O nouă zonă de reabilitare medicală gratuită se va deschide în Sectorul 6. Aici vor fi oferite tratamente spa

În cadrul centrului de sănătate „Sfântul Nectarie” din arondismentul 6 va fi deschisă o zonă de servicii de reabilitare medicală gratuită. Acesta va fi dotat cu aparatură modernă și va avea personal medical calificat.

Partea nouă a centrului de sănătate „Sfântul Nectarie” este situată pe Strada Floare Roşie, nr.7A, în sectorul 6. Aceasta va fi finalizată până la sfârșitul lunii aprilie.

Pe lângă toate serviciile medicale oferite gratuit la centru, secția va oferi pacienților și tratamente balneare specializate, a informat pe pagina sa de Facebook Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului 6.

  • kinetoterapie
  • masaj
  • hipertermie
  • baie curentă
  • gimnastică medicală

În plus, noua secție și-a achiziționat aparatură modernă, iar personalul medical este de înaltă calitate. Pe baza diagnosticului și a istoricului medical, acesta va propune individual un plan de recuperare pentru pacient.

Următoarele categorii de persoane vor putea beneficia de aceste servicii:

  • vârstnici care locuiesc într-un centru la aceeași adresă
  • adulții cu certificat de clasificare a handicapului
  • copii cu certificat de calificare cu handicap
  • oricine are o trimitere de la un medic de familie

Totodată, copiii și adulții care dețin certificate de clasificare a handicapului se vor bucura în continuare de până la 4 ore de servicii medicale de reabilitare gratuite pe an. Acestea vor fi efectuate la sfatul medicului specialist responsabil cu reabilitarea acestor persoane.

Cetăţenii Sectorului 6 care au bilete de trimitere vor putea beneficia gratuit prin mecanismul de decontare
Căminul Naţional de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat pe pagina sa de Facebook că ultimele echipamente – cele pentru kinetoterapie și mese de stretching – trebuie să ajungă la secție:
“Ne pasă să oferim îngrijiri medicale de calitate persoanelor care locuiesc în Districtul 6, nu doar. Investim în această ramură extrem de importantă, motiv pentru care am avut mare grijă să construim primul nostru spital în 6. Centrele de dezintoxicare vor fi la zi. standardele și programul va oferi recomandări gratuit, deoarece ne asigurăm că acestea sunt rezolvate prin CNAS.”

Pacienții vor beneficia de un pachet de tratament format din 10 cure de tratament. Un specialist va determina individual tratamentul necesar pe baza diagnosticului.