta Centrul ASPA:

Până în prezent, 257 de căței au fost adoptați la expoziția ASPA până în 2022. În 2022, Asociația TNR Capturare Sterilizare Eliberare a prezentat 85 de pisici spre adopție la expoziția ASPA.

100 de troleibuze noi în București: stâlpi de la Solaris, ofertant unic la licitația primăriei capitalei

100 de troleibuze noi în București: stâlpi de la Solaris, ofertant unic la licitația primăriei capitalei

Potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Primăria Municipiului București (PMB) a început joi, 27 octombrie, o licitație pentru 100 de troleibuze noi în București. Polonezul de la Solaris Bus & Coach a fost singurul ofertant pentru licitație.
Producătorul polonez Solaris Bus & Coach a fost singura companie care a depus o ofertă, potrivit unui comunicat de participare publicat după ora 16:00 SEAP.

Joi ora 15.00 este termenul limită pentru companiile interesate să licitate pentru 100 de troleibuze noi la licitația PMB.
Primăria Municipiului București (PMB) a relansat o licitație pentru achiziționarea a 100 de troleibuze pe 11 august, după ce un contract cu asociația turco-germană Bozankaya-Sileo a eșuat.

Furnizorul câștigător trebuie să livreze 100 de troleibuze în termen de 24 de luni de la semnarea contractului.
100 de troleibuze noi, cu înălțimea de la 12 m, vor avea podea complet coborâtă, spațiu pentru scaune rulante cu handicap, computer de management al vehiculului cu funcție GPS, sistem informațional audiovizual, aer condiționat.

Când va fi gata Pasajul Berceni de pe șoseaua de centură a capitalei? Data de finalizare a proiectului a fost modificată oficial

Când va fi gata Pasajul Berceni de pe șoseaua de centură a capitalei? Data de finalizare a proiectului a fost modificată oficial

Autoritatea Națională pentru Infrastructura Rutieră (CNAIR) a modificat data de finalizare a Lucrărilor Pasajului Berceni pe pagina sa oficială de transparență a informațiilor – Centrul de Cercetare și Informatică în Tehnologia Drumurilor.

Totuși, când va fi gata Pasajul Berceni?
Inițial, termenul oficial pentru finalizarea sensului giratoriu suspendat de pe Centura Bucureștiului era decembrie 2022. Acum, data a fost amânată cu trei luni – martie 2023.

Lucrările la șantierul drumului Berceni includ lărgirea șoselei de centură de sud a Bucureștiului la 4 benzi între A2 Km 23+600 și A1 Km55+250 și amenajarea așa-numitelor noduri rutiere (sensuri giratorii cu suspensie) lotul 2 Berceni – DJ 401

Cum arată acum sensul giratoriu plutitor și care este stadiul proiectului?
La mijlocul lunii octombrie 2022, starea fizică oficială a lucrării de trecere Berceni era de 71,15%. Starea financiară este de peste 75%.
Trecerea Berceni a costat 146 milioane lei, fără TVA, construită de asociația TRAMECO – VAHOSTAV-SK – CONSTRUCTII ERBAțU – GRAFIC TRENDS. Conducătorul asociației este TRAMECO.

Când va fi gata Pasajul Berceni de pe șoseaua de centură a capitalei? Data de finalizare a proiectului a fost modificată oficial

Sens giratoriu suspendat pe Centura Bucurestiului
Pasajul Berceni de pe Centura Capitalei este unul dintre cele patru sensuri giratorii suspendate aflate în construcţie pe DNCB, al doilea teoretic dat în exploatare după Pasajul Domneşti. Pasajul superior de la Domneşti va fi primul de acest gen care va fi finalizat pe Centura Capitalei. Data oficială de inaugurare este 15 noiembrie 2022.

Un alt sens giratoriu suspendat se construieste la intersectia Centura Bucurestiului si Oltenicei. Un alt astfel de sens giratoriu, dar cu întârzieri mari în construcție, se află la intersecția Centurii cu DJ301-Cernica.

Pentru nodurile DNCB s-a ales soluția de giratorii suspendate întrucât bucla capitală este legată de calea ferată, motiv pentru care orice acces trebuie să se adreseze și sensului de circulație pe calea ferată.

Cine ridică mașini în Sectorul 2 al Bucureștiului, un cadru legal creat recent de autoritățile locale. Rata de recuperare

Cine ridică mașini în Sectorul 2 al Bucureștiului, un cadru legal creat recent de autoritățile locale. Rata de recuperare

De anul trecut, Consiliul General al Municipiului București a autorizat 6 administrații locale să se ocupe de activitate, iar departamentul 2 a preluat cu alte direcții mașinile parcate ilegal.
Așadar, după Sectoarele 1, 3, 4 și 6, Sectorul 2 va ridica mașini, care au decis încă din 2021 să stabilească un cadru legal pentru acest serviciu. Potrivit primarului Sectorului 2, Radu Mihaiu, obstacolul este lipsa spațiului de depozitare.

În cele din urmă, consiliul local al Sectorului 2 a adoptat cadrul legal pentru începerea ridicărilor în ședința sa din 26 octombrie.
Reglementările privind ridicarea, transportul, depozitarea și returnarea autovehiculelor parcate neregulamentar prevăd ca de aceste activități să se ocupe personalul Autorității Domeniului Public 2 sau operatori economici profesioniști în baza contractului de concesiune a serviciului.

Prin urmare, rămâne posibilitatea de a contracta cu o companie privată.

La București administratiile altor departamente ridica masinile cu ADP, preferand ca administratiile publice sa incaseze banii.

Rata de recuperare a mașinii
Potrivit reglementărilor, taxa de ridicare pentru vehiculele cu masa brută maximă autorizată de cel mult 5 tone este de 200 lei, din care masa brută maximă autorizată a vehiculelor care depășește 5 tone este de 270 lei.

Tariful de transport pentru vehiculele cu greutatea maximă autorizată de până la 5 tone este de 150 lei, iar pentru vehiculele cu greutatea maximă autorizată mai mare de 5 tone este de 200 lei.

In functie de perioada de depozitare se percepe un tarif de 150 lei/zi.

Valoarea contorului pentru funcționarea magazinului se calculează la fiecare 24 de ore de la data și ora magazinului, fără împărțire. Taxele de ridicare, transport și depozitare sunt plătite de ADP Divizia 2/Operatorul Economic.

Vehiculele ridicate vor fi inițial depozitate temporar până la 30 de zile într-un spațiu desemnat pentru acest eveniment din Sectorul 2.
Locul de depozitare a mașinii va fi la adresa Aleea Bistricioara.

Ce se întâmplă dacă nu va fi recuperată mașina
În cazul în care autovehiculul nu este ridicat în termen de 30 de zile, ADP S2 sau un reprezentant al operatorului economic va emite un anunț proprietarului pe site-ul agenției, media pentru a muta vehiculul într-un alt spațiu de depozitare.

Perioada maximă pentru care un vehicul de ridicare poate fi depozitat într-un spațiu special amenajat este de șase luni. În cazul în care proprietarul/deținătorul legal al vehiculului nu se prezintă la eliberare în acest termen, ADP sau un reprezentant al operatorului economic va sesiza poliția locală, care va proceda în conformitate cu prevederile Legii nr. 421/2002 Regimul juridic al vehiculelor nesupravegheate sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public/privat al unităților de stat sau administrativ-regionale.

Stația de tramvai „Drumul Taberei” și-a reluat funcțiile pe ambele sensuri. Platforma modernizată

Stația de tramvai „Drumul Taberei” și-a reluat funcțiile pe ambele sensuri. Platforma modernizată

STB a anunțat că stațiile de tramvai „Drumul Taberei” au fost modernizate și de vineri vor fi din nou în funcțiune.


Începând de vineri, 28 octombrie 2022, Compania de Transport București a anunțat că linia de tramvai 41 va opri pe ambele sensuri la stația „Drumul Taberei” de pe strada Brașov.

Într-un comunicat de presă, STB a anunțat că modernizarea platformei relevante a fost finalizată.

În total, STB modernizează 14 stații de pe tramvaiul 41. Aceste platforme sunt potrivite pentru tramvaiele Imperio noi achiziționate de la Astra Arad. Costul lucrărilor de modernizare este de aproximativ 4.500.000 lei, fără TVA.
TPBI (Asociația pentru Dezvoltarea Comunității Transportului Public București-Ilfov) a anunțat că autobuzul numărul 311 va circula pe tramvaiul din Șoseaua Mihai Bravu.

Modificările intră în vigoare sâmbătă, 29 octombrie, iar autobuzele vor funcționa după cum urmează:

 • Pe sensul spre capătul de linie „Piața Rosetti”: pe Șoseaua Mihai Bravu, între Strada Dumitru Iorgulescu (ieșirea din Pasajul Muncii) și Piața Iancului. Pe această porțiune de drum, autobuzele vor opri la peroanele stațiilor de tramvai „Vatra Luminoasă” și „Piața Iancului”, în timp ce stația „Maior Coravu” – amplasată la trotuar – va fi suspendată;
 • Pe sensul spre capătul de linie „Faur”: pe Șoseaua Mihai Bravu, între Piața Iancului și stația de tramvai „Mieilor”. Pe această porțiune de drum, autobuzele vor opri la peroanele stațiilor de tramvai „Vatra Luminoasă” și „Mieilor”, dar și în stația de autobuz „Piața Iancului‟ (comun cu liniile 135 și N102), amplasată pe Bulevardul Pache Protopopescu, înainte de Piața Iancului. Stațiile „Piața Iancului” și „Vatra Luminoasă”, aflate la trotuar pe Șoseaua Mihai Bravu, vor fi suspendate.

S-a deschis Muzeul Fotbalului din București. Va ajuta la valorificarea potenţialului turistic al capitalei

S-a deschis Muzeul Fotbalului din București. Va ajuta la valorificarea potenţialului turistic al capitalei

Nicușor Dan a asistat în seara zilei de marți, 25 octombrie 2022, la inaugurarea primului muzeu dedicat fotbalului din Europa de Est. Este vorba despre „Muzeul Fotbalului” din București.
„Muzeul Fotbalului din București” este primul muzeu dedicat acestui sport îndrăgit deschis în România. Este situat într-un imobil din centrul vechi al Bucureștiului și se intinde pe o suprafață de 1500 mp.

Muzeul a fost inaugurat marți, 25 octombrie 2022, deși trebuia să se deschidă vara. La ceremonia de deschidere a asistat primarul Capitalei, Nicuşor Dan.
Consider că Muzeul Fotbalului va contribui la valorificarea potențialului turistic al capitalei și va fi o atracție turistică. Primarul Capitalei a declarat că muzeul va oferi publicului o experiență interactivă cu istoria fotbalului la cele mai înalte standarde.

Vizitatorii pot admira colecții locale și internaționale.
Cei care vor vizita Muzeul Fotbalului din București vor putea vedea o colecție impresionantă reprezentând fotbalul românesc și străin.

În plus, pe lângă expoziția propriu-zisă, Muzeul Fotbalului București va avea:

 • Spații de evenimente,
 • Bistro/football pub,
 • Cafenea,
 • Fan shop.


Fondatorii „Muzeului Fotbalului din București” se așteaptă să viziteze aproximativ 100.000 de persoane în primele 12 luni de la deschidere. Turistii români și străini sunt așteptați.

„Scopul nostru este să facem din Muzeul Fotbalului București un hub pentru cei pasionați de sport, de la fotbaliști sau colecționari până la comunitatea de sporturi”, a declarat Bogdan Popescu, unul dintre cei doi fondatori ai muzeului, în acel an.

Finanțarea pentru crearea primului muzeu al României dedicat fotbalului este în întregime privată. Renovarea și deschiderea muzeului a costat 1,2 milioane de euro.

Cadou de la un designer din București

Cadou de la un designer din București

Îți amintești anul trecut, pe la această perioadă, dacă ieșeai fără mască, venea securitatea și te împușca sau ceva, iar un sfert din bucureșteni intrau în mall cu certificatul de vaccinare al unui văr?
Acum cei care păreau mai liniștiți acum, când vaccinam și nevaccinam doar se încurcă pe internet, când sunăm la poliție pentru că nu și-a dezinfectat vecinul preșul și când nu credeam că va trebui să vindem televizorul sau pe unul dintre copii ca să dăm drumul la centrală iarna asta ca să rămânem și cu bani de parizer.

Dar acum că suntem liberi să mergem, mai sunt 60 de zile până la Crăciun, ceea ce înseamnă că putem deja să începem cumpărăturile prin oraș.
Iată o listă cu mărcile mele preferate pe care nu doar le-am folosit de ani de zile, dar și le-am oferit cu mare succes cadou.

Ceramică – Decartis
În atelierul său de lângă București, Irina Silivestru creează piese frumoase din ceramică, realizate manual și inspirate din natură – atât funcționale, cât și decorative. Toate piesele Decartis sunt unice, fiecare decor este creat de imaginația și sensibilitatea ei artistică, iar produsele sunt atât rafinate, cât și durabile. Iată:

Cadou de la un designer din București


Bijuterii – Miss Mary A Little
Miss Mary A Little este brandul lui Oanei Frigescu care a decis în urmă cu 7 ani să facă o schimbare profesională (cum poate știți din știrile Antena 1) și să creeze bijuterii sofisticate, purtabile, pe cât de simple, pe atât de elegante. Colecția de bijuterii Swarovski-on-string, inclusiv inele și coliere, este imaginația ei (brevet!) și poate chiar transforma o ținută de tricou alb în ceva clasic. De asemenea, sunt foarte rezistente, ceea ce spun cei care fac duș cu inelele Miss Mary aproape în fiecare zi (deseori uit să le scot noaptea). Aceste bijuterii le găsești în aceste zile la târgul de Halloween din Vitan Mall din București până la sfârșitul lunii.

Artă și accesorii – Marie Nouvelle
Maria Tureanu este o artistă plastică cu o sensibilitate deosebită și un stil unic. Pe lângă superbele tablouri ale Mariei Nouvelle (disponibile și pe pânză), în atelierul Băneasa Maria creează prêt-à-porter, rochii de mătase, accesorii și uneori articole de papetărie. Noile eșarfe de mătase pictate manual și bulețele de Crăciun sunt cadoul perfect, chiar și pentru cei care „nu știu ce să cumpere”.

Murmur
Atenție Soți și iubiți, noua colecție Murmur, semnată de Andreea Bădală, lansată zilele trecute și chiar dacă soția nu v-a trimis un link clar către produsul dorit, sunt șanse mari să vă asigurăm că își doresc un roșu pentru Body de Crăciun sau o rochie, chiar și rochii, body-uri. Găsiți showroom-ul de pe strada Dr. Burghelea nr.16, Sector 2.

Bijuterie contemporană – Moogu
Creatoarea Andreea Mogoşanu îşi descrie marca de bijuterii ca fiind o „explorare şi interpretare a realităţii” – cred că sunt doar cele mai frumoase bijuterii din garderoba mea personală, iar dacă lumea se va sfârşi, s-ar putea să am un câine într-o mână şi un colier, în schimb, cu antilopa de la mogu, și voi pleca în pace. Showroom-ul Moogu este situat pe strada Brezoianu deasupra Energiea, dar pana atunci poți sta cu ochii pe scenă. De asemenea, face verighete superbe pentru cei care se iubesc.

Și de sfârșit
O recomandare de uz personal în perioada sărbătorilor, dar nu numai atât, vinul meu spumant românesc preferat, Rhein Extra Brut (Cramele Rhein din Azuga, furnizorul regal care tocmai și-a sărbătorit 130 de ani), vă va face petrecerile și diminețile și mai frumoase după Crăciunul .

Mașini mutate în Bd. Iuliu Maniu din capitală. Prima miercuri, un bulevard a fost degajat până la bordură

Mașini mutate în Bd. Iuliu Maniu din capitală. Prima miercuri, un bulevard a fost degajat până la bordură

„Miercurea” de degajare a unui mare bulevard până la bordură a avut loc astăzi în Bd. Iuliu Maniu, prima de acest fel de către autoritățile locale.

„Am început cu operațiunea de curățenie pe bulevardul Iuliu Maniu”, a anunțat primarul Ciucu pe Facebook în jurul orei 11:30.

Oamenii au răspuns la anunțul primăriei și și-au mutat mașinile: 90 la sută și-au mutat mașinile, a spus Ciprian Ciucu.
„Operațiunea a avut succes până acum: mulțumesc!!”, a spus primarul în timpul curățeniei.

Actualizare după ora 14:00, eveniment se termină: din 501 mașini, doar 61 au rămas pe partea bulevardului. După operațiune, primarul Ciucu a spus: „În acest fel, relocarea lor nu va întârzia timpul, iar lucrătorii din salubritate pot merge direct la muncă”.

Pentru mașinile rămase, guvernul a decis să le mute pe terenul viran de pe același bulevard. Deci oamenii nu vor ieși la drum, dar trebuie să plătească 200 de lei impozit în loc de 350 de lei amenzi, iar dacă vor fi duși la depozitul de pe Bd. Preciziei și vor suporta costurile.

Sectorul 4 va avea și luminițe de Crăciun și va avea loc un referendum pe Facebook. Căutăm soluții ca să nu stea aprinse toată noaptea

Sectorul 4 va avea și luminițe de Crăciun și va avea loc un referendum pe Facebook. Căutăm soluții ca să nu stea aprinse toată noaptea

Daniel Băluşă a anunţat încă o dată că Sectorul 4 va fi iluminat în această vacanţă de iarnă.
Nu cu mult timp în urmă, Daniel Băluță i-a întrebat pe locuitorii Sectorului 4 dacă doresc să folosească iluminatul festiv pentru vacanța de iarnă.

Așa cum mulți au spus că vor ca departamentul să decoreze de Crăciun, primarul a anunțat că anul acesta Sectorul 4 va avea și decorațiuni ușoare.
Daniel Bălușă a spus că părerea comunității noastre este foarte importantă pentru noi toți, așa că anul acesta va avea și Sectorul 4 lumini de sărbători.

În plus, primarul a anunțat că se va ocupa de iluminatul de sărbători pentru a reduce cât mai mult consumul de energie electrică. Sectorul 4 a înlocuit de câțiva ani ornamentele clasice care consumă energie cu elemente LED.
Mulți locuitori din Sectorul 4 recomandă un program de aprindere a luminilor pentru a reduce consumul de energie. Recomandările lor au fost respectate de administrația publică.

Primarul a informat că se află în prezent în discuții cu experții pentru a găsi o soluție pentru ca luminile de Crăciun să nu rămână aprinse toată noaptea.
Astăzi, rețeaua publică a fost înlocuită cu peste 60%, rezultând o reducere cu 35% a consumului de energie stradală în Sectorul nostru.

Dar anul acesta vom fi mai atenți tocmai pentru că trecem printr-un alt context social în care prețurile la energie electrică au crescut foarte mult și pentru asta trebuie să economisim cât mai mult, a spus el, a spus primarul în Sectorul 4.

Luminile de sărbători din Sectorul 4 vor fi aprinse de la 1 decembrie și se vor stinge pe 8 ianuarie 2023.

Oficialii spun că pasajul Domnești se va deschide efectiv pe 15 noiembrie. Au început pregătirile pentru deschiderea către trafic

Oficialii spun că pasajul Domnești se va deschide efectiv pe 15 noiembrie. Au început pregătirile pentru deschiderea către trafic

Sensul giratoriu Domnești, primul sens giratoriu gata suspendat de pe Centura Bucureștiului, se va deschide la o dată anunțată oficial, a reiterat astăzi Ionel Scrioșteanu, secretar de stat al Ministerului Transporturilor, într-o postare pe pagina sa de Facebook:

Oficialii spun că pasajul Domnești se va deschide efectiv pe 15 noiembrie. Au început pregătirile pentru deschiderea către trafic

Pregătirile pentru deschiderea Pasajului Domneşti pe 15 noiembrie au început deja.
Secretarul de stat Scrioșteanu a declarat că, în prezent, fazele lucrărilor sunt următoarele:

 • Au fost finalizate straturile de mixturi asfaltice în zona pasajului, rampelor de acces și bretelelor, inclusiv la rampa de coborâre/urcare spre și dinspre Domnești.
 • A fost montat atenuatorul de șoc la rampa de urcare dinspre Bragadiru și urmează montarea celui de al doilea la rampa de urcare dinspre Chiajna.
 • Se află în curs de finalizare sensurile giratorii dinspre București și Domnești.
 •  A început turnarea straturilor de uzură pentru benzile de circulație 2 și 3 ale Centurii București și se pregătește instalarea parapetului New Jersey.
 • Continuă montarea parapetelui rutier de-a lungul Centurii București.
 • Continuă acoperirea cu stratul de protecție anticorozivă pe toată structura din beton a pasajului (pile, culei, ziduri, rampe).
 • Continuă montarea ultimilor stâlpi pentru iluminat, a lămpilor electrice și a tablurilor de conexiune pe mai multe zone ale pasajului.
 • Continuă montarea indicatoarelor rutiere și realizarea marcajelor rutiere.
 • Continuă lucrările la stațiile de pompare aferente rețelei de canalizare pluvială în zona pasajului.
Oficialii spun că pasajul Domnești se va deschide efectiv pe 15 noiembrie. Au început pregătirile pentru deschiderea către trafic


Pasajul Domneşti leagă practic Prelungirea Ghencea, DNCB şi oraşul Domneşti şi este primul dintre cele patru astfel de pasaje suspendate care vor fi deschise pe centura capitalei.

Giratoriul suspendat de la Domnești – informații tehnice

 • Lungimea pasajului: 536 metri
 • Costul lucrării: 91,5 milioane de lei
 • Constructor: STRACO GRUP SRL – SC COMNORD SRL – SPECIALIST CONSULTING SRL / Construcție preluată de subcontractorul TRACON
 • Contract semnat în anul 2017
 • Termen de finalizare: 24 de luni (proiectare și execuție)
 • Finalizare anunțată oficial: 15 noiembrie 2022

Au fost ridicate 5 intersecții din zona Noi-16. „Am accelerat implementarea planului de siguranță rutieră a Sectorului 1”, a anunțat Clotilde Armand

Au fost ridicate 5 intersecții din zona Noi-16. „Am accelerat implementarea planului de siguranță rutieră a Sectorului 1”, a anunțat Clotilde Armand

Clotilde Armand a anunțat că în ultima săptămână au fost ridicate cinci intersecții din zona Noi-16 Februarie a Bucureștiului. Primarul a anunțat că echipajele ADP efectuează în prezent lucrări de ridicare în alte 20 de locații ale Sectorului 1.
Cinci intersecții din cartierul București Noi-16 Februarie au fost ridicate săptămâna trecută, a anunțat primarul Sectorului 1.
Clotilde Armand a spus că a accelerat implementarea planului de siguranță rutieră a Sectorului 1, mai ales în zonele în care au fost semnalate accidente rutiere și în apropierea instituțiilor de învățământ.
Pentru pietoni, în jurul unităților de învățământ, echipa ADP a instalat garduri de protecție, precum și indicatoare și a vopsit noi marcaje.

Au fost ridicate 5 intersecții din zona Noi-16. „Am accelerat implementarea planului de siguranță rutieră a Sectorului 1”, a anunțat Clotilde Armand

„Siguranța în trafic a studenților este prioritatea principală a guvernului local”, a spus Clotilde Armand pe Facebook.
Clotilde Armand a postat fotografii făcute în 5 locații:

 • Intersecția străzilor Surorilor cu Lăstărișului;
 • Intersecția străzilor Dunei cu Moldovei;
 • Intersecția străzilor Pieței cu Munteniei;
 • Intersecția străzilor Munteniei cu Subcetate;
 • Intersecția străzilor Subcetate cu Olteniei.
Au fost ridicate 5 intersecții din zona Noi-16. „Am accelerat implementarea planului de siguranță rutieră a Sectorului 1”, a anunțat Clotilde Armand


Primarul Sectorului 1 raportează că în prezent, echipa ADP (Public Domain Management) lucrează la încă 20 de amplasamente pentru lucrări de ridicare. Şantierele din Sectorul 1 se află în diferite etape:

 • unele intersecții sunt deja finalizate, dar urmează să fie marcate (semnalizare rutieră orizontală și verticală),
 • în alte cazuri se fac lucrări de adaptare a trotuarelor, sunt amplasate guri de scurgere care să preia apele pluviale în lungul străzii, sunt ridicate căminelor existente la cota amenajată a părții carosabile supraînălțate sau se montează stâlpii de protecție de delimitare a accesului pietonal între trotuar și partea carosabilă.


„Toată această muncă pe care o facem se află sub supravegherea și îndrumarea Brigăzii de Poliție Rutieră”, a declarat primarul Sectorului 1 Clotilde Armand.

Un loc de întâlnire în Parcul Bazilescu, Sector 1, pentru bătrânii cei mai afectați de singurătate

Un loc de întâlnire în Parcul Bazilescu, Sector 1, pentru bătrânii cei mai afectați de singurătate

S-a deschis un centru de zi pentru seniori în Parcul Bazilescu, un loc aproape de natură în care aceștia pot socializa, se simt bine și se pot răsfăța. Punctul de întâlnire se numește Senior Parc.
Consiliul Sectorului 1 a anunțat că Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Sectorul 1 a deschis un nou centru de zi pentru seniori, al patrulea club d e acest gen care se deschide în primul district al capitalei.

Senior Parc este deschis celor care au împlinit vârsta legală de pensionare și locuiesc în Sectorul 1.

Aceste activități sunt susținute de o echipă de experți formată din asistenți sociali, psihologi, educatori, mentori și voluntari, toți având o bună experiență de comunicare cu adulții în vârstă.

Următoarele sunt principalele activități și servicii sociale care se vor desfășura în Parcul Seniorilor:

 • Socializați și ucideți timpul liber – organizăm jocuri de societate (remi, șah, table, poker), citim știrile, ne uităm împreună la emisiuni TV.
 • Participați la viața comunităților din Sectorul 1. Vom sprijini acțiunile voluntare pentru îmbunătățirea calității serviciilor publice și vom traduce nevoile cetățenilor în programe care vor fi implementate de Primăria Sectorului 1 sau votate de Consiliul Local.
 • Consiliere socială și suport informațional, suntem ca o familie și ne ajutăm reciproc în situații critice. Împreună vom găsi cele mai bune soluții la problemele de zi cu zi.
 • Producții literare, audiții muzicale și expoziții. La Senior Parc, vom dezvolta abilitățile artistice ale adulților în vârstă prin dans, cântec, recital și creație artistică. Desigur, vom avea și oaspeți cunoscuți în lumea artei.
 • Evenimente individuale. În centrul nostru puteți organiza mici petreceri aniversare sau petreceri onomastice. Desigur, toți ceilalți membri seniori ai Parcului vor fi oaspeți permanenți.
 • Terapie cu exerciții fizice. Mintea și corpul trebuie să fie mereu în echilibru. Instructorii noștri voluntari sunt experți în terapia de relaxare și vă vor ajuta să vă restabiliți tonusul cu mișcări simple și ușoare. Vom profita la maximum de locația noastră din parc pentru activități de exerciții atunci când vremea o va permite.

Parcul pentru Seniori este amplasat în Parcul Bazilescu, într-un cadru natural plin de istorie, și își propune să prevină marginalizarea persoanelor în vârstă de la viața socială, așa cum a descris Primăria primăriei Sectorului 1.
Scopul specialiștilor noștri este menținerea și chiar îmbunătățirea abilităților psihosociale ale adulților în vârstă prin participarea continuă la activitățile organizate de centrele de zi.

În Sectorul 1, există alte trei creșe de zi pentru bătrâni: Specialist Senior (str. Ion Slătineanu nr.16), Bunici Comunitari (str. Barbu Delavrancea nr.18) și Clubul Central (str. Ion Câmpineanu nr.20).

Mai multe informații despre documentele necesare înscrierii, capacitatea centrului, orele de funcționare și evenimentele programate puteți obține la numărul de telefon 021.210.50.18.

Oaza de vegetație sălbatică de la hotarul cartierului Pantelimon din Parcul Sticlăriei are un an

Oaza de vegetație sălbatică de la hotarul cartierului Pantelimon din Parcul Sticlăriei are un an

La marginea cartierului Pantelimon din București, Parcul Sticlăriei din Sectorul 2 și-a împlinit primul an de viață. Este unul dintre parcurile pentru bebeluși create în București în ultimii doi ani în mandatul actualului primar al departamentului.

Parcul este întreținut într-o formă mai brutală, cu drumuri de pământ, sălcii și vegetație mai bogată, fără fier (cu excepția podurilor), doar lemn, piatră și pietriș, este ceea ce primarul Radu Mihaiu a vrut să împărtășească cu numele.

“Acum un an am inaugurat Parcul Sticlăriei. Azi am fost acolo să văd cum este. Și e unul dintre motivele pentru care mă simt bine că am fost ales primar”, scrie primarul USR Sector 2.

Parcul Sticlăriei este situat în Strada Sahighian, la intersecția Sectoarelor 2 și 3, lângă Cora Pantelimon.


Printre mesajele de felicitare cu privire la celelalte probleme ale departamentului, unde oamenii și-au exprimat nemulțumirea, s-au remarcat postările celor care criticau realizarea parcului.

„Radu Mihaiu, ești ca și cum te-ai lăuda cu găina* pe care a căzut-o pe un asteroid. Parcul Sticlăriei este o batistă pentru expunerea ta. Acțiune normală.

Nimic deosebit, chiar pot spune că realizarea lasă de dorit, tuia și alți arbori neînrudiți acolo, brâul de piatră al marelui om care ține sârma de fier, drumul pietruit parcă beat.
,,apud Mark Twain”, a scris o persoană pe Facebook, pe pagina primarului Radu Mihaiu, unde a postat gif-uri ale parcului fără a preciza când au fost luate.
În ultimii doi ani, alte ministere au deschis și parcuri, iar cel mai mare parc în construcție din București este Parcul Liniei din Sectorul 6, care va fi construit pe o zonă a unei linii de tren abandonată.

Bucureștiul este mai verde: Parcul Tudor Arghezi este extins cu 10.000 de metri pătrați. Cum își doresc bucureștenii să dezvolte noi zone

Bucureștiul este mai verde: Parcul Tudor Arghezi este extins cu 10.000 de metri pătrați. Cum își doresc bucureștenii să dezvolte noi zone

În această dimineață a fost făcut un anunț referitor la extinderea Parcului Tudor Alghaze. Daniel Bălușă, primarul Sectorului 4 al Capitalei, a anunțat pe pagina sa de Facebook:

Vești grozave pentru începutul săptămânii! Extindem parcul Tudor Arghezi de 10.000 mp! Cum ați dori să amenajăm acest nou spațiu? Îmi poți da un sfat și putem discuta împreună.

„Vrem copaci!” Propunere de nou cartier al Parcului Tudor Arghezi
Bucureștenii au început să-i facă sute de propuneri. Cei care vor să aibă cât mai mulți copaci și cât mai mult spațiu verde în Parcul Tudor Arghezi, cu locuri de joacă, piste de alergare, piste de biciclete:

Toata zona amenajata are copaci, piste de biciclete, verdeata sa te poti plimba, cred ca este suficient beton in acea zona (ma refer la blocuri) are nevoie de oxigen, plantand salcâmi (cresc repede).

Iarbă, copaci, poate o plajă ecologică (asta e planul din câte știu eu).

O altă solicitare constantă a bucureștenilor către primarul departamentului lor, pe lângă cerințele referitoare la arbori și spații verzi, este cea privind locurile special amenajate pentru animalele de companie, precum și zonele de picnic:

Diverși copaci și arbuști, loc de joacă umbrit, zona imprejmuită pentru animale de companie, skate park, piste de biciclete care nu interfereaza cu promenada, mini-trasee, tiroliane, frânghii, alpinism etc. (bine, aici trebuie amenajata supravegherea). Practic umbra, multa umbra si varietate. Zone de picnic, peluze nu solicitante.

Dacă este posibil, luați în considerare amenajarea unei zone speciale pentru câini! Spatiu imprejmuit cu posibile facilitati pentru patrupede!

O zonă cu iarbă cu multe picnicuri (fără grătare), mulți copaci, cât mai departe de zgomotul traficului din zonă, niște mese de ping-pong, poate iarbă pentru volei și piste de biciclete.

Nu în ultimul rând este cerința de a avea toalete în parc:

Pădure urbană, câteva poteci, două toalete (ca să nu se transforme parcul în toaletă publică), un spațiu pentru un câine, modern.

De asemenea, s-a propus amenajarea unei zone unde se pot organiza piețe, precum Crăciunul sau Paștele.

Tudor Arghezi, cel mai nou parc din București.
Parcul Tudor Arghezi este situat în cartierul Berceni din Sectorul 4, este cel mai nou parc din București, este plin de viață și nu este un ținut de gunoi.

Parcul avea inițial o suprafață de 27.000 de metri pătrați și era amplasat la intersecția dintre Bulevardul Metalurgiei și strada Drumul Dealul Bisericii.

Când este complet gata, Parcul Tudor Arghezi va fi ultramodern, cu zone de agrement și zone de promenadă, spune Primăria Sectorului 4.

Cum ar arăta Parcul Lacul Morii? Știm clar că va fi liniară. 11 echipe de arhitecți s-au întrecut pentru 16,6 hectare de suprafață de dezvoltare

Cum ar arăta Parcul Lacul Morii? Știm clar că va fi liniară. 11 echipe de arhitecți s-au întrecut pentru 16,6 hectare de suprafață de dezvoltare

Sectorul 6 va avea un nou parc: Parcul Lacul Morii. Amenajarea parcului liniar, cu o suprafață de 16,6 hectare, reprezintă interesul real al experților. Primăria Sectorului 6 a anunțat că 11 echipe de arhitecți s-au înscris în proiectele din Concursul de Soluții.
Concursul Internațional pentru Soluții de Dezvoltare a Parcului Lacul Morii a început în august și s-a încheiat pe 21 octombrie. Unsprezece echipe de arhitecți, arhitecți peisagişti și urbanişti au participat la concursul de propuneri de proiectare.

Proiectele vor fi analizate și judecate de către comitetul tehnic al Ordinului Arhitecților din România (OAR), iar proiectul câștigător va fi anunțat la sfârșitul lunii octombrie, înainte de a fi implementat de Primăria Sectorului 6.
În această vară, primarul Ciprian Ciucu a anunțat un nou parc în Sectorul 6: Parcul Lacul Morii. Acesta va fi un liniar cu o suprafață de 16,6 hectare.

Parcul Lacul Morii „începe din zona Barajului Ciurel și Parcului Crângași și continuă până în zona de nord, incluzând insule și până la Chiajna”, a anunțat Primăria Sectorului 6. Va fi o oază cu zone de agrement, terenuri de sport și spații pentru evenimente culturale moderne. Totodată, pe apă pot fi practicate sporturi nautice.
Ciprian Ciucu: Ne bazăm 100% pe experți
Cum ar arăta de fapt parcurile din Sectorul 6? Acest aspect va fi tratat în întregime de experți – arhitecți, urbaniști, arhitecți peisagisti, sociologi, antropologi. De aceea a fost lansat un concurs internațional de soluții pentru a selecta cele mai bune idei de design.

“Contractarea cu o firmă de proiectare este simplă, dar această abordare competitivă, bine organizată, ne va permite să alegem cea mai bună soluție! Suntem 100% în mâinile experților”, a declarat primarul Ciprian Ciucu în august.

Din august și până în prezent, au fost efectuate o serie de întrebări, vizite la fața locului și preluări de proiecte. OAR a anunțat luni, 24 octombrie, că la concurs au fost depuse 11 proiecte.

Acestea vor fi analizate și validate de comitetul tehnic în perioada 24-27 octombrie. Jurizarea va avea loc între 28 și 30 octombrie.


Juriul va fi un juriu internațional independent compus din arhitecți, arhitecți peisagistici, urbaniști și biologi din România, Grecia, Portugalia și Germania. Câștigătorul general al Concursului Internațional Parcul Lacul Morii Development Solutions va fi anunțat luni, 31 octombrie.

“Va obține un contract de proiectare în valoare de 2.677.700 lei, fără TVA. Partea de proiectare va dura aproximativ 6 luni, pentru că vorbim de suprafețe mari, de kilometri buni. Atunci avem două variante: doar licitați pentru lucrarea de proiectare, sau Dezvoltați un contract-cadru care să acopere cât mai multe elemente ale proiectării și să-l pună în aplicare imediat. Lucrările vor fi puse în scenă”, transmite Primarul Sectorului 6.

PS6 a anunțat că va primi 148.254 lei pentru premiile pe locul doi și 74.127 lei pentru premiile pe locul trei, fără TVA.

Detalii despre concurs, juriu și calendar găsiți pe pagina oficială a OAR.