Conducerea Parcului Natural Văcăreşti a finalizat înlocuirea vechilor foişoare cu unele noi


Conducerea Parcului Natural Văcăreşti a anunţat că toate foişoarele vechi au fost înlocuite cu foişoare „noi şi sigure” pentru turişti.

„Suntem foarte fericiţi că putem să vă dăm azi o veste foarte bună, au fost înlocuite toate foişoarele vechi, nesigure, cu unele noi şi sigure pentru vizitatori, adulţi şi copii. Am reuşit acest lucru cu sprijinul domnului Primar General şi al partenerilor noştri de la Primăria Sectorului 4. De azi, putem să folosim toate foişoarele de observaţie din parc cu încredere, pentru a observa speciile din parc sau pur şi simplu pentru a ne bucura de peisaj”, scrie Administraţia, pe Facebook.


Pe 25 mai, Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti a anunţat că va renunţa la cooperarea cu Primăria Municipiului Bucureşti şi a cerut demisia actualei conduceri a Administrației Parcului Natural Văcăreşti. Printre altele, asociaţia a acuzat guvernul că „a scos infrastructura” pentru accesul în parc şi a refuzat să folosească cercetările şi datele obţinute de Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti pe parcursul a 10 ani de activitate.


„Administrația Parcului Natural Văcărești demontează infrastructura de vizitare a parcului, care este apreciată de zeci de mii de turiști. Asociația PNV s-a angajat oficial să acopere costul reparațiilor dacă expertiza tehnică o va cere. Guvernul nu a comunicat nicio informație în acest sens. ”, comunicatul de presă al asociației.

În replică, Ştefania Simion, şefa Administrației Parcului Natural Văcăreşti, a spus că decizia de a scoate foişoarele din parc a fost pentru că acestea au început să putrezească şi nu mai erau în siguranţă, motiv pentru care vor fi înlocuite.

„Atunci când au fost montate de către asociaţie – nu ştim când, în 2016-2017 aproximativ, pentru că asociaţia nu ne-a răspuns la această întrebare – probabil că ele au fost OK din punct de vedere al siguranţei. La momentul de faţă nu mai sunt, pentru că sunt putrezite. O instalaţie de lemn putrezeşte şi nu mai ai ce să repari la ea. În plus, noi nu putem să le reparăm la momentul de faţă, pentru că nu sunt ale noastre, nu sunt pe gestiunea noastră. Intrăm la alte infracţiuni… O să le demolăm şi o să instalăm altele noi, exact pe locaţiile care sunt acum”, preciza Ştefania Simion.