Calea Floreasca din București este în restaurare: se introduce un sens unic, fără mașini pe trotuare, multe spații verzi| Când încep lucrările


Trotuarul de pe Calea Floreasca, bulevardul care face legătura între Bulevardul Pipera (centrul comercial Promenada) și Ștefan cel Mare, trecând pe lângă Lacul Floreasca, va fi refăcut pentru confortul pietonal.

Totodată, tronsonul dintre strada George Călinescu şi Şoseaua Ştefan cel Mare va fi cu sens unic. Între timp, cei care vor să circule pe sens invers, îndreptându-se spre cartierul Floreasca, o vor putea face pe strada Radu Beller, devenită cu sens unic.


Lucrările vor începe în aproximativ 2 săptămâni de la finalizarea pregătirilor necesare de șantier, a spus consilierul general Nicorel Nicorescu, adăugând că vor fi instalați stâlpi pentru a elibera trotuarele de mașinile parcate ilegal.

Lucrările vor fi efectuate de către Trustul Metropolitan de Construcții București, conform ordinului de începere a lucrărilor de restaurare a trotuarelor B-dul Calea Floreasca.

În această perioadă, PMB va începe construirea de benzi cu sens unic pe aceste artere, potrivit consilierului general Nicorel Nicorescu. Începerea acestor marcaje așteaptă aprobarea finală din partea poliției rutiere.


Între timp, Zona 1 se va ocupa de amplasarea spațiilor verzi în jurul trotuarelor.