Trotuarele sunt reparate în București. Lucrările Bd. Gheorghe Magheru au început și în curând vor începe și în alte zone din centrul Capitalei

Viceprimarul Capitalei a anunțat că mai multe trotuare din București sunt în reparație, în special cele care necesită intervenție urgentă. În prezent, Bd. Gheorghe Magheru este în construcție, iar în următoarea fază se vor reface alte alei din centrul Capitalei.

Între timp, Primăria Sectorului 1 va reface și zonele verzi din zona Magheru săptămâna viitoare, a spus Bujduveanu.

Până la atribuirea contractului de lucrări, în 2023, viceprimarul Stelian Bujduveanu a declarat că a cerut Direcției Drumuri București să intervină cu propria echipă pentru repararea trotuarelor Capitalei, în special a celor care necesită intervenție urgentă.

Prin urmare, echipa studiază în prezent Bd. Gheorghe Magheru. Au fost atinse următoarele obiective:

  • se va înlocui piatra cubică de pe trotuare
  • Înlocuirea stâlpilor antiparcare, precum și a bolarzilor deteriorate de mașinile parcate neregulat pe termen lung;
  • Mobilierul urban va fi curățat

Între timp, săptămâna viitoare, Primăria Sectorului 1 va reface zone verzi în zona Magheru.

„Mai mult, săptămâna viitoare administrația locală din Sectorul 1 va reface zonele verzi din zonă”, a anunțat Stelian Bujduveanu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

În viitor, Poliția Locală a Capitalei va monitoriza și sancționa șoferii care parchează ilegal, iar ca măsură suplimentară, toate spațiile verzi de pe bulevardul Gheorghe Magheru vor fi delimitate cu stâlpi și/sau bolarzi.

Viceprimarul a anunțat că în următoarea fază se vor reconstrui alte trotuare în centrul Bucureștiului. Au fost vizați cei de pe strada Mihai Eminescu, strada Polonă, Bulevardul Dacia și Calea Dorobanti.

În prezent, se evaluează ofertele pentru lucrări de întreținere a drumurilor și drumurilor. După licitație, lucrările se vor relua în toate cele 6 raioane ale Bucureștiului, a anunțat Stelian Bujduveanu în aceeași postare de pe pagina sa de Facebook.