Parcul Plumbuita ar putea fi reintegrat. Primăria Sectorului 2 vrea să cumpere cele 4 hectare retrocedate, acum abandonate

Primăria Sectorului 2 intenționează să achiziționeze cele 4 hectare de teren concesionat din Parcul Plumbuita și să solicite acordul Primăriei Capitalei. În acest sens, un punct a fost pe ordinea de zi a ședinței de joi a CGMB. În prezent, parcela este pustie.

Potrivit hotărârii judecătorești din 2014, prețul pentru cumpărarea a 4 hectare de teren nu a fost încă stabilit. Negocierile vor începe dacă Primăria Sectorului 2 va primi undă verde de la Primăria Capitalei.

Sectorul 2 al Municipiului București dorește reintegrarea acestui șantier în Parcul Plumbuita (aceste zone sunt adiacente) în scopul reamenajării/modernizării spațiilor verzi, a locurilor de joacă pentru copii și implementării unor amenajări specifice pentru activități recreative și petrecere a timpului liber”.

Zona verde este situata pe str. Plumbuita, nr.60, Sector 2, inscrisa in Cartea Funciara. 233472, Bucuresti. Proprietarii celor 4 hectare restituite sunt: ​​Bărbulescu Teodora, Coroi Rodica-Eugenia și Hanganu Anca-Maria.

„Conform evidențelor cadastrale ale capitalei (nivel 1986), imobilul se încadrează într-o suprafață de 164.858 mp – categoria de folosință „Parc”, ca proprietate de stat, proprietar al terenului la data întocmirii evidenței”, Domain Management Public Sector 2 , care apare și în proiect.

Şedinţa ordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti a fost convocată de primarul Nicuşor Dan. Aceasta va avea loc joi, 2 martie 2023 la ora 13.00 la sediul Primăriei Municipiului București. Ședința CGMB va avea loc în prezența Cancelarului și va fi transmisă în direct pe site-ul Primăriei Capitalei și pe pagina de Facebook a instituției.

Hotărâre privind Municipiul București Sector 2 prin care se autorizează expres în numele Municipiului București achiziția unui imobil situat pe str. Plumbuita nr.60 din Sector 2 București 233472, București.