„Dâmbovița trebuie să aparțină orașului.” Nicușor Dan vrea să restaureze celebrul Pod al Calicilor


Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că vrea să restaureze celebrul Pod al Calicilor de pe Dâmbovița. Acesta va face legătura între Centrul Vechi și Palatul de Justiție.

„Dâmbovița trebuie să aparțină orașului”
Potrivit lui Nicuşor Dan, râul Dâmbovița reprezintă o oportunitate de a face oraşul mai atractiv atât pentru bucureşteni, cât şi pentru turişti.

Pentru a profita de această oportunitate, Nicuşor Dan a semnat un certificat de urbanism în cadrul proiectului Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU). A început acum 15 ani. În acest fel, se pot crea zone pietonale pe ambele maluri ale râului.
O parte a proiectului este restaurarea Podului Calicilor, care va lega Centrul Vechi de zona Palatului de Justiție.

Primarul a spus astfel: “Am toate motivele să sper că în următoarele trei luni vom putea lansa achiziția pentru execuția acestor lucrări.”


Agențiile cu afilieri în domeniu au înființat grupuri de lucru
Proiectul vizează dezvoltarea întregului traseu al Dâmbovi’ei, iar primarul Capitalei a ales şi concentrat o serie de propuneri. Sunt selectate cu ajutorul tuturor institu’iilor cu responsabilități în domeniu. “Sunt avute în vedere proiecte de înverzire a malurilor Dâmboviței, prin crearea unui traseu de promenadă urbană și pentru biciclete între Lacul Morii și Parcul Natural Văcărești, dar și înființarea unor zone dedicate activităților culturale, sportive și comerciale”, a declarat Nicușor Dan.


Acest proiect ambițios poate fi realizat doar cu participarea instituțiilor cu responsabilități în domeniu. Ei au format un grup de lucru care se întrunește regulat de câteva luni. Drept urmare, au putut lua măsuri concrete pentru a transforma Dâmbovița într-un loc armonios pentru bucureșteni.