„Școala după Școală” revine în Sectorul 6. Peste 5.000 de copii vor putea să-și facă temele cu profesorii după ore


Primăria Sectorului 6 a anunțat că va relua programul „Școala după școală”. Scopul programului este de a ajuta părinții.


Programul „Școala după Școală” revine în Sectorul 6
După doi ani de pandemie, programul va relua activitatea pe 3 octombrie. Se va desfășura între orele 12:00 și 15:00. Drept urmare, vor putea beneficia toți cei 5.927 de copii înscriși la cele 25 de școli din Sector .

În unitățile de învățământ respective, elevii vor participa la activități interactive și educaționale la intervalele de timp menționate anterior. De asemenea, părinții pot alege să plătească pentru extinderea programului, în funcție de organizarea internă a fiecărei unități de învățământ.


Copiii vor beneficia și de prânz, care constă din trei variante alese de școală. Copiilor care au nevoie de o anumită dietă li se va oferi un meniu personalizat pe baza recomandării unui medic.


Două noi creșe vor fi construite în Sectorul 6
Primăria Sectorului 6 a anunțat că va construi două noi creșe cu fonduri obținute prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Una dintre ele va fi amplasată pe Bulevardul Timişoara nr. 89, iar a doua pe Bulevardul Iuliu Maniu nr. 11B.

În prezent, Administrația Publică a Sectorului 6 construiește creșa „Îngerașii” pe strada Rușețu 6A. Aceasta va găzdui 124 de copii și este prima construită în Sectorul 6 în ultimii 45 de ani.


Ambele au 7 grupe pentru 70 de copii din Sectorul 6. Construcția creșei va costa peste 40 de milioane de lei. În plus, conform avizului Primăriei Sector 6, clădirile vor cuprinde subsol, parter și etaj. Construcția va începe în primăvara anului 2023.