Traseul turistic Bucharest City Tour se va relua. STB SA cumpără 6 autobuze cu etaj pentru turul orașului

În București, traseul turistic Bucharest City Tour va reveni cu celebrul cu double check, care a dispărut în 2019 din cauza restricțiilor cauzate de pandemia de Covid-19. STB SA cumpără acum 6 autobuze cu etaj, după ce a postat pe 13 septembrie un anunț de cumpărare pe platforma SEAP.


Conform caietului de sarcini, STB a alocat 360.000 de euro pentru achiziționarea de autobuze cu etaj. Termenul limită pentru oferte este 3 octombrie, iar cel mai lung termen de livrare pentru vehiculele înalte este 15 decembrie 2022.

În cerințele de licitație, kilometrajul maxim al autobuzelor supraetajate trebuie să fie de 300.000 de kilometri.
Întrebat de ce ar trebui să cumpărați un autobuz second hand în loc de unul nou, directorul STB Adrian Criț a spus că bugetul este limitat la nivelul de utilizare, pentru autobuze de scurtă distanță, iar timpul este limitat, și anume primăvară și toamnă.

Turul de vizitare a orașului București a fost lansat pe 28 iulie 2011 și a fost suspendat din 2020.
În trecut, pe traseul turistic (Perioada de primăvară și toamnă), circulau 4 autobuze speciale cu etaj cu 77 de locuri, dar au fost închiriate și returnate Primăriei Constanța.

Traseul Bucharest City Tour este Piaţa Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Şos. Kiseleff şi Piaţa Presei.


Tarifele de transport pentru această linie sunt pe categorii de vârstă: 25 lei/bilet pentru adulți și 10 lei/bilet pentru copiii cu vârsta între 7 și 14 ani. Copiii cu vârsta sub 7 ani beneficiază de transport gratuit atunci când sunt însoțiți de un adult. Cardurile de călătorie pot fi achiziționate de la autobuze.

În 2018, autobuzele cu etaj ale liniei turistice au primit circa 55.000 de turişti, dintre care 48.000 de adulţi şi circa 7.000 de copii, cu un venit total de peste 1,37 milioane de lei, comparativ cu anul 2017.