Două companii derulează licitație pentru studiul de fezabilitate a extinderii cu 15 km a rețelei de tramvai din București


Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat astăzi că două companii, Metroul S.A. şi Intergroup Engineering S.R.L., au semnat o licitaţie pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru construirea unei linii de tramvai de 15 kilometri în Bucureşti.
Achizițiile sunt împărțite în 4 loturi.

Lotul 1 va prelungi linia de tramvai cu aproximativ 0,9 km la Piața Unirii şi va lega linia de tramvai 32 de la Dealul Mitropoliei cu linia de tramvai 21 de strada Sfânta Vineri.

Lotul 2 va prelungi linia de tramvai între Bd. Chișinău și Srada Alexandru Anghel cu circa 10,8 km, făcând legătura între liniile de tramvai Bd. Nicolae Grigorescu – Str din Sud-Est și Nord-Est – Iuliu Hatieganu – Sos. Vitan-Bârzeşti – Strâmtoarea Sergent Ion Iriceanu – Str. Turnu Măgurele – Str. Luică.


Lotul 3 urmărește extinderea liniei de tramvai între str. Grațioasa și centrul comercial Băneasa cu aproximativ 1,4 km, iar Lotul 4 urmărește extinderea liniei de tramvai între str. Mezeș și centrul comercial Colosseum cu 1,6 km.
7 iulie 2022 Primăria Municipiului București (PMB) a emis joi un anunț de licitație pentru studiul de fezabilitate necesar extinderii și dezvoltării unei linii de tramvai de aproximativ 15 km. Licitațiile sunt organizate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Valoarea estimată a lucrărilor este de aproximativ 10 milioane de lei, fără TVA.