Semafoare inteligente pe noul tronson de drum din Sectorul 6. Sistemul include tehnologie de ultimă generație


Zonele extrem de aglomerate ale capitalei vor avea semafoare inteligente. După cum a anunțat Primăria Sectorului 6, este vorba despre tronsonul dintre strada Brașov și capătul liniei de tramvai 41.


Semafoare inteligente pe noi secțiuni de drum din Sectorul 6
Aceste lucrări se încadrează în obiectivele de Penetrației Prelungirea Ghencea Domnești și lărgire a Bulevardul Ghencea. Noul sistem modern de semafoare va fi implementat de Compania Municipală de Management a Traficului București (CMMTB).

Directorul General CMMTB, Radu Nicolescu, a transmis următorul mesaj:

“Faptul că suntem implicați direct în acest proiect important pentru Sectorul 6, mă face să fiu mândru de ceea ce am reușit alături de colegii mei din companie în puținul timp de când am venit la conducerea CMMTB. Ceea ce mă bucură și mai tare este gândul că pot contribui la atât de necesara schimbare din sector privind traficul extrem de aglomerat.

Vă spun sincer, tranzitez zilnic acest bulevard important și îmi petrec majoritatea timpului liber în Sectorul 6, așadar sunt în asentimentul oamenilor care s-au săturat de toată aglomerația din zonă. Datorită acestui program, vom avea un trafic mai fluent și o siguranță sporită pentru cetățeni.”


Sistemele inteligente conțin tehnologie de ultimă oră

Acesta nu este primul segment de drum care are instalat un sistem inteligent de semafor. În iunie, s-a finalizat instalarea sistemului pe cele 6 străzi care se intersectează cu B-dul Timișoarei. Mai exact, este vorba despre:

  • Aleea Poiana Vadului,
  • Intrarea Silistraru,
  • Strada Costin Nenițescu,
  • Strada Romancierilor,
  • Aleea Câmpul cu Flori,
  • Aleea Lunca Siretului.


Erau „puncte negre”, pe harta Brigăzii Rutiere, locuri unde au avut loc frecvent accidente, în perioada 2019-2021, a transmis PS6.

Noul sistem inteligent de semafor include echipamente de ultimă generație. Se adaptează la trafic, permițând ca timpii verzi și roșii să fie optimizați și sincronizați din mers.

De asemenea, răspunde automat la fluctuațiile traficului prin detectoare instalate în asfalt. Astfel, este posibil să se identifice în timp real câte mașini intră sau ies din intersecție.