Elevii din București respiră aer toxic. Raportul arată că poluarea din jurul școlii depășește cu mult standardul


Un raport privind calitatea aerului din Capitală arată că elevii din București respiră aer toxic la școală. În zonele apropiate de bulevarde sau străzi cu trafic intens, limitele de poluare sunt depășite cu mult în jurul instituțiilor de învățământ.


Elevii din București respiră aer toxic. Raportul arată că poluarea din jurul școlii depășește cu mult standardul
Elevii din București respiră aer toxic. Limitele de poluare în jurul școlilor au depășit cu mult, arată rapoartele. Un raport privind calitatea aerului din Capitală arată că elevii din București respiră aer toxic la școală. În zonele apropiate de bulevarde sau străzi cu trafic intens, limitele de poluare sunt depășite cu mult în jurul instituțiilor de învățământ.

Elevii din București respiră aer toxic
Potrivit Antena 3, centrul de politici durabile Ecopolis a publicat rezultatele Raportului privind calitatea aerului de la București 2021-2022. Raportul conține date din Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului și Platforma aerlive.ro.

Prin urmare, AerLive.ro evidențiază că poluarea cu PM10 și PM2.5 din jurul școlilor din București depășește limitele legale. Toți cei 27 de senzori ai platformei, aflați în apropierea școlilor capitalei, au înregistrat valori în exces de PM10.


În ce regiuni s-au înregistrat cele mai mari valori?
Potrivit Agenției Europene de Mediu, 29.000 de români mor în fiecare an din cauza poluării aerului. Mai mult, un studiu publicat de CEE Delft a clasat Bucureștiul în fruntea listei în ceea ce privește costurile sociale asociate cu această poluare.

Iată zonele cu cele mai mari valori înregistrate de poluare a aerului:

  • Poluarea PM2.5:
    Au fost înregistrate medii zilnice de până la 150 ug/m3. De șase ori mai mare decât valoarea admisă. Depășirile în masă sunt găsite la majoritatea stațiilor. Se remarcă în principal Calea Giuleşti şi Școala George Călinescu, cu 69, respectiv 58 de persoane depăşind limita PM2,5.
  • Poluarea cu dioxid de azot:
    Aceasta depășește limita din 2021. Două stații de circulație din București au fost înregistrate anterior cu limita legală de 40 ug/mc: B3 – Mihai Bravu, B6 – Universitate. Acestea depășesc mediile anuale admise de 44,81 ug/m3 și, respectiv, 49,39 ug/m3.