Ferma renovată introduce o viață modernă, dar păstrează farmecul rustic

Ferma renovată introduce o viață modernă, dar păstrează farmecul rustic

Construită la sfârșitul anilor 1800, o fermă de 288 de metri pătrați din Germania a devenit un exemplu idilic al celor mai bune din ambele lumi – atunci și acum – în designul casei. Exteriorul permite fermei să se potrivească frumos în împrejurimi datorită farmecului tradițional general.

Ferma renovată introduce o viață modernă, dar păstrează farmecul rustic

În mod tradițional, un plan de etaj de fermă implică zona de zi-luat masa, camere de utilitate și structuri de camere mici. Dar modul în care aceste spații sunt organizate și combinate depinde de o varietate de factori, stilul fiind unul dintre cei mai importanți.

Ferma renovată introduce o viață modernă, dar păstrează farmecul rustic

Această renovare a fost făcută de Buero Philipp Moeller  și menține aceste caracteristici generale în loc, în timp ce modernizează anumite camere cu selecții de culori, lambriuri și tapet cu grijă. Minimalismul joacă un rol important și permite fiecărui stil să iasă în evidență individual.

Ferma renovată introduce o viață modernă, dar păstrează farmecul rustic

Grinzile de sprijin arhitecturale din stejar se încrucișează cu oțel acoperit în linii unghiulare pentru a eficientiza legătura dintre timpurile istorice și cele moderne. Această combinație de materiale se vede în toată casa, în toate încăperile.

Ferma renovată introduce o viață modernă, dar păstrează farmecul rustic

Pe măsură ce unghiurile grinzilor de tavan și ale balustradelor scărilor și ale grinzilor de perete sunt paralele și se intersectează, atracția vizuală a unei astfel de geometrii este prezentată ca o opera de artă în sine. Tavanul devine un punct focal în zona de luat masa, unde decorul este foarte simplu.

Ferma renovată introduce o viață modernă, dar păstrează farmecul rustic

Foarte puțin este folosit ca „decor” în exces. Elementele pur decorative sunt aproape inexistente. Funcția și frumusețea se combină perfect în acest caz.

Ferma renovată introduce o viață modernă, dar păstrează farmecul rustic

Mobilierul este păstrat neutru cu gust, dar rar, cel mai probabil să prezinte structura unică și fantastică expusă în sine. În plus, acest lucru permite, de asemenea, camerelor să se simtă mai luminoase și mai spațioase, iar paleta de culori să impresioneze fără a include nuanțe îndrăznețe.

Ferma renovată introduce o viață modernă, dar păstrează farmecul rustic

Vorbind despre expusă, o masă în stil fermă găzduiește totul sub un pandantiv de candelabru agățat expus în sufragerie. În ceea ce privește culoarea, fiecare cameră are o combinație diferită, dar nuanțele sunt aceleași peste tot. De exemplu, griul este culoarea principală în această parte a bucătăriei, dar poate fi văzut și în alte zone.

Ferma renovată introduce o viață modernă, dar păstrează farmecul rustic

Iubim contrastele de alb și negru, reunite de multă neutralitate în tonuri de lemn, imediat vizibile la intrarea în ușă. Accentele aurii adaugă eleganță decorului și conferă spațiului un aspect distins.

Ferma renovată introduce o viață modernă, dar păstrează farmecul rustic

Totuși, nu este totul din lemn și oțel. Cu siguranță se acorda atenție locuibilității și confortului spațiului. Această canapea contemporană din piele și covorul antic persan dau tonul pentru căldură și bun venit. Covorul aduce, de asemenea, model în amestec și rupe monotonia.

Ferma renovată introduce o viață modernă, dar păstrează farmecul rustic

În baie, chiuvete albe cu căptușeală curată se așează deasupra unui blat din lemn rugos – juxtapunerea perfectă. Grinzile de lemn își fac prezența evidentă și aici.

Ferma renovată introduce o viață modernă, dar păstrează farmecul rustic

O casă destul de frumoasă care transcende stilul tradițional și modern simultan. Nu ți-ar plăcea să vizitezi?

Amenajarea unu apartament lung și îngust

Amenajarea unu apartament lung și îngust

Structura este o clădire protejată, ceea ce înseamnă că există limitări și restricții referitoare la ceea ce poate sau nu poate fi modificat, renovat sau reproiectat despre ea și despre spațiile din interiorul acesteia. Vă vom arăta unul dintre apartamentele din acest complex. Măsoară 93 de metri pătrați în total și a fost remodelat în 2017.

Amenajarea unu apartament lung și îngust

Apartamentul este situat într-o clădire veche listată pentru conservare și are un aspect destul de nepractic.

Amenajarea unu apartament lung și îngust

Bucătăria ocupa un spațiu de colt si primește lumina prin ferestre si din pandantive. Zona de bucătărie integrează și spațiul de luat masa, oferind o masă minimalistă și de dimensiuni generoase

Apartamentul , deși teoretic destul de spațios, este lung și îngust și, cu toate restricțiile, aspectul a trebuit păstrat. Proprietarii săi doreau un living spațios și un set de dormitoare primitoare și practice. Coridorul lung de 9 metri leagă toate aceste spații și este un element important în structura apartamentului nu doar datorită dimensiunilor neobișnuit de mare, ci și datorită rolului său crucial. Acestea fiind spuse, designerii au avut grijă să ofere un aspect cool și să-l facă să arate strălucitor în ciuda spațiului îngust. Albul este culoarea principală folosită pe pereți și tavane și acest lucru este valabil nu doar pentru coridor, ci și pentru întregul apartament.

Amenajarea unu apartament lung și îngust
Amenajarea unu apartament lung și îngust

Pereții de cărămidă la vedere, care se văd în aproape fiecare zonă a apartamentului, păstrează istoria clădirii și conferă încăperilor un caracter rustic-industrial. Ne place simplitatea care domină întregul apartament, inclusiv dormitoarele. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că le lipsește farmecul sau confortul. Acestea provin din lucruri mici, cum ar fi pozele înrămate de pe pereți sau colțurile confortabile și mobilierul din lemn. Coridorul este bine iluminat, iar ușa de sticlă opaca lasă o parte din acea lumină artificială să intre în alte spații.

Amenajarea unu apartament lung și îngust
Amenajarea unu apartament lung și îngust

Unul dintre dormitoare este comun cu gemeni și are un despărțitor care îl separă în două zone distincte. În mod surprinzător, întreaga cameră măsoară doar 14 metri pătrați. Paturile supraetajate economisesc spațiu pe podea și, de asemenea, fac camera să se simtă deosebit de confortabilă. Dormitoarele in general sunt mici si minimale din punct de vedere al mobilierului si decorațiunilor. Acest lucru permite ca zona de zi să fie spațioasă, ceea ce a fost una dintre cerințele proprietarilor.

Amenajarea unu apartament lung și îngust

Nicușor Dan a anunțat că Palatul Știrbei de pe Calea Victoriei va fi restaurat. Proprietarii vor reconstrui și rămășițele fostei căsuțe

Nicușor Dan a anunțat că Palatul Știrbei de pe Calea Victoriei va fi restaurat. Proprietarii vor reconstrui și rămășițele fostei căsuțe

Palatul Știrbei din Calea Victoriei, unul dintre palatele emblematice ale Bucureștiului, va fi restaurat. Nicușor Dan a semnat împuternicirea și a anunțat că dezvoltatorul imobiliar care deține imobilul va reconstrui și magazia de trăsuri a Palatului Știrbei.

Nicușor Dan a anunțat că a semnat mandatul de refacere a Palatului Știrbei din Calea Victoriei. Clădirea este monument istoric, construită în 1835.

În același timp, este și unul dintre palatele emblematice ale capitalei. Clădirea a fost construită de Barbu Știrbei înainte ca acesta să devină domnitor al Țării Românești. Palatul a fost folosit ca casă de protocol în timpul domniei.

Toate elementele arhitecturale ale palatului vor fi păstrate. Primarul Capitalei a spus că clădirea are un proprietar privat, iar renovările vor fi efectuate „pe cheltuiala proprie”.

Între timp, același proprietar va reconstrui rămășițele fostei căsuțe.

„Este prima reconstrucție a unei clădiri istorice demolate din 1989”, a declarat Nicușor Dan.

Nicușor Dan a anunțat că Palatul Știrbei de pe Calea Victoriei va fi restaurat. Proprietarii vor reconstrui și rămășițele fostei căsuțe

Primarul ține să sublinieze că nu sunt permise alte clădiri moderne, „din punct de vedere al orașului, care afectează palatul și zona învecinată.” În 2015, arhitectul-șef al Bucureștiului a dat aviz preliminar proiectului, care prevede centru comercial, spatii de birouri si construcții de locuințe. În 2018, fostul primar de prim district Andrei Chiliman a fost ținta unui dosar de abuz de putere pentru autorizarea demolării unor anexe ale palatului. În 2019, compania israeliană Hagag Development Europe a cumpărat Palatul Știrbei cu 10 milioane de euro. În timpul stării de urgență la începutul pandemiei, Hagag a reluat proiectul imobiliar prin Victoria H Galleries SRL, dar în aprilie 2020 proiectul a fost blocat de ARCEN.

Până în august 2022, am aflat că Palatul Știrbei din Calea Victoriei va fi restaurat de către Hagag, care a fost autorizată să demareze lucrările de integrare și renovare. Compania speră să deschidă Palatul H Știrbei: un proiect de retail high-end care va avea și un spațiu dedicat artei contemporane.

Apartamentul vechi capătă un aspect proaspăt care îmbină trecutul și prezentul

Apartamentul vechi capătă un aspect proaspăt care îmbină trecutul și prezentul

Zona cunoscută sub numele de romi aflată în centrul orașului Mexico a fost cândva un lac. Are o bază de sol noroioasă și unde seismice amplificate, de unde și pagubele substanțiale suferite de clădirile din zonă în timpul cutremurului din 1985. Acest lucru a speriat destul de mult pe toți cei din zonă și zona a fost abandonată până de curând, când clădirile au început să fie renovate.

Apartamentul vechi capătă un aspect proaspăt care îmbină trecutul și prezentul
Apartamentul vechi capătă un aspect proaspăt care îmbină trecutul și prezentul

O astfel de renovare este cea a acestui apartament. Arhitecții au ales să o ia de la capăt și să ofere apartamentului o nouă configurație și un nou aspect. Cei 90 de metri pătrați de spațiu au fost împărțiți în două zone. Unul este un spațiu cu înălțime dublă care servește drept zonă publică, iar celălalt are tavane joase și găzduiește o serie de spații mici și confortabile.

Apartamentul vechi capătă un aspect proaspăt care îmbină trecutul și prezentul
Apartamentul vechi capătă un aspect proaspăt care îmbină trecutul și prezentul

Nu totul este nou. S-au păstrat ferestrele arcuite originale, iar pereții de cărămidă au fost integrați frumos în noul design, fiind expuși în unele încăperi. De asemenea, designerii au ales să lase tavanul neterminat în unele părți ale apartamentului ca o modalitate de a readuce o parte din istoria acestuia.

Apartamentul vechi capătă un aspect proaspăt care îmbină trecutul și prezentul

Zona publică este o zonă spațioasă și deschisă, care combină o bucătărie mică , o zonă de luat masa și o zonă de relaxare informală. Împreună formează spațiul social. Chiar dacă cele trei funcții fac, în cele din urmă, parte din același spațiu, fiecare are un caracter unic. Bucătăria, de exemplu, este în întregime neagră. Zona de luat masa are note îndrăznețe de galben și are un aspect cu adevărat vesel.

Apartamentul vechi capătă un aspect proaspăt care îmbină trecutul și prezentul
Apartamentul vechi capătă un aspect proaspăt care îmbină trecutul și prezentul

Pereții originali de cărămidă au fost expuși ici și colo, dar în majoritatea apartamentului au fost vopsiți în alb. Astfel spațiul pare mai mare ceea ce este un plus pentru acele camere care au ferestre mici.

Apartamentul vechi capătă un aspect proaspăt care îmbină trecutul și prezentul
Apartamentul vechi capătă un aspect proaspăt care îmbină trecutul și prezentul

Dormitoarele sunt mici, dar confortabile și confortabile. Acestea includ doar cele mai elementare piese de mobilier, cum ar fi patul și tăblia patului. Unul dintre dormitoare are și un raft cu cărți care funcționează ca un mic despărțitor. Celălalt are un tavan nefinisat și un perete de accent din cărămidă.

Apartamentul vechi capătă un aspect proaspăt care îmbină trecutul și prezentul
Apartamentul vechi capătă un aspect proaspăt care îmbină trecutul și prezentul

Reședință extinsă și remodelată din Brisbane de Shaun Lockyer Arhitects

Reședință extinsă și remodelată din Brisbane de Shaun Lockyer Arhitects

Această reședință a fost un proiect de remodelare, situată în Brisbane, Australia și a trebuit să fie remodelată substanțial și, de asemenea, trebuia extins.

Reședință extinsă și remodelată din Brisbane de Shaun Lockyer Arhitects

Casa fusese renovată anterior, dar din punct de vedere structural încă mai avea nevoie de schimbări serioase. Clienții au decis să încerce din nou să remodeleze casa în efortul de a conecta mai bine zonele interioare și exterioare. Proprietatea avea o serie de grădini splendide și a nu putea să le admiri și să te bucuri pe deplin de ele ar fi fost o mare greșeală. O altă solicitare a fost îmbunătățirea calității luminii și a aerului din casă.

Reședință extinsă și remodelată din Brisbane de Shaun Lockyer Arhitects
Reședință extinsă și remodelată din Brisbane de Shaun Lockyer Arhitects
Reședință extinsă și remodelată din Brisbane de Shaun Lockyer Arhitects
Reședință extinsă și remodelată din Brisbane de Shaun Lockyer Arhitects
Reședință extinsă și remodelată din Brisbane de Shaun Lockyer Arhitects

Respectând solicitările, arhitecții au adăugat și o zonă de parcare auto în fața proprietății, ceea ce le-a oferit și posibilitatea de a stabili un spațiu de intrare mai impunător. Intrarea se face acum printr-o terasa amenajata contemporana cu priveliști minunate asupra orașului. Majoritatea modificărilor au fost însă făcute în interior. Mai mulți pereți au fost îndepărtați, au fost adăugate o serie de luminatoare, iar casa a primit, de asemenea, tâmplărie și dulapuri noi din lemn. Interiorul a fost și el complet redecorat și acum este un spațiu mai funcțional.