Sens giratoriu nou pe DN2, în localitatea Afumați (Ilfov). Scrioşteanu anunţă începerea lucrărilor

Au început lucrările la noul sens giratoriu de pe DN2 din zona Afumati din Ilfov, a anunțat secretarul de stat la Transporturi. „Deși este un proiect mic, impactul asupra acestei părți a județului Ilifov este considerabil”, a spus Irinel Ionel Scrioșteanu.

La începutul acestei săptămâni (13 martie 2023) DRDP București a efectuat predarea la fața locului cu ofertantul câștigător pentru dezvoltarea noilor lucrări de la intersecția DN2 cu sensul giratoriu DJ200A până la Petrăchioaia și comuna Dascălu din județul Ilfov.

„Mi-am dorit să fiu prezent în momentul în care s-a predat șantierul pentru că deși era un proiect mic, impactul acestei părți a județului Ilfov a fost considerabil având în vedere că această porțiune a DN2 a reprezentat o zonă care a avut cele mai multe accidente de circulație în ultimii ani”, a declarat Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat al Ministerului Transporturilor.

Proiectul a fost realizat la solicitarea și cu sprijinul Consiliului Județean Ilfov, prin președintele Hubert Toma și autoritățile locale ale Comunei Afumați, prin primarul Gabriel Dumănică și Comuna Petrăchioaia, primarul Dobre Mihai, prezent luni, 13 martie, la predarea șantierului.

Sens giratoriu nou pe DN2, în localitatea Afumați (Ilfov). Scrioşteanu anunţă începerea lucrărilor

Secretarul de stat al Ministerului Comunicaţiilor a reamintit că a fost finalizată şi proiectarea DN2 judeţul Ilfov, iar în prezent sunt în curs de procesare procedurile de expropriere a punctului de cotitură al ieșirii pe DN2 oraș Afumați (Ilfov) spre Urziceni (Ialomița). În perioada următoare va fi lansată licitația pentru execuția proiectului.

În plus, a fost desemnat ofertantul câştigător pentru proiectarea sensului giratoriu din satul Şindrilița (comuna Găneasa), iar contractul va fi semnat în următoarele zile.