Apartamente Noi Direct Dezvoltator

Cartier de vile și facilități complementare în sudul Capitalei, dezvoltat prin parteneriatul Quantum Real Estate Group (P)

Primele patru proiecte din cadrul întregului ansamblu vor ocupa o suprafață de peste cinci hectare și vor cuprinde peste 120 de case și vile, plus spații comerciale.

SudRezidential.ro a lansat un nou concept pe piața imobiliară, mai exact un parteneriat pentru investiții în domeniul rezidențial. Realizat de către managementul companiei SudRezidential.ro, Quantum Real Estate Group are drept scop dezvoltarea de proiecte imobiliare mixte, amplasate în sudul zonei metropolitane a Capitalei, aflat într-o continuă expansiune. Noile proiecte vor fi alcătuite din imobile cu regim de înălțime redus (de tipul case sau vile), dar vor include și componente complementare, precum spații comerciale sau proiecte de dezvoltare a facilităților sociale.

În prima fază sunt anunțate un număr de patru proiecte: Quantum Home Center, Quantum Garden Villas, Quantum Street Mall și, respectiv, Quantum Club Villas Residence. Acestea vor viza constructia a peste 120 de case și vile, șase clădiri comerciale și spații dedicate pentru shopping, pe o suprafață de peste cinci hectare din zona metropolitană – mai exact, în zona Berceni-Vidra, din sudul Capitalei. În fazele următoare, proiectul va fi extins pentru edificarea de locuințe cu nivel redus de înălțime pe o suprafață de câteva zeci de hectare, ce va deveni Quantum City Residence.

Valoarea inițială a investiției în achizitia de terenuri a fost de peste cinci milioane de euro, iar valoarea investițiilor în edificarea proiectelor va fi de ordinul câtorva zeci de milioane de euro.

Din cadrul Quantum Real Estate Group fac parte unii dintre cei mai importanți reprezentanți din industria imobiliară, cu o vastă experiență în dezvoltarea de proiecte rezidențiale și non-rezidențiale, societăți și fonduri de investiții, arhitecți și designeri specializați, experți și consultanți pentru clădiri verzi, societăți de furnizare de materiale de construcții, societăți de intermediere financiar-bancară, proiectul fiind susținut de către Asociația Dezvoltatorilor Imobiliari din România – Urbanis.

„O noutate importantă o reprezintă intenția de a oferi case și vile având cele mai înalte standarde de calitate și eficiență energetică, la un preț de achiziție accesibil. Casele vor beneficia de module inteligente de tipul smarthome, de la unii dintre cei mai importanti provideri la nivel internațional, și vor fi certificate drept «clădiri verzi», îndeplinind cele mai ridicate standarde de sustenabilitate (proiectare bioclimatică prin folosirea de materiale de construcție naturale și nonpoluante ori noninvazive pentru mediu și pentru sănătatea umană), dar și standarde foarte ridicate de eficiență energetică (de clasa A sau chiar mai ridicate), cu respectarea noilor cerințe europene de edificare de clădiri nZEB (near Zero Energy Building).”

Zona metropolitană a Capitalei a cunoscut o extindere considerabilă în ultima perioadă, iar noile lucrări de infrastructură – lărgirea Șoselei Berceni la patru benzi, construirea unui pasaj suprateran rutier la Șoseaua de Centură și începerea lucrărilor la Autostrada A0 (inelul median al Capitalei) – reprezintă un pas important către modernizarea și fluidizarea căilor de acces către și dinspre Capitală.

În plus, transportul în comun va fi unul dintre atuurile cele mai importante în dezvoltarea acestei zone, fiind deja începute lucrările pentru construirea unei noi stații de metrou, chiar la Șoseaua de Centură (în zona comunei Berceni). De asemenea, autoritățile locale și centrale au anunțat de curând începerea demersurilor pentru construirea primelor noi stații de metrou în județul Ilfov, mai exact în comuna Berceni, în apropierea noilor proiecte rezidențiale ale Quantum Group.

Grupul Quantum este reprezentat exclusiv de catre SudRezidential.ro, principalul promotor sudului Capitalei și cea mai importantă companie imobiliară din această zonă, care va realiza conceptul, brandingul, marketingul și vânzarea tuturor imobilelor din cadrul proiectelor grupului. Finanțarea proiectelor – atât finanțarea investițiilor, cât și finanțarea bancară a cumpărătorilor – va fi asigurată de către Credit24h.ro. Avalon Romania Building Industry va asigura logistica derulării proiectelor, urmând să livreze toate materialele de construcții și echipamentele necesare pentru construirea acestor ansambluri de locuințe și funcțiuni complementare.

Primele locuințe, atât în Quantum Garden Villas, cât și în Quantum Club Village Residence, vor fi livrate în a doua parte a anului în curs, iar clădirea centrală, Quantum Home Center, va fi dată în folosință până la finalul lui 2021. Proiectul comercial Quantum Street Mall urmeză să fie inaugurat în prima parte a anului 2022.

În ultimii ani, SudRezidential.ro a fost declarată drept cea mai puternică agenție imobiliară și cel mai puternic brand imobiliar de către Clubul Profesionistilor în Imobiliare (CPI) și Imobiliare.ro, premiile fiind acordate pentru performanțele realizate pe parcursul ultimilor ani.