Programul de lucru pentru viitorul Pasaj Doamna Ghica și unul dintre șantierele mari pe care Bucureștiul se străduiește să îl avanseze. „Începând din octombrie, va fi o perioadă tulburătoare”


Prima bucată de punte, o mare componentă a structurii de acces, a ajuns pe șantierul de la Pasajul Doamna Ghica, dar lucrurile sunt în impas în timpul construcției, potrivit unui raport al respondenților raionului pe pagina de Facebook a primarului Radu Mihaiu, Sector 2.


„Astăzi, după ce entuziasmul de la sosirea primelor panouri ornamentale s-a domolit, am ajuns la șantierul doamnei Ghica”, a spus Mihaiu, care a lansat și un calendar de execuție a lucrărilor, pe măsură ce continuă să sosească fragmente de panouri ornamentale.

Calendarul lucrărilor pe canal. Deci, potrivit primarului Radu Mihaiu, la Pasajul Domna Ghica vor fi:

– la sfârșitul lunii septembrie va începe asamblarea la sol a elementelor de tablier
– în octombrie, va începe asamblarea pe poziție ceea ce va presupune restricții de trafic
– septembrie-octombrie, în paralel cu lucrările la pasaj, se desfășoară și lucrările Termoenergetica. ”Estimarea în acest moment este că acestea se vor finaliza în aproximativ o lună.”


Traficul este restricționat în octombrie. Zile în care traficul este complet blocat
Primarul a anunțat că, în timp ce luna octombrie va fi incomodă, asamblarea unor părți din asfalt va presupune restricții de circulație. „Peste câteva zile, pe partea dintre intersecție și Lukoil, traficul va fi complet blocat”, a spus el.

„Componentele punții vor continua să sosească pe măsură ce execuția progresează. Asamblarea la sol a elementelor punții începe în 2 săptămâni, o dată cu asamblarea pe teren începând din octombrie.


Deranjant, dar absolut normal, atunci când piesele sunt asamblate, traficul va fi limitat pentru a se putea lucra. De asemenea, pe partea dintre intersectie si Lukoil, traficul va fi blocat complet. Din nou, acestea sunt lucruri normale pentru un șantier de această dimensiune. Dar este important să îi anunțăm pe cetățeni.

Odată cu lucrările pasajului sunt în desfășurare și lucrările Termoenergetica. Estimările actuale sunt că acestea vor fi finalizate în aproximativ o lună.

Din octombrie va fi o perioadă de întrerupere din cauza traficului, dar vom instala pasajul. Cred că acesta este cel mai important lucru”, a scris primarul Sectorului 2 într-o postare pe Facebook.


Reacția a fost previzibil negativă, deoarece au observat că lucrătorii de pe șantier lipseau și locurile de muncă păreau a fi înghețate. “Abia încep să apară elemente decorative. Nu înțeleg ce ați vrea să faceți dacă acele elemente nu ar fi ajuns”, a spus primarul Mihailu într-un comentariu dezamăgitor.

Potrivit anunțurilor anterioare, vor veni 40 de transporturi din Italia cu piese pentru montarea tablierelor.

Pasajul de la Doamna Ghica, execuție întârziată foarte mult
Lucrările la Pasajul Doamna Ghica au fost reluate în august 2021 de Primăria Capitalei, după o oprire de nouă luni. Șantierul a fost blocat din lipsă de bani. Soluția a fost rezolvată prin cooperarea Primăriei Capitalei și Primăriei Sectorului 2. Aceasta din urmă a investit 30 de milioane de lei pentru finalizarea proiectului. iar Primăria Capitalei investește 110 milioane de lei.

Lucrările la pasajul superior au fost oprite în noiembrie 2020 la 40% din stadiu de execuție, structura de rezistență a pasajului superior și devierea utilităților fiind aproape finalizate.


Primele piese de punte sunt livrate în august 2022, iar ultimul termen limită pentru finalizarea lucrărilor la pod este primăvara viitoare.