Stadiul lucrărilor la pasajul Eroii Revoluției. Daniel Băluță: Vom putea trece în siguranță prin pasaj în primăvara lui 2023


Primarul Daniel Băluță a anunţat stadiul lucrărilor de trecere pentru pietoni care se desfăşoară la Eroii Revoluției. Lucrările la acest obiectiv important au început pe 3 aprilie 2022.


Progresul lucrărilor la trecerea de pietoni din pasajul Eroii Revoluției
Primarul Sectorului 4 a anunțat că la această oră, o parte din echipa de construcție responsabilă de construcția trotuarului „Eroii Revoluționari” s-a instalat în subteran. Au început să taie pereții interiori ai tunelului.

În timp ce lucrările subterane au început, lucrările la suprafață sunt încă în desfășurare.

Mesajul transmis de Daniel Băluță:

“Se lucrează intens la pasajul pietonal Eroii Revoluției!

Chiar dacă mai e de lucru și la suprafață, o parte din constructori și-au instalat și în subteran schelele și mesele de lucru și s-au apucat de finisajele pereților interiori ai tunelului.

Apoi vor monta corpurile de iluminat, sistemul de supraveghere video, lifturile și scările rulante, drept pentru care, la cum decurg lucrurile vom putea traversa în siguranță pasajul Eroii Revoluției în primăvara anului viitor.”


Trecerile de pietoni din zonă vor fi eliminate
Lucrările au fost inițiate de Administrația Publică pentru simplificarea circulației la cea mai aglomerată intersecție din Sectorul 4.
După finalizare, trecerile pentru pietoni din zonă vor fi îndepărtate și înlocuite cu altele mai sigure. Pasarela pietonală propusă va corespunde stațiilor de metrou și altor stații de transport public de suprafață (STB) din zonă.

Pentru a evita eventualele neplăceri de circulație, în timpul lucrărilor, cetățenii sunt rugați să treacă prin zonă cu respectarea restricțiilor de circulație ce vor fi stabilite.