PS6 ridică mașini parcate ilegal. Cât trebuie să plătească bucureștenii pentru a le recupera din parcarea Străzii Preciziei

Primăria Sectorului 6 (PS6) a anunțat că vor fi luate mașinile parcate ilegal. Proprietarii de mașini sechestrate trebuie să plătească o taxă pentru a-și recupera mașinile, au spus autoritățile.

Primăria Sectorului 6 a comunicat printr-o postare pe Facebook că este responsabilă de ridicare. Prin urmare, pentru a crește capacitatea de ridicare a întregului departament, PS6 a achiziționat o macara.

Primarul PS6 Ciprian Ciucu a spus că numărul de pickup-uri va crește semnificativ: „odată cu adăugarea unei noi capacități, vom crește și mai mult, iar numărul de pickup-uri va crește. Acest serviciu este administrat direct de Primăria Sectorului 6, am îmbunătățit eficiența bugetară și nu mai folosim terți.”

Proprietarii de vehicule confiscate trebuie, de asemenea, să plătească o taxă pentru a-și recupera vehiculele. Aceștia vor fi duși la sediul din str. Preciziei 24A:

  • În cazul în care mașina este ridicată pentru obstrucționarea muncii lucrătorilor de salubritate, executarea de lucrări de utilități sau intervenție de urgență, proprietarul trebuie să plătească:
    -350 lei pentru vehicule sub 5 tone,
    -450 lei pentru vehicule de peste 5 tone,
  • 500 lei pentru autoturismele care sunt neproprietate sau abandonate în zone ce aparțin domeniului public sau privat,
  • 500 lei dacă autoturismul este parcat fără autorizație în zone publice, adică stații STB, treceri de pietoni, spații verzi sau locuri de parcare rezervate persoanelor cu dizabilități.
  • Mașini în parcare 150 lei pe zi.

Primăria Sectorului 3 a anunțat că polițiștii locali din Sectorul 3 vor continua să efectueze operațiuni de ridicare a mașinilor abandonate pentru eliberarea locurilor de parcare. Cu ajutorul acestei măsuri, multe trotuare au fost eliberate și pentru accesul ușor al pietonilor.

În plus, organele de drept continuă să identifice proprietarii acestor mașini și să facă sechestru.

Oricine observă acest lucru este rugat să anunțe PS3 sau un reprezentant al Serviciului local de Poliția Locală Sector 3 direct pe pagina de Facebook, sau să-i contacteze la 021/9543.

În perioada 1 ianuarie – 14 februarie 2023, polițiștii locali ai Serviciului Transport Rutier Public au emis șoferilor 204 sancțiuni. Au solicitat parcare ilegală în Zona 3.

În plus, agențiile de poliție au întocmit 515 constatări, care vor avea ca rezultat ulterior amenzi pentru nerespectare.