Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Strategii eficiente de amenajare a unei grădini cu flori astfel încâ să fie frumoasă tot anul

Strategii eficiente de amenajare a unei grădini cu flori astfel încâ să fie frumoasă tot anul

Majoritatea oamenilor visează la o locuință cu grădină, în care să își poată crea un mic colț de rai, plin de culoare și de mireasmă.

Cel mai adesea, viziunea asupra grădinii este conturată în jurul anotimpurilor calde: primăvara și vara. Ceea ce puțini știu este că o grădină poate să arate perfect și pe timp de iarnă. Exista multe plante care pot supraviețui în anotimpul invernal, dandu-i culoare grădinii.

Care sunt plantele pe care le poți sădi pentru a te bucura de o grădină colorată iarna?

  1. Arbustul zânei – Este o tufă care atinge până la cinci metri înălțime și înflorește la mijlocul lui decembrie. Este ideală pentru gardurile vii și poate rezista fără probleme chiar și la -15 grade Celsius.
  2. Hamamelis – Este o plantă care înflorește din septembrie până în decembrie și poate atinge chiar și opt metri înălțime. Florile sale sunt de culoare galbenă, portocalie sau roșie, sunt parfumate și aduc un aer proaspăt oricărei grădini.
  3. Spânzul – Denumită și “ Trandafirul Crăciunului”, aceasta floare își deschide florile pe timp de iarnă. Poate avea culori variate (bej, crem, roz, verde deschis sau vișiniu) și emană un parfum subtil și foarte plăcut.

De asemenea, pe lista florilor pe care le poți planta pentru a te bucura de ele iarna se numără și arbustul Praecox Chimonanthus, tufa Erica Herbacea sau Cismirul dulce. 

Sfaturi utile pentru amenajarea grădinii, în așa fel încât să impresioneze în fiecare anotimp

Un prim pas pe care trebuie să îl faci este să alegi scopul pe care îl va avea grădina. Poți opta pentru una cu fructe și legume, pentru un spațiu de relaxare sau pentru o combinație între cele două. Înainte de a începe amenajarea propriu-zisă este bine să iți pui o serie de întrebări:

  1. Care este stilul pe care îl vei folosi?  Ai de ales între cel rustic, cel englez, cel minimalist, cel japonez sau cel franțuzesc. Înainte de a lua o decizie este bine să cauți imagini pe Pinterest și să compari toate stilurile;
  2. Care este bugetul pe care îl ai la dispoziție? Plantele pe care le vei folosi, elementele estetice, mobilierul, dispozitivele pentru îngrijire și în general, tot ceea ce vei folosi în grădină costă. Stabilește încă de la început un buget, pentru a-l putea împarți cât mai corect și a putea duce la bun sfârșit întregul proiect;
  3. Cum uzi grădina? Toate plantele au nevoie de apă. Unele au nevoie de mai multă altele au nevoie de mai puțină, însă este important să ai o sursă permanentă de umezeală. Poți să instalezi un simplu furtun cu care să te plimbi pe la fiecare plantă în parte sau poți alege un sistem de irigații, care te scutește de mult timp pierdut.

Dacă ai răspunsul la toate aceste întrebări, este timpul să alegi plantele pe care le vei folosi. Este recomandat să plantezi flori care să păstreze tot timpul anului grădina într-o bogăție de culoare. Citește pe etichetele semințelor pe care le sădești detaliile despre perioada în care înfloresc, despre culoarea pe care o vor avea și despre modul de îngrijire și pune în același loc semințe variate, care să aducă în fiecare moment al anului câte ceva. Pentru a avea un control total asupra propriei grădini, este bine să respecți câteva sfaturi:

  • Fă-ți o hartă cu tot ceea ce ai plantat, în așa fel încât să știi ce flori ai și unde se află în grădină;
  • Curăță foarte bine locul înainte de fiecare sesiune de plantare. O curățenie corectă presupune atât îndepărtarea tuturor urmelor de vegetație nedorită, cât și fertilizarea solului;
  • Fă în fiecare zi câte ceva! O grădină bine îngrijită implică o atenție constantă, curățarea plantelor, udarea lor și analizarea micilor detalii, pentru a descoperi încă din faza incipientă eventualele boli.

Amenajarea unei grădini este un proces destul de dificil, care îți poate ocupa mult timp, indiferent de spațiul pe care îl ai la dispoziție. Pentru a avea flori superbe de-a lungul întregului an este foarte important să te asiguri că ai timp pentru îngrijirea lor. Dacă timpul nu te ajută, este recomandat să optezi pentru flori perene, care necesită mai puțină îngrijire și să instalezi un sistem performant de irigații.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Top 3 restaurante situate în cartierul Tineretului, București

Articolul următor

Top 3 restaurant din cartierul 13 Septembrie, București

Recomandăm și...