Centrele I’Velo Aviatorilor și Tineretului s-au redeschis. Toate locațiile din capitală se redeschid în aprilie

A venit primăvara, bucureștenii care nu au propria bicicletă se apucă de „biciclism” prin parcuri cu cele închiriate. Centrele I’Velo Aviatorilor și Tineretului din București s-au redeschis în primul weekend din martie. În aprilie, toate locațiile din Capitală și Constanța se vor redeschide.

Aceasta este o nouă opțiune pentru bucureștenii care doresc să-și petreacă timpul liber în natură. Pe 4 martie s-au redeschis centrele I’Velo din Aviatorilor și Tineretului, iar luna viitoare se vor redeschide toate centrele din București și Constanța.

Fiecare centru are 130 de biciclete, toate fiind disponibile pentru închiriere pe termen scurt de la 1 oră la 24 de ore, dar există și o opțiune de abonament disponibilă doar pe aplicația I’Velo, IOS și Android.

Abonamentul costa 249 RON si este valabil 12 luni. Centrele sunt deschise de luni până vineri de la 11:30 la 19:30 și sâmbăta și duminică de la 9:30 la 19:30.

Ultima dată când poți închiria o bicicletă este la ora 19:30. Se pot plimba pe traseele și traseele parcului special amenajate în București, iar bicicletele pot fi returnate la orice stație disponibilă.

Timp de 13 ani, I’Velo este susținută de Raiffeisen Bank și a devenit parte a unui plan de dezvoltare durabilă prin moduri alternative de transport, devenind cel mai cunoscut sistem de bike sharing din țara noastră.

“Susținem și ne străduim continuu pentru un stil de viață sănătos și echilibrat, lucrând în același timp pentru un oraș mai puțin aglomerat și mai puțin poluat. Când am creat serviciul de partajare a bicicletelor I’Velo a prin Revoluția Verde în 2009, am fost primul care mișcă, dar nevoia de reducere a emisiilor de CO2 și nivelul crescut de conștientizare al cetățenilor din București au transformat I’Velo în cea mai convenabilă alternativă la sistemele de mobilitate”, a declarat Raluca Fiser, Președintele Asociației Green Revolution.

Centrele, deschise în primul weekend din martie, este aproape de două dintre cele mai mari parcuri ale Bucureștiului: Regele Mihai I, fost Herăstrău (Aviatorilor, la ieșirea de metrou din parc) și Tineretului (la intrarea Gheorghe Șincai).