Nicuşor Dan este fericit: Bucureştiul este una dintre cele mai sigure capitale din lume. Primarul spune că riscul de incidente este redus în Capitală


Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat într-un interviu că Bucureştiul este una dintre cele mai sigure capitale din lume.


Nicuşor Dan spune că Bucureştiul este una dintre cele mai sigure capitale
Într-un interviu acordat pentru Digi24.ro duminică seara, Nicuşor Dan, primarul Capitalei a declarat Bucureştiul drept una dintre cele mai sigure capitale din lume.

Primarul a mai spus că incidente precum cel în care un bărbat care a lovit mai multe femei pe o motocicletă au fost izolate.
În august, un bărbat din București a înjunghiat cu un ac mai multe femei pe bulevardul Calea Victoriei și Brătianu. Bărbatul a atacat două femei, o fată de 17 ani și o fată de 30 de ani, iar cei doi au spus că atacatorul s-a apropiat de ele și le-a înjunghiat în piept.

Femeia de 30 de ani a fost transportată de urgență la Spitalul Universitar, unde a primit îngrijirile medicale de care avea nevoie. Bărbatul a fost capturat de autorități în comuna Vidra, județul Ilfov. Și-a recunoscut faptele.

“Este un lucru care nu este în atribuția noastră, a Primăriei Municipiului București, dar astfel de incidente se petrec peste tot în lume, iar în București sunt izolate”, a spus edilul Capitalei.


„Evident că poți opri iluminatul public, dar este vorba de siguranța cetățenilor”
Nicuşor Dan a făcut aceste declaraţii în timp ce discuta măsurile economice ale energiei electrice.

Întrebat ce are în vedere consiliul capitalei pentru a economisi bani, primarul a spus că se vorbește și despre iluminatul public.

Nicuşor Dan a explicat însă că stingerea luminii stradale a fost o decizie „dificilă”.