Lista blocurilor din Sectorul 6 care se vor anvelopa a fost actualizată. 70 de proprietăți ar trebui să fie gata până la sfârșitul anului

Primarul Ciprian Ciucu a transmis un mesaj despre Proiectul de anveloparea blocurilor din Sectorul 6. Lista blocată a fost actualizată și 15 clădiri vor fi anvelopate în această lună.

Ciprian Ciucu a anunțat că, Consiliul Local va vota o listă a cartierelor în care se vor efectua lucrări de anvelopare 2017, iar ordinea acestora este stabilită pe principiul „primul venit, primul servit”.

În 2018, Primăria Municipiului București a preluat anveloparea din primele 45 de cartiere, dar nu se mai ocupă de aceste lucrări.
PMB a returnat Primăria Sectorului 6 27 de blocuri, dintre care 4 au fost deja ambalate, iar restul își vor relua locul pe lista agențiilor și vor fi notate cu cuvintele „Documentație predată PMB în 2018 și returnată la PS6 în 2022”.

PS6 a început deja operațiunea de activare a documentelor, iar lucrările aferente vor fi gata în cursul acestui an.

„PMB nu a returnat 19 blocuri pentru că sunt în litigiu, se judecă cu constructorii care câștigaseră licitațiile, iar PMB nu a mai alocat buget pentru ele, astfel firmele au dat în judecată PMB. ”

În unele cazuri, asociațiile de proprietari s-au răzgândit cu privire la cartiere și au depus cereri pentru a face acest lucru. Ciprian Ciucu le cere cetățenilor să verifice lista pentru a vedea dacă există în cartierul lor.

În martie, lista mai avea 1.234 de cereri. Până acum, în PNRR s-au strâns peste 300 de milioane de lei doar pentru reabilitarea termică a clădirilor.

Ciprian Ciucu a fost intrebat de recuperarea anvelopelor, a spus “nu e așa”.

În acest scop, în ultimii ani au fost efectuate următoarele lucrări:

  • 2021: 80 blocuri acoperite,
  • 2022: 48 blocuri acoperite,
  • martie 2023: Lucrări la 15 blocuri în curs, cu un obiectiv de 70 de blocuri în acest an,
  • Până în 2024, ținta propusă este de 100 de blocuri, PS6 va rula pe 200 de blocuri, dar asta depinde de fondurile suplimentare pe care le va strânge din granturi.

Ciprian Ciucu a anunțat că reprezentanții primăriei sunt pregătiți și au toate actele necesare demarării proiectului, dar aceste lucruri sunt legate doar de fondurile pe care le vor avea.