„Redăm orașul cetățenilor săi”, a spus viceprimarul capitalei. Care sunt pașii pentru un București durabil


Viceprimarul Capitalei a declarat că „orașul se sufocă zi de zi, iar cea mai simplă strategie este să dai orașul înapoi cetățenilor săi”. Stelian Bujduvanu susține că o comunitate nu se poate dezvolta fără mobilitate și spune care sunt pașii către un București durabil.


Stelian Bujduveanu spune ce pași face municipalitatea pentru a realiza un București durabil:

  • Investiții cu prioritate în transportului public,
  • Municipalitatea încurajează oamenii să folosească moduri alternative de deplasare, iar în acest sens Bucureștiul are reglementări privind folosirea trotinetelor și a bicicletelor,
  • Șoferii sunt descurajați să parcheze pe trotuare, iar zonele pietonale sunt extinse.

Din centrul capitalei până în suburbii, acești pași au început deja.


Viceprimarul Capitalei: „Dăm orașul înapoi cetățenilor săi”
Viceprimarul Capitalei a anunțat la conferința „Oraşul la scară umană – Manifest pentru mobilitate urbană sustenabilă” că trebuie îmbunătățită calitatea transportului public din București.


A fost prezent și Primarul Sectorului 2, care a atras atenția și a declarat că mobilitatea nu se referă doar la deplasarea cu mașina. Mobilitatea înseamnă mers pe jos și „multe mijloace alternative de transport, precum mersul cu bicicleta”, a explicat Radu Mihaiu. Primarul a vorbit și despre importanța sistematizării străzilor.

Primarul Sectorului 6 declară că nu se poate investi în același timp în transportul public și transportul alternativ: „Dacă te apuci să faci şi supralărgiri, şi poduri, şi pasaje şi penetraţii şi investeşti şi în transportul în comun şi în transportul alternativ nu o să-ţi ajungă banii. (…) Ori o faci pe una, ori o faci pe alta”, a declarat Ciprian Ciucu.