Promisiunea noului pod de pe Dâmbovița. Consiliul Local Sector 3 București va discuta despre proiect în următoarea ședință

Primăria Sectorului 3 vrea să construiască un pod peste râul Dâmbovița în Bucureşti. Se va desfășura în zona străzii Lunca Priporului, așa cum se arată în proiectul care va fi discutat în ședința Consiliului Local Sector 3.

Podul pe care Primăria Sectorului 3 vrea să-l construiască pentru râul Dâmbovița va avea câte 3 benzi pe sens, trotuare şi piste pe care se pot plimba bicicliştii.

Indicatorii tehnici și economici vor fi discutați la următoarea ședință de consiliu local al Sectorului 3, când consiliul va decide dacă aprobă proiectul de infrastructură. Valoarea estimată a acestei investiții este de aproximativ 8,5 milioane de lei.

Conform proiectului de hotărâre, iată specificațiile specifice:

  • Lățimea totală a podului este de 41,00 metri,
  • Trotuarul unic are 2,30 metri lățime,
  • Lățimea pistei de biciclete este de 2,00 metri.

În plus, în proiectul de hotărâre se prevede că separarea între direcții și între carosabil și trotuar se va realiza cu ajutorul unor paturi de flori prefabricate din beton.

Perioada de construcţie a noului pod peste Dâmbovița depus în proiectul de hotărâre este de 6 luni. Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a anunţat că construirea unui astfel de pod este necesară deoarece traficul rutier în zonă a devenit aglomerat.

Pe lângă transport, un alt aspect care face necesar podul este dezvoltarea imobiliară care se desfășoară în zonă.

Primăria Sectorului 3 a mai construit un pod peste Dâmbovița, care este o continuare a străzii Nicolae Teclu. A fost dat în folosință în 2020.

„În contextul creșterilor dramatice ale traficului pe aceste artere și al rețelelor rutiere adiacente ale acestora și al intensificării dezvoltării imobiliare în zonele traversate de aceste artere, crearea unei artere de circulație pare imperativă pentru a permite tuturor participanților la trafic (inclusiv vehicule, pietoni sau bicicliști) pot curge lin și asigură siguranța. Până în prezent, Primăria celor Trei Cartiere a finalizat două proiecte de infrastructură rutieră foarte importante: parcarea subterană B-dul Decebal și construcția unui pod rutier peste râul Dâmbovișa la continuarea străzii Nicolae Teclu, ambele fiind pentru uzul public al raionului. Departamentele și persoanele care îl folosesc tranzitează și se răspândește prin proiecte de hotărâri. “

În prezent, se așteaptă decizia consiliului local sectorului 3 pentru a putea fi începute lucrările la proiectul de infrastructură.