Lacul din Parcul Carol I va fi curățat săptămâna aceasta


Pe 19 septembrie 2022, viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, a anunțat că lacul de la Parcul Carol I va fi curățat de aluviuni în această săptămână.


Lacul din Parcul Carol I urmează să fie curățat
Potrivit lui Horia Tomescu, viceprimarul Capitalei, grosimea aluviunilor depuse în lac variază între 25 și 80 de centimetri. Așadar, pentru a rezolva această problemă, au fost demarate lucrările de decolmatare a lacului.


Lucrările vor începe săptămâna aceasta. Acestea vor aduce adâncimea apei la aproximativ 1 metru pe toată lungimea brațului.
În plus, viceprimarul Capitalei a anunțat că va fi îmbunătățit și aspectul apei, ceea ce va crea un spațiu de relaxare pentru bucureșteni.

Restaurarea parcului este de așteptat să dureze 3 ani
Pe 31 august 2022, a fost anunțat că Parcul Carol este în curs de reabilitare. Restaurarea parcului istoric se estimează că va dura 3 ani. Investiția este estimată la 47 de milioane de lei, aproape 10 milioane de euro.

Următoarele sunt lucrările de restaurare care vor fi efectuate la în cadrul Parcului Carol I:

  • reabilitarea și refacerea fondului dendrologic și a spațiilor verzi,
  • reabilitarea aleilor, scărilor și împrejmuirilor,
  • reabilitarea instalațiilor și a rețelelor de iluminat public și monumental,
  • restaurarea, reorganizarea și înlocuirea mobilierului urban, a locurilor de joacă și a terenurilor de sport,
  • reabilitarea podurilor, fântânilor și pavilioanelor.


Parcul Carol I – bogat în povești despre mausoleul în care se află trupul neînsuflețit al fostului premier comunist Petru Groza și Mormântul Ostașului Necunoscut din fața monumentului – este unul dintre parcurile istorice ale Bucureștiului.