Apartamente Noi Direct Dezvoltator

Impact: apartamentele finalizate în Greenfield Băneasa vor fi 100% contractate până la sfârșitul lui 2020

În momentul de față, ansamblul rezidențial numără peste 2.500 de unități locative finalizate, iar dezvoltarea sa este programată să dureze până în 2028.

Compania autohtonă Impact Developer & Contractor estimează că până la sfârșitul anului în curs va finaliza cânzarea stocului de apartamente construite în primele trei faze ale proiectului Greenfield Băneasa. În prezent, ansamblul înregistrează un grad de contractare de 98,7%, iar la 30 noiembrie mai erau disponibile spre vânzare 33 de unități (majoritatea apartamente cu patru camere) din cele 2.548 finalizate până în prezent. 

Amplasat pe un teren de 60 de hectare și estimat a se derula pe termen lung, între 2007 și 2028, Greenfield Băneasa este proiectul de referință al Impact Developer & Contractor. Beneficiind de proximitatea pădurii, cartierul se află în proces de extindere – cu o nouă fază de dezvoltare și noi facilități.

„Greenfield este un proiect foarte apreciat atât datorită calității construcției, dar și a facilităților oferite. În curând terminăm stocul de apartamente și ne vom axa pe Noul Greenfield. În prezent, pentru cele 33 de unități încă disponibile în stoc, avem discuții avansate, care se vor concretiza în perioada imediat următoare, dacă nu vor apărea situații neprevăzute cauzate de virusul Covid-19.”

Focus pe „verde”

Potrivit oficialilor companiei, Impact își propune să transforme Greenfield Băneasa în cel mai mare proiect verde din Europa Centrală și de Est, motiv pentru care compania are în vedere încheierea unor parteneriate strategice pentru a identifica și implementa soluțiile verzi potrivite unui stil de viață modern și în conformitate cu normele ecologice.

Noul Greenfield va include, astfel, soluții specifice unui proiect „verde”: utilizarea pe scară largă a energiei regenerabile, dezvoltarea unor clădiri și sisteme cu eficiență energetică ridicată, gestionarea eficientă și durabilă a apei, gestionarea deșeurilor, soluții de transport cu emisii reduse, soluții pentru casă inteligentă și oraș inteligent. „În ciuda contextului economic-social cauzat de pandemia Covid -19 și criza sanitară, dezvoltatorul continuă cu avânt dezvoltarea proiectului fanion, convins de atractivitatea dovedită a cartierului Greenfield”, notează reprezentanții Impact.

Centru comunitar și unități de învățământ de stat

Până în prezent, suprafața construită a Greenfield Băneasa acoperă 30 de hectare, iar noile etape, aflate în proces de construire, se desfășoară pe o suprafață de încă nouă hectare. Urmând a fi dezvoltat între 2020 și 2022, un centru comunitar va ocupa 32.071 de metri pătrați. Din această suprafață, 21.496 de metri pătrați sunt alocați centrului comercial menit să deservească atât rezidenții, cât și alți locuitori ai Sectorului 1 sau din vecinătăți. Greenfield Plaza va cuprinde zonă comercială și de servicii, centrul de fitness și SPA, școală și grădiniță de stat, zonele de promenadă și recreere.

În 2020, Impact a donat către Primăria Municipiului București 9.620 de metri pătrați de teren, plus proiectul de construire, în valoare de 1,75 milioane de euro, pentru deschiderea unor unități de învățământ în sistem public. Scopul este acela de a asigura acces facil la școlarizare pentru copiii din Greenfield, dar și ai celorlalți locuitori din zona Băneasa.