Păreri Salciei Residence

Păreri Salciei Residence

Salciei Residence este un ansamblu rezidențial situat în localitatea Domnești, Ilfov, la aproximativ 15 kilometri vest de București. Acesta cuprinde 24 de vile individuale, ce se remarcă prin designul deosebit și o atenție sporită la detalii și finisaje. Compartimentarea inteligentă se îmbină perfect cu spațiul generos din exterior, unde avem o curte mare, ce include locuri de parcare, terasă și grădină.

Pentru a vedea oferta completă de prețuri, te invităm pe pagina de catalog a ansamblului rezidențial: Salciei Residence.

Construcție

Finisaje

În acest ansamblu, bugetul alocat pentru finisaje este unul mediu, cu accentul pe calitatea foarte bună a materialelor, dar și a execuției lucrărilor. Astfel, dezvoltatorul folosește aici gresie și faianță porțelanate și uși interioare din MDF, ambele materiale rezistente în timp, care se întrețin ușor. Ușa de exterior este metalică și securizată, de culoare gri, iar vopseaua utilizată pentru finisarea pereților este siliconată (durabilă în timp, se curăță foarte ușor).

Instalații

Instalația sanitară din Salciei Residence urmează aceeași tendință a produselor și execuției de calitate din acest complex. În ceea ce privește instalația electrică, dezvoltatorul a ales să folosească disjunctoare diferențiale, care sunt mult mai sigure pentru utilizator (ele au devenit chiar obligatorii în unele țări). În cazul unei probleme pe circuit, ele deconectează imediat curentul electric, evitându-se astfel accidentele; siguranțele prezente aici sunt de la producătorul ABB.

Eficiență energetică

Eficiența energetică a unei clădiri este determinată de mai mulți factori, precum izolația exterioară și materialul utilizat pentru pereți, sistemul de încălzire, dar și ferestrele acesteia. Astfel, în Salciei Residence dezvoltatorul a ales să folosească pereți din cărămidă ceramică, ce sunt placați cu polistiren expandat de 10 cm grosime. Ferestrele au profile din PVC de la un producător cunoscut pentru calitatea superioară a produselor sale – Gealan; acestea au 6 camere și sunt completate de geamuri tripan (3 foi de geam).

În ceea ce privește sistemul de încălzire din complex, acesta este alcătuit din centrală pe condensație, ce are o eficiență mult mai bună decât cele obișnuite, de la producătorul Immergas. Încălzirea în pardoseală de la Innova vine să completeze sistemul – aceasta din urmă este o soluție foarte eficientă, folosită din ce în ce mai des în ultimii ani și în locuințele din România. Avantajele sale sunt evidente: căldura se distribuie uniform în întreaga încăpere, scăpăm de calorifere și deci spațiul pe care acestea îl ocupă, iar consumul de combustibil este mai mic și, implicit, și facturile.

Păreri Salciei Residence

Structură de rezistență

Fiecare dintre vilele individuale din Salciei Residence respectă toate normele de siguranță specifice unei construcții de calitate. Acestea au o structură de rezistență bazată pe zidărie portantă.

Pereți

În ansamblul rezidențial Salciei Residence pereții interiori și exteriori sunt construiți din cărămidă ceramică; acest material este foarte des folosit pentru locuințe, deoarece are o eficiență termică deosebită, contribuind astfel la ușurința menținerii unei temperaturi optime.

Cărămida ceramică are inerție termică, adică preia temperatura mediului ambiant – dacă în interior este cald, pereții se încălzesc și ei; această căldură nu se pierde la exterior, deoarece aici intervine izolația (realizată din plăci de polistiren de 10 cm, așa cum menționam anterior). De asemenea, materialul este foarte durabil în timp și are rezistență deosebită la îngheț și la variații semnificative de temperatură.

Păreri Salciei Residence

Interior

Compartimentare, spațiu disponibil

În Salciei Residence, dezvoltatorul oferă 24 de vile individuale, fiecare cu o suprafață generoasă, de 113 mp . Spațiul lor este organizat pe un singur nivel, ce cuprinde 3 dormitoare, 2 băi, o cameră de zi mare, ce include și zona de dining și bucătărie. Fiecare locuință se vinde cu 421 mp de teren, dintre care 113 mp îi ocupă casa și restul se împart între curte, terase și locuri de parcare.

Posibilități de mobilare, circulație comodă prin locuință, funcționalitate

Spațiul interior din locuință este în general bine compartimentat, iar camerele sunt mari și bine luminate, cu ferestre înalte. Ambele băi au și ele ferestre, așadar este asigurată aerisirea bună a acestora, dar și lumina naturală.

Câteva aspecte de menționat ar fi intrarea și holul principal, care se află în zona de noapte, unde sunt poziționate două dintre dormitoare; acest lucru este puțin ciudat, întrucât se poate crea trafic și zgomot neplăcut, atunci când vin musafiri. De asemenea, dormitorul matrimonial include o baie, însă din acest motiv se crează o nișă în spatele ușii; orice piesă de mobilier plasată aici (în proiect, apare o comodă) va fi prea aproape de raza de deschidere a ușii. Camera de zi este foarte mare (aproape 33 mp) și include și locul de luat masa, însă fereastra este doar pe latura cu zona de dining; așadar, zona de ședere, cu canapea și TV, ar putea fi prea întunecată.

Păreri Salciei Residence

Îți recomandăm să faci o vizionare pentru a înțelege mai bine compartimentarea acestui model de locuință. Poți face solicitare pe pagina locuinței de pe catalogul nostru:

Locație

Ansamblul rezidențial este situat pe Strada Salciei, Domnești, Ilfov, într-o zonă foarte liniștită, de case, ce oferă acces spre capitală și facilitățile aferente.

Cartier/ zonă

Localitatea se află la vest de capitală, iar traficul este unul deloc aglomerat, întrucât aici nu există blocuri înalte și densitate mare de populație; acesta se aglomerează însă la intrările spre Șoseaua de Centură București/ DNCB, respectiv în capitală.

Transport public

Locatarii din Salciei Residence pot ajunge la câteva stații de autobuz, aflate la aproximativ 7-10 minute de mers cu mașina. Metroul în schimb nu este o opțiune aici, deoarece cea mai apropiată stație este Preciziei, aflată la o distanță de 25 de minute de ansamblu.

Lifestyle

Facilități în ansamblu sau în apropiere

Așa cum menționam mai sus, ansamblul Salciei Residence se află într-o zonă mai retrasă, la câțiva kilometri vest de București. Odată cu liniștea și aglomerația redusă a împrejurimilor, vine însă și o mai mică densitate de facilități în imediata apropiere a complexului.

Cu toate acestea, locatarii au acces la câteva puncte de interes, cu mașina. Printre acestea amintim mai multe unități școlare – Școala nr.1, Școala Gimnazială Gheorghe Corneliu, Grădinița Domnești, Grădinița Tărâmul Prieteniei Domnești, After School Smart and Magic (toate aflate la o distanță de 8-9 minute). În apropiere sunt și mai multe farmacii sau cabinete veterinare, foarte utile pentru cei care au un animal de companie.

Pentru cumpărături, locatarii din Salciei Residence pot merge la mai multe magazine de colț, printre care și un Mega Image, aflat la aproximativ 8 minute; câteva centre comerciale mai importante se pot accesa în partea de vest a capitalei, precum West Park sau Carrefour Militari (la 20-23 de minute de ansamblu).

În ceea ce privește locurile de agrement, ansamblul oferă câteva posibilități – în zonă există restaurante și localuri precum Casa Domnești, Desire Events sau Johnny’s Fast Food. La aproximativ 19 minute de ansamblu se află Parcul Bragadiru, ce include spații verzi generoase, desfășurate pe 8 hectare de teren. Aici puteți găsi și piste de bicicletă, locuri de joacă pentru copii, dar și zone de grătar special amenajate, cu foișoare, mese și bănci.

Siguranță și curățenie

Zona în care se află ansamblul este una foarte sigură, unde predomină casele și o densitate a populației mică; comunitatea din această localitate este una liniștită, așadar puteți miza pe un trai cât se poate de calm.

Comunitate, tipologie client

Acest ansamblu este mediul ideal pentru familii tinere cu copii. Ele se pot bucura de o zonă liniștită și deloc aglomerată; în același timp, locatarii au acces destul de ușor (20 de minute cu mașina) spre capitală și facilitățile pe care le oferă aceasta (zone de agrement, locuri de muncă, magazine mari etc.).

Un alt argument pentru care această tipologie de client este potrivită pentru Salciei Residence o reprezintă însuși tipul de locuință. Vilele individuale sunt foarte spațioase, cu suficiente camere pentru mai mulți membri ai casei; în plus, curtea generoasă oferă spațiu de joacă pentru copii și de socializare pentru adulți. Dacă și tu ai visat mereu să te muți la curte, acest complex poate deveni căminul ideal pentru tine și familia ta.

Investiție

Prețul

Fiecare vilă individuală din acest ansamblu rezidențial se vinde la prețul de 160.000 EUR. Ca metodă de plată, dezvoltatorul acceptă oricare din variantele clasice de achiziționare, prin Credit Ipotecar, Programul ”Noua Casă” sau plata cash. Așadar, pentru o locuință din Salciei Residence veți plăti 1415 EUR/mp.

Concluzie finală

Zona în care află ansamblul nu este din cele mai ofertante, însă compensează prin liniștea și siguranța locației, cu trafic foarte lejer în aria adiacentă. Locatarii au totuși acces și la facilitățile capitalei, aflată la o distanță de aproximativ 15 kilometri de complexul rezidențial.

De asemenea, Salciei Residence se remarcă prin designul deosebit, cu mult spațiu la interiorul locuințelor, secondat de cel de la exterior; acesta din urmă oferă numeroase posibilități de amenajare (puteți face aici o mică grădină de flori, loc de joacă pentru copii sau de grătar etc.).

Pentru familiile ce doresc să își crească copiii mai departe de agitația și traficul aglomerat ale capitalei, acest complex este ideal.

Păreri Live Residence

Păreri Live Residence

Live Residence este un ansamblu rezidențial situat în cartierul Giulești, în sectorul 6 al capitalei. Acesta aduce pe piață locuințe de tip garsoniere sau apartamente de 2 camere, la preț foarte accesibil și oferă locatarilor săi mai multe facilități, chiar în interiorul complexului.

Pentru a vedea oferta completă de prețuri, te invităm pe pagina de catalog a ansamblului rezidențial: Live Residence.

Păreri Live Residence

Construcție

Finisaje

Atunci când vorbim de finisajele unei locuințe, ne referim la produsul finit, la ceea ce este cel mai vizibil pentru locatar, după ce se mută în noua lui casă. Aici includem ușile de interior și cea de exterior, finisajul pereților – vopseaua, gresia și faianța din baie sau bucătărie. Calitatea acestora depinde în mare măsură de bugetul pe care dezvoltatorul îl alocă elementelor de final din ansamblul pe care îl oferă pe piață; însă, cu siguranță și felul în care sunt executate toate etapele acestor lucrări este la fel de important.

În Live Residence, locatarii vor avea parte de finisaje ce se înscriu într-un buget mediu (spre exemplu, se alocă 49 ron/ mp gresie, 40 ron/ mp de parchet, uși interior 500-600 ron); gresia și faianța sunt porțelanate, centrala termică este pe condensație, de la Romstal, ca și radiatoarele ce completează circuitul de încălzire a locuințelor. Deși finisajele din acest ansamblu nu sunt premium, ele sunt executate calitativ, cu atenție la detalii, iar rezultatul este și funcțional, dar și plăcut estetic.

Dacă facem o comparație între bugetul alocat de dezvoltator pentru aceste finisaje și cele de pe piață, putem vedea interesul sporit al acestuia pentru calitate. Astfel, în cazul gresiei și faianței, produsele de la limita inferioară de preț încep de la 23-25 RON/mp (iar suma alocată de dezvoltatorul Live Residence este de 49 de RON/mp, adică dublu). Parchetul laminat cel mai accesibil costă în jur de 20 ron/ mp, așadar cel de 40 ron de aici are cu siguranță o calitate superioară.

Instalații

Instalațiile sunt o altă parte foarte importantă a unei construcții, deoarece ele asigură confortul locatarilor, dar și evitarea producerii unor neplăceri sau accidente (aici putem vorbi de evenimente precum un scurtcircuit la instalația electrică, defecțiunea sistemului de încălzire, crăparea unor țevi de alimentare/evacuare a apei etc.). În această categorie includem instalațiile electrice, cele sanitare, dar și instalația de încălzire a locuințelor.

Ansamblul rezidențial Live Residence are instalație electrică cu produse marca Gewiss, ce includ și disjunctoare diferențiale; acestea sunt net superioare celor normale, ba chiar ele sunt obligatorii în unele țări. Astfel, siguranțele de acest tip asigură faptul că, în cazul unei probleme pe instalație, curentul se deconectează imediat; în felul acesta, se evită accidentele (de exemplu, dacă mașina de spălat are o scurgere, putem avea un accident prin curentare). 

În ceea ce privește instalația de încălzire a locuințelor, în acest ansamblu rezidențial avem centrală pe condensație marca Romstal și calorifere de la același producător; sistemul este completat de conducte de PPR, care au rolul de a transporta agentul termic de la centrală spre calorifere, fără să sacrifice puterea sa calorică (materialul fiind izolator termic, căldura apei nu se pierde pe circuit). Acest tip de centrală este unul de generație mai nouă, mult mai eficient decât cea clasică, având un consum mai mic, dar randament și durată de viață mai mare. Instalația sanitară din ansamblu sunt și ele de calitate bună și vin să completeze senzația generală de confort și siguranță; acestea includ toate țevile din locuință, ce au scopul de a alimenta, respectiv evacua apa.

Eficiență energetică

Clasa energetică în care se încadrează Live Residence este A+. Aceasta catalogare depinde de o serie de factori, corelați între ei, cum ar fi izolația termică a clădirii, sistemul de încălzire sau răcire al său, tâmplăria și ferestrele, dar și materialele din care sunt alcătuiți pereții.

În acest ansamblu, dezvoltatorul imobiliar a construit o clădire cu pereți exteriori din cărămidă ceramică, între cadrele din beton armat, ce alcătuiesc structura de rezistență; aceștia sunt izolați la exterior cu plăci de polistiren de 10 cm. Mai departe, ferestrele fiecărei locuințe sunt termopane cu 5 camere și 2 foi de geam, iar tâmplăria este de la un producător prestigios – Gealan. Fiecare locuință are centrală proprie pe condensație și încălzire prin radiatoare; pentru aceste elemente, dezvoltatorul a ales produse de la Romstal, un brand autohton, care s-a distins prin calitatea produselor distribuite.

Toate aceste elemente corelate duc la o eficiență energetică foarte bună a clădirii, astfel încât schimbul termic cu exteriorul este redus. Așadar, o temperatură ideală este mai ușor de menținut în orice anotimp, lucru pe care locatarii îl vor vedea reflectat în confortul termic de la interior, dar și în facturi mai mici.

Structură de rezistență

Proiectul Live Residence cuprinde 4 blocuri, ce vor pune la dispoziție 220 de locuințe; la data publicării acestei recenzii, doar una dintre cele 4 clădiri era construită. Structura sa de rezistență este alcătuită dintr-un sistem de cadre cu stâlpi și grinzi de beton.

Păreri Live Residence

Acest tip de structură este utilizat în general la clădirile cu mai multe etaje, datorită capacității sale de a prelua o încărcătură mare – fie ea permanentă – locuințele cu tot ce conțin ele, fie temporară – un seism, de exemplu. De asemenea, rezistența pe cadre permite și o flexibilitate mare în ceea ce privește compartimentarea interioară a blocurilor.

Pereți

În Live Residence, materialul folosit pentru pereți este cărămida ceramică; la exterior, acest material vine în completarea structurii de rezistență din beton armat, pereții având aici o grosime de 30 cm. Este de menționat rar întâlnim pereți exteriori atât de groși. Faptul că s-a folosit cărămidă de 30 cm și nu de 25 denotă un interes foarte crescut al dezvoltatorului pentru confortul locatarilor. Cărămida ceramică are proprietăți deosebite, fiind foarte rezistentă la îngheț și la fluctuațiile mari de temperatură. Ea are și inerție termică – adică pereții preiau temperatura mediului ambiant, ideal atunci când interiorul locuinței este încălzit, iar la exterior avem izolație.

Păreri Live Residence

Acest lucru contribuie la o mai bună eficiență energetică a clădirii, împreună cu restul elementelor (izolația exterioară, ferestre și tâmplărie, sisteme de încălzire); rezultatul este acela că locatarilor le este mai ușor de menținut o temperatură optimă în locuință, indiferent de anotimp. De asemenea, cărămida ceramică este foarte des utilizată pentru clădiri rezidențiale sau publice, deoarece asigură o izolație fonică de calitate.

Interior

Compartimentare, spațiu disponibil

Locuințele din Live Residence sunt destul de micuțe, dar compartimentate bine și cu suficientă lumină naturală. În cazul garsonierelor, acestea au o suprafața utilă de 34 mp. Apartamentele de 2 camere sunt disponibile în 2 configurații de compartimentare, ambele oferind 56 mp utili.

Posibilități de mobilare, circulație comodă prin locuință, funcționalitate

Analiză Arhitecturală Garsonieră

La garsonieră, holul este adecvat ca și suprafață, permițând libertate de mișcare locatarului; singura mică problemă o reprezintă prea multe goluri de uși pe o suprafață redusă; însă, ele nu se deschid în așa fel încât să rănească pe cineva sau să blocheze culoarul de trecere, ci spre interiorul camerelor. De asemenea, este important că deschiderea lor se face fără să lovească piese de mobilier sau obiectele sanitare. Camerele, deși nu foarte mari, sunt bine organizate, astfel încât permit amplasarea unor piese de mobilier de bază și circulația lejeră printre ele. Balconul are 2 uși de acces, dinspre bucătărie și camera de zi; acest lucru limitează însă spațiile de depozitare din camerele respective – era suficientă una singură.

Păreri Live Residence

Îți recomandăm să faci o vizionare pentru a înțelege mai bine compartimentarea acestui model de locuință. Poți face solicitare pe pagina locuinței de pe catalogul nostru:

Analiză Arhitecturală Apartament 2 camere tip I

La apartamentul de 2 camere de tip I, holul este alcătuit din două bucăți, cea de-a doua fiind cam îngustă; bucătăria include și locul de luat masa, fără însă a îngloba corect și metri pătrați aferenți acestuia (așadar circulația în cameră devine mai dificilă, între masă și mobila încorporată). Livingul este potrivit ca și suprafață, doar că ușa de acces spre balcon se deschide la limită între canapea și comoda TV (așa cum apar ele pe proiect, însă configurația camerei nu permite mult spațiu de manevră, în ce privește amplasarea mobilierului).

Păreri Live Residence

Îți recomandăm să faci o vizionare pentru a înțelege mai bine compartimentarea acestui model de locuință. Poți face solicitare pe pagina locuinței de pe catalogul nostru:

Analiză Arhitecturală Apartament 2 camere tip II

Ultimul tip de apartament de 2 camere are același tip de hol prea îngust, dar și o configurație ușor ciudată între baie și dormitor, prima luând puțin din spațiul celei de-a doua încăperi; din aceasta cauză, ușa de la dormitor se deschide spre un perete ce îngrădește puțin circulația firească. Bucătăria este în schimb destul de spațioasă, iar camerele sunt luminoase.

Păreri Live Residence

Îți recomandăm să faci o vizionare pentru a înțelege mai bine compartimentarea acestui model de locuință. Poți face solicitare pe pagina locuinței de pe catalogul nostru:

Iluminare naturală a camerelor, aerisire în baie

Băile din locuințele de aici nu au fereastră, indiferent de tipul și configurația de care vorbim, neavând acces la pereții exteriori ai blocului. Restul încăperilor sunt în schimb bine iluminate natural, făcând spațiul interior al apartamentelor și garsonierelor din Live Residence mai plăcut.

Locație

Live Residence se află în București, pe Calea Giulești, la numărul 413, într-o zonă liniștită de case, aproape de Lacul Morii și Parcul Crângași.

Cartier/ zonă

Ansamblul rezidențial este localizat în sectorul 6 al capitalei, în nord-vestul acesteia. Aflat în cartierul Giulești, într-o zonă de case, complexul oferă acces locatarilor spre Pasajul Grant și Pasajul Basarab, care se leagă cu mai multe puncte de interes ale Bucureștiului.

Transport public

Dacă locuiești în Live Residence, ai acces spre mai multe stații de autobuz din zonă; poți ajunge la ele și pe jos, după aproximativ 8-9 minute de mers. Pe Calea Giulești există și linie de tramvai, cele mai apropiate stații fiind la 6-8 minute de mers pe jos de complex; acesta duce direct la stația de metrou Crângași (așadar, drumul până aici îl puteți face doar cu un mijloc de transport, fie că vorbim de cel în comun sau mașina personală).

Traficul în zona ansamblului nu este foarte aglomerat, nici măcar la orele de vârf, un avantaj clar pentru locatari. El se aglomerează puțin spre zona Podului Grant, însă de obicei nu au loc blocaje importante pe această rută.

Lifestyle

Deși ansamblul se află într-o zonă ce poate părea periferică la prima vedere, acesta compensează cu faptul că oferă mai multe facilități în interiorul său. În plus, locatarii au acces destul de rapid (în jur de 10 minute cu mașina) spre zona de metrou Crângași, unde există spații verzi, mai multe magazine mari, dar și câteva centre sportive sau de wellness.

Păreri Live Residence

Facilități în ansamblu/ în apropiere

Complexul rezidențial promite mai multe facilități destinate locatarilor săi, precum locuri de joacă pentru copii, piste de bicicletă, piscină și SpA, parcări, dar și un spațiu comercial la demisolul primul bloc. Toate acestea sunt în curs de construcție și reprezintă avantaje clare pentru cei ce vor alcătui comunitatea din Live Residence.

În plus, în apropierea ansamblului avem și spații de relaxare în aer liber (cum ar fi Parcul Crângași sau Lacul Morii), dar și câteva restaurante sau localuri; tot la capitolul agrement, menționăm și Magic Place Aqua Park (parc acvatic cu numeroase atracții) sau sala de fitness Club Arena Sports.

Rămânem în zona metrou Crângași, unde locatarii își pot face cumpărăturile de la complexul Auchan Crângași (la 6 minute), precum și de la un magazin Lidl sau Mega Image. Există și un mall mai important în zonă – Centrul Comercial Orhideea, la 10 minute distanță, în cartierul apropiat Grozăvești, unde găsim hipermarketul Carrefour și magazine precum Flanco, Deichmann sau Kenvelo.

Dacă vorbim de familii cu copii care locuiesc în Live Residence, acestea au avantajul că în zonă se află mai multe școli (precum Școala Gimnazială nr. 153 sau nr. 162, aflate la 2-3 minute cu mașina), dar și grădinițe (Grădinița Albina, Grădinița nr. 37 cu Program prelungit – la 6-8 minute), sau Genius After School.

Siguranță și curățenie

Ansamblul rezidențial Live Residence este închis cu poartă, așadar accesul în interior este restricționat. Acest lucru sporește gradul de siguranță al locatarilor din complex.

Deși această parte a capitalei este cunoscută ca una mai periferică și populată de persoane defavorizate, în ultimii ani cartierul a cunoscut o evoluție în direcția bună. În zonă s-au dezvoltat diverse ansambluri și tot mai multe familii bune aleg să se mute aici. Principalele avantaje ale zonei, care atrag acești clienți, sunt locuințele foarte ieftine, dar și accesul la diverse facilități, precum Parcul Crângași, Lacul Morii, centre comerciale (Auchan, Lidl, Complex Orhideea), săli de fitness sau wellness (Magic Park Aqua Place – parc acvatic cu piscine, tobogane, bazin cu valuri etc.).

Comunitate, tipologie client

Dacă luăm în considerare tipul de locuințe, cu spațiu mai limitat (vorbim de garsoniere sau apartamente de 2 camere), aici vom găsi mai ales tineri. Aceștia sunt atrași în primul rând de prețul foarte bun al unităților, putem spune chiar (printre) cele mai accesibile din zona Giulești.

Însă ansamblul poate atrage și familii tinere cu un copil (spațiul fiind prea limitat pentru familii mai mari), ce sunt la început de drum, care vor să se bucure de facilitățile incluse – locuri de joacă pentru cei mici, piste de biciclete sau siguranța complexului închis.

Arhitectură, drumuri, trotuare

Calea Giulești este o stradă ce unește cartierul omonim cu Pasajul Basarab; ea face și legătura dintre ansamblul rezidențial Live Residence și zona mai ofertantă aflată dincolo de Podul Grant. Aici găsim stația de metrou Crângași, mai multe centre comerciale importante, dar și posibilități de agrement (săli de fitness, parc acvatic, spații verzi).

În ceea ce privește ansamblul rezidențial în sine, acesta este închis cu poartă; el este încă în curs de dezvoltare, dar va cuprinde 4 blocuri de locuințe (primul dintre acestea este deja ridicat). Conform proiectului, aceste imobile vor avea suficientă distanță între ele, cât să asigure intimitatea locatarilor. Vederea, în mare măsură, nu va fi obstrucționată, mai ales că aici nu sunt alte clădiri înalte, fiind o zonă de case. Străzile din Live Residence sunt relativ înguste, dar proiectantul a luat în calcul și spațiul necesar pentru parcări supraterane, în interiorul ansamblului.

Păreri Live Residence

Investiție

Prețul

Apartamentele din Live Residence se vând la un preț foarte accesibil, putem spune chiar cel mai accesibil din zona Giulești. Astfel, veți plăti în jur de 1.160 EUR/mp, media din zona de nord-vest a capitalei fiind de 1436 EUR/mp. Dacă achiziționezi o locuință în prima fază de dezvoltare a proiectului, vei plăti 37.000 EUR pentru o garsonieră și 61.000 EUR pentru oricare dintre cele 2 tipuri de apartamente de 2 camere. Metodele de plată pe care le poți alege dacă vrei să cumperi o locuință aici sunt cele standard – Credit Ipotecar, Programul ”Noua Casă”, dar și plata cash.

Revânzare

În ultimii ani (din 2015 până în prezent), tendința prețurilor la apartamentele din zonă este una de ușoară creștere; astfel, la momentul redactării acestei recenzii, prețul mediu de vânzare în cartierele Giulești -Crângași în luna martie 2021 era de aproximativ 1436 EUR/mp. Aceasta reprezintă o creștere de 12% față de aceeași perioadă a anului anterior.

Conform unei alte surse, prețul mediu general al locuințelor din București în anul 2021 este de 1434 EUR/mp, așadar aproape identic cu cel din cartierul Giulești; diferența vine din faptul că la nivelul întregii capitale, creșterea față de anul anterior este de doar 1,3%. De aici putem spune că zona Giulești cunoaște o apreciere pe piața imobiliară puțin mai accentuată, față de media orașului.

Putem concluziona că este o idee bună să investești într-o proprietate din această locație, lucru susținut de tendința de creștere a valorii lor pe piață și de dezvoltarea generală a acestei zone din ultimii ani.

Închiriere

Chiriile în zonă încep de la 300 EUR (cu prețul mediu în jur de 330-360 EUR) și diferă bineînțeles în funcție de tipul locuinței și numărul de camere disponibile. Un alt grafic ne arată că  piața chiriilor din Giulești a scăzut față de anul 2019, de la o valoare medie de 434 EUR la acel moment, la 396 EUR în 2021.

Concluzie finală

Live Residence este un ansamblu rezidențial în care dezvoltatorul pune accentul pe confortul viitorilor locatari, ce vor alcătui comunitatea de aici. Acest lucru este evident din mai multe perspective – vorbim în primul rând de facilitățile pe care el le-a inclus în complex, precum locuri de joacă, piste de bicicletă, parcări, dar și un spațiu comercial, ce se află la demisolul primului bloc construit. Mai departe, menționăm și tipul de finisaje și materiale folosite aici  – deși nu sunt premium, ele sunt de calitate bună, cu un buget alocat peste medie.

Locația ansamblului este mai periferică – acesta se află în cartierul Giulești, în sectorul 6 al capitalei; însă Live Residence reușește să își găsească destule calități care să compenseze acest aspect. Astfel, locatarii au acces la numeroase beneficii din zona adiacentă, în cartierele Crângași și Grozăvești – aici putem găsi parcuri, centre comerciale importante, școli și locuri de agrement.

În concluzie, Live Residence aduce pe piață o ofertă interesantă, în care prețul extrem de accesibil și zona nu din cele mai populare, se completează perfect cu beneficiile unei construcții de calitate și ale facilităților incluse. Pentru tinerii dornici de a avea propriul cămin, dar și pentru familiile cu un copil, aflate la început de drum, acest ansamblu rezidențial poate fi o alegere foarte inspirată.

Păreri Militari Residence

Păreri Militari Residence

Pentru a vedea prețuri și descrierea completă a acestui ansamblu rezidențial, te invităm pe pagina lui: Militari Residence

Construcție 

Clădirile din Militari Residence au un regim variat de înălțime și sunt construite în conformitate cu toate normele și standardele în vigoare. Cele peste 5000 de apartamente și garsoniere sunt gândite în așa fel încât să răspundă nevoilor unor persoane tinere și dinamice. Locuințele pot fi achiziționate gata finisate, cu toate instalațiile și pardoselile montate cu grijă. Acest lucru este foarte atractiv pentru toți cei care doresc să se mute fără a trece prin neplăcuta perioadă a renovării.

Păreri Militari Residence

Structura de rezistență 

Toate clădirile din Militari Residence sunt construite cu respectarea standardelor de siguranță, în așa fel încât să facă față fără probleme unor eventuale seisme. Structura de rezistență este compusă din stâlpi și diafragme de beton armat, iar pereții sunt realizați din cărămidă portantă de 30 de centimetri grosime. 

Deși se construiește într-un ritm alert, dată fiind cererea mare de locuințe în acest cartier și dezvoltarea sa rapidă, șantierele sunt bine organizate, nefăcându-se sacrificii în ceea ce privește calitatea.

Finisaje și tâmplărie 

La exterior, clădirile sunt finisate cu tencuială decorativă de la Baumit, fațadele fiind plăcute din punct de vedere estetic și conturând o imagine arhitecturală coezivă. La interior, finisajele sunt moderne și au,  în cea mai mare parte, o calitate foarte bună. Astfel, pereții sunt tencuiți mecanizat, iar pardoselile au șapă, cu parchet rezistent, având grosimea de 12 mm, iar gresia și faianța sunt portelanate, importate din Spania și Italia.

Aspectul general al locuințelor este unul curat și simplu, pereții fiind finisați cu vopsea lavabilă. Tâmplăria este din PVC, are geam termopan și 5 camere termice, iar ușa de la intrare este din metal, securizată în 4 puncte, cu vizor și un design plăcut. În ceea ce privește ușile de interior, acestea sunt realizate din MDF.

Instalații 

Apartamentele din cartier sunt racordate la toate utilitățile: apă, gaz, curent electric și canal. Fiecare locuință se încălzește cu propria centrală termică Immergas, iar distribuția căldurii se face prin radiatoare din oțel. Centrala este eficientă și, împreună cu izolarea exterioară foarte bună, reușește să genereze un confort termic sporit, fără cheltuieli foarte mari.

Obiectele sanitare din băi sunt produse de Nicomar Ceramic sau Bellacasa, două branduri cunoscute și apreciate, care asigură produse eficiente și plăcute din punct de vedere estetic. Conductele sunt realizate din PPR pentru alimentarea cu apă și din PVC-U pentru evacuarea apei menajere. Pentru o siguranță maximă, scurgerile din băi sunt gândite în așa fel încât să se evite inundațiile. Instalațiile electrice sunt bine realizate, cu siguranțe diferențiale de la Himel și cu protecție împotriva fulgerelor. 

Eficiență energetică

Cei care achiziționează apartamente și garsoniere în Militari Residence se pot bucura de un confort termic sporit, fără a plăti sume foarte mari pentru încălzire. Construcția din cărămidă ceramică, precum și izolația exterioară cu polistiren de 10 centimetri reușesc să mențină temperatura optimă în interiorul clădirii.

O contribuție mare o au și centrala termică pe gaz în condensație, care asigură un randament de până la 100%, sau ferestrele cu tâmplărie Veka și 5 camere. Construcțiile din Militari Residence sunt certificate energetic A++, ceea ce garantează un consum redus de energie, atât pe timpul verii,  cât și pe timpul iernii. 

Confort

În general, locuințele din Militari Residence sunt confortabile. Acestea sunt pregătite pentru utilizare imediată, oferind confort termic prin centrala performantă și izolarea termică foarte bună; de asemenea, ele asigură confort fonic prin pereții groși și un aspect vizual plăcut, prin utilizarea unor finisaje de bună calitate, precum gresia și faianța porțelanate, importate din Italia sau tâmplăria colorată.

În anumite aspecte, confortul este îmbinat perfect cu siguranța, grație poziției optime a terminalelor electrice față de sol (în așa fel încât să fie folosite cu ușurință, fără a fi accesibile celor mici) sau prezenței unei siguranțe antifulger. 

Arhitectură

Cartierul Militari Residence a fost gândit ca un mic oraș, care evoluează continuu din punct de vedere arhitectural. În cartier există atât clădiri înalte, cât și unele cu 4-5 etaje, iar blocurile de locuințe sunt legate între ele prin străzi destul de largi și trotuare. Clădirile au un stil simplu și sunt colorate în nuanțe calde de galben și maro. Arhitectura urbană este completată de prezența supermarket-urilor, a instituțiilor de învățământ sau a parcurilor și a altor facilități, destinate relaxării. 

Păreri Militari Residence

Poziția clădirilor

Pe măsură ce cartierul se dezvoltă, distanța dintre blocuri devine din ce în ce mai mică. Totuși, este păstrată o distanță optimă, în așa fel încât să fie asigurată intimitatea locatarilor. Poziționarea clădirilor față de punctele cardinale diferă, motiv pentru care vei găsi atât apartamente în care să te bucuri de razele soarelui dimineața, cât și apartamente care să îți ofere mai multă umbră.

Drumuri, trotuare și alei 

Deși străzile nu sunt foarte late, acestea sunt încadrate de trotuare care permit circulația pietonilor în siguranță. O parte dintre drumurile din cartier dispun de limitatoare de viteză, ceea ce temperează traficul, făcându-l mai sigur pentru toți locuitorii.

La orele de vârf este posibil să se creeze ambuteiaje, însă acestea se fac pe distanțe mici, dat fiind faptul că există foarte multe alei care pot prelua din trafic, iar străzile principale ale cartierului au sens unic. Fiecare bloc de locuințe dispune de parcare proprie, locuitorii putând opta pentru achiziția unor locuri supraterane sau subterane, în anumite situații.

Landscaping 

Fiind un cartier nou, Militari Residence este lipsit de zone verzi mature. Totuși, în imediată apropiere locuitorii au acces la pădure (Pădurea Dudu).

Planificare urbană 

Cartierul este construit în imediata apropiere a complexului comercial Auchan, ceea ce le oferă locuitorilor posibilitatea de a ajunge pe jos la cumpărături și de a avea acces la majoritatea produselor de care au nevoie.

Deși nu există niciun bulevard mare care să străbată ansamblul, organizarea străzilor din Militari Residence este destul de bine făcută, cu sensuri unice și limitatoare de viteză. Cartierul este destul de bine luminat, prin intermediul unui sistem de public de iluminare.

Colectarea gunoaielor este făcută de municipalitate și de asemenea, tot aceasta se ocupă de curățenia de pe străzi. Există suficient de multe coșuri de gunoi, iar trotuarele sunt spălate ocazional, fără a exista un cost de mentenanță pentru asta.

Lifestyle 

Stilul de viață al celor care locuiesc în Militari Residence poate fi unul foarte relaxat, în condițiile în care atât în cartier, cât și în imediata apropiere a acestuia există mai multe facilități. Aici există centre comerciale, săli de fitness, piscine, unități de învățământ și în general, majoritatea serviciilor de care ai avea nevoie zilnic.

Păreri Militari Residence

Facilități și viața de zi cu zi 

Dacă ai norocul de a lucra de acasă sau în cartier, poți să îți conturezi rutina zilnică în așa fel încât să nu părăsești mereu ansamblul. Ajungi în doar câteva minute de mers pe jos la piscină, la centrul comercial Auchan, la sala de fitness, la restaurante, saloane de înfrumusețare și unități școlare. În cadrul cartierului există grădinițe, școli și locuri de joacă pentru cei mici, așadar, dacă ai copii, poți să te bucuri de flexibilitate maximă în activitățile zilnice.

Comunitate 

În Militari Residence poți găsi o comunitate complexă, cu peste 20 000 de locuitori. În general sunt oameni tineri, cu un venit mediu, însă cartierul este considerat “ acasă “ de tipuri variate de oameni. În cea mai mare parte, acesta este un cartier liniștit și sigur.

Timp liber 

Modalitățile în care îți poți petrece timpul liber sunt destul de variate, iar numărul lor crește pe măsură ce cartierul atrage din ce în ce mai mulți locuitori. Restaurantele, piscinele în aer liber/ acoperite, sălile de fitness, aleile pentru jogging, locurile de joacă pentru copii și evenimentele organizate ocazional pot completa rutina oricărei persoane.

Sănătate și siguranță

Cartierul se bucură de o calitate a aerului destul de bună, dată fiind poziționarea sa în zona periferică a Bucureștiului și de o siguranța bună pentru cei mici, care se pot juca în zonele special amenajate și împrejmuite din cartier. Locuitorii au acces la alimente de calitate și la clinici specializate în imediată apropiere a cartierului.

Investiție 

Numărul locuitorilor din Militari Residence a crescut de 3 ori în ultimii 10 ani. Este, așadar, un ansamblu recomandat pentru investitori, care pot achiziționa apartamente atât pentru închiriere, cât și pentru revânzare. Dacă îți dorești un apartament pentru revânzare, este o investiție sigură, însă nu și una rapidă, deoarece sunt destul de multe oferte foarte bune de preț cu care vei concura. 

Este o investiție foarte bună, în schimb, dacă vrei să achiziționezi un apartament pentru închiriere. Potențialul de închiriere este mare, iar prețurile unei chirii variază între 200 și 350 de euro, în funcție de dimensiunile locuinței. Prețul de închiriere se dovedește a fi unul stabil, așadar, investiția pentru închiriere este pe termen lung.

Dat fiind faptul că pot fi achiziționate locuințe încă din fază de proiect, poți beneficia de diverse reduceri oferite de dezvoltatori, care pot fi extrem de atractive pentru cei ce doresc revânzarea.

Păreri Greenfield Residence

Păreri Greenfield Residence

Cartierul Greenfield Residence este un cartier localizat în Băneasa, zona de nord a capitalei. Evoluția constantă a acestei zone, apropierea de aeroport și cererea în creștere de locuințe au făcut cartierul să se dezvolte rapid.

Pentru a vedea prețuri și descrierea completă a acestui ansamblu rezidențial, te invităm pe pagina lui: Greenfield Residence

Construcție

Cartierul este compus, în cea mai mare parte, din blocuri cu regim mediu de înălțime iar unitățile locative sunt comercializate sub formă de studiouri sau apartamente cu două, trei
și 4 camere. Majoritatea locuințelor sunt spațioase, dispun de terasă și spot fi achiziționate gata finisate, în așa fel încât cei care le achiziționează să se poată muta direct.

Structură de rezistență

Structura de rezistență a blocurilor din Greenfield Residence este realizată din cărămidă ceramică, un material foarte atractiv din punct de vedere al eficienței energetice. Această
structură este proiectată să reziste fără probleme la seisme și la diverse alte solicitări apărute de-a lungul timpului.

Construit de un dezvoltator prestigios, Greenfield Residence beneficiază de o atenție
sporită la detalii, motiv pentru care pereții interiori sunt realizați tot din cărămidă ceramică,
iar între locuințe grosimea lor este de 30 de centimetri pentru o izolare fonică foarte bună.

Grație structurii de rezistență foarte bine gândită, cei care achiziționează o locuință aici pot
privi investiția ca pe una de lungă durată și se pot bucura de un confort sporit, atât din
punct de vedere termic, cât și din punct de vedere fonic.

Finisaje și tâmplărie

Finisajele fiecărui apartament în parte sunt de bună calitate și sunt complete. Astfel, cei
care achiziționează o locuință aici se pot muta direct:

  • Pereții locuințelor sunt vopsiți cu vopsea lavabilă siliconată, foarte rezistentă în fața umezelii și ușor de spălat;
  • Faianța și gresia din baie și din bucătărie sunt porțelanate, bifând atât aspectul practic, cât și aspectul estetic;
  • Ușile de interior sunt realizate din MDF, ceea ce garantează o izolare foarte bună între încăperi și rezistență pe termen lung;
  • Profilele ferestrelor sunt din termopan produs de către cei de la Salamander, unul dintre cei mai mari producători de profil din lume. Culoarea tâmplăriei este una deosebită, ceea ce îi conferă cartierului o doză de unicitate;
  • Ușa de la intrare este de bună calitate și este dotată cu vizor.
  • Pentru a le oferi noilor locatari un confort total, dezvoltatorul a echipat baia cu cabină de duș și cu căzi moderne.

Instalații

Instalațiile reprezintă un criteriu extrem de important în alegerea unei locuințe. Calitatea conductelor și a racordurilor trebuie să fie una foarte bună. Din fericire, construcțiile din Greenfield Residence stau foarte bine la acest capitol.

Conductele de alimentare cu apă sunt de tip PPR ( Polipropilenă ), un material durabil, foarte eficient, cu rezistență mare la temperaturi înalte și cu rezistență foarte bună la coroziune. Alimentarea cu apă se face de la rețeaua municipală, ceea ce înseamnă că apa este filtrată, iar conductele ar trebui să reziste fără probleme de-a lungul întregii vieți a apartamentului.

Instalația electrică este bine realizată și este echipată cu siguranțe diferențiale automate marca Wiessmann, dotate cu protecție anti-fulger. Încălzirea locuințelor din acest cartier se face prin pardoseală, iar conductele care alimentează sistemul sunt de tip PEX-AL, un material de foarte bună calitate, rezistent în timp.

Eficiență energetică

Clădirile din Greenfield Residence sunt izolate cu polistiren expandat cu grosime de 10 centimetri, care este cel mai folosit material pentru izolarea cladirilor din România. Este un material eficient, care poate asigura economii considerabile la încălzirea pe timp de iarnă sau la răcirea pe timp de vară. La eficiența energetică contribuie destul de mult și centrala termică Viessmann.

Confort

Confortul din cartier este dat de fiecare detaliu constructiv, începând cu modul în care sunt realizate finisajele și terminând cu modul în care este gândită structura, în așa fel încât să asigure intimitate și cheltuieli minime pentrru energie.

Confortul nu se rezumă doar la spațiul interior al locuințelor, însă. Dezvoltatorul s-a gândit și la spațiul exterior, motiv pentru care locatarii cartierului beneficiază de spații largi pentru promenadă, de multe locuri de parcare și de spații verzi.

Arhitectură

Poziția clădirilor

Chiar dacă este un cartier de blocuri, Greenfield Residence reușește să cucerească prin spațiul larg pe care îl oferă. Clădirile sunt poziționate la distanță mare una de alta, ceea ce sporește intimiatea locatarilor și confortul lor.

Drumuri, trotuare, alei și planificare urbană

Drumurile sunt largi, în general, dispun de trotuare și de alei pentrru jogging. Astfel,
pietonii sunt în siguranță iar șoferii pot circula fără a risca accidente. Locuitorii se pot bucura și de parcuri cu suprafețe generoase și de o pădure aflată în imediată apropiere, în care atât adulții, cât și copiii se pot bucura de natură.

Lifestyle

Facilități de zi cu zi

Cei care locuiesc în Greenfield Residence își pot petrece cea mai mare parte a zilei aici, fără a avea nevoie sa părăsească ansamblul pentrru achiziția celor necesare. Pe lângă faptul că beneficiază de parcuri și alei gândite pentrru jogging și plimbare, au la dispoziție locuri de joacă pentru copii, rampe pentrru persoanele cu handicap și magazine de unde își pot face cumpărăturile.

Comunitate

Locuitorii Greenfield Residence sunt, în general, oameni tineri și sociabil. Există foarte
mulți copii în cartier și se poate contura o comunitate frumoasă. Copiii au acces la grădinițe, școli și after-school-uri în apropiere iar părinții se pot bucura de prezența unui mall în imediată vecinătate sau de numeroase alte forme de distracție.

Sănătate si siguranță

Greenfield Residence este un cartier sigur, curat și sănătos. Fiind poziționat în imediată
apropiere a pădurii se poate lăuda cu un aer curat, care contribuie la sănătatea locatarilor
iar dotările asigurate de dezvoltator pun bazele unei vieți sigure:

  • Toate străzile sunt iluminate public;
  • Blocurile sunt construite cu simț de răspundere și sunt dotate cu coridoare mari, care să asigure o evacuare rapidă în caz de nevoie;
  • Accesul în cartier este restricționat, putând intra doar cei care sunt autorizați să o facă. La intrarea în cartier există tot timpul un paznic ce monitorizează atent traficul;
  • Pentru a se evita viteza mare a autovehiculelor și orice risc asupra pietonilor și copiilor, străzile sunt echipate cu limitatoare de viteză iar zonele de joacă sunt împrejmuite.

Investiție

Greenfield Residence este un cartier care merită să fie luat în calcul pentru o investiție pe termen lung. Cu peste 2500 de apartamente deja construite și un plan ambițios pentru următorii 10 ani, are toate șansele să se transforme într-un adevărat oraș.

Pe lista avantajelor care îl fac perfect pentru o investiție se numără accesul rapid la Aeroportul Henry Coandă, accesul rapid la șoseaua de centură, grădinițele, școlile, accesul rapid către mall-uri, spitale și alte utilități esențiale, precum și faptul că are prețuri într-o continuă creștere.

Cea mai bună investiție pentru acest cartier este pentru revânzare, în condițiile în care
piața chiriilor nu este încă destul de matură. În general, cartierul este foarte potrivit pentru cei care se află la prima casă, prețurile locuințelor încadrându-se perfect în limitele impuse de guvern pentru finanțare.