Trotuarele din zona Buzești sunt pline de mașini parcate ilegal. „Vrem schimbare” a trimis o notificare la numărul WhatsApp al poliției locale S1: „Funcționează!”

Reprezentanții comunității „Vrem schimbare” au filmat trotuarele din zona Buzești pline de mașini parcate ilegal și pietoni care trebuiau să facă slalom între vehicule. Prin urmare, au decis să se prezinte la Poliția Locală Sectorului 1 pe WhatsApp și autoritățile au luat măsuri.
Miercuri, 8 martie 2023, în jurul prânzului, mai multe autoturisme au fost parcate ilegal pe trotuar la strada Buzeşti 64, Bucureşti.

În acest caz, reprezentanții „Vrem schimbare” au declarat într-o postare pe pagina lor de Facebook că au trimis un raport către departamentul local de poliție 1 prin numărul WhatsApp – 0745 093 940 și oamenii legii au acționat în consecință:
„Am trimis o notificare către serviciul 1 de poliție locală prin WhatsApp (0745 093 940) și a funcționat”.

Reprezentanții comunității i-au încurajat pe bucureșteni să ceară eliberarea domeniilor publice care au fost abuzate și au încălcat legea.

Recent, secția 1 de poliție locală i-a anunțat pe bucureșteni că pot trimite sesizări la un număr special de WhatsApp. Pietonii care doresc să sesizeze mașinile parcate ilegal la intersecții sau pe poteci și care observă gunoi abandonat în zonele publice, pot trimite o sesizare la acest număr: 0745.093.940.

Sfat: Notificarea trebuie să includă o locație geografică și trebuie să includă și data și ora la care a fost făcută fotografia, precum și datele de identitate ale cetățeanului care face sesizarea. Notificările trimise la acest număr WhatsApp sunt supuse aceluiași regim ca și notificările trimise prin Telefonul Cetățeanului 021/9540.

„Dacă doriți să ne trimiteți o notificare scrisă, nu. Înscrieți-vă, vă stăm în continuare la dispoziție prin adresa de email contact@politialocalasector1.ro, sau puteți veni personal la sediul nostru pentru a depune o petiție scrisă”, a transmis Poliția Locală Sectorul 1 în aceeași zi pe site-ul oficial.