Familia Negoiță are aviz pentru primele două blocuri pe terenul Tubinox din Sectorul 3 condus de Robert Negoiță


Familia Negoiță deține mai multe proiecte de construcție, iar anul trecut a dobândit autorizații de construire pentru primele două blocuri pe 10 hectare de teren.


Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, a emis autorizația de construire la sfârșitul lunii august pentru două blocuri de 11 etaje pe două terenuri de pe platforma Tubinox, care au fost achiziționate la începutul anului de o firmă deținută de familia Negoiță. Terenul a fost împărțit în mai multe bucăți.


Compania a spus că încă nu a început construcţia şi nu au fost oferite alte detalii despre proiectele viitoare. În schimb, au precizat că activitățile companiei sunt concentrate pe trei proiecte: Pallady, Brauner și Splaiul Independenței.

În luna mai, Primăria Sectorului 3 a eliberat și autorizații de demolare pentru trei clădiri mai vechi de pe terenul Tubinox. Acestea sunt clădirile care duc direct pe Strada Industriilor. În spatele lor, a fost defrișat terenul de 10 hectare al Tubinox.

Terenul Tubinox a fost achiziționat la începutul anului trecut de Future Business Ideas a firmei indiene Virag, care activează în sectorul siderurgic. Firma care face achiziția este deținută indirect de părinții și sora lui Robert și Ionuț Negoiță.


Familia Negoiță construieşte un mare proiect de circa 2.000 de apartamente, situat peste drum de IKEA, care este vândut în proporţie de 85%. Alte două proiecte în construcție sunt: ​​Hils Brauner, cu peste 1.300 de apartamente, după Metro și Auchan, și Hils Splaiul Independenței, cu 111 apartamente. Tot în zonă, familia Negoiță a mai achiziționat terenul Chimopar, care are potențial pentru mii de apartamente.