Viceprimarul Capitalei a promis că parcările din București vor fi cu adevărat modernizate. „Vor fi parcometre, camere de luat vederi și bariere până anul viitor”


Viceprimarul Capitalei a anunțat că primăria a început să investească în modernizarea serviciului de parcare din București. Parcarea va fi dotată cu sistem de supraveghere video, urmând să fie montate parcometre și baricade.


Modernizarea serviciilor de parcare in Bucuresti
În prezent, în zona centrală a Bucureștiului sunt 13.768 de locuri de parcare, iar numărul locurilor de parcare va fi în creștere în fiecare lună, a anunțat viceprimarul Stelian Bujduveanu. Până anul viitor, orașul va avea 30.000 de locuri de parcare în inima capitalei.


Totodată, viceprimarul a spus că deja au început investițiile pentru modernizarea serviciului de parcare din București.

1. Sistem fix și mobil de monitorizare video

Sistemele de monitorizare video vor fi montate inclusiv pe mașinile Companiei Municipale Parking București. Aceste mașini vor patrula în parcările publice și vor oferi informații în timp real asupra gradului de ocupare al parcajelor.

Echipamentul are o capacitate de control și verificare de până la 3.000 de autovehicule/oră, cu o acuratețe foarte mare la recunoașterea plăcuțelor de înmatriculare.

Locurile de parcare vor fi monitorizate video, iar mașinile vor fi în siguranță.

2. Parcometre multifuncționale

Șoferii vor putea folosi primele 300 de parcometre la începutul anului 2023. Acestea vor fi dotate cu:

  • ecran tactil HD;
  • platformă software configurabilă, care le va permite conducătorilor auto să realizeze plata rapid și simplu prin intermediul tehnologiilor moderne: card bancar sau preplătit, telefon, ceas inteligent, Apple Pay, Google Pay, QR code;
  • permite ușor integrarea altor servicii de plată: transport public, încărcare electrică, taxe locale.

3. Digitalizare

Optimizarea și extinderea posibilității de plată digitală pentru acest serviciu. Fie prin aplicație, fie prin sms, fie prin abonamente care pot fi integrate ușor în instrumentele de plată oferită de telefon.

4. Sisteme de acces controlat

În parcările publice care permit accesul controlat, interacțiunea dintre șoferi și angajații companiei de parcare va fi eliminată. Vor fi instalate bariere dotate cu sisteme digitale de plată sau sisteme de supraveghere video.