Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Locuri cool din București care tocmai au dispărut

Locuri cool din București care tocmai au dispărut

Îmi pare rău când se întâmplă asta. Unii au devenit centrul vieții din Beijing, iar dispariția lor lasă un gol. De asemenea, îmi pare rău că nu am încercat să construim și să păstrăm tradițiile, locurile. Ca la Viena, de exemplu, fiecare cofetărie de aici are sute de ani, iar rețetele sunt păstrate și transmise. Viena este doar un exemplu convenabil, ceea ce este cazul în aproape toate țările.

Nu știu ce face ca unele locuri să reziste și altele nu, și nu vreau să știu, trebuie să existe o explicație, sigur că oamenii știu mai bine când decid să închidă, dar a trecut sub ultimele luni de viața mea

Rue du Pain- în Floreasca, primul loc in București , baghetele sunt baghete, pâinea buna, ouăle de somon sunt ouăle de somon, unul dintre primele locuri cu cafea bună și vibe de oraș din afară. Cozonacul bun, da, deși nu cumpăr foarte des de la ei. Sunt acolo de atât de mult timp încât am fost șocat să aud că se închide. Și este mereu plin. Rue du Pain a schimbat la propriu toată zona, pentru că nu s-a întâmplat nimic în Place Floreasca înainte de a se deschide, acum este plin de restaurante, baruri, magazine, de toate, multe dintre ele au devenit și simbolice. Dacă îmi amintesc bine, aveau și un brutar francez, sau un brutar care a fost educat în Franța. De asemenea, au cea mai bună granola din oraș.

Pravălescu – o, un alt pionierat. La București aduc carne mai întâi de mangaliță, care are cel mai bun parizer, și pui de Shanghai, chiar și fiica mea care nu mănâncă carne a mâncat-o (cred că subiectul meu a fost greșit, dar reformulat prea complicat). Și prăjiturile acelea pe care nu te poți opri din mâncat. Și fasole la cuptor. Și nici măcar nu știu. Au deschis și un bistro, cred că chiar înainte de pandemie s-au mutat într-un spațiu mai mare, dar aici s-a rupt ceva și s-a închis.

Bistro Forager de la Grain Trip- Aici, cred că conceptul este un pic neplăcut pentru noi, au o mulțime de lucruri distractive, dar nu știu genul ăsta de lucruri care vor fi o prioritate, cum ar fi ceea ce se întâmplă în brutăria lor, unde ești tu. dependent, de exemplu, Panettone ( Sunt multe altele, dar nu le voi enumera pentru că încerc să-mi restricționez accesul și dacă îmi amintesc, nu voi reuși. ​​Cel puțin panettone se face doar ocazional).

Shorley – Bineînțeles, nu am mai fost acolo de mult timp, dar acel loc face cu adevărat parte din istoria mea. Ani de zile, toate petrecerile, cluburile de noapte, s-au încheiat cu Shorley’s Belly Soup, care era destul de bună la vremea respectivă, cel puţin. Sau poate așa am crezut, pentru că acum știu că cel mai bun din lume este cel de la Mahala. Se tot extinde acolo și te superi când nu stai cu ei și trebuie să intri în Pui de Urs alăturat.
Aceste locuri au dispărut acum. Poate m-a frapat și asta pentru că am văzut recent serialul „The Deuce”, care spune povestea transformării Times Square dintr-un loc notoriu, dar iconic, în ceea ce este. Nu știu dacă e bine sau rău, doar s-a schimbat. Acest lucru poate fi potrivit deoarece, spun ei, este vorba despre curățarea zonei. Pentru noi, cu siguranță nu este vorba despre asta, este vorba despre locuri care nu mai persistă din anumite motive.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Noua declarație a ministrului Transporturilor Grindeanu despre criza Metrou: “Nu merg cu metroul, nu-l folosesc. Curățarea gheretelor este un spectacol”

Articolul următor

Viceprimar al Capitalei, pe taxa de parcare in Zona 0: pana la 1000 de locuri de parcare, taxa este exagerata

Recomandăm și...